Ако имате тази подправка у дома, изхвърлете я сега, казва FDA

Преди да отидете да добавите малко вкус към това ястие, което готвите за вечеря тази вечер, може да искате да проверите подправка, която използвате за да сте сигурни, че първо е безопасно. Популярна билка се припомня поради потенциално замърсяване с Циклоспора , паразит, който може да причини сериозни здравословни проблеми. Прочетете, за да разберете дали трябва да прочистите хладилника си сега и докато почиствате кухнята си, Ако имате това месо у дома, изхвърлете го сега, казва USDA .На 8 февруари Администрацията по храните и лекарствата (FDA) обяви, че Shenandoah Growers, Inc. е доброволно изтегли 3240 единици от пресния си органичен босилек поради възможно Циклоспора замърсяване. Според известието за изтегляне, Циклоспора може да допринесе за чревна инфекция циклоспориаза , което може да доведе до симптоми, включително умора, болки в тялото, гадене, повръщане, диария и силна коремна болка.

Засегнатият босилек идва от партиди PV40515 1034, PV40515 3034, PV40515 4034 и PV40515 3035 и е опакован на 3 февруари или на 4 февруари 2021 г. Въпросните продукти, които са маркирани като That Tasty bosil, Shenandoah Growers от Това Вкусният босилек, босилекът „Вкусна смес“ и босилекът „Проста истина“ - бяха доставени до следните супермаркети: Индианаполис Фрут, Vine Line Produce, Vine Line Bulk Produce, Kroger, J&J Distributing и Schnucks. Засегнатите билки бяха продадени в Илинойс, Индиана, Айова, Мичиган, Минесота, Мисисипи, Мисури, Охайо, Тенеси и Уисконсин.Ако имате оттегления босилек у дома, FDA препоръчва да го „изхвърлите незабавно и да не го ядете“. Можете също така да се свържете с производителите на Shenandoah на 844-896-6939 за възстановяване на сумата. И за да се хвърлят повече предмети в кухнята ви сега, знайте това Ако сте закупили тази бира, изхвърлете я с ръкавици и щит за лице .1 Food Evolution паста за салата

Салата от паста с салам

AS Хранително студио / Shutterstock50 сладки неща, които да кажете на приятелката си

На 5 февруари Службата за безопасност и инспекция на храните (FSIS), отдел на Министерството на земеделието на САЩ (USDA), обяви отзоваването от приблизително 6 806 паунда готови салати и дипове, включително 7 унции. контейнери с трицветна салата от паста с ротини в италиански стил на Food Evolution със салами. Макаронената салата беше изтеглена от пазара, след като беше открито, че месото, включено в ястието, има не са били обект на необходимата федерална проверка . Ако имате засегнатата паста от салата вкъщи, трябва или да я изхвърлите, или да я върнете в магазина, от който е закупена. И за да се отървете от повече храни точно сега, Ако имате тази любима закуска у дома, веднага я изхвърлете .

2 помисли! овесена каша

отблизо на жената, която яде овес и плодове в купа за закуска

Дейвид Прадо Перуча / Shutterstock

Овесените ядки са храна, която е доста трудна за унищожаване - освен когато е замърсена от потенциално смъртоносен алерген, т.е. На 28 януари FDA обяви отзоваването на мисли! Протеин + фибри овесена каша във вкуса на Berry Crumble на Farmer’s Market поради потенциално замърсяване с недекларирани пекани или бадеми, като по този начин представлява сериозен риск за здравето на хората с алергии към дървесни ядки. The засегнати овесени ядки е отпечатан с UPC номер 753656711836 или 753656712338 и има най-доброто до дата 15 октомври, 16 октомври, 19 октомври, 20 октомври или 21 октомври 2021. Ако имате овесена каша, която трябва да изтеглите у дома , FDA препоръчва да го върнете в магазина, от който е закупен, за пълно възстановяване. И за най-новите новини за изтегляне, доставени директно във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .3 пуканки с вкус на масло от закуската на Bickel’s Butter

дървена купа пълна с пуканки

iStock

Това, което има в тази закуска на кино вечер, може да бъде по-страшно от това, което гледате, докато го ядете. На 25 януари FDA обяви, че една партида от 8 унции. контейнери с пуканки с аромат на масло на Bickel's Snack Foods са били изтеглени поради потенциалното присъствие на мляко, съставка и потенциален алерген, които не са били разкрити на опаковката. Засегнатият продукт, който се продава в супермаркетите Publix в Джорджия и Северна Каролина, носи UPC номер 70175 06021 и е използван до 29 март. Ако имате въпросните пуканки у дома, върнете ги в местния Publix или изхвърлете го, препоръчва FDA. И за да се откажат повече храни, Ако имате тази подправка у дома, изхвърлете я сега, казва FDA .

4 Боб Еванс италианска наденица

Група италиански колбаси готвят на скара.

BooostedAWD / iStock

Ако имате Наденица Боб Еванс във вашия фризер, може да искате да проверите дали е безопасно да се яде, преди да го приготвите. На. 21 януари FSIS обяви изземване на 4200 паунда наденица защото може да е било замърсено с парчета синя гума. Засегнатият колбас има употреба / замразяване до 31 януари, номер на предприятие EST. 6785 и код на партида 0352. Ако имате въпросния колбас у дома, или го изхвърлете, или го върнете в магазина, но не го консумирайте, препоръчва FSIS. И докато почиствате кухнята си, Ако имате тези чипове у дома, FDA казва, че ги проверете незабавно .

какво да правите, когато връзката ви е в беда
Популярни Публикации