17 признака, че ухапването ви от грешка е нещо сериозно

Лятото е любимият сезон на повечето хора по една причина: дните му са пълни с барбекю в задния двор, партита край басейна и дълги дни на плажа. Но докато дните на кучетата осигуряват слънчева светлина и сангрия, те също съдържат неприятности, открити не през останалата част от годината: бъгове. И не само, че са досадни, или за съжаление, много от тези дразнещи насекоми също имат потенциал да причинят сериозни вреди, благодарение на тяхната отрова и болестите, които носят.И така, ако не можем да избегнем грешките изобщо, тогава какво трябва да се направи, за да се предотврати пътуването до болницата? Е, за начало запомнете знаците, които сме събрали тук, че ухапване от бъгове нанася сериозни щети на тялото ви. И след като прочетете предупредителните знаци, за които да внимавате, участвайте (безопасно) в един от 20 летни хобита, които ще променят живота ви .

1 Областта около ухапването се подува.

Ухапвания от пясъчници

Въпреки че подуването е често срещана реакция на повечето ухапвания от бъгове, прекомерното подуване може да е причина за безпокойство. Ако забележите, че зоната около ухапването ви продължава да се подува след няколко дни - или дори, че отокът се разпростира върху други части на тялото - тогава е жизненоважно да потърсите медицинска помощ, за да идентифицирате вида на ухапването и да получите съответно лечение . И за повече начини да останете във върхова форма, не пропускайте 20 предупредителни знака Вашият черен дроб ви изпраща.2 Има синини.

жена натъртване чернодробна функция

ShutterstockБлагодарение на автоимунния отговор на тялото ви, повечето ухапвания от насекоми ще се подуят при вида на пункция, но малцина ще се натъртят, освен ако не се случи нещо сериозно. Ако мистериозната ухапване започне да става черна и синя, вероятно в тялото ви се случва нещо, което трябва да бъде проверено, като алергична реакция към слюнката на комар или дори стафилококова инфекция.3 Изпитвате болка в гърдите.

Човек с инфаркт

Shutterstock

Макар и необичайни, ухапванията от бъгове могат да причинят тежки алергични реакции, които водят до фатални инфаркти. Ако някога забележите ухапване на бъг по тялото си и впоследствие започнете да изпитвате болка в гърдите, веднага се насочете към болницата. А за повече здравни съвети прочетете на 20 правила за здравословен живот, по които трябва да живеете.

4 Гърлото ви се затваря.

Проблеми с дишането, затруднено дишане

Shutterstockмечтая за загуба

Според Клиника Майо, ухапванията от опасни паякообразни като черна вдовица и кафяв отшелник обикновено се изчистват сами, но при тежки сценарии тези отровни ужилвания могат да причинят затруднено дишане и язви на мястото на проникване. Тези симптоми са показателни за по-сериозен проблем, като анафилактичен шок, и те не трябва да се пренебрегват.

5 Вие се чувствате замаяни.

Замаяна жена в леглото Слънце

Shutterstock

Чувството на замаяност след ухапване от бъг може да означава, че сте алергични към споменатия вредител, според Университетски здравни услуги на Тексаския университет. В други случаи това също може да означава, че сте били ухапани от черна паяк-вдовица - и в двата случая ще искате да потърсите медицинска помощ.

6 Повръщаш.

гадно жена повръща над мивката

Shutterstock

Гаденето може да придружава няколко сериозни усложнения от ухапване на бъгове, включително лаймска болест, вирус Chikungunya и ухапвания от отровни паяци. За щастие повечето от тези усложнения могат лесно да бъдат лекувани от медицински специалист, стига да се обърнете към тях веднага щом започнат да показват симптоми. И ако живеете в някоя от 20 американски градове, които са централни, не забравяйте да бъдете много внимателни.

7 Намирате бичко на кожата си.

Крак с лаймска болест

Никога не пренебрегвайте обрив от бичи очи около ухапване от бъгове. В повечето случаи този обрив е издайническа индикация за лаймска болест, пренасяна от кърлежи, която, ако не се лекува, може да причини артрит, неврологични нарушения и сърцебиене.

8 Имате треска.

здрав мъж термометър треска

Shutterstock

Ако температурата ви започне да скочи, след като ви ужили неизвестна грешка, тогава може да се справите с ухапване от кафяв самотен паяк. За съжаление тези паяци имат отрова по-опасна от тази на гърмяща змия и затова, ако има дори малка вероятност някой да ви е ухапал, трябва незабавно да се отправите към лекаря.

9 Изпотявате се обилно.

потна жена във влажен климат

Shutterstock

Ако се върнете от екзотична ваканция в страна като Бразилия или Китай и започнете да изпитвате обилно изпотяване, съчетано с други симптоми като висока температура и диария, може да се справите с малария. Тъй като са необходими ваксинации за предотвратяване на малария преди пътуване, е малко вероятно някога да се разболеете от това предавано от комари заболяване, но най-добре е да се пазите от предупредителните знаци въпреки това. И не само за комарите трябва да се притеснявате, докато сте в чужбина: Вие също трябва да се пазите от тях 20 Хранителни лекари Винаги избягвайте, докато пътувате.

10 Изпитвате кървене от носа.

кървене от носа

Shutterstock

Още една причина да се предпазите от комари през лятото е треската на денга. Нечести, но възможни за да се сключи в Съединените щати, това заболяване може да причини всичко - от болка зад очите до силно главоболие - и с напредването си може да доведе до кървене от носа и венците, отказ на кръвоносната система и уголемяване на черния дроб. За да предотвратите тези неприятни симптоми, не забравяйте да ги използвате 15 гениални начина да надхитрят комарите това лято.

11 Получавате чести главоболия.

Главоболието може да е показателно за няколко неща, включително вирус чикунгуня. Предавана от женски комари Aedes (разбира се), тази инфекция няма превенция или лечение, но лекарите могат да предписват лекарства за болка, за да ви направят по-удобни при преминаването на вируса.

12 Кожата около ухапването е топла.

Червена подута буболечка ухапва алергична реакция

Веднага след ухапване от грешка е нормално тялото ви да отвърне на удара. През първите няколко дни може да забележите, че кожата около ухапването е гореща на допир - но ако кожата остане възпалена и топла след няколко дни, може да се справите със заразена хапка, която изисква антибиотици.

13 Жлезите ви са подути.

Подути лимфни възли изненадващи ракови симптоми

Shutterstock

Лимфните възли се подуват само ако тялото се бори с инфекция - така че ако някоя от жлезите на тялото ви се разшири, след като бъде изядена жива от бъг, вероятно това е резултат от инфекция. И в зависимост от вида на грешката, която ви е ухапала, може да страдате от всичко Вирус на Западен Нил (благодарение на комар) на лоша реакция на ухапване от черна вдовица.

14 Необичайно сте уморени.

Уморен бизнесмен

Shutterstock

Има разлика между нормална умора и изтощение, които няма да отшумят. От една страна е нормално да сте уморени, след като сте стояли навън цяла нощ и сте си почивали само няколко часа. Но ако спите по 12 часа на нощ и все още се събуждате изтощени, тогава може да се справите с едно от няколко заболявания, като лаймска болест, чикунгуня или треска на Рос Ривър. Какъвто и да е случаят, най-добре е да се проверите, тъй като хроничната умора може сериозно да повлияе на ежедневния ви живот. И ако имате нужда от помощ да спите спокойно, опитайте тези 40 съвета за по-добър сън през летните нощи.

15 Гърлото ви се подува.

Подут език, лекар

Shutterstock

Всички ухапвания от бъгове могат да причинят тежка алергична реакция. И в случай на повечето от тези реакции, почти веднага ще изпитате силно подуване на устните, езика и / или гърлото, което, ако не се лекува, може да доведе до затруднено дишане и дори до пълно затваряне на дихателните пътища.

16 Стомахът ви е спазмиран.

навици след 40

Shutterstock

Болката в стомаха никога не е признак за нещо добро. В комбинация с ухапване от бъгове, това спазми може да е признак на по-сериозен проблем, като алергична реакция, бабезиоза или вирус на Западен Нил. И ако болката в корема ви е съчетана с повръщане и други симптоми в този списък, тогава трябва незабавно да се отправите към лекаря, за да избегнете допълнителни усложнения.

17 Имате нарушения на съня.

Събуждане от кошмарни филмови клишета

В проучване публикувано в списанието Изследване на качеството на живот , учените установиха, че 41 процента от възрастните с лаймска болест са имали нарушения на съня, а 60 процента са имали нощно изпотяване и студени тръпки. По време на ранните етапи на Лайм проблемите със съня са често срещани и със сигурност не бива да се пренебрегват. И за да научите за кои грешки да бъдете нащрек, прочетете нататък 35-те най-опасни бъгове в Америка.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин!

Популярни Публикации