25 ежедневни думи, които преди са имали различни значения

С нови думи, които се добавят към речника на годишна база, Английският език винаги се развива . И в допълнение към нови думи, които се добавят всяка година има и нови дефиниции, които се придържат към предишните записи въз основа на начина на промяна на употребата на думи. Например, докато думата побойник днес описва някой със зъл дух, всъщност това означаваше нещо много по-сладко. И докато можете да използвате думата момиче за да опиша ясно млада жена в наши дни, това не винаги беше така. За да актуализираме вашите езикови познания, ние събрахме ежедневните думи, които някога са означавали нещо друго. И за повече парченца за английския език, вижте 20 думи, в които няма да повярвате, са в речника сега .сънуващ мъртъв човек

1 Ужасно

човек с палец надолу

Shutterstock

В днешно време, ако кажеш, че нещо е така ужасно , не си мил. В миналото обаче всъщност това беше термин, който хората използваха, за да хвалят нещата, тъй като буквално означаваше, че някой или нещо е „достоен за страхопочитание“. Като ужасно стана по-негативна, думата страхотно до голяма степен го замени по отношение на първоначалното му значение.2 Измамник

лъжец, кръстосващ пръсти

ShutterstockПреди векове терминът измамник се използва за описание на кралските офицери, които се грижат за кралските escheats , или земята, която е придобил, когато някой е починал без законен наследник. Въпреки това, поради сенчестите начини, по които тези офицери се занимаваха с работата си, думата „измамник“ в крайна сметка стана синоним с някой, който лъже, трикове и измами - и по този начин определяме думата днес. И за повече условия, които са се променили, разгледайте 60 думи, които хората произнасят по различен начин в цяла Америка .3 Палав

изстрел на баща, който се кара на малката си дъщеря

iStock

През 1300 г. хората, които са били палав нямаше нищо или „нищо“. С други думи, те бяха бедни. Но в днешно време думата е свикнала описва някой не толкова беден, но като зъл или неподходящ.

4 Хубаво

мъж, държащ кафе, усмихнат със закуска

ShutterstockThe първоначално значение на хубаво преди беше, добре, не толкова хубаво. Прилагателното всъщност идва от латинската дума „nescius“, което означава „неосъзнат“ или „невеж“. Когато е бил взет от английския език в началото на 1300 г., той описва „глупав, невеж или глупав“ човек. О!

5 Флирт

Красива влюбена двойка, флиртуваща в ресторанта и обвързваща се

iStock

Флиртът с някого в днешния смисъл е това, което повечето хора биха сметнали за ласкателно. Ако трябваше флиртувам с някой въз основа на първоначалното значение на думата , тогава това, което бихте правите, е по-малко сладко и по-диво. През 1500-те години този термин всъщност се използва за описание на бързо движение или дръпване - нещо като щрих. И за повече факти с думи, вижте Експертите казват, че 5 думи трябва да се откажат от речника ви възможно най-скоро .

6 Възхитително

шокиран човек, който гледа телефона, различни значения на думите

Shutterstock

Когато някой описва нещо като възмутително , те се опитват да кажат, че това се откроява - и то не по добър начин. Но когато беше създадена за първи път, думата всъщност означаваше точно обратното. Според Мериам-Уебстър , прилагателното някога е било използвано като комплимент, за да се опише някой, „който е имал забележително добро качество, което го е поставило на първо място над другите“.

7 Побойник

момичета кибертормоз съученик, измислени нови думи

Shutterstock

Никой не иска да бъде наричан побойник - освен ако не използвате неговия първоначално значение , това е. В архаичния смисъл, побойник означава „скъпа“, тъй като е получена от холандската дума за любовник.

8 Глупаво

жена, която прави смешно лице, различни значения на думите

Shutterstock

Думата глупаво е виждал доста дефиниции през цялата история . Произхождащо от староанглийски, прилагателното се използва през годините, за да означава всичко от „щастлив“ и „щастлив“ до „невинен“. В крайна сметка обаче думата по някакъв начин стана синоним на невежество, като по този начин ни доведе до своето текущо значение на „глупав“. А за още глупави думи вижте 30-те най-смешни думи на английски език - и как да ги използвам .

9 Изкуствени

фабричен работник, работещ с метал

Shutterstock

Когато нещо днес се описва като изкуствени , обикновено е далеч от това, което се смята за майсторско творение. Обаче точно това е прилагателното използвано за позоваване на . Ако нещо е било изкуствено през деня, то е било изкусно или умело конструирано.

10 Смел

жена, изкачваща планина

Shutterstock

Призовани смел е похвала от днешните стандарти. Но думата е оригинална дефиниция —Което е „ефектно“ или „лъскаво“ - е много по-малко безплатно. А за повече уроци по етимология вижте 50 думи, които чувате всеки ден, но не знаете какво означават те .

11 Нервен

нервен кандидат за работа

Shutterstock

В днешно време има много неща, които могат да изнервят някого: интервюта за работа, разговори с някой, когото привличат, публично говорене ... списъкът продължава и продължава. През 1600 г. обаче нервен в този контекст нямаше да има смисъл, виждайки такъв, какъвто беше първоначално използван да опише някой, който притежаваше голяма сила.

12 Фантастично

малки прояви на доброта

Shutterstock

Фантастично е прилагателно, използвано за описване на нещо, което е изключително добро. Но виждайки, че е получено от латинската дума phantasticus— което означава „въображаемо“ - тази дума първоначално се използва да опише нещо, което съществува само във въображението. Така че, технически, еднорог би бил фантастично и в двата смисъла на думата!

13 Момиче

момиченце в дрешник, държащо рокля в килер, съвети за родителство

Shutterstock

Младата жена обикновено се нарича a момиче днес. Когато думата беше за първи път използван през Средновековието обаче се отнася до всеки млад човек, независимо от пола му.

14 Гай

мъж, който тича сам по улицата, усмихнат

Shutterstock

Гай, мъж, пич, колега - всички те са имена, използвани за обозначаване на мъжкия вид. Но не бихте искали просто да хвърлите думата човек преди няколко века през 1800-те, то е използван за описание човек с гротескна външност.

15 улика

жена мисли, всеки ден думи

Shutterstock

Ако някой днес ви даде подсказка, ще ви даде намек за нещо. Но когато думата беше първо измислено , някой, който раздаваше улики всъщност издаваше нещо по-осезаемо: топки от прежда.

16 Досег

Man Thinking {Brain Games}

Shutterstock

Днес, досег е просто друга дума за „разбирай“. Но път назад, когато беше използван за целите на измерването и описва дължината на нечии протегнати ръце (около шест фута!). Можете ли да разберете това?

17 Производство

Вицове за татко от фабриката

Shutterstock

Произведено, когато се използва в него оригинален смисъл , описва нещо, което е произведено на ръка. Напротив, днес хората обикновено описват нещо като произведени когато е произведен масово във фабрика от машини.

18 Dapper

мъж, облечен в тен с костюм и лилава вратовръзка

Shutterstock

Ако сте стилен, спретнат мъж, някой днес може да ви нарече Dapper Dan. Ако обаче трябваше да използвате думата според нейната първоначално значение , тогава това няма да има смисъл. Виждайки, че произлиза от немската дума смел за „смел“ дапър първоначално е бил използван, за да опише някого като смел и смел - не в модния избор, а в начинанията и начинанията си.

19 Пътнически

хората пеят в кола

Shutterstock

Ако сте пътник, вие сте просто човек, който е на път за пътуването. Но първоначално значение на думата пътник е някой, който пътува, мимолетен или просто минава, обикновено пеша.

20 Доста

жена, гримираща се, работеща майка

Shutterstock

Срокът красива произлиза от различни думи на други езици, които означаваха „хитър“, „хитър“ и „сръчен“ - и следователно има смисъл прилагателното първоначално да се използва за описване на хитър човек. Но в днешно време се използва положително опишете нечий външен вид а не тяхната измама.

21 Радикален

Хипи Ван през 60-те години

Алами

Радикален е прилагателно, използвано за описване на всичко екстремно, което разклаща фундаменталната природа на нещо, и обикновено се използва по отношение на социалната или политическата активност. Думата обаче всъщност идва от латинската дума за „вкоренен“ и някога е била използвана за описване на противоположността на крайността: нещо вкоренено, основно и основно.

22 Тъжно

момиче с тъжно изражение на лицето, гледащо в камерата, родителски развод

Shutterstock

Не е забавно да си тъжен или нещастен. Но отдавна нямаше да е толкова лошо нещо. В Староанглийски , да бъде сега предназначени да бъдат удовлетворени или доволни, обикновено по отношение на чувството за ситост от хранене.

23 Успех

човек с успех, думи с различни значения

Shutterstock

Добре е да имате успех в днешно време. Но в по-ранни времена можеше да върви по двата начина, виждайки като успех първоначално описани както положителни, така и отрицателни резултати.

24 Злодей

злодей загадъчен тип, различни значения на думите

Shutterstock

Знаете а престъпник като всеки зъл човек, обикновено във филм, роман или пиеса. Но в Староанглийски , тази дума просто се отнасяше за всеки, който е работил в селско имение, като земеделски работник.

25 Ужасно

Млада брюнетка къдрава жена, която чете документите си за сметка, изглежда стресирана

iStock

The първоначално значение на думата ужасно е подобна на дефиницията си днес, само че е по-екстремна. Когато описахте нещо като ужасно през деня, това означаваше, че то предизвика истински пристъпи на терор днес, хората го използват, за да опишат всичко, което е леко лошо - дори ужасен филм. И за повече думи вероятно трябва да спрете да използвате, Изрежете тези 20 отрицателни думи от живота си и бъдете незабавно по-щастливи .

Популярни Публикации