50-те най-опасни бъгове в Америка

Когато мислите за смъртоносни, опасни бъгове, добре е да се сетите за някои митоподобно чудовище в някакъв отдалечен локал. Знаете ли, мухата Tse Tse в Танзания или скитащият паяк в Бразилия. Може да се почувствате, че САЩ са оазис без насекоми - поне в сравнение с Австралия, където паяците буквално есен като дъждовни капки, от хилядите, в ужасяващо явление, подходящо наречено „паяков дъжд“. Но нещастната реалност е, че опасните насекоми вероятно дебнат във вашия собствен двор.Да, Америка е дом на няколко вида паяци, скорпиони и дори гъсеници представляват сериозна заплаха за вашето здраве —В някои случаи, причиняващи парализа или дори смърт. За да ви помогнем да идентифицирате всички потенциални опасности, ние съставихме сборник с най-опасните грешки в Съединените щати.

1 Паяци на черната вдовица

Паяк черна вдовица

ShutterstockЧерната вдовица може да не е много по-голяма от средната кламер, но със сигурност е по-опасна. Според National Geographic, отровата му е 15 пъти по-мощна от тази на гърмящата змия - макар и противно на често срещани митове , малко хора някога загиват от ръцете на малкия паяк. По-скоро ухапването от черна вдовица може да причини мускулни болки, гадене и затруднено дишане.2 Паяци с червена вдовица

Червена вдовица паяк (Latrodectus bishopi: Theridiidae) женска в мрежата си в прегръдката на ветриловата палма в гората, Флорида, САЩ

Premaphotos / Alamy Stock PhotoДобрата новина е, че червеният паяк-вдовица се среща само в определени части на Флорида. Лошата новина е, че ако ви ухапе един, отровата е невротоксин и потенциално може да причини трайни мускулни спазми.

3 африкански медени пчели

Африканизирана пчела, пчела убиец

Африканизираната медена пчела или пчелата убиец е била представена за първи път в Америка след експеримент, който се е объркал, според Смитсоновия . През 50-те години на миналия век колонии от африкански медоносни пчели са пренесени в Бразилия за кръстосване, за да се увеличи производството на мед. За съжаление, някои от африканските майки и работни пчели избягаха и се отглеждаха с европейски медоносни пчели, създавайки хибрида на пчелите убийци. До 1990 г. тези бъгове-убийци попаднаха в южния Тексас и през 2014 г. учените ги документираха в Сан Франциско.

Това, което прави тези пчели „убийци“, е фактът, че те са десет пъти по-бързи от европейските медоносни пчели и са много по-агресивни. „Африканизираните пчели реагират на смущения в колониите по-бързо, в по-голям брой и с по-болка“, според изследвания от 1982 г. През последните 50 години бруталните бъгове са виновни за стотици смъртни случаи, така че не забравяйте да го направите Спазвай дистанция .4 Скорпиони от кора от Аризона

Скорпион

Обикновено се среща в пустинята Соноран в Аризона и Калифорния, кората на Аризона скорпион е един от най-опасните скорпиони, познати на САЩ. Човек, ужилен от това тънко опашно същество, може да изпита болезнено подуване, затруднено дишане и мускулни спазми и трябва да потърси медицинска помощ възможно най-скоро.

5 паяци кафяви отшелници

Кафяв отшелник паяк

Жителите на южната централна и средна западна част на САЩ, внимавайте. Дебнат в гората ви (и евентуално дори в килерите) са малки, кафяви паяци с отрова, които потенциално могат да ви разболеят и да белези кожата ви, според Колеж по земеделие, храни и околна среда на Университета в Кентъки . Тези паякообразни, известни като кафяви самотни паяци, не са злобни по своята същност, но влизат в контакт с такъв случайно (да речем, например, ако преобърнете един в съня си) и рискуват да бъдат ухапани.

6 червени мравки за жътва

Червени комбайни мравки

Мравките са напълно безвредни, нали? Неправилно. Намерени в западните щати на САЩ (предимно в Тексас), червените мравки - или работните мравки - са фуражи със зверска захапка. Въпреки че не атакуват, освен ако не бъдат провокирани, ужилването на червения комбайн е „дръзко и неумолимо, като някой, който използва бормашина, за да изкопае врастналия ви нокът“, както Защита срещу насекоми съавтор Джъстин Шмит обясни на Пътуване и свободно време .

7 Огнени мравки

Червени мравки

Shutterstock

значение на сънища за бивше гадже

Червените комбайни не са единствените мравки, за които трябва да сте нащрек. Всеки жител на южна държава ще може да ви каже, че мравките с огън са също толкова безмилостни, с манталитет на кошера, който ги кара да се групират срещу натрапници и в тежки случаи дори ги убийте . Един вид пожарни мравки, известен като червени внесени пожарни мравки, се превърна в такъв проблем, че сега се смята за „инвазивен“ вид в Съединените щати.

8 Скорпиони с райета от кора

Скорпион

Скорпиони с райета от кора могат да бъдат намерени в щати като Тексас, Ню Мексико, Арканзас, Колорадо и Луизиана. Техните ужилвания опаковат удар, който може да продължи няколко дни, но никога не им се приписват смъртни случаи.

9 Хартиени оси

Хартиени оси

Shutterstock

Макар да не са враждебни като жълтите якета, хартиените оси ще ви ужилят, ако посегнете на тяхната територия - и това ще навреди. Убожданията им от време на време причиняват алергични реакции, но в противен случай всички те са кора и без ухапване (както е, наистина няма от какво да се притеснявате от здравна гледна точка.)

10 Sac Spiders

Sac паяци

Жителите на Нова Англия и Средния Запад трябва да внимават за жълтия паяк. Според доклад от Мичигански държавен университет, малкият паякообразен е отговорен за повече ухапвания от всеки друг вид паяк и те ще атакуват „без провокация“. Ухапването на паяк с торбичка е болезнено през първите 10 часа или така и може да причини натъртване и образуване на мехури, но почти никога не води до нещо сериозно или животозастрашаващо.

11 Гъсеници от молци

аз молец гъсеници

През лятото тези, които живеят на юг, биват предупредени да внимават за гъсеници от йо молци. Един мъж в Луизиана, който беше ужилен от един, каза KPLC че ухапването е било 'мъчително'. 'Не беше просто като ужилване от пчела', обясни той.

12 Тарантули

Паяк луди новини 2018

Shutterstock

Хората понякога държат тарантули като домашни любимци (и по каква причина не сме напълно сигурни), но тези космати паяци всъщност могат да бъдат доста опасни. Тарантулите не атакуват често, но когато го направят, ухапванията им могат да причинят зачервяване, подуване и дори мускулни спазми, какъвто беше случаят с един мъж в Швейцария, който беше ухапан от домашния си любимец тарантул по време на хранене.

13 Ориенталски бълхи от плъхове

Помните ли чумата, която унищожи по-голямата част от населението на света през Средновековието? Е, можете да благодарите на ориенталските бълхи за това. Възможно е плъховете да са съдовете, разпространяващи чумата, но в действителност болестите са били източни бълхи от плъхове. И въпреки че чумата днес е рядкост, тя все още съществува в някои части на Калифорния, Аризона, Колорадо и Ню Мексико, благодарение на тези бълхи.

14 бъгове на колелата

Буболечка на колело, грешка на убиец

Буболечката от колелото е член на семейството на убийците, наречена така поради тяхната склонност да улавят плячка с бързо намушкване на устата си. Бъговете на колелата обикновено атакуват само големи насекоми, но ако бъдат уловени и подтикнати от човек, те не се страхуват да хапят. И въпреки че ухапванията им не са фатални, Разширение Agrilife на Texas A&M ги описва като „незабавно и силно болезнени“.

15 хлебарки

Хлебарка върху храната

Ако живееш в голям град , тогава има вероятност да сте срещнали хлебарка, пълзяща в процепите на вашия апартамент. Но докато повечето от нас разглеждат хлебарки само като заплаха за нашите хранителни стоки, се оказва, че тези гигантски бъгове също хапят. Хлебарки ще ядат всичко - включително човешка плът - и така биха могли да ви ухапят, ако огладнеят. Областите на интерес включват крака, ръце, нокти и мигли.

как изглежда средната 50 -годишна жена

16 Тарантул Хоукс

Оса тарантул ястреб

Тарантуловият ястреб е едно от най-отровните насекоми в света. Но късмет за нас, целта на тази паяк оса не е човек, а паякообразна. Както подсказва името му, тези насекоми имат навика да ловуват големи тарантули - и те са в състояние да го направят благодарение на парализиращата си отрова. За човек ухапването от ястреб на тарантула ще се почувства „мигновено, наелектризиращо и напълно изтощително“, според Шмит, но не е достатъчно силно, за да ви парализира.

17 немски жълти якета

Европейска оса или немска жълта яке

Хора наистина ли трябва да държат опасните си насекоми на по-стегната каишка. През 1975 г. германската жълта яке е внесена случайно в Съединените щати в Охайо и оттогава бръмчащите побойници са проблем. Жълтите якета ще свият гнездата си навсякъде, където могат да намерят място - като на тавани и под покриви - и ако ги безпокоите, те не се страхуват да ви ужилят ... многократно. За да предотвратите болезнена ситуация, избягвайте да оставяте храна (те обичат всичко сладко) и винаги дръжте вратите и прозорците си защитени с екран.

18 Botflies

Botfly, botflies

Shutterstock

Редовните домашни мухи не са от какво да се страхувате. Botflies, от друга страна, са заплаха. Те снасят яйцата си върху комари и впоследствие тези яйца попадат върху хората. Когато се излюпят, ларвите се заравят в кожата на гостоприемника и стават паразитни.

19 котешки гъсеници

размита котешка гъсеница

Не галете този размит мъх. Въпреки своята пухкав външен вид , котешката гъсеница всъщност е най-опасната гъсеница в Съединените щати, според National Geographic . Нейните размити „косми“ са токсични бодли, които могат да залепят кожата ви и да стимулират болезнена реакция.

„Ужилването от гъсеница на котенце се чувства като ужилване от пчела, но само по-лошо“, ентомолог Дон Хол каза National Geographic . 'Болката веднага и бързо се влошава след ужилването и дори може да нарани костите ви.'

20 Целуващи бъгове

Смъртоносни целуващи бъгове

Преди това се срещаше само в Мексико и Южна Америка, целуването на бъгове сега е нарастващ проблем в южната част на САЩ. Според изследвания от Тексаския университет A&M, над 50 процента от целуващите се буболечки в Тексас носят паразита, отговорен за болестта на Шагас, което може да доведе до всичко - от болки в тялото до сърдечна недостатъчност .

21 гъсеници от кафяв молец

Кафяв молец гъсеница

Намерена на крайбрежието на Мейн и Кейп Код, гъсеница от кафяв молец има отровни косми, които при докосване предизвикват реакция, подобна на отровния бръшлян. И дори не е задължително да докосвате гъсеница, за да възникне реакцията, токсичните косми могат да се отделят от гъсеница и да кацнат върху кожата на човек, докато пътувате във въздуха, причинявайки дерматит .

22 азиатски гигантски стършели

Азиатски гигантски стършел

Shutterstock

Запознайте се с азиатския гигантски стършел, най-големият и смъртоносен стършел в света. Съобщавано във Вирджиния и Илинойс, това чудовище притежава толкова мощна отрова, че може да унищожи червените кръвни клетки и да причини човешки бъбреците да се изключи. През 2013 г. китайските граждани пострадаха 42 смъртни случая и 1675 ранени в ръцете на тези гигантски бъгове, според CNN.

23 кърлежи

Кърлежи, кърлежи, вредители

Shutterstock

Всеки, който живее в район, гъмжащ от елени, знае за това Лаймска болест , но това не е единствената инфекция, която кърлежите носят. Според доклад, публикуван от Центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), количеството болести, пренасяни от кърлежи, се е увеличило повече от два пъти през последните 13 години. Такива заболявания, за които трябва да сте наясно, включват анаплазмоза (бактериална инфекция), петниста треска в Скалистите планини и бабезиоза (заболяване на червените кръвни клетки).

24 комара

Комар, ухапващ човек

Shutterstock

Всички ги познаваме и всички ги мразим. Освен че ни сърби без резултат, комари може да предаде такива заболявания като малария, денга, жълта треска и енцефалит от Сейнт Луис. И според Американска асоциация за контрол на комарите, повече от един милион души по света умират годишно от болести, предавани им чрез комари.

25 стоножки

Стоножки

Стоножките няма да ви ухапят, но може да ви притиснат, ако им изнервите нервите. И докато отровните стоножки няма да причинят големи вреди, техните щипки могат потенциално да предизвикат реакция, различна от ужилването на пчела (помислете за подуване, зачервяване и болка).

26 Паяци-скитници

Паяк скитник

Паякът-скитник стана повсеместен в Съединените щати с помощта на железниците (като по този начин даде името на паяка). Въпреки че няма да атакуват, освен ако не се защитят, ухапванията им могат да причинят дълготрайност главоболие , болки в костите и ставите, мускулна слабост и халюцинации. Въпреки че паяците-скитници са отровни, учените са открили, че съществата са склонни да използват отровата си само върху плячка.

27 чигъри

Микроскопични факти за акарите за живота

Shutterstock

най -популярните телевизионни предавания на всички времена

Чигърите са ларвите на тромбикулидни акари. Невидими за човешкото око, освен ако не са на групи, тези акари се хранят с човешки кожни клетки и слюнката им оставя след себе си сърбящи, раздразнени подутини.

28 азиатски лейди бръмбари

Азиатски бръмбар

Азиатската дама бръмбар е въведена в Съединените щати през 1988 г., за да намали популациите от листни въшки. За съжаление тези бръмбари представляват заплаха за растителността и са склонни да хапят и затова сега се считат за вредители, точно като този, който са били докарани за елиминиране. Техните ухапвания не са животозастрашаващи, но в някои случаи те предизвикват алергична реакция което причинява розово око.

29 гигантски смолисти пчели

Гигантски смолисти пчели

Който там прави гигантски пчели и оси, моля, спрете - или поне да спрат да ги водят в Съединените щати. Това изключително голямо насекомо е забелязано за първи път в САЩ през 1994 г. и днес те могат да бъдат намерени навсякъде от Вирджиния до Алабама. Подобно на повечето си роднини, тези пчели няма да жилят, освен ако не бъдат провокирани ... така че не ги провокирайте.

30 плешиви стършели

Плешив стършел

Често срещана в югоизточната част на САЩ, тази въздушна жълта риза е енергичен защитник на нейната територия. Ако гнездото му бъде нарушено, той ще ужили натрапника многократно - и дори може да пръска отрова в очите на натрапника, за да ги ослепи временно.

31 конски мухи

Конски мухи

Добрата новина за конската муха е, че няма да ви ухапе, докато спите. Лошата новина е, че ще ви ухапе, докато седите и се слънчеви бани, а раната, която причинява, потенциално може да се зарази и да остане белег. „Ухапванията от [Horsefly] отнемат масивна част от кожата ви, така че те нараняват повече и обикновено са склонни да плашат повече“ Д-р Рандж сингх каза Експрес . Ооо

32 пясъчници

Ухапвания от пясъчници

Пясъчните мухи са членове на семейство мухи с устни, подобни на тези на комарите. И както техните роднини, женската пясъчница използва споменатата уста за хранене с човешка кръв. За съжаление, пясъчниците могат депозитни болести в кръвта, когато се хранят, а в миналото е известно, че тези същества разпространяват болести като тиф и чума, според проучване, публикувано в Сп. Инфекция, генетика и еволюция .

33 Дървеници

Дървеник на одеяло

Shutterstock

Най-лошият кошмар на всеки човек е нападение от дървеници . От тези вредители е не само почти невъзможно да се отървете, след като са се настанили във вашия дом, но те също обичат да се хранят с човешка кръв и да оставят болезнени, сърбящи ухапвания след тях. Ако някога си помислите, че може да имате нападение от дървеници, обадете се на унищожителя възможно най-скоро - в края на краищата, приблизително един на всеки пет американци или са имали работа с тези същества, или познават някой, който е имал.

34 Термити

безумни факти

Shutterstock

Технически термитите не са опасни за хората, тъй като не е известно, че хапят хората (освен за термитите войници). Тези вредители обаче могат да нападнат домовете и да причинят щети от хиляди долари, което ги прави опасни за портфейла ви и ще им спечелят място в списъка.

35 кадифени мравки

Кадифени мравки

Не позволявайте имената им да ви заблуждават. Тези мравки убийци на крави, както ги наричат, всъщност са оси с ужилване, толкова силно, колкото техните роднини (макар че само жените имат жила). Популярни науки описа страданието от ужилване от кадифена мравка като „30 минути променяща живота, болка за молитва за смърт“.

36 Вълчи паяци

Wolf Spider опасни бъгове в Америка

За разлика от други сплашващи видове паяци, паяците вълци могат да бъдат намерени почти навсякъде по света, независимо от местообитанието. Добрата новина? Въпреки че те могат да бъдат възприети като невероятно смъртоносни от плячката си, те не са толкова склонни да причинят толкова много щети на хората.

Ако обаче паякът вълк се чувства така, сякаш непрекъснато се провокира, той ще инжектира отрова в преследвача си. След ухапване вероятно ще го направите изпитват симптоми като подуване, лека болка и сърбеж на мястото на атаката.

37 Гъсеници със седла

седлови гусеници опасни бъгове в Америка

Срещани най-вече в източните щати, гъсениците с дисаги са също толкова странно изглеждащи, колкото и опасни. Според Отделите по ентомология и нематология на Университета на Флорида , тези същества са склонни да вграждат дългите си бодли (показани на снимката по-горе) в жертвите си, когато се чувстват застрашени. За съжаление на всеки или нещо в приемащия край на тази бодлива атака, тези бодли съдържат хемолитична и образуваща мехури отрова, която причинява директни тъканни увреждания на жертвите си. Що се отнася до хората обаче, това ужилване води само до лека до умерена болка - въпреки че някои, които са ужилени, твърдят, че ужилването е по-болезнено от това на пчела или оса.

38 Паяци от южната черна вдовица

южна черна вдовица паяк опасни бъгове в Америка

Южният черен паяк-вдовица - както подсказва името му - се среща главно в южната част на страната, най-често в щата Флорида. И по подобен начин на паяците на черната вдовица в други региони на страната, ухапването на южна черна вдовица може да бъде невероятно болезнено и вредно както за хората, така и за малките животни.

Според Колеж по селскостопански науки на Пен Пен , докато болката при ухапване от южна черна вдовица не се забелязва до няколко часа след атаката, тя се оказва почти нетърпима, след като започне. Симптомите на ухапване от паяк на южна вдовица включват гадене, студени тръпки, лека треска, повишаване на кръвното налягане, усещане за парене на кожата, умора и двигателни смущения - макар че след четири дни тези симптоми обикновено се разсейват.

39 Гъсеници на мокър молец

бък молец гъсеница опасни бъгове в Америка

The страховито създание известен като гъсеница гъби молец може да се намери навсякъде в източните щати - но ако случайно се натъкнете на такава, ще искате да опитате с всички сили да не я провокирате. След причиняване на незабавна болка, ужилването от многоразклонените уртикационни бодли на тази гъсеница се разпространява до лимфните възли, където има силата да нанесе невероятни щети на тялото. В случаите, когато жертвите получават множество ужилвания от гъсеница от молец, може да настъпи кръвоизлив около мястото на ужилването - и дори смърт, в редки случаи.

40 Мравки от жътва на Марикопа

maricopa harvester ant опасни бъгове в Америка

Изображение чрез Wikimedia Commons

Обикновено се намира в югозападния регион на Съединените щати, комбайнската мравка Марикопа притежава една от най-токсичните отрови, познати на човека, според Навахо природа . Въпреки това, въпреки че отровата, произведена от този вид мравки, може да убие по-малки гръбначни животни, тя обикновено причинява само лека болка при хората. За да убие човек, мравка комбайн Maricopa ще трябва да ужили най-малко 350 пъти.

41 Изумрудени пепелници

смарагд пепел бурен опасни бъгове в Америка

За онези, които разчитат на ясеновите дървета, за да плащат сметките - или дори за онези природозащитници, които се опитват да запазят недокоснатите земи в страната - смарагдовият пепелник е Public Enemy No. създават дългосрочни икономически проблеми за цялата страна.

Според Държавен департамент по опазване на околната среда в Ню Йорк , прогнозният годишен принос на производството, отдиха и туризма, базирани на горите, в икономиката на щата Ню Йорк е над 9 милиарда долара. Въпреки това, с присъствието на този инвазивен вид, който бавно поглъща големите популации от пепелни дървета в щата, само Ню Йорк може да загуби милиони, ако не и милиарди долари през следващите години, ако тези насекоми не бъдат изкоренени.

42 Планински борови бръмбари

планински бор бръмбар опасни бъгове в Америка

От 1996 г. планинският бръмбар е успял да унищожи милиони акра пондероза и борови дървета в Колорадо. В началото на 2013 г. годишна оценка на държавната горска служба открива притеснителните бръмбари в около 264 000 акра дървета в Колорадо. Така че, въпреки че планинският бръмбар не представлява непосредствена заплаха за здравето на хората, той представлява както икономическа, така и екологична опасност за всички форми на живот в Съединените щати.

мечта за приливна вълна

43 Hag Moths

hag молец опасни бъгове в Америка

Изображение чрез Wikimedia Commons

Въпреки че молецът изглежда по същество безобиден, експерти от Ентомологичен отдел на Университета в Кентъки моля да се различават. Както се оказва, тези молци всъщност притежават девет двойки месести лобове, снабдени с диви смърдящи косми. Реакциите от ужилване на молец могат да варират от лек сърбеж до по-силна болка, подуване, образуване на мехури, дерматит и дори чревни проблеми .

44 Лице

глави въшки опасни бъгове в Америка

Въпреки че те не представляват непременно животозастрашаващо увреждане на човешките си жертви, въшките се оказват изключително досадно смущение. Според Клиника Майо , засегнатите с главни въшки могат да очакват симптоми, вариращи от интензивен сърбеж до малки червени подутини по скалпа, шията и раменете.

45 Скакалци

скакалци опасни бъгове в Америка

Благодарение на всички опустошения, които те нанесоха върху посевите, предназначени да изхранват големи популации от хора, скакалците бяха обвинени за хиляди смъртни случаи през годините. Още от управлението на древните египтяни, присъствието на скакалци се опасява - до такава степен, че насекомите са използвани като заплаха в Илиада , Библията , и Коран .

46 Цитрусови дългороги бръмбари

цитрусови дългороги бръмбари опасни бъгове в Америка

Докато цитрусовият дългорог бръмбар не може физически да нарани хората, той представлява сериозна заплаха за местообитанията в цяла САЩ. Откакто е открито през 1999 г. в Атина, Джорджия, насекомото е погълнало хиляди дървета от твърда дървесина в САЩ - и според Отделите по ентомология и хематология на Университета на Флорида , за изкореняване може да струва милиони (ако не и милиарди) долари.

47 Гъсеници с бодливи дъбови охлюви

бодлива дъбова плужечка гъсеница опасни бъгове в Америка

Подобно на другите гъсеници в този списък, гъсестите гъбести дъбови охлюви са оборудвани с поредица бодещи бодли, които при инжектиране в кожата на човека могат да причинят болка, сърбеж, парене, дразнене и зачервяване. И въпреки че ужасното ужилване на тази гъсеница не се счита за смъртоносно, тези, които са алергични към други ужилвания от насекоми, трябва да бъдат предпазливи да влязат в контакт с това същество, тъй като те са изложени на риск да изпитат алергична реакция .

48 Пшенични плевели

какви опасни бъгове в Америка

Въпреки че ефектът на пшеничния дългоносик върху съхраняваните зърнени култури по света никога не е бил документиран по подходящ начин, насекомото е известно, че причинява значителни щети на събраните складирани зърна във всички краища на света, включително САЩ. Тези зли дългоноси ядат пшеница, овес, ръж, ечемик, ориз и царевица и оказват значително влияние върху добива на тези култури за почти всеки фермер, според Министерство на земеделието на САЩ .

49 Азиатски цитрусови псилиди

азиатски цитрусови псилиди опасни бъгове в Америка

В щатите, които често виждат по-високи температури през цялата година, азиатските цитрусови псилиди представляват сериозна заплаха за цитрусовите растения и техните роднини. Според Министерство на земеделието на САЩ , тези насекоми всъщност са носители на бактерия, която причинява болестта Huanglongbing или болестта за озеленяване на цитрусови плодове, която е доказана като една от най-вредните болести по цитрусовите растения в света.

За тези, които разчитат на цитрусови растения, за да си изкарват прехраната, азиатските цитрусови псилиди - и болестта, която те носят - се оказват опустошителни. Всъщност според Атлантическия океан , производството на портокали във Флорида е намаляло значително през 2015 г. - 63% спад в производството, за да бъдем точни. Така че, трябва да се разбира, че тези малки бъгове струват доста пари на селскостопанския бизнес, откакто са открити за първи път.

50 Вароа акари

varoa акари опасни бъгове в Америка

Най-голямата заплаха за вашия местен мед? Вярвате или не, това е акар Вароа. Тези насекоми са външни паразити, което означава, че те гнездят в кошерите и бавно източват пчелите от кръвта си, докато не остане никой, който да поддържа кошера да работи. Естествено, акарите от вароао се оказаха изключително вредни и за двете производство на пчели и мед по целия свят. А за опасни същества, живеещи под вода, ето 20 морски създания, по-опасни от акулите .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации