4 популярни лекарства, които можете да получите много по-евтини генерични

Почти половината от всички американци приемат поне едно лекарство с рецепта на ден , според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Близо една четвърт са взети три или повече рецепти през последните 30 дни, а други 13 процента са взели пет или повече рецепти през този период от време. Както всички знаем, разходите, свързани с лекарства, могат да се натрупат бързо, особено ако приемате няколко лекарства наведнъж.

Експерти от Федералната търговска комисия (FTC) обаче казват, че до закупуване на генерични лекарства вместо маркови лекарства, можете да похарчите между 20 и 70 процента по-малко за средната рецепта. „За да разберете дали има генерично лекарство, което ще работи също толкова добре за вас, колкото и марково лекарство, което приемате, говорете с вашия лекар или фармацевт“, пишат те. „Кажете им, че искате най-ефективното лекарство на най-добра цена и че искате рецепти за генерични лекарства, когато е възможно.“

Прочетете, за да научите за четири от най-евтините генерични лекарства на пазара в момента.ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 4 лекарства, които лекарите никога няма да предпишат отново .1 пароксетин (паксил)

  млада жена, гледаща продълговато бяло хапче
Хосеп Сурия / Shutterstock

Paxil е популярно лекарство с рецепта, използвано за лечение на депресия, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), пристъпи на паника, тревожни разстройства и посттравматично стресово разстройство (ПТСР). Според Drugs.com доставка от 30 хапчета Paxil от 20 mg струва над 4 .Уебсайтът за сравнение на цените с рецепта GoodRx обаче разкрива, че можете да попълните 30-дневен запас от 20 mg пароксетин, генеричната форма на Paxil , само за ,91 при търговци на дребно като Shop Rite и Walmart.

три от пръчките любов резултат

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 5 лекарства, които могат да ви накарат да забравите .

2 Аторвастатин (Lipitor)

  Лекарства за кръвно налягане
MedstockPhotos/Shutterstock

Lipitor е статин, който обикновено се предписва за лечение на висок холестерол. Според GoodRx, това е най-често продаваното лекарство за десетилетие, преди да бъде пусната генерична версия през 2011 г. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcbОт тогава, ' генеричната цена продължава да пада ' за това конкретно лекарство, пише GoodRx. Сега можете да намерите 30-дневен запас от таблетки от 40 mg - доза, която обикновено се предписва на пациенти, които 'се нуждаят от голямо намаляване на LDL-C „—само за ,95. При средна цена на дребно от ,74, това представлява 95 процента намаление на цената.

3 Амлодипин (Norvasc)

  Кадър на неузнаваем възрастен мъж, който приема лекарства у дома
iStock

Едно от най-често предписваните лекарства за сърце, Norvasc е блокер на калциевите канали (CCB), използван за лечение на високо кръвно налягане и болка в гърдите. През 2007 г. беше пусната генерична версия, известна като амлодипин, което направи това основно лекарство по-достъпно за пациентите.

Според GoodRx, амлодипин 'е един от най- евтини генерични лекарства в САЩ ,“ и „дори се предлага безплатно в някои аптеки.“ Най-ниската им посочена цена е открита при Wegmans и Price Chopper, които и двете рекламират 30-дневна доставка на таблетки от 10 mg само за ,53 с членство в GoodRx Gold.

За още здравни новини, изпратени директно във входящата ви поща, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .

най -добрите кариери за жени над 40 години
  Кръвен тест за диабет
Shutterstock

В допълнение към интервенциите в начина на живот, включително здравословна диета и упражнения, много лекари предписват Glucophage за подпомагане на контрола на нивата на кръвната захар при хора с диабет тип 2. Приемането на това лекарство може да помогне за намаляване на риска от усложнения на диабета, включително увреждане на бъбреците, увреждане на нервите, слепота, проблеми със сексуалната функция и други, отбелязва WebMD.

Неговата обща форма, метформин, се предлага само за при определени търговци на дребно – а понякога дори по-малко – което го прави едно от най-евтините генерични лекарства на пазара. „Много аптеки го предлагат безплатно или на намалена цена в рамките на техните генерични програми за отстъпка“, казва GoodRx.

Best Life предлага най-актуалната информация от водещи експерти, нови изследвания и здравни агенции, но нашето съдържание не е предназначено да замести професионалните насоки. Когато става въпрос за лекарствата, които приемате, или други здравословни въпроси, които имате, винаги се консултирайте директно с вашия доставчик на здравни услуги.

Лорън Грей Лорън Грей е писател, редактор и консултант от Ню Йорк. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации