17 женски прически, които ви правят да изглеждате по-стари

Десния подстригване може да направи всичко различно, когато става въпрос за външния ви вид, особено с напредването на възрастта. За съжаление, за всяка страхотна прическа, която подчертава вашата костна структура, скрива фините линии и кара хората да ви спират да питат къде сте я направили, има дузина нелепи съкращения, които всъщност добавят години към вашия външен вид.Всъщност, ако се опитвате изглежда по-млад —Или поне искате да избягвате да изглеждате значително по-възрастни от действителната ви възраст - има редица популярни женски прически, които трябва да избягвате на всяка цена. От остарели тенденции до подли стилове, които насочват вниманието към признаците на стареене, уверете се, че знаете какво да не поискате, преди да направите големия котлет.

1 Фара Фасет

коса на фара фасет

Фара Фосет прическата с пернати прически беше идея за безброй жени, навършили пълнолетие през 70-те и 80-те години - и за съжаление, много жени, свикнали с този външен вид, когато все още беше популярен, не успяха да го пуснат. За съжаление, това съкращение е особено груб нарушител, що се отнася до създаването на хора изглеждат по-стари . „Една прическа на възраст може да състари една жена - като пернати бретончета от 80-те години“, казва майстор-стилист и национален педагог от Living Proof Шийда Шивач .2 разфасовки от Челси

най-лошите прически на възрастни жени

Докато традиционната кройка от Челси е обръсната отзад с по-дълги парчета и бретон в предната част, тази малко по-малко драстична модификация става все по-популярна през последните години - за добро или за лошо. За съжаление, кройката може да ви накара да изглеждате по-възрастни, тъй като насочва вниманието към врата, която обикновено показва ранни признаци на стареене, докато по-дългите части в предната част на тази кройка са склонни да удрят области, които показват вашата възраст, като челото, очите и долната челюст.3 Затворете посевите

рутината за красота на жената

Въпреки че тясно подстриганата кройка може да изглежда като алтернатива на по-дългите пикси с ниска поддръжка, този стил може драстично да подчертае признаците на стареене. Почти без коса, която да отвлича вниманието от фини линии, обезцветяване на кожата или бръчки, това подстригване може моментално да ви състари.какво символизира летящо прасе

Това обаче не означава, че непременно трябва да избягвате всички преки пътища, само за да не изглеждате по-възрастни. „Ако [една жена] няма време или умението да си направи сама косата, тя трябва да помисли да стане малко по-къса, за да може да свърши минимално количество работа с нея“, казва стилистът Марк Зелно от Салон Далила в Бруклин.

4 Дълга права коса

топ съвети за коса в Холивуд

Докато много хора свързват дългата коса с младостта, запазвайки косата си дълъг и придържан прав може всъщност да ви накара да изглеждате по-възрастни, отколкото сте. Правата коса поставя лицето ви отпред и в центъра - включително всички онези малки линии, които се опитвате да скриете. Правата коса също изглежда по-малко обемна от косата с малко тяло, имитирайки естествената загуба на обем, която има тенденция да съпътства процеса на стареене.

За щастие това не означава, че дългата коса трябва да е изключена, само защото остарявате. „Жените могат да започнат да носят прически“, казва Зелно. „Не само младите жени носят перуки или удължители - те дори имат закопчалки.“5 къси шиповидни слоя

най-лошите прически на възрастни жени

Макар че малко обем може да измине дълъг път, когато става въпрос за вас изглежда по-млад , изборът на кратък, остър разрез няма да ви направи никакви услуги - всъщност може да ви накара да изглеждате далеч по-възрастни, отколкото сте в действителност. „Ако имате по-възрастна жена, която е загубила малко обем, наслояването трябва да бъде сведено до минимум, особено ако те имат фина коса“, казва Зелно.

6 бретон до очите

най-лоша прическа възрастни жени

Докато бретонът с дължина на очите може да възхитително оформя лицето ви, когато сте по-млад, ако се опитвате да се обръснете на няколко години от външния си вид, този външен вид не е за вас. - Ако една жена има много изразени линии или текстура около очите й, тогава бретонът, който привлича вниманието към очите, би бил противопоказан “, казва Тейлър.

костенурка насън

7 Боб с бретон

какво знаем за Меган Маркъл

Shutterstock

Разбира се, това може да е начинът, по който да изглежда Vogue глава хончо Ана Уинтур , но тъпото комбиниране на боб и бретон не прави услуги за повечето жени - особено тези, които се опитват да изглеждат по-млади. Както е случаят с много тъпи разфасовки, този суров стил поставя акцент върху очите и челюст - две части на лицето, най-засегнати от възрастта - и острите му линии рядко създават младежки вид.

8 Bouffants

По-възрастна жена на смартфон

Shutterstock

какво можеш да кажеш на приятелката си

Въпреки че този външен вид може да е бил на върха на модата преди половин век, ако все още се подстригвате, за да накарате този стил да работи, вие само стареете. Дразненето и пръскането - две изисквания за всеки, който желае да овладее този външен вид - са практики, които са толкова остарели, колкото и самия bouffant.

8 Мъжки бретон

най-лоша прическа възрастни жени

Ако мислите да получите бретон, за да прикриете някои от тези линии на челото си, продължете - просто се уверете, че те не са тънки. Тези тънки бретончета не само ще привлекат повече внимание към цялостната тънкост на вашата коса, но и не са особено прощаващи, когато става въпрос за скриване на тези фини линии, които бретонът обикновено покрива.

10 дълги слоя

най-лоша прическа възрастни жени

Докато много хора свързват дългата коса с по-младежки вид, тъй като косата ви започва да губи обема си с възрастта, тези дълги слоеве всъщност могат да изглеждат скучни и безжизнени. „Едно погрешно схващане е, че ако слоят косата си, ще извлекат повече тяло от нея“, казва Зелно. „Ако някой има средна до тънка коса, това не е така - случаят е само при хората с по-плътна и груба коса.“

11 Ултра къси къдрици

възрастна жена, усмихната навън

Shutterstock

Тези късо подстригани къдрици вероятно не допринасят много за ласкателството на лицето ви - всъщност може да ви правят да изглеждате по-възрастни. Този стил не само е труден за поддържане - една нощ спане върху него, докато е влажна, може напълно да развали външния вид - той е непримирим за тези с загуба на обем и тъй като вашите къдрици всъщност не докосват лицето ви, те не правят много, за да подчертаят вашата костна структура или скрийте тези фини линии или неприятности на тена.

как да бъдеш добър изхвърляч

12 Подбриване

най-лоша прическа възрастни жени

Може да е подрязването на хипстърите преди пет години, но този външен вид няма да направи много за вас, освен да изглежда по-възрастен. „Ако това не е актуална тенденция, поглед от миналото може да накара жената да изглежда остаряла и по този начин да остарее“, казва Шивачът.

13 Бебешки бретон

къси бретон най-лоша прическа възрастни жени

Shutterstock

Малките бретончета може да са идея за много 20-годишни, но ако наближавате средна възраст и все още ги носите, може да изглеждате по-възрастни. Суровите хоризонтални линии, създадени от бебешки бретон, само подчертават онези линии, които започват да се появяват на челото ви, а в много случаи модерен външен вид, като бебешки бретон, може да ви накара да изглеждате така, сякаш се опитвате твърде много, което ви кара да изглеждате по-възрастни в процеса .

14 Обръщане на косата отпред

най-лоша прическа възрастни жени

Предният флип - един вид мини-буфан, популяризиран в началото на 2000-те - може незабавно да добави години към вашия външен вид. Тази тенденция не само е остаряла, но този стил може да привлече вниманието към областта на челото и очите ви, като приведе тези пачи крак и фините линии отпред и в центъра.

какво означава, когато сънуваш потоп

15 Всеки ултра-лек цвят

топ съвети за коса в Холивуд

Shutterstock

Без значение за каква кройка сте избрали, ако боядисвате косата си в ултра-светла блондинка, вие изглеждате по-възрастни, особено ако я боядисвате, за да покриете тези сиви.

„Най-голямото погрешно схващане при възрастните жени е, че косата им трябва да е по-светла“, казва Зелно, който казва, че светло русата със сив глас обикновено изглежда по-сива, отколкото руса. „Прекомерното подчертаване на косата им, когато остареят, обикновено ги кара да изглеждат по-възрастни, вместо по-млади.“

16 супер къси разфасовки

жена с къса коса

Докато разфасовките на pixie могат да изглеждат очарователни, ако са отрязани твърде кратко, те могат да ви накарат да изглеждате далеч по-възрастни, отколкото сте всъщност. Те не само привличат вниманието към всеки ред и бръчка на лицето ви ултра късите прически са предпочитани от жени на определена възраст, което кара дори младите жени да изглеждат значително по-възрастни, отколкото са в действителност, когато ги получат.

17 Къси пин-ъп къдрици

най-лошите жени

Добавянето на някаква винтидж привлекателност към косата ви, независимо дали изхвърляте ролите за победа или вълните на пръстите за специален повод, може да бъде сладко, но ежедневното използване на тези къси, стегнати къдрици може да ви накара да изглеждате като вие сте остана в миналото. „Ако харесвате ретро външен вид, консултирайте се със стилиста си, за да видите как любимият ви ретро стил може да получи модерен обрат“, препоръчва Tailor.

Популярни Публикации