Как да се отървем от дървеници по възможно най-лесния начин

„Спи спокойно и не позволявай на дървениците да хапят“ някога беше малко повече от един народ, който каза, че родителите са казали на децата си, преди да ги сложат да спят през нощта. Днес това е по-скоро предупреждение и ако се чудите как да се отървете от дървеници, това може да е нещо, което желаете себе си преди да заспите.Според преглед на изследванията, проведени в Университет в Арканзас, Файетвил , нападенията с дървеници постоянно нарастват от 2004 г., докато изследователите от Лондонско училище по хигиена и тропическа медицина установи, че оплакванията от дървеници се увеличават с близо 25 процента само между 2000 и 2006 г.

И докато повечето хора мислят за дървениците като предимно неприятност, щетите им се простират далеч отвъд неприятните ухапвания, които нанасят, и нападнатите стаи и заразени зони, които поемат. В допълнение към хилядите долари, които са необходими, за да се отървете от тях, изследванията показват, че могат да бъдат заразени с дървеници сериозни психологически последици както по време на периоди на заразяване, така и след.Така че, независимо дали се притеснявате от това, че тези вредители се настаняват във вашия дом или вече сте забелязали някой да се пълзи наоколо, прочетете, за да откриете тези гениални начини за елиминиране на дървеници завинаги. И когато искате да запазите цялата си къща безупречна, дайте 20 гениални трика за почистване на къщи, които ще ви взривят ума вихър.1 Премахване на бъркотията

да бъдеш мързелив може да доведе до претрупани работни пространства как да се отървеш от дървеници

ShutterstockПървата стъпка към намаляването на риска от дървеници или да разберете къде се крият в заразена зона е да поддържате къщата си възможно най-чиста и безредична. Ако организирате нещата и купчините пране, поща или други боклуци не се трупат около дома ви, ще осигурят на дървениците по-малко места за скриване и ще ги улеснят да се забележат, ако се промъкнат.

2 Опаковайте матрака и възглавниците си

Матрак легло как да се отървете от дървеници

Направете по-трудно дървениците да се настанят във вашия дом, като си вземете кутии за матрака, пружината и възглавниците. Тези протектори, подобни на калъфки с цип, могат да действат като възпиращо средство за дървеници и могат да ви помогнат да запазите скъпото си легло, дори домът ви да е заразен. Просто се уверете, че вашите кутии нямат дупки в тях и циповете се срещат, така че никакви грешки не могат да се промъкнат. И когато искате да направите цялата си къща по-безопасна, започнете с идентифициране на 50 смъртоносни предмети във вашия дом !

3 Изсушете дрехите си на висока температура

Сушилня за дрехи

ShutterstockКогато носите нови дрехи вкъщи от магазина, когато е възможно, измийте ги и ги подсушете на силен огън, преди да ги приберете. Силната топлина на сушилнята може да унищожи дървениците в дрехите ви и струва значително по-малко от опушването на дома ви. Не знаете как да започнете? Това е най-добрият начин за зареждане на пералня .

4 Запечатайте вратите си

Бяла врата на спалнята как да се отървете от дървеници

Shutterstock

Докато дървениците са достатъчно малки, за да се промъкнат през почти всяка малка дупка, като гарантирате, че вратите ви са добре запечатани, особено ако живеете в жилищна сграда, също може да помогне за предпазване от вредителите. Получаването на плътни пластмасови запушалки с лепило, защитени от дъното на вашите врати, може да помогне за премахването на една точка на влизане, като потенциално ще запази дома ви малко по-безопасен от тези вредители. И за още чудесни съвети у дома, ето ви 20 гениални начина да направите домакинствата по-забавни.

5 цепнати пукнатини

Човек уплътнява пукнатина как да се отърве от дървеници

Shutterstock

Като се има предвид, че дървениците са по-малки от средното ви ябълково семе, те могат да се настанят почти навсякъде. Ако имате пропуски в первазите, около прозорците или изводите или имате пукнатини по стените, запечатайте ги със силиконов коз и ще премахнете едно място, което дървениците могат да се скрият.

6 Проверете машините за пране, преди да ги използвате

спестете 40 процента от вашата заплата как да се отървете от дървеници

Shutterstock

Публичните перални могат да бъдат необходимо зло, но те също могат да допринесат за разпространението на дървеници. Преди да използвате съоръженията в местната пералня, уверете се, че сте ги проверили старателно с помощта на фенерче или телефона си, за да се уверите, че няма останали зловещи обхождания от предишните потребители.

7 Използвайте сешоар за примамване на бъгове

Blow Dryer как да се отървете от дървеници

Shutterstock

Искате ли да придушите всички съществуващи дървеници в дома си от скривалищата им? Вашият сешоар може да помогне. Използване на a сешоар на ниска настройка, насочете топлината към вашите первази или към други места, за които подозирате, че дървеници могат да ви дебнат и те просто могат да се появят. И за повече съвети за „направи си сам“, Това е начинът да направите свой собствен домашен спрей за прах !

8 Редовно почиствайте прахосмукачката си

често грешно написани думи как да се отървете от дървеници

Shutterstock

Въпреки че прахосмукачката вероятно няма да е достатъчна, за да се премахне изцяло заразяването с дървеници, това може да помогне за намаляване на броя на размножаващите се дървеници в дома ви. Почистете с прахосмукачка всички части от дома или мебели, които могат да приютят дървеници и не забравяйте да изхвърлите чантата на прахосмукачката си в два слоя торби за боклук след това, като ги запечатате плътно и ги хвърлите в кофа за боклук на открито. За прахосмукачки без торбички изпразвайте вакуума на открито, като използвате същата процедура и след това почиствайте добре вътрешността, като изхвърляте и всички хартиени кърпи, с които сте го почиствали отвън.

9 Поръсете малко силикагел

Пакет от силициев диоксид как да се отървете от дървеници

Shutterstock

Отърваването от дървеници не винаги означава грубо химическо опушване. Всъщност силикагелът, който намирате в малки пакетчета с нови обувки и определени хранителни продукти, е ефективен сушител за дървеници, според изследване, публикувано в списанието Насекоми .

10 Използвайте детектор за грешки в леглото

Дървеник в чаша Петри как да се отървете от дървеници

Най-добрият начин да предотвратите пълноценно заразяване с дървеници е да уловите тези същества в ранните етапи във вашия дом. За щастие има многобройни комплекти за откриване на дървеници, които можете да закупите, които ще ви предупреждават за вредители, които се крият във вашия дом, много преди детоксикацията в целия дом да стане единствената ви опция.

11 Използвайте найлонови торбички, за да транспортирате прането си

Найлонови торбички как да се отървете от дървеници

Shutterstock

Искате да сте сигурни, че не случайно връщате дървеници в дома си? Опитайте да транспортирате прането си в запечатана пластмасова торбичка, като вакуумно запечатваща се торбичка за пране, до и от пералнята, така че тези същества да не влязат в пералнята ви и да се прибират на стоп с вас. Пластмасовите торбички също могат да помогнат за предпазването на дрехите ви, за да станат място за дървеници, ако в крайна сметка имате заразяване в дома си.

12 Почистете добре дрехите си след ваканции

Жена, която прави пране как да се отърве от дървеници

Shutterstock

Хотелите често се цитират като основен източник на прехвърляне на дървеници, така че когато се връщате вкъщи от ваканция, уверете се, че не прибирате дрехите, които са били само в гардероба на хотела, обратно във вашето собствено. Когато се връщате вкъщи от ваканция, не забравяйте да прекарате всичките си дрехи през сушилнята с висок цикъл на топлина, преди да ги приберете и внимателно огледайте куфара си, за да сте сигурни, че не сте взели никакви пътници.

13 Създайте капана за сух лед

Твърд въглероден диоксид как да се отървете от дървеници

Shutterstock

Устройствата, закупени в магазина, не са единствените, които работят. Всъщност изследователи от университета Рутгерс са открили ефективен начин за привличане и сдържане на дървеници чрез използване на сух лед. Искате да направите своя собствена? Разгледайте как .

14 парни дървеници далеч

Човек пара дрехи как да се отървете от дървеници

Малко пара може да направи дълъг път, когато става въпрос за избавяне от дървеници. Според изследователи от Ентомологичен отдел на Вирджиния Тех , парата е ефективен начин за принуждаване на дървеници от скривалищата им и при достатъчно високи температури също може да ги убие.

15 Поръсете малко диатомична земя около входните точки

Лечение на дървеници как да се отървем от дървеници

Мислите ли, че само суровите химически обработки могат да унищожат дървениците? Помисли отново. Изследователи от Университет в Сидни и болница Westmead установи, че диатомичната пръст, която може да бъде намерена онлайн или на практика във всеки магазин за здравословни храни, може ефективно да убива и дървеници.

16 Огледайте хотелските стаи, преди да отворите куфара си

санирането на хотелската ви стая е тайна за пътуване без стрес как да се отървете от дървеници

Shutterstock

мечта за мишка

Преди да разнесете всичките си вещи върху леглото в хотела, уверете се, че сте дали на стаята веднъж. Огледайте шевовете на матрака, проверете вътре в чекмеджетата на нощните шкафчета и скринове и проверете под възглавниците на дивана и по шевовете им за точки с ръжда или черни петна, и двата индикатора, че дървеници са били там.

17 Използвайте твърд багаж

Пътуване, туристически тоалетни принадлежности как да се отървете от дървеници

Shutterstock

Не позволявайте на дървениците да пътуват с вас след пътуването ви, като използвате твърд багаж с припокриващи се ципове. Докато циповете на багажа от плат са склонни да се различават леко, твърдият багаж затруднява дървениците да влязат и да се приберат у дома с вас.

18 Купете отоплителна камера

Дървеници отблизо как да се отървете от дървеници

Ако вече имате дървеници в дома си, отоплителната камера може да ви помогне да премахнете някои от тях. Тези устройства, които могат да бъдат закупени онлайн, могат да помогнат за унищожаване на дървеници от замърсени предмети във вашия дом, преди да настъпи пълноценно заразяване.

19 Използвайте инсектицид на основата на етерично масло

Лавандулово масло как да се отървете от дървеници

Shutterstock

Въпреки че много хора предполагат, че естественото лечение на дървеници не може да бъде ефективно, това едва ли е така. Всъщност изследванията от Ентомологично общество на Америка установи, че два продукта на основата на етерично масло, Bed Bug Patrol и EcoRaider, са убили 90% от дървениците в процес.

20 Обадете се на унищожител

Унищожител пръскане пестицид как да се отървете от дървеници

Shutterstock

Когато се съмнявате, обадете се на професионалистите. Унищожителят може да ви помогне да оцените нашествието си, да ви помогне да разберете кои, ако има такива, предмети във вашия дом не могат да бъдат спасени и ще може да се отърве от всички вредители по-добре, отколкото бихте могли сами. И за повече начини да запазите къщата си в безопасност, разгледайте 15 най-добри начина да защитите дома си !

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации