30 супер очарователни бебешки снимки на супер опасни животни

Приветливото лице не винаги означава, че те са приятели - и никъде не е по-вярно от това животинско царство . Разбира се, всеки знае, че пухкавата котка не винаги може да бъде толкова любезна ( особено ако има коча билка в игра ), но някои смъртоносни животни извеждат фалшивата сладост на следващото ниво. За тази цел събрахме 30 очарователни бебешки снимки на някои от най-опасните животни в света. По този начин можете да гледате, без никога да се налага да се доближавате до тези дарвиновски опасности.1 Полярни мечки

бебе бяла мечка играе в сняг, опасни бебета животни

Сладка мечка, която се търкаля в снега, не е нищо друго освен сладка ... нали? Не! Полярни мечки са най-месоядните членове на семейството на мечките и най-вероятно ще дебнат човек като храна. През миналия век е имало близо 70 потвърдени атаки на полярни мечки и макар да изглежда като малък брой в продължение на 100 години, това е само защото полярните мечки не са толкова достъпни за хората. Отървете се от морския лед обаче и може да се насочим към истински проблеми.

2 лъва

бебе лъвче в тревата, опасни бебета животни

Съвсем очевидно е, че лъвовете са някакви свирепи същества. (В края на краищата те не са „крал на джунглата“ без причина.) Въпреки това, когато гледате малко лъвче, е почти невъзможно да не се усмихнете. Какво можем да кажем? Цар Лъв направи лъвчетата да изглеждат приятелски! Плюс това, вижте това малко лице! Не искаш ли просто да пропуснеш малкото момче? Средно лъвовете убиват около 250 души годишно .3 хипопотами

бебе хипопотам до майка си хипопотам, опасни бебета животни

Понякога наричан „най-опасното животно в Африка“, хипопотамът не е човек, с когото да се бъркате. Ориентирани към деца неща, като игри като Hungry Hungry Hippos или песни като „Искам хипопотам за Коледа“, опитайте се да направите хипопотамите да изглеждат като сладки същества, но те са далеч от това. Не само хипопотамите ще атакуват и ще се хранят от хората, те също се хранят на други хипопотами.4 тигри

бебе тигър в тревата, опасни бебета животни

За съжаление тигрите от реалния живот не са Тигър Тони. Докато горното тигърче изглежда невинно, колкото може да бъде, тези котки са известни с това, че измъчват удивително количество хора. Тигри на света изчислява, че тигрите са отговорни за близо 373 000 човешки смъртни случая между 1800 и 2009 г. Повечето атаки се случват срещу пазачи на зоологически градини, вероятно поради комбинация от два фактора: инстинкт и скуката, причинени от плен.5 вълци

младо сиво вълче кученце бебе, стоящо на хълм, опасни бебешки животни

Три прасенца даде ясно да се разбере колко големи и лоши вълци могат да бъдат - и тази популярна измислена интерпретация не е далеч от реалността. Поради тактиката си за лов на глутници, вълците могат да изпреварят почти всеки враг. За щастие обаче, въпреки че през годините са се случвали нападения, в Северна Америка не са регистрирани човешки смъртни случаи от вълци през миналия век .

6 гепарда

бебешки гепарди в полето, опасни бебешки животни

Като най-бързото животно на сушата, без съмнение гепардът може да бъде едно смъртоносно същество, когато иска. Въпреки че имат способността да осакатяват, гепардите всъщност са много срамежливи същества и са причинили малцина съобщават за смъртни случаи при хора . Въпреки това, тъй като няма да можете да ги надбягате, вероятно е по-безопасно, отколкото да съжалявате, за да се държите на разстояние - и то доста.

какво означават сънищата за паяци

7 хиени

бебе хиена с майка в Кения, опасни бебета животни

Докато хиените често звучат сякаш се смеят, попадането на някое от тези същества не е проблем за смях. Зоолог Стивън Бренд каза на Би Би Си че хиените имат челюсти толкова мощни, колкото големите бели акули, и поглъщат всяка част от плячката си (да, дори костите). Всъщност е известно, че хиените атакуват бездомните в Етиопия - и дори, при един случай, са откъснали скалпа на един мъж, докато е спал.8 слонове

бебе африкански слон, бягащо към водна дупка, опасни аби животни

Shutterstock

От циркове до Дисни , слоновете са изобразени като животни, които живеят за забавление. Те обаче всъщност са по-смъртоносни, отколкото забавни. Едно проучване от работник на Animal Kingdom стигна до заключението, че хората са три пъти по-склонни да бъдат убити по време на работа със слонове, отколкото да са на фронтовата линия като полицай. Невероятната им сила, съчетана с внезапни изблици на гняв, правят това животно едно от най-смъртоносната на земята .

9 Леопарди

бебе леопард надничащ около дърво, опасни бебета животни

Петната на леопарда го правят толкова красиво същество, но заедно с тигри, лъвове и гепарди, тези котки не се страхуват да нанасят удари. Изглед на Леопард директен зрителен контакт като предизвикателство и ще задуши плячката им. През 2012 г. беше заподозрян един леопард яде 15 души в Непал - включително 4-годишно момче, което животното завлече в джунглата.

10 носорози

бебе носорог в етоша, опасни бебета животни

Заедно с други големи животни, като слонове и хипопотами, носорозите също се считат за едни от най-опасните животни в Африка. Лошото им зрение ги прави още по-опасни, тъй като не могат да разберат дали минувач представлява заплаха или не - често ги води до атака на невинни странични наблюдатели .

11 шимпанзета

бебе шимпанзе в зоопарка, опасни бебета животни

Шимпанзетата имат нежна и нуждаеща се страна като бебета, което може да ги накара да изглеждат сладки и като деца на обикновения човек. Въпреки това, на пет години, шимпанзетата са по-силни отколкото повечето възрастни хора. Естественият им агресивен характер доведе до много критични и фатални атаки - особено до тези, които се опитват отглеждайте шимпанзетата като домашни любимци .

12 крави

новородено теле, което си играе с кравата майка, опасни бебета животни

Shutterstock

Докато разглеждате сладко бебе, можете случайно да се озовете в средата на потискане. За период от пет години в Съединените щати кравите бяха убити над 20 души, Според CDC . Кравите са достатъчно силни, за да повалят хората, което често води до фатални наранявания на главата или гърдите. Тогава има цялото нещо с печат. Ако бъдат хванати в едно, хората често биват стъпквани и смачквани до смърт. О!

13 Кенгурута

бебе кенгуру или joey в розово одеяло, опасни бебешки животни

Shutterstock

Докато бебешките кенгуру изглеждат сладко сгушени в торбичките на майките си, те все още могат да опаковат среден удар. През 2018 г. Обадиха се австралийски служители за поставяне на табели в националните паркове, които да напомнят на посетителите, че храненето на кенгуру е опасно и незаконно, тъй като има непрекъснати поредица от кенгуру, които нападат туристи. Експертът по дивата природа Иън Темби казва че ако кенгуру ви рита със задни крака, докато сте изправени, атаката може да ви убие, като ви разкъса. Сега звучи малко по-малко сладко, нали?

нещо да кажеш на приятелката си

14 Медени язовири

бебе меден язовец в тревата, опасни смъртоносни животни

Достатъчно невинно изглеждащи, тези смъртоносни същества са далеч от него. Те имат толкова мощни челюсти, че всъщност могат напукайте черупка на костенурка . И световните рекорди на Гинес стигнаха дотам дайте име на животното „Най-безстрашното същество в света“. Да, ако се окажете в битка с това същество, ще загубите. Медоносните язовири имат невероятно хлабава кожа, която им позволява да се освободят от хватката на хищник, а повечето се обръщат и доставят фатални ухапвания на техните нападатели.

15 червени панди

спяща червена панда

Макар и мънички в сравнение с действителните видове панди - червени панди обикновено растат до размера на домашна котка - тези животни не позволяват размерът им да намалява опасната си страна. Червените панди обикновено са срамежливи същества, но когато се чувстват застрашени, те го правят може да се изправи на задните си крака и нанасяйте удари с остри като бръснач полуприбиращи се нокти.

16 мечки Коала

бебе коала или джой на дърво, опасни бебета животни

Мечките Коала са известни със сладкия си външен вид. Тези пухкави, прегръщащи дървета същества от Down Under всъщност не са чак толкова пухкави. Коалите мечки имат доста интензивна захапка и дори са оставили една жена ухапан и кървав в Южна Австралия, след като се опита да защити кучетата си от нападението на коала. Вероятно е най-добре да оставите коалите сами да прегърнат дърветата си.

17 Еноти

бебе енот в дивата природа, опасни бебета животни

Тези чистачи се считат за основен носител на бяс в Съединените щати. Докато само един човек е бил докладван за мъртъв от миеща мечка щам на бяс, Център за контрол и превенция на заболяванията все още предупреждава хората да се държат на разстояние. Повечето здрави миещи мечки не атакуват хората, така че ако попаднете сред агресивен миещ мечка, най-вероятно имате работа с бясно животно.

18 Мишки

две бебешки мишки спят, опасни бебешки животни

Докато мишките наистина не могат да нанесат много щети от обикновена атака, болестите, които тези малки гризачи могат да предадат, са достатъчни, за да ги превърнат в опасни същества. Мишките могат да се разпространяват повече от 35 различни заболявания - което след това може да се разпространи върху хората косвено. Много от тези заболявания, особено хантавирусът, могат да причинят здравословни проблеми за цял живот или дори да доведат до смърт.

19 платипуси

бебе утконос, плуващо в тасманийски поток, опасни бебешки животни

С патикоподобната си банкнота, подобна на бобър опашка и подвижния подвиг, утконосите са странно очарователни и прелестно странни. Не позволявайте обаче сладката странност на това същество да ви разсейва от факта, че мъжките утконоси са отровни , благодарение на токсичните шпори в задните им крайници.

20 крокодили Кайман

бебе кайман крокодил на дърво, опасни бебета животни

Тъй като носът и очите им са на върха на главата, крокодилите Кайман могат да скрият по-голямата част от тялото си под водата, докато търсят плячката си - превръщайки ги в една от планетите най-подлите и крадливи хищници . Докато много каймани са твърде малки, за да представляват голяма заплаха за хората, черният кайман е върховен хищник в Амазонка и дори ще ловува ягуари. Мислите, че човек може да има шанс?

21 плешиви орли

бебешки плешиви орли в гнездо, орлета, опасни бебешки животни

Що се отнася до символиката на САЩ, плешивите орли са изобразени като силни и героични същества. В никакъв случай обаче те не са герои за всички. Всъщност един град в Аляска наскоро беше измъчван от яростни плешиви орли. Способността им бързо да се спускат от небето и да атакуват с мощни нокти ги правят доста жилави врагове.

22 таралежи

бебе таралеж, опасни бебета животни

Тези очарователни същества по природа не са злобни, но бодливата им външност може да създаде проблем за някои. Перото им може да пробие кожата и са известни за разпространение на бактерии, които причиняват треска, болки в стомаха и обриви. Въпреки това, в наши дни много хора държат таралежи като домашни любимци, а в Япония се наблюдава огромно разпространение на таралежи, така че ако се окажете лице в лице с някой от тези малки момчета, галете с повишено внимание.

23 Лебеди

бебе черен лебед в листа, опасни бебета животни

Лебедите са известни с това, че изключително и агресивно защитават потомството си. Тези животни могат да удрят силно и да навредят на хората с крилата си, но те вероятно не са достатъчно силни, за да ви счупят ръката. И все пак децата, възрастните хора и тези със слаби кости трябва бъдете предпазливи .

нещо красиво да кажеш на приятелката си

24 Бавни Lorises

бебе бавен лорис, смъртоносни бебета животни

Големи очи, мъничко тяло - това е определението за сладко! Бавните лори са толкова очарователни, че няма да ви обвинят, че искате да ги вземете с една ръка и да ги приберете вкъщи. Но тези Югоизточна Азия съществата не са домашни любимци . Те имат жлеза в ръката си, която отделя отрова и когато се чувстват нападнати или уплашени, те могат да смесят отровата със слюнката си, за да създадат една отровна захапка. Това ухапване може дори да причини анафилактичен шок.

мечтае да роди момченце

25 Tarsiers

бебе по-дребно в тропическите гори на дърветата, опасни бебета животни

Tarsiers са странни същества - и не само заради това как изглеждат. Те имат способността да завъртят главата си на повече от 180 градуса, като нещо от ужас . Опасността от тези същества обаче всъщност не е типично за хората, а за самите тях. Като едни от най-малките примати в света, туристите се събират, за да разгледат. Въпреки това, когато се стичат от туристи, животното се самоубива и ще удари главата си до смърт - което със сигурност ще травмира всеки свидетел.

26 Бобри

бебе северноамерикански бобър

Shutterstock

Бобрите са известни с изграждането на язовири , поради което изглежда, че те просто искат да запазят себе си, но не се страхуват да нападнат човек. Ухапването на бобъра може да бъде изключително болезнено, а понякога дори фатално. През 2013 г. мъж се опитва да направи снимка на бобър е убит, след като животното го е ухапало и е прекъснало артерия.

27 Върколаци

бебешки порове росомаха, опасни бебешки животни

Ако Хю Джакман ни е научил на нещо, това е, че никога, никога не трябва да се бъркате с росомаха. Тези диви животни може да са по-малки от другите бозайници, но те са свирепи. Всъщност са известни и росомахите активно ловуват животни далеч по-големи от себе си, така че не позволявайте на техния размер да ви заблуждава, че сте просто сладки, послушни същества.

28 Леопардови тюлени

бебе леопардов тюлен, опасни бебета животни

Ако мислите, че тюлените са просто сладки „океански кученца“, значи ви очаква грубо събуждане, ако попаднете на леопардов тюлен. Обърнете внимание на котешкия съименник, защото тези морски създания са също толкова ожесточена като най-яростните котки от джунглата. Техните дълги зъби и мощни челюсти ще пробият и убият всяка плячка.

29 Pufferfish

бебешки рибки в океана, опасни бебешки животни

Shutterstock

Само името 'pufferfish' само е сладко. И все пак това морско същество е известно като едно от най-опасните в света. Те съдържат смъртоносно вещество, тетродотоксин, което е 1200 пъти по-отровно от цианида. В една бухалка има достатъчно токсин в себе си, за да убие 30 възрастни хора. Това не ни звучи твърде сладко.

30 акули

бебешка акула във вода, опасни бебешки животни

Разбира се, пълнолетните акули сами по себе си не са точно „сладки“. Но бебешки акули? Няма съмнение - очарователни са. (Изложба А: този малък тип по-горе.) Но това не означава, че те не са опасни. Средно , има около 80 нападения от акули всяка година и пет човешки смъртни случая. Въпреки че в много други неща в живота е по-вероятно да убият хора, акулите са едни от най-често срещаните животни, които го правят. И за повече на морето 'най-яростният звяр, Ето какво казват експертите, ако сте нападнати от акула .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации