25 гений хакове за защита на вашия дом с мишка

Независимо дали живеете в голям град или малък град, мишките често изглеждат факт от живота. И макар че тези малки същества може да са по-сладки от средния ви хлебарка, накарайте ги да се промъкнат в дома ви едва ли е без риск. Всъщност, според CDC , мишките и плъховете са носители на повече от 35 болести и са свързани с разпространението на всичко - от лаймска болест до чума.Но това, че сега имате тези вредители в къщата си, не означава, че трябва да ги страдате завинаги. И още по-добре, обаждането на унищожител, който да напръска дома ви с токсични родентициди, далеч не е единственият начин да се отървете от тях. С тези гениални хакове за защита на мишката в дома ви, ще се освободите от тези хайлайъри за нула време. А за повече начини за защита срещу вредители започнете с 20 начина за премахване на дървениците завинаги !

шест от пръчки да или не

1 Запълнете дупките със стоманена вълна

Стоманен скрубер

Ако искате да държите мишки извън къщата си, носете стоманената вълна. За разлика от изолацията, хартията или дори гипсокартон, мишките не могат да дъвчат през стоманена вълна и дори да го направят, щяха да са мъртви, преди да влязат в килера ви. Напълнете дупките, където мишките могат да влизат, със стоманена вълна и няма да ги промъкнете. И когато искате да запазите цялата си къща по-безопасна, започнете с 15 най-добри начина да защитите дома си !2 Включете ярка светлина

фенерче Пътуване с деца

Искате ли да попречите на мишките да живеят у вас? Опитайте да включите някои светлини. Мишките обикновено са нощни животни и може да са по-малко склонни да изскачат в добре осветени райони. Всъщност някои унищожители предлагат стробоскопи като средство за предотвратяване на заразяване. И за да разберете какво се случва, когато получите други вредители да се обадят, Това се случва с тялото ви, когато ви ухапе комар !3 Spritz върху малко ментово масло

ментово масло, контролиращо апетита, подобрява паметта

ShutterstockНакарайте дома си да мирише свеж и да изплаши мишките с един замах, като напръскате малко ментово масло около дома си. Въпреки това, въпреки че ментата може да помогне за възпиране на вредителите, използвайте я с повишено внимание, ако имате други домашни любимци, тъй като може да причини проблеми с дишането при кучета и котки. И когато искате да направите дома си по-чист отгоре надолу, Това е най-безопасният начин да почистите подовете си !

4 Определете малко антифриз

Изливане на антифриз в колата

Малко антифриз в чиния може да бъде ключът към предпазването на тези зловещи същества от връщане. Антифризът има сладък вкус, така че мишките са привлечени от него, но в крайна сметка ги отрови, ако го погълнат. Просто не забравяйте да използвате този метод с повишено внимание, ако имате домашни любимци или малки вкъщи, тъй като той също може да бъде фатален за тях.

5 Поставете тухла пред непопълними дупки

Червени тухли

Ако имате дупка в дома си, която стоманената вълна няма да запълни, поставете тухла пред нея вместо това. Докато мишките могат да дъвчат подобно здрави предмети, като книги, тухлите са просто тежки и достатъчно плътни, за да не позволят да влязат.6 Определете ги с амоняк

жена почистване на прозорец поддръжка на дома

Shutterstock

Същият почистващ препарат, който използвате, за да накарате стъклото ви да блести, може да ви помогне да извадите тези подли мишки от дома ви завинаги. Амонякът може да помогне за възпиране на мишките, така че поставяйте малки количества от него близо до потенциални входни точки, за да накарате мишките да продължат напред.

7 Използвайте твърди стъклени съдове за съхранение на храни

килер Живот по-лесен

Мишките могат и ще влязат на практика във всяка храна в меки опаковки, така че ако сте загрижени за зараза, е време да вземете някои трудно дъвчащи се контейнери вместо това. Това не означава, че средният ви Tupperware ще го намали: стъклените контейнери със запечатани капаци са най-добрият начин да ги предпазите. И за повече важни неща започнете с закупуването на 40 артикула, които всеки мъж над 40 трябва да има в дома си !

8 Запечатайте всякакви малки дупки

Човек уплътнява пукнатина

Shutterstock

Мишките могат да се вмъкнат на практика във всяко пространство, така че, за да ги задържите, използвайте малко силиконово покритие, за да запечатате всички потенциални входни точки. И за повече начини да оправите мястото си, започнете да научавате 20 съвета за поддръжка на дома, които всеки трябва да знае !

9 Използвайте топки от молец

топки от молци

Shutterstock

Тези силно ароматни средства за предпазване от молци също могат да изплашат мишките. Просто поставете няколко топки от молци близо до мястото, където мишките могат да влязат във вашия дом и те ще стоят далеч завинаги.

10 Осветете озеленяването си

ножици за жив плет

Shutterstock

Отстранете всички места, където мишките биха могли да се скрият от външната страна на дома ви, като олекотите озеленяването си. Засаждането на жив плет точно срещу къщата ви дава на мишките добро място за скриване, но връщането им назад може да помогне да се запазят заразите.

11 Поставете вентилационни отвори в комини

странни закони

Shutterstock

Комините са лесен начин мишките да влязат във вашия дом. За щастие, коминните екрани могат да ги предпазят завинаги.

12 Инсталирайте предпазители за канали

Улук пълен с листа

Shutterstock

Улуците по същество са система от магистрали, по които мишките имат достъп до дома ви. За щастие, инсталирането на предпазители за улуци може да помогне да ги предпазите от вашите улуци и къщата ви, като същевременно намалите количеството почистване, когато листата започнат да падат.

13 Купчина върху лютия сос

странни закони

Shutterstock

какво означават сънищата за извънземни

Малко лют сос може да свърши дълъг път, когато става въпрос за възпиране на мишки. Мишките се изключват от пикантния аромат на лют сос, така че поставете някои в ястия в близост до потенциални входни точки, за да не им влиза.

14 Поправете всякакви пропуски във вашата фондация

инспектор, проверяващ домашна основа

Поправете основата на дома си сега и не само ще запазите къщата си в безопасност, но и на мишки. Мишките могат да се промъкнат през тези празнини на основата, така че не забравяйте да ги запълните, когато се появят и ще предпазите вредителите навън.

15 Изложете някои листове за омекотяване на тъкани

Сушилня за дрехи

Shutterstock

Приятният аромат на дома и предотвратяването на мишки може да върви ръка за ръка. Смята се, че сушилните чаршафи са ефективно средство за възпиране на мишката и най-малкото ще напуснат дома ви миришещ свеж.

16 Инсталирайте Weather Stripping

отпред през

Пропуските в долната част на вратите ви осигуряват на мишките лесен достъп до дома ви. За щастие този проблем може да бъде отстранен лесно с малко отстраняване на времето с лепило и няколко секунди от вашето време.

17 Поддържайте гаража си без храна

здрав мъж чист гараж

Shutterstock

Не се отнасяйте към гаража си като към импровизирана килера. Гаражите често са входна точка за мишки и превръщането им в истински бюфет може да доведе до пълно разрастване. Дръжте храната си на закрито и може да задържите мишките навън.

18 Изплашете ги с високочестотни звуци

Неща, които никога не трябва да правите в изискан ресторант

Докато взривяването на AC / DC може да попречи на всеки да пожелае да влезе във вашата къща, малко високочестотен шум е всичко необходимо, за да се предпазят от вредители. Вземете високочестотно устройство за борба с вредителите и наблюдавайте как тези мишки се карат.

19 Напръскайте пространството с масло от чаено дърво

Етерично масло от чаено дърво

Това антибактериално масло може да е най-лесният начин да предпазите мишките да не влизат. Силният аромат на масло от чаено дърво е обиден за мишките, за да изпръска някои около потенциалните точки за влизане, за да не им се обаждате у дома.

20 Запечатайте зоната около тръбите

често грешно написани думи

Тези отворени зони, където тръбите влизат в шкафовете ви, са лесна точка за достъп за мишки. За щастие, запечатването им с уплътнител или стоманена вълна е лесно и може да помогне за предотвратяване на заразяване.

21 Използвайте малко карамфил

Карамфил на лъжица

Накарайте дома си да мирише на празниците и дръжте мишките навън, като поставите карамфил. Съобщава се, че ароматът на карамфил изключва мишките, така че ги поръсете навсякъде, където биха могли да влязат вътре.

22 Сервирайте ги с малко сода

лоши каламбури

Содата не е полезна за никой от нас, включително мишките. Захарта в содата привлича мишки, но карбонизацията в нея може да ги убие.

23 Уплътняване на комунални линии

Четец на метър

Shutterstock

Тези комунални линии, които се движат в къщата ви, може да осигуряват входна точка за мишки. Уверете се, че няма големи пропуски във вашия сайдинг, където са инсталирани вашите комунални линии, или ги запълнете с материали, защитени от мишка, и вие ще бъдете по-близо до дом без мишка за нула време.

24 Напръскайте малко освежител за въздух

Спрей за стая

Shutterstock

Този силно ароматен освежител за въздух не е толкова приятен, колкото мишките, колкото за вас. Разпръснете малко около потенциалните входни точки и кажете 'до нови срещи!' на тези миши заплахи.

25 Поставете капани за мишки

лоши шеги, които всъщност са смешни

Казват, че не можете да изградите по-добър капан за мишки и това вероятно е вярно. Когато се съмнявате, малко сирене или фъстъчено масло върху капана на мишка може да помогне да се отървете завинаги от проблема с мишката. И за повече начини да направите всяко пространство по-безопасно, започнете с премахването на 50 смъртоносни предмети във вашия дом !

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации