50 неща, които родителите правят това, което досажда на децата им

Няма по-добър израз на честото време връзка между децата и техните родители отколкото На Уил Смит Хит от 1988 г. „Родителите просто не разбират“. Това ни напомня, че родителите често изглеждат сякаш съществуват в различна вселена, в която не забравят как досадни могат да бъдат на децата си . Но класиката на Смит е само върхът на айсберга. Има безкраен брой неща, които родителите правят, които влизат под кожата на децата им, понякога защото децата са невъзможни за удоволствие, а понякога защото възрастните грешат (да, наистина).За главен списък на какво не ако искате да останете на добрата страна на децата си, ето 50 начина, по които родителите дразнят децата си - независимо дали това е оправдано или не.

1 Да бъдеш открито привързан към тях публично

мама целува син

ShutterstockПрегръдките и целувките от родителите са страхотни, стига да няма връстници наблизо. Опитът да получиш целувка от детето си, когато приятелите му гледат, е по същество невъзможен, но това не означава, че няма да опиташ!2 Опитвам се да бъда готин

възрастна жена с розова коса, която си прави селфи

ShutterstockВсъщност може да сте бедро сред собствения си социален кръг и възрастова група. Но за дете родителят никога няма да бъде нещо близко до законно готино. За съжаление, обличането на кожено яке няма да ви даде повече уличен кредит с тях.

3 Гледайки в телефона си

хора на телефони

Shutterstock

Иронично е, че родителите винаги се оплакват колко време на екрана имат децата днес , когато много възрастни са също толкова хипнотизирани от собствените си телефони, вторачени в тези малки екрани, дори когато децата им се надпреварват за тяхното внимание. Имейлът ви може да изчака - следвайте собствения си съвет и оставете телефона!4 Казвайки им, че трябва да носят обувки, или не могат да излязат навън

мама, която се кара на дете

Shutterstock

Всички деца смятат, че обувките трябва да са изцяло по избор. Въпреки че външният свят не е точно проектиран за скитане без обувки - правилото „без обувки, без услуга“ важи за почти всичко, от училище до църква до търговски центрове - всяко дете по някакъв начин си мисли, че именно те ще го разберат. Настояването на родител да обуят обувките така или иначе не изглежда като предателство.

5 Отказ от тях за бързо хранене

дете, гледащо бургер

Shutterstock

Слушайте, не е нужно да обяснявате защо една ябълка е много по-питателна от McNuggets. Децата се учат на това от малки. Но Happy Meals имат играчки и пържени картофи и те идват в готини картонени кутии за обяд - и вижте, на следващия изход има Макдоналдс! (Можете да спечелите тази битка, но войната бушува.)

6 Правенето на твърде ... много ... снимки

мама, снимаща син и татко

Shutterstock

Никога едно поколение деца не е било документирано по-добре от днешното. И познай какво? Те са наясно с всяка направена снимка. Те знаят, че не могат нищо без някой възрастен да се опита да го заснеме с телефона си.

Родителите, които се държат като папараци на детето си, са основен източник на разочарование за децата, които просто искат да изпитат нещо, без да бъдат снимани. По принцип всяко малко дете в наши дни звучи като знаменитост, която крещи: „Няма снимки!“

7 Не помага, когато напълно ясно дават да се разбере, че не се нуждаят от вашата помощ (но всъщност се нуждаят от вашата помощ)

нещастно дете, което седи на дивана, докато майка й е на ipad

Shutterstock

Това е меч с две остриета. Те искат вашата помощ, но абсолютно не искат вашата помощ, докато не стане твърде късно и опитите им да го направят сами - независимо дали става дума за връзване на обувките им или за учене на паралелно паркиране - са довели до пълно бедствие. Колко пъти сте чували Татко, защо не помогна КОГАТО КАЗАХ: „НЕ ПОМОГНЕТЕ“? “ Да, татко !

8 Сравняването им с други деца

мама крещи на дъщеря на дивана

Shutterstock

The последното нещо, на което трябва да се каже на всяко дете е как те не са толкова атлетични като звездния играч в нейния бейзболен отбор, или как не получават същите права А оценки като гения, който живее на улицата. Посочването на постиженията на други деца не мотивира детето ви да се старае повече. Това просто ги кара да се оттеглят в спалнята си и да затръшнат вратата.

мечтае да търси нещо

9 Викане

мама се кара на дете

Shutterstock

Повишаването на гласа ви няма да накара детето да ви уважи или да приеме по-сериозно предупрежденията ви. Всичко, което виждат, е възрастен, който оставя емоциите си да се възползват от тях. Ако не можете да обясните на детето какво е сгрешило със спокоен, равномерен глас, може би вие сте този, който се нуждае от тайм-аут.

10 Не се показва

момче, надничащо през сценичните завеси

Shutterstock

Вашата работа е важна, но наистина ли оправдава това да пропуснете голямата игра на детето си или да не се появи, за да хване дебюта му на сцената в училищния мюзикъл? Въпреки че децата ви не винаги ви искат наоколо, за тях означава много да ви видят как седите там и ги развеселявате. Така че, отделете време, за да бъдете там толкова често, колкото можете.

11 Безкрайни въпроси за техния ден

татко говори с разстроено дете

Shutterstock

Разбира се, децата са неуловими, когато отговорят на този ред на въпроси с рамене и неотменен отговор. Но понякога те просто искат да се справят с храната, без да са на скара. Въпреки че насърчаването на децата ви да споделят живота си с вас е нещо добро, те може да не искат да разказват всеки детайл, сякаш дават депозит.

12 И разпит на приятелите им

родители, разговарящи с тийнейджъри

Shutterstock

Не че децата не искат да ги имаш всякакви взаимодействие с приятелите си. Що се отнася до тях, това трябва просто да бъде ограничено до учтиво „здравей“ и „приятно прекарване!“ И за да бъдем честни, вероятно не е нужно да започвате интензивни въпроси за семейството на приятелите на децата си, академичната кариера и личните си хобита - поне не веднага.

13 Оплакване за сметки

родителите се бият, докато детето гледа

Shutterstock

Една от най-добрите части за това да бъдеш дете е липсата на финансов стрес. Ипотечните кредити и сметките за комунални услуги не са нещо, от което се нуждаят, за да загубят сън, но те просто биха могли, ако са изложени на прекалено мрънкане от родителите си за пропуснати плащания за автомобили и глоби от IRS. И това би ги направило капризни с основателна причина.

14 Да бъдеш прекалено защитен

мама прегръща дете

Shutterstock

Децата искат да тичат на свобода и понякога да изстъргват коленете си, но нищо не съсипва толкова забавно като ужасения родител, който витае наблизо, винаги готов да смекчи падането им. Това може да бъде предизвикателство, като предоставите на децата си място за изследване, докато поддържайки ги в безопасност - само знайте, че те вероятно ще се дразнят, независимо от всичко.

15 Казвайки им да ядат зеленчуците си

дете, което яде броколи

Shutterstock

Извинете, майки и татковци: A Проучване от 2014 г. от Чикагския университет установи, че децата са по-малко склонни да ядат здравословна храна, когато родителите им ги подтикват към това. Така че децата ви не само мразят да чуят „довършете броколите си“ - това е и непродуктивно! Може да се наложи да намерите някои по-хитри начини да вмъкнете зеленчуци в диетата им.

16 Не е очарован от Legos

баща и син, играещи с лего

Shutterstock

Дори родителите, които обичат да седят на пода с децата си и да създават безброй лего структури, в крайна сметка достигат своята граница. Legos може да е увлекателен, но вие все още сте възрастен. Децата са объркани от това, тъй като Legos очевидно са създадени за часове забавление, а какво може да се наложи един родител да направи, което е по-важно от построяването на замък от нулата?

17 Опитвам се да разкажа виц

усмихната майка

Shutterstock

Чували сте за шегува се татко , нали? Е, това не е съвсем термин на обич. Наричането на нещо като „шега на татко“ е предупреждение, че това, което ще чуете, е по-вероятно да ви накара да стенете, отколкото да се смеете. Ние приехме, че родителите никога не са толкова забавни, колкото си мислят. Така че не, децата ви няма да обичат вашите опити за комедия.

18 Живот чрез своите деца

баща треньор бейзбол

Shutterstock

Значи винаги сте искали да бъдете звездният играч във вашия баскетболен отбор в гимназията? Или свири на пиано като млад Телониус монах ? Или може би сте искали да започнете успешна политическа кариера, като станете президент на класа? Ако вашето дете се интересува от някое от тези занимания, непременно ги насърчавайте. Ако обаче проектирате собствените си детски мечти върху тях, това ще бъде очевидно - и те ще се отдръпнат.

19 Надделяне на живота им в социалните медии

жена във facebook, свържете се с представител на обслужване на клиенти

Shutterstock

Вашите приятели във Facebook не трябва да чуват за интимните подробности от живота на децата ви, колкото и смешни или обвързващи да си мислите, че са. Ако ти настоявайте за обмен , дръжте фокуса директно върху себе си и не оставяйте децата си извън него. В противен случай ще ги дразните (да не говорим за възрастните, които ви следват в социалните мрежи).

20 Прекалено драматични за трудностите на младостта си

момиче, покриващо уши, докато родителите говорят на масата

Shutterstock

Възрастните обичат да изнасят лекции на децата за това колко трудно е било всичко, когато са били по-малки. Докато „Трябваше да ходя до училище на две мили в снега“ е доста разиграно, днес родителите може да се откажат израства без интернет . Така или иначе децата ви не са впечатлени.

21 Пеене

пеещ човек в кухнята

Shutterstock

Колкото по-убедени сте, че имате някои солидни тръби, толкова по-вероятно е децата ви да реагират на пеенето ви като пирони на дъска. И може би наистина сте талантливи! Но повярвайте, че когато ги серенадирате, децата ви не мислят защо не сте станали известна поп звезда - те биха искали да имат тапи за уши.

22 Публично задаване на неудобни въпроси

момче покрива лицето в смущение в коридора на училището

Shutterstock

Някои неща просто не трябва да се обсъждат в учтива компания и това важи за въпросите, които задавате на децата си. Като, да речем, ако днес носят чисто бельо. Или ако все още ги боли корема. Или най-обезсърчително от всичко, ако се нуждаят от любимата си „прекрасна“ кукла. Децата ви може да искат вашата нежна грижа с любов зад затворени врати, но те биха предпочели малко по-малко интимност пред другите.

23 Стоят пред телевизора, докато се опитват да играят видео игри

видео игри

Shutterstock

Понякога изглежда, че родителите дори не се интересуват, че децата им са в средата на епична игра на Undertale . Може да е трудно да се разбере сериозността на стоенето пред телевизора, докато децата ви играят на видеоигри, така че помислете за това с техните изрази: Това би било като да залепите главата си пред телевизора по време на първото кацане на луната .

24 Създаване на домакинска работа

да направи списък

Shutterstock

Очевидно някой трябва да изпразни съдомиялната машина и да оправи леглото и да сгъне прането, но нито едно дете никога няма да разбере защо този някой трябва да бъде тях . Със сигурност някъде има възрастен, който не би имал нищо против да се погрижи за тази натоварена работа, за да може детето да завърши гореспоменатата си игра на Undertale нали?

25 Настоявайки да маркират за пазаруване на хранителни стоки

момиче бута количка за хранителни стоки

Shutterstock

Знаете, че те просто ще бутат количката за хранителни стоки в нещата, докато стене: „Колко още? Още колко време? Още колко време?' Разбира се, ако не ги вземете, те ще се оплачат, че не сте получили нищо от храната, която са искали. Понякога се чувства, че не можеш да спечелиш.

26 Принуждаването им да слушат вашата идея за „добра музика“

Shutterstock

Знаете ли кой се съгласява с вас, че най-добрата музика, записана някога, точно така се случва да бъдат песните, които сте слушали през младостта си? Всеки във вашата възрастова група. Децата ви обаче имат свои собствени музикални вкусове и предпочитания и вероятно няма да се приближат до вас, независимо колко пъти ги принуждавате да слушат песни, които не сте съвсем готови да класифицирате като „възрастни“. '

27 Напомнянето им да почистят стаята си

майка казва на плачещо дете да почисти стаята си

Shutterstock

За едно дете дори и най-претрупаните спални се чувства утешително и перфектно точно както е. Може би лавина мръсни дрехи не е вашата идея за естетически приятна, мамо , но красотата е в очите на гледащия.

начини да изглеждате по -млади на 50

28 Изисква те да използват тоалетната, дори когато не се налага да ходят

ядосана майка с дете

Shutterstock

Това е боен вик на родителите в началото на всяко пътуване: „Не забравяйте да използвате банята, преди да тръгнем“. Няма значение колко деца настояват пикочните им мехури да са празни - родителят няма да им позволи да се качат в колата, докато поне не са преминали през движенията. И в резултат определено ще получат няколко очни ролки.

29 Свръхдулацията им

след shcool футбол

Shutterstock

Някои родители записват децата си в тонове занимания след училище: спортни занимания, уроци по музика, външни уроци - това никога не свършва. Разбира се, поддържането на активността на децата ви има предимства, включително повишаване на тяхното самочувствие и отдалечаване от неприятностите. Но това не означава над планирането на децата ви е решението. Ако го направите, пригответе се да чуете много „Хайде. Днес няма пиано. Уморен съм!'

30 Казването на нещо, за което са разстроени, не е голяма работа

татко утешителен син

Shutterstock

Банализирането на проблемите на детето няма да реши нищо. Дори ако онова, което се чувства като края на света за едно дете, ще бъде забравено утре, най-добре е да бъдете състрадателни и да им позволите да имат своя момент, за да почувстват, че небето пада. Опитът да ги убеди, че това е свръхреакция само ще причини друг свръхреакция, този път насочена към вас.

31 Яденето на техните бонбони за Хелоуин

Хелоуин-бонбони-купчина

Shutterstock

Някои родители се опитват да се убедят, че ядат само бонбоните на Хелоуин на децата си, за да ги защитят. Без всичко това допълнително изкушение, може би детето ви може да избегне болки в стомаха. Това е хубава идея, но никой наистина не вярва. Ядете бонбоните им, защото харесвате бонбони и смятате, че те няма да пропуснат няколко млечни начина „забавен размер“. J'accuse !

32 Като ужасни помощници в домашната работа

татко помага на детето с домашните

Shutterstock

Децата не очакват родителите им да имат всички отговори, но биха оценили нещо повече от просто свиване на рамене и извинително обяснение от рода на: „Математиката със сигурност се усложни, отколкото когато бях в училище.“ (В ваша защита знаем математика има стана по-сложно!)

33 Показване на танцовите ви движения

мъж, който танцува в кухнята

Shutterstock

Вашият робот танц може да е убил в полу-формалния ви клас, но децата ви не са толкова впечатлени от тези „звездни“ ходове. Продължете и танцувайте така, както никой не гледа - просто не се изненадвайте, когато децата ви не могат да устоят на брутална критика.

34 Извеждане на стари бебешки снимки

двойка, разглеждаща фотоалбум на кафе, неща, които съпругът трябва да забележи

Shutterstock

Децата са наясно, че родителите им са смятали, че са очарователни като бебета. Това, което е по-малко очарователно за децата ви, е, че ги смущавате с поредното пътуване надолу по паметта, излагайки ги на снимка след снимка на техните гъвкави, кикотещи себе си бебета.

35 Публични прояви на привързаност към вашия съпруг

по-възрастни двойки целувки, грешки в етикета

Shutterstock

На логическо ниво вашите деца може да знаят, че вие ​​и съпругът ви понякога се прегръщате и целувате помежду си. Направете го пред тях и те вероятно ще избягат от стаята.

36 Казвайки им, че трябва да „знаят по-добре“

майка и дъщеря на дивана

Shutterstock

Никога родителят не е по-снизходителен, отколкото когато се подиграват на детето за лошо поведение с „Ти знаеш по-добре“. Ако детето ви знаеше по-добре, вероятно нямаше да го направи!

Децата чуват това и го приемат в смисъл: „Мислех, че си умен, но явно не си.“ Разбира се, това ще ги разтрие по грешен начин.

37 Казване на негативни неща за техните приятели

разстроено дете

Shutterstock

Не е нужно да харесвате всички приятели на децата си - това е даденост. Но вашето дете ще мрази, ако започнете да говорите с боклук един от техните BFF, особено ако дори никога не сте срещали този човек. Преди да вземете някакви бързи преценки въз основа на това, което сте чули от други родители или вашите собствени предположения, повярвайте, че детето ви е доста добър съдия за характера. И ако имате истински притеснения, поканете приятеля и разберете сами.

38 Споменаване на пубертета

Тампон върху рисковите фактори на сърдечни заболявания

Shutterstock

Не ... дори ... отивай ... там. Родителят, повдигащ темата за пубертета, независимо дали някой друг е в стаята, е неоправдан. Разбира се, това е тема, с която в крайна сметка ще трябва да свикнат. Просто се опитайте да го повдигнете по възможно най-малко травмиращия начин, нали?

39 Използването на жаргон всъщност не разбирате

бае

Shutterstock

Ако помолите децата си да „разлеят чая“, защото ви предстои „обръщане“ и имате някои „отборни цели“, но не казвайте това на „бае“, те няма да мислят , „О, страхотно, родителите са точно като нас“. Те ще избягват зрителен контакт, ще се опитват да изглеждат заети и се надяват да продължите напред и да намерите някой друг, който да досажда.

40 Преместване на чипове към горния рафт

кухненски шкаф

Shutterstock

Мислите ли, че заблуждавате някого? Децата ви знаят, че чиповете са горе, и знаят, че умишлено ги поставяте точно извън обсега. Правенето на нездравословна храна непостижима не означава, че децата спират да я искат и ще се възмутят, когато усетят, че събирате всички добри неща.

41 Не в крак с технологиите

жена, държаща безжичен телефон

Shutterstock / Helmut Seisenberger

Това е обред, че всички деца в крайна сметка трябва да преподават технология на родителите си. Слушайте, технологията се движи толкова бързо в наши дни, че бързо може да се обърка. Но децата ви не искат да станат денонощна техническа поддръжка.

42 Игра на фаворити с братя и сестри

съперничество между братя и сестри между сестри

Shutterstock

Ти си добър родител , така че никога не бихте мечтали да кажете, че предпочитате едно дете пред друго. Но децата са интуитивни и могат да възприемат фините сигнали. Ако винаги изглежда, че отделяте постиженията на едно дете по-специално, неговият брат или сестра ще се почувстват пренебрегнати ... и повече от леко раздразнени.

43 Забрана на филми без рейтинг PG или G

Дете, което гледа телевизия и яде пуканки късно през нощта

Shutterstock

Има ли нещо по-примамливо за непълнолетно дете от перспективата да види филм с рейтинг R? Те се чудят какви тайни за Вселената пропускат поради някакъв произволен рейтинг? Ограниченията ви за филми може да са разумни, но те само правят децата ви по-заинтригувани и раздразнени.

44 Започвайки всяко изречение с „Когато бях на твоята възраст ...“

Прантс лекция дете

Shutterstock

Получават го, родители. Да си дете днес не е същото както беше, когато си израствал. Това няма да направи по-малко дразнещи децата ви, когато започнете да ги регистрирате с разкази за това колко различни неща са били обаче преди много десетилетия.

45 Погрешно разбиране на текстовете

пеейки заедно

Shutterstock

Независимо дали става дума за ремък „Построихме този град на ролки с колбаси“, докато слушахме „Ние построихме този град“ на Starship, или нагло извикани с пеене „Ритане на котката си навсякъде“, когато по радиото се появи „We Will Rock You“ на Queen , музикалното невежество на родител е достатъчно, за да накара всяко дете да иска да се плъзне под леглото.

46 Навлизане малко в празниците

викторианска Коледа

Shutterstock

Ако декорирате дома си за Коледа, сякаш се опитвате да накарате Лас Вегас да спечели парите си, може би няма да направите празниците приятни за децата си. Макар да си мислите „колкото по-празнично, толкова по-добре“, децата ви лесно биха могли да се отплашат от интензивността на всичко това.

47 Подбиране на дрехите им

бране на детски дрехи

Shutterstock

Знаем, че мислите, че имате безупречен вкус към модата. И със сигурност, когато децата ви бяха бебета и вие ги обличахте в CBGB униформи, никой не се оплакваше. Но сега, когато са малко по-възрастни, те имат свои собствени мнения за това какво изглежда добре и какво се чувства комфортно и не се страхуват да ви уведомят.

48 Настояване, че брюкселското зеле е добро

брюкселско зеле

Shutterstock

За децата брюкселското зеле е обида за всичко, което им е скъпо. Когато пораснат, те ще се научат да ги ценят. Но засега, как смеете да се опитате да им кажете онези миризливи кръстоцветни зеленчуци добре .

49 Определяне на време за лягане по договаряне

баща чете книга на дъщеря, която държи плюшено мече в леглото

Shutterstock

Децата твърде често предполагат, че времето за лягане е просто неясно предложение, а не нещо, поставено в камък. Те не биха се съгласили на това 21:00. преди лягане, ако знаеха, че се очаква да са по пижама и под завивките в 9.

50 Ядене на последния кекс

чернокожа жена, която яде шоколадов кекс

Shutterstock

Знаехте, че е последният и все пак го изядохте ?! Ut oh. В крайна сметка детето ви ще ви прости, но гневът, който изпитват в момента, е съвсем реален. Не се преструвайте, че не можете да се свържете. Това само ще влоши.

Популярни Публикации