Само два процента от населението на света имат тази черта

Много черти са статистически редки: ляворъкост ( само 10 процента от населението! ), къдрава коса (11 процента!) и руса коса (4 процента!), за да назовем само няколко. Но от повече от седем милиарда души на планетата само 2 процента могат да твърдят, че имат това една специална черта . (За да поставим това в перспектива, това са 140 милиона души).И така, каква е тази рядка черта, която притежава само един от петдесет от нас? Зелени очи. Точно така, само 2 процента от световното население е достатъчно късметлия да ги има, според Световен атлас .

Сравнете това с други цветове на очите. Например около 79% от населението има кафяви очи, докато 8% имат сини. Около 5 процента от хората имат лешникови очи, а други 5 процента имат кехлибарени очи. Просто казано, зелените очи са невероятно уникални. (Всъщност достатъчно уникален, за да даде на Крис Мартин вдъхновението, което ще направи Coldplay успех за една нощ).Зелените очи са най-често срещани в Централна, Западна и Северна Европа и обикновено сочат към келтски или германски произход. В момента те са най-разпространени във Великобритания, Исландия, Холандия, Шотландия, Естония и Скандинавия. Всъщност според проведено проучване от ScotlandsDNA , във Великобритания кафявите очи са по-редки от зелените. Там 22 процента от населението има кафяви очи, в сравнение с 30 процента отпадащи челюсти, които имат зелени.За да получат зелени очи, ирисите се нуждаят от уникална комбинация от „светлокафява пигментация, жълтеникав липохромен пигмент и пръскане на Rayleigh разсейване“, според Оптици на сайта . И достатъчно интересно, може да отнеме до три години, докато зелените очи се появят при малките деца, тъй като разсейването на Рейли отнема време, за да се формира и да се появи при хората.Въпреки че зелените очи са такава рядкост, много герои в литературата и филма ги имат, може би, за да предадат чувството на мистерия. Всъщност много изследователи вярват, че цветът на очите е истински показател за личността. Например изследователи от Университета в Куинсланд и Университета на Нов Южен Уелс установиха, че те са склонни да бъдат по-малко приятни, по-конкурентни, креативни, подли и срамежливи.

мечтаете да се ожените за човек, когото не познавате

Ето го. Ако очите наистина са прозорците на душата, това означава, че хората със зелени очи притежават най-редките души на планетата. За повече информация относно тази бележка вижте 20 невероятни факта, които никога не сте знаели за тялото си .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук да ни следвате в Instagram!Популярни Публикации