15 признака, че кучето ви е депресирано

Хората обикновено са доста уверени, че знаят как да отговорят на нуждите на кучетата си. Прясна храна и вода, редовни упражнения, разтриване на корема и увереността, че всъщност е много добро момче, често се чувстват като единственото, от което се нуждаят нашите четириноги приятели. Това, което обаче много собственици на домашни любимци не осъзнават, е, че подобно на човешките си колеги, домашните любимци могат да страдат от дълъг списък с емоционални проблеми, включително депресия. „Кучетата изпитват пълна гама от емоции, вариращи от щастие до тъга и дори депресия. Някои от признаците на депресия при кучетата много приличат на симптомите, проявявани от депресирани хора “, казва Д-р Рейчъл Барак на Ню Йорк Акупунктура на животни .„Депресията при кучета обикновено може да се отдаде на голяма промяна в живота, включително преместване в нов дом, нов съквартирант (човек или космат), загуба на спътник (човек или животно), големи промени в типичната им рутина и / или травматично събитие (като нараняване), наред с други неща. Депресията може да се дължи и на основно медицинско състояние. Ако подозирате, че вашето куче е депресирано, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, за да ви помогне да определите основната причина и какви промени могат да бъдат направени, за да върнете кученцето си към обичайното си щастливо себе си.

И така, как да разберете дали вашият Fido просто се нуждае от R&R или се бори с по-сериозна депресия? Тези ветеринарни лекари приготвят истинската мръсотия за това как да разберат дали кучето ви е депресирано. И ако мислите да си вземете собствено кученце, разгледайте 10 неща, които трябва да знаете, преди да осиновите куче подслон .1 Агресия

Ядосано куче

Ако кучето ви изведнъж е преминало от тотално омекотяване към хвърляне към всеки човек или животно, което вижда на разходка, това може да е признак на депресия, според д-р Барак. Ако вашият домашен любимец внезапно проявява някаква новооткрита агресия, струва си да поговорите с вашия ветеринар възможно най-скоро. И за повече информация за вашия четириног приятел, открийте 20 невероятни факта, които никога не сте знаели за кучето си !2 Скриване

Куче под одеяло

Въпреки че гръмотевична буря може да накара всяко животно да се прикрие, ако кучето ви изведнъж никъде не се вижда през по-голямата част от деня, не се изненадвайте, ако вашият ветеринарен лекар го диагностицира като депресиран. Скриването е още един изненадващ знак, че кучето ви не се чувства като обичайното си аз. И за повече изненади за вашия космат приятел, разгледайте 15 тайни, които ветеринарният лекар няма да ви каже !три от пръчките да или не

3 Намокряне на закрито

Бебе и куче

Shutterstock

Оставете кучето си без редовни разходки и едва ли ще се окажете справени с инцидент или две. Ако обаче кучето ви изведнъж се отнася с цялата ви къща като с една голяма баня, депресията може да е виновна. И когато искате малко вдъхновение да донесете свое собствено петно, открийте 15 невероятни ползи от осиновяването на домашен любимец !

4 Да бъдеш разрушителен

кучетата не могат да чувстват вина

Докато прясно сдъвканите обувки може да са ритуал за родители на кученца, при възрастни кучета това може да е знак, че нещо не е наред. Ако вашият домашен любимец стане разрушителен привидно от нищото, време е да поговорите с ветеринаря си за потенциална депресия. И за забавната страна на родителството на домашни любимци, вижте тези 20 знаменитости, които приличат на своите домашни любимци !как да бъдеш мил човек

5 Отхвърляне на команди

кучетата могат да изпитват завист

Shutterstock

Дали тези команди за сядане, задържане и разклащане са били пренебрегнати? Време е да поговорите с вашия ветеринар за това дали Фидо страда или не от нещо по-сериозно от умишлена тийнейджърска ивица. А за по-леката страна на собствеността на домашни любимци, открийте 30 най-смешни имена за домашни любимци на знаменитости !

6 Липса на апетит

Куче подслон,

Повечето животни - дори тези, които се хранят по редовен график - на практика ще избият консервата от ръката ви, за да стигнат до храната си по-рано. Ако обаче кучето ви вече не се интересува от внезапно ядене, това може да е знак, че се справя с депресия. За съжаление липсата на апетит може да е признак и на други сериозни медицински проблеми, така че това е един от симптомите, който не можете да си позволите да игнорирате. Мислите, че това е лошо? Просто проверете 20 знака, които вашият домашен любимец ви мрази .

7 ръмжене

често грешно написани думи

Shutterstock

роден през февруари

Имате ли тези поздрави, които вашето куче ви дава от целувки до ръмжене? Агресивните вокализации, като ръмженето, също могат да бъдат признак на депресия. А за по-леко поведение на домашния любимец, вижте 30 най-забавни моменти за домашни любимци на знаменитости !

8 Липса на интерес към техните играчки

кучетата не са напълно далтонисти

Ако вашият космат приятел е започнал да ви моли да играете, да се отнася към играчките им като към стари новини, време е да разберете дали депресията може да е източникът на бедствието им. Това обаче не означава, че трябва да спрете да се опитвате да играете с тях. „Повече време заедно, упражнения, тренировъчни дейности и / или допълнителен спътник могат да бъдат изключително полезни“, съветва д-р Барак. И за повече прозрение в ума на вашия домашен любимец, открийте 20 невероятни факта, които никога не сте знаели за котката си !

9 Не спи

мустаците помагат на кучетата да виждат в тъмното

Това безсъние, което кучето ви изведнъж дърпа? Това може да е знак, че страдат от депресия. Внезапната неспособност за сън обаче може да е свързана и с физическа болка, така че не забравяйте да ги отведете бързо на ветеринар, ако този симптом се появи от нищото. И когато искате да искате да научите повече за предпочитанията на вашия домашен любимец, разберете Защо сте куче или котка !

10 Спя твърде много

лоши шеги, които всъщност са смешни

Shutterstock

Подобно на човешките им колеги, кучешката депресия и непоколебимото желание да бъдат в леглото са склонни да вървят ръка за ръка. И докато много домашни любимци вече спят значителна част от деня - до 14 часа за кучета и 16 часа за котки, - ако отлагат повече от това, е време за посещение при ветеринар. И когато искате да подобрите собствената си рутина на съня, започнете с Гарантирани са 20 навика през нощта, които ще ви помогнат да спите по-добре !

11 Нежелание за игра

котките вероятно са по-умни от котките

Shutterstock

Ако тези дати за игра на домашни любимци, които сте настроили за Фидо, вече не привличат, той може да се бори с депресия. Това не означава, че трябва да спрете да опитвате. „След като вашият ветеринарен лекар изключи медицинско състояние, опитайте да прекарвате повече време в неща, на които кучето ви харесва, като разходки в парка или игра с любим кучешки приятел“, предлага Д-р Кели Райън , DVM, директор на ветеринарните услуги в Хуманното общество на Мисури Медицински център за животни в Средна Америка .

12 Воене

безумни факти

Тези дълги, тъжни вой от вашето куче не са просто начинът им да покажат своя вокален диапазон. Новите вокализации често са знак, че кучето ви е в депресия. Те също могат да бъдат признак на нараняване, така че не забравяйте да проверите кучето си, ако внезапно извиват редовно.

признаци, че човек е влюбен в теб

13 Повишено близане

Жена с куче в парка

Ако кучето ви внезапно се грижи, сякаш е негова работа, може би си струва да го обсъдите с Вашия лекар. „Повечето хора не са наясно, но прекаленото близане (или дъвчене) може да бъде начин за самоуспокояване“, казва Д-р Гари Рихтер , ветеринарен здравен експерт с Rover.com . „Ако забележите някой от тези признаци, обадете се на вашия ветеринар и организирайте контролен преглед.“

14 Ухапване

неща, които разведените хора знаят

Ако тези игриви хапки са се превърнали в пълни хапки, е време да заведете косматия си приятел на преглед. Агресията е често срещан признак на депресия при животните, според д-р Райън. И като се вземат предвид потенциалните последици, ако вашият домашен любимец ухапе някой друг, освен вас, е важно да обърнете внимание на това поведение.

15 Отговаряне лошо на привързаност

Жена с куче

Shutterstock

най -смешните меми на всички времена

Докато нонстоп привързаността е достатъчна, за да отблъсне някого, ако вашият домашен любимец внезапно се трепва или бяга, когато се опитате да го докоснете, това може да е депресия в играта. И ако сте изчерпали всички други възможности, от допълнително време в парка до феромонна яка, не се чувствайте зле, ако накрая кучето ви предпише нещо за тяхното състояние.

„Говорете с вашия ветеринарен лекар за предписан антидепресант“, казва д-р Райън. „Въпреки че не е дългосрочно решение, може да помогне на вашето куче да премине през особено груб участък.“ За щастие, дори когато ви създават неприятности, кучетата все още правят живота ни по-добър - само една причина да направят списъка ни с 100 начина да живееш до 100 !

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин!

Популярни Публикации