Факти за наследяването на президента, които трябва да знаете точно сега

От самото си създаване кога Джордж Вашингтон официално беше положен клетва като първи президент на страната на 30 април 1789 г., позицията на президент е видяла повече от справедливия си дял от неочаквани събития - убийства, болести и една много известна оставка, за да назовем само няколко - които са направили преходът на властта сериозно сложна част от американската история. И този списък със събития току-що стана малко по-дълъг скорошната диагноза COVID-19 на Президентът Доналд Тръмп обявено на 2 октомври 2020 г. И докато Съобщава се, че симптомите на Тръмп са леки , сега изглежда като подходящ момент да отговорите на няколко въпроса относно президентската линия за наследяване. Какво се случва, когато президентът вече не може да бъде президент поради смърт или загуба на работоспособност? Кой поема и защо? Как беше решено това? За отговори на тези въпроси и повече, прочетете нататък, за да откриете осветителни факти и исторически събития около наследяването на президента в САЩ. 5 американски президенти, които са се борили със сериозни заболявания в службата .значение на съня на сива котка

1 Оригиналните правила за наследяване са разгледани само накратко в Конституцията.

Конституция

Shutterstock

Конституцията на САЩ само неясно очерта наследяването на президента през Член II, раздел 1, точка 6 . В думата от 83 думи се посочва, че властта ще бъде прехвърлена на вицепрезидентите в случай, че президент бъде отстранен поради „Смърт, оставка или невъзможност да се изпълнят правомощията и задълженията на посочената служба“. В същата клауза Конгресът получи правомощието да създаде президент, ако и президентът, и вицепрезидентът бъдат отстранени. Но процесите на как това, което ще бъде постигнато, не беше ясно очертано. А за по-завладяващи любопитни факти за лидерите на нашата нация, вижте 30 невероятни факти за американските президенти, които никога не сте познавали .2 Редът на линията се променя през 1792, 1886 и 1947.

Президентски подиум

ShutterstockРедът на наследяване се е обърнал през годините. Във втората сесия на Конгреса през 1792 г., Закон за наследството на президента беше приет. Той модифицира първоначалния конституционен план, като добави двама лидери на Конгреса - президента на Сената за времето („засега“) и ораторът на Парламента - до наследствената линия. След това те бяха отстранени от линията през 1886 г. и заменени с целия кабинет на президента. През 1947 г. лидерите на Конгреса бяха възстановени пред членовете на кабинета, а ораторът беше поставен пред президента pro tempore. Така че заповедта сега отива вицепрезидент, лидер на камарата, лидер на сената, кабинет.3 Веднъж, през 1868 г., третият по ред президент pro tempore почти стана президент.

Процес за импийчмънт на Андрю Джонсън

Shutterstock

Ръководството на Сената е разделено между вицепрезидента и президент за времето , който, както показва заглавието, действа като лидер на Сената, когато вицепрезидентът е недостъпен. Между 1886 и 1947 г. президентът pro tempore е трети на опашката за президентския пост. След Ейбрахам Линкълн е убит през 1865 г., негов вицепрезидент, Андрю Джонсън , пое поста президент. Когато Джонсън беше импийчмънт три години по-късно, това напусна Бенджамин Уейд на Охайо по пряка линия до президентството. Джонсън обаче беше оправдан в Сената, когато не успя да достигне мнозинството от две трети, необходимо за осъждане, и поради това Уейд никога не заемаше поста президент. И за да видите как настоящият ни президент се обърна към COVID и началото на пандемията, вижте Президентът Тръмп публикува нови насоки за забавяне на разпространението на коронавируса .

4 президенти могат да дават временна власт на вицепрезидентите от 1967 г. насам.

Джими Картър Известни хора, които преди бяха учители

ShutterstockСъгласно условията на Раздел 3 от 25-то изменение , което беше ратифицирано на 10 февруари 1967 г., вицепрезидентите временно поемат властта на президентството, ако президентът е неспособен и не може да изпълнява задълженията си. Джими Картър обмисля да прехвърли властта през 1978 г., когато е трябвало да се оперира от хемороиди. A е съставено писмо за прехвърляне на властта но не е осъществен, тъй като Картър никога не е бил считан за неспособен да изпълнява задълженията на президент поради операцията.

Раздел 3 също често се споменава в доклада за годишния преглед на президента. Вземете тази 2010 доклад на Барак Обама , в който неговият лекар пише: „В нито един момент не е било необходимо временно да се прехвърлят президентските правомощия съгласно раздел 3 от 25-та поправка.“

5 Рейгън остава на власт, след като е прострелян.

Роналд Рейгън

Shutterstock

Раздел 4 от 25-то изменение позволява на кабинета на президента да прехвърли властта от президента на вицепрезидента в случай, че президентът е недееспособен и не може сам доброволно да се позове на Раздел 3.

цвят лилав в сънищата

Кога Роналд Рейгън е застрелян на 30 март 1981 г., неговият кабинет изготви съответното писмо което би прехвърлило властта на Джордж Х.В. Буш , но те решиха да не го подписват или да го доставят на Конгреса. Рейгън се върна на работа в деня след като беше застрелян и се върна в Белия дом в рамките на два месеца. А за по-известни фигури, които са се борили със сериозни здравословни проблеми, вижте Знаменитости, които са се борили с рака и са спечелили .

6 Джордж Х.В. Буш беше временно изпълняващ длъжността президент, преди да стане президент.

Джордж З У Буш

Shutterstock

Докато беше президент, Роналд Рейгън беше опериран от рак на дебелото черво на 13 юли 1985 г. Преди да направи това, той се позова на раздел 3 от 25-ата поправка и той изпрати писма до Конгреса, като официално направи вицепрезидента Джордж Х.В. Буш, изпълняващ длъжността президент, докато се проведе операцията. Силата беше прехвърлена обратно по-късно същия ден - с времето на Буш на власт, продължило от 11:28 ч. До 19:22 ч .

7 Дик Чейни беше избран за временно изпълняващ длъжността президент по два различни случая.

Дик Чейни

Shutterstock

Кога Джордж Буш беше 43-ият президент, който два пъти направи Дик Чейни , неговият спорен вицепрезидент, официалният изпълняващ длъжността президент на САЩ. Причините бяха рутинни: Буш претърпя две колоноскопии по време на двукратния си мандат - на 29 юни 2002 г. и нататък 7 юли 2007 г. —И беше успокоен по време на всеки. Чейни беше временно изпълняващ длъжността президент около четири часа и половина .

По време на краткия си престой като главнокомандващ Чейни написа писмо до внуците си като „ сувенир за тях, за да могат да тръгнат някой път . '

8 Четирима президенти са починали по естествена смърт, докато са били на поста.

Президент Уорън Д Хардинг

Shutterstock

да видиш риба насън

Първият президент, който умря на поста беше Уилям Хенри Харисън , който премина само 31 дни в президентството си през 1841 г. Смъртта на Харисън отдавна се дължи на пневмония, за която се предполага, че е хванал по време на дълъг инаугурационен адрес, даден в студа , но някои историци сега оспорват този факт, предполагайки съвременни медицински практики изигра ръка. Вицепрезидент на Харисън, Джон Тайлър , пое президентството срещу известна опозиция от кабинета на бившия президент, която искаше Тайлър да остане „вицепрезидент, изпълняващ длъжността президент“.

През 1850 г. Захари Тейлър починал поради недиагностицирани чревни проблеми което може да е започнало по време на Ден на независимостта празненство. След Милард Филмор положи клетва, кабинетът на Тейлър подаде оставка, за да може Филмор да получи „ възможност да определи свой собствен курс . '

През 1923 г. Уорън Г. Хардинг страдал a сърдечен удар докато жена му го четеше Съботният вечерен пост в хотелска стая в Сан Франциско. Калвин Кулидж , Вицепрезидентът на Хардинг, получи клетва от баща му , нотариус, в семейния дом във Върмонт.

След смъртта му от а мозъчен кръвоизлив докато седеше за портрет в Уорм Спрингс, Джорджия, през 1944 г., Франклин Д. Рузвелт е вицепрезидент, Хари С. Труман , внезапно стана лидер на свободния свят по време на Втората световна война. От неизмеримата отговорност, Труман казах , „Чувствах се като луната, звездите и всички планети са паднали върху мен.“

9 И четирима са били убити.

Джон Кенеди на лодка

Алами

През 1865 г., пет дни след края на Гражданската война, Ейбрахам Линкълн беше изстрелян с пистолет докато посещава театъра. Вицепрезидентът Андрю Джонсън също беше мишена в заговора за покушението, но беше спасен заради стрелеца Джон Уилкс Бут сключен договор да го убие като „ некомпетентен в конспирация . ' Очевидно е прекарал деня пиян във фоайето на хотела на Джонсън.

Джеймс Гарфийлд беше изстрел два пъти в чакалня на жп гара във Вашингтон, окръг Колумбия, през 1881 г. След като първият изстрел го сграбчи за ръката, втори го удари в гърба. Гарфийлд се забави повече от два месеца преди да умре от инфекция. Честър А. Артър му беше дадена клетва в неговата резиденция в Ню Йорк ден след като Гарфийлд почина .

През 1901 г. Уилям Маккинли беше застрелян два пъти от анархист докато беше на посещение в експозиция в Бъфало, Ню Йорк.Вицепрезидент и страстен човек на открито Теодор Рузвелт беше на семейно отстъпление, когато Маккинли почина, като чу новината, когато се завърна от изкачване на най-високата планина в планината Адирондак . Същият ден той положи клетва като президент.

Следвайки трагично убийство на Джон Ф. Кенеди в Далас през 1963 г., Линдън Б. Джонсън , стои до новоовдовела Джаки Кенеди , положи клетва като президент 98 минути по-късно на борда на Air Force One.

израства в началото на 2000 -те

10 Но само един президент е подал оставка.

Ричард Никсън

Shutterstock

Кога Ричард Никсън подаде оставка на президентския пост с позор на 9 август 1974 г., той го направи с просто писмо заявявайки: „С настоящото се оттеглям от длъжността на президента на Съединените щати“, която беше парафирана от неговия свидетел, държавен секретар Хенри Кисинджър в 11:35 ч.

Неговият наследник, Джералд Форд , пусна своя собствено изявление когато той беше положил клетва точно след половин час по-късно в 12:05 ч., която включваше тази известна реплика: „Мои колеги американци, нашият дълъг национален кошмар свърши“. Въпреки това осъждане, Форд също помоли американците да се помолят за Никсън, като написа: „Нека нашият бивш президент, който донесе мир на милиони, да го намери за себе си“. И за повече исторически факти и най-новите новини, доставени директно във вашата пощенска кутия, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

11 Писмата за наследяване са в обсега на президента по всяко време.

Барак Обама напуска самолет

Shutterstock

Съвременните президенти изготвят наследствени писма - действителните бележки, които ще отидат в Конгреса в случай, че са недееспособни - за всеки случай. Копията се държат под ръка, за да може президентът да ги подпише и да ги датира в извънредна ситуация. Планът за извънредни ситуации включва копия скрити в „ Белия дом Офисът на адвоката, президентските аварийни съоръжения, ВВС Първа и Втора и вътре в ядрения футбол, който пътува с президента и вицепрезидента. '

12 На 11 септември 2001 г. възникна объркване относно това кой има президентски правомощия.

Джордж Буш

Shutterstock

сладки неща за казване на приятелката

По време на атаките срещу Световния търговски център в Ню Йорк, президентът Джордж Буш се качи на Air Force One, но за съжаление линиите му за комуникация с висши военни служители „прекъснаха“. Тъй като той по същество не е бил в течение на каквато и да е ранна реакция на атаките, учени отбеляза че трябва да има план за всеки непредвиден случай: „Дълбоко последващите решения могат да бъдат възпрепятствани или вземани от лица, които не са ясно упълномощени да го правят.“

13 Законите за наследството могат да продължат да се развиват.

Човек, който пише

Shutterstock

През 2017 г. учени се събраха в Юридическото училище във Фордхам, за да обсъдят възможни промени в законите, въведени през 1947 г. Те публикуваха хартия която подробно описва всички съществуващи недостатъци в плана за наследяване, както и всяка неяснота в езика.

Допълнително докладване от Алекс Даниел.

Популярни Публикации