25 очарователни животни, които се съчетават за цял живот

Според Световна фондация за дивата природа (WWF), около пет процента от всички видове бозайници и 90 процента от видовете птици са моногамни, което означава, че те изберете партньор и се придържайте към тях през дебели и тънки. Така че, ако се чувствате така, сякаш никой вече не остава заедно, продължете да четете. От морски кончета и лебеди до сиви лисици и гибони, ето някои от животните, които се чифтосват за цял живот. А за най-търсените домашни любимци вижте 50-те най-популярни породи кучета в Америка .1 Влюбени птици

влюбени птици влюбени домашни любимци

Shutterstock

Както подсказва името им, влюбените птици са изключително любящи същества. Те обаче не обичат да разпространяват любовта: Според Смитсониън , тези цветни птиците се чифтосват за цял живот след достигане на полова зрялост на възраст около 10 месеца.За да научите повече за емоционалното здраве на вашето кученце, разгледайте Кучето ви има криза в средата на живота, когато удари тази епоха, установява проучване .2 Олдфийлд мишки

Двойка сладки мишки

ShutterstockОлдфилдските мишки са едни от малкото гризачи, за които е известно, че се чифтосват за цял живот, като статия, написана от професора по зоология в университета Обърн Майкъл С. Вутен бележки. Въпреки че не живеят дълго - средната продължителност на живота на мишка от Олдфийлд в дивата природа е по-малко от девет месеца - свързаните двойки ще прекарат краткия си живот в разплод и грижи за потомството.

адрес на най -голямата къща в света

3 Атлантически пуфини

Чифт атлантически пуфини

Shutterstock

' Пуфините обикновено се размножават с една и съща половинка всяка година “, отбелязва експертът по дивата природа Ричард Джеймс на уебсайта на Кралското общество за защита на птиците. Сдвоените пуфини обаче не е необходимо да останат заедно целогодишно. Според Джеймс „пуфините прекарват около шест месеца в морето“ и „не е известно дали размножаващите се двойки остават заедно през зимата“.За важна актуализация на доставките за домашни любимци вижте Petco току-що свали този спорен продукт от рафтовете си .

4 койоти

Гушкане на двойка койоти

Shutterstock

Койотите са яростно лоялни същества - най-малко на своите партньори. Когато изследователи от държавния университет в Охайо проследяват 236 койота в района на Чикаго за период от шест години, те откриват нула доказателства за многоженство или за партньор, който някога е напускал партньора си, докато са били още живи. Резултатите от проучването, публикувани в брой от 2012 г. на Списание за мамология , заключи, че „ градските койоти не показват променливост в тяхната моногамна система за чифтосване. “

5 морски кончета

Морски коне, плуващи в рибен резервоар

Shutterstock

Моногамията не се ограничава само до същества на сушата. Според Американска служба за риба и дива природа , морският кон е само един от многото морски създания, които се чифтосват за цял живот . И забавен факт: В тези моногамни двойки мъжкият ражда потомството.

За да научите как нов приятел може да увеличи продължителността на живота ви, разгледайте Притежаването на този домашен любимец може да ви помогне да живеете по-дълго, казва проучването .

6 Dik-diks

Чифт дик-дикс

Shutterstock

Въпреки че повечето видове антилопи пътуват в пакети, dik-diks са различни. Тази миниатюрна антилопа, според Смитсониън , предпочита да пътувайте в моногамни двойки , и те имат само по едно поколение наведнъж. В забележително проучване от 1991 г. на четири двойки дик-дикове, публикувано в Приложна наука за поведението на животните , зоолог Карл Р. Кранц потвърди това „моногамно свързване на двойки“.

7 плешиви орли

Плешиви орли, които се чифтосват за цял живот

Shutterstock

Друг вид птици, които се чифтосват за цял живот, е плешивият орел. Според Национално общество Audubon , това национална птица използва гнездо за да затвърди връзката си със своята половинка. „Двойката непрекъснато добавя към структурата, така че след много сезони тя да приеме гигантски пропорции и да бъде символ на тяхната вярност“, обяснява организацията.

FDA току-що припомни 21 популярни храни за кучета за тази ужасяваща причина , така че не забравяйте да проверите рафтовете си.

8 Албатроси

Албатроси

Маридав / Shutterstock

Още една птица, която е известна като моногамна, е албатросът. „Тези глобуси… се чифтосват за цял живот и са невероятно верни на своите партньори“, наблюдател на птици Ноа Щрайкър пише в Нещото с пера . „За да видите каква е истинската отдаденост, трябва да прекарате известно време с албатрос.“

9 Бобри

Двойка бобър яде клон

Shutterstock

Искате ли да бъдете добър партньор? Просто се държи като бобър. Според PBS NatureWorks , тези гризачите се чифтосват за цял живот , търсещи нови партньори само ако и когато първият си отиде. Говорете за „докато смъртта ни раздели“!

За повече любопитни факти за животни, изпратени директно във вашата пощенска кутия, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

10 Гибона

Сладка двойка животни от гибон

Shutterstock

Гибоните са семейство от примати, разделени на 19 вида . Всички 19 от тези видове обаче имат нещо общо: те се чифтосват до живот. Според WWF тези малки маймуни се „сдвояват за цял живот и образуват семейство, което остава заедно, докато потомството порасне и напусне дома си“. Това е почти като напълно пораснали хора да напускат дома си, след като станат самодостатъчни възрастни!

11 Sandhill кранове

Летят пясъчни кранове

Shutterstock

Всеки март стотици хиляди пясъчни кранове се събират в басейна на река Плат в Небраска, за да се подготвят за миграция към северните развъдни площи. The Национална федерация на дивата природа (NWF) отбелязва, че докато са там, тези птици ще използват единодушно призоваване, за да образуват връзки и (надяваме се) да се срещнат със своите завинаги партньори. По времето, когато миграцията на север приключи, повечето птици се сдвояват и са готови да построят гнездо заедно.

12 плевни сови

Сладък плевня притежава

Shutterstock

Бухалите са доста отдадени същества. Според Национална система за убежище за диви животни във Вилапа, Вашингтон, след като тези сладки птици намерят своята половинка, те са настроени за цял живот. Женската бухал се грижи за гнездото, докато мъжкият „носи храна на женската и пилетата“. Работата в екип кара мечтата да работи!

13 Гъски

Летят гъски

Shutterstock

Гъските приемат много сериозно романтичните си партньорства. Вземете например канадската гъска, например: Според Граждани за опазване на дивата природа, Inc. (CPW), тази водна птица е толкова отдадена на своя партньор, че ще се „изложи на опасност“ само за да ги защити. Когато единият член на чифтосваната двойка е ранен, другият дори ще ги пази, докато те или се възстановят, или не починат.

14 Прерийни полевки

Малки полевки

Shutterstock

Прерийните полевки са изцяло свързани с равенството. Тези малки гризачи не само са моногамни, но и разделят по равно задълженията за изграждане на гнезда и отглеждане на деца.

И в интервю за NPR, Лари Йънг , Доктор, който работи в изследователския център за примати в университета Емори, обяснява, че това съществата са склонни да бъдат лоялни дори след смъртта . В дивата природа той казва, че в приблизително 80 процента от случаите, когато полевка загуби партньора си, те никога няма да потърсят друг.

15 Лебеди

Лебеди по водата

Shutterstock

Лебедите са доста романтични същества, както предполага тяхната репутация. Според Светилището на лебедите , тези животни обикновено се чифтосват за цял живот и „ако партньорът бъде изгубен, оцелелият партньор ще премине през процес на скръб, както хората“. След като приключи с тъгата, лебедът или ще остане там, където е сам, ще намери нов участък от вода, на който да живее (и вероятно ще намери нов партньор), или ще се присъедини отново към ято.

16 маймуни Тити

Червени маймуни Тити на клон на дърво

Shutterstock

Когато маймуните тити се чифтосват, те се чифтосват за цял живот. Според Национален изследователски център за примати в университета в Уисконсин - Мадисън, тези бозайници са склонни да създават близки емоционални връзки със своите партньори и предпочитат да не прекарват твърде много време разделени. Когато са отделени от своите партньори, тити маймуните проявяват „значително бедствие и възбуда“.

17 Гълъби

Гълъби, охлаждащи в градска зона

Shutterstock

Може да е шокиращо за всеки, който живее в градска зона, да научи, че тези досадни птици са едно от животните, които се чифтосват за цял живот.

Според Ресурсен център за контрол на гълъбите в Англия гълъбите могат да се размножават до осем пъти годишно, ако условията са подходящи, като всеки път създават две потомци. Нищо чудно, че градовете имат проблеми с гълъбите!

18 монашески папагали

Два монаха папагала, иначе известни като папагали квакер

Shutterstock

Въпреки че папагалите монаси или папагалите квакери са социални същества, които живеят в колонии, те са птици с един партньор. Според лабораторията по орнитология в Корнел, тези цветни същества образуват моногамни двойки , и те харчат много на времето, пречистващи се взаимно.

19 Сиви вълци

Сиви вълци си дават целувки

Shutterstock

Сивите вълци може да изглеждат страшни, но дълбоко в себе си те просто търсят любов. Според светилището за диви животни Animal Ark, тези космати животни са моногамни същества - въпреки че по време на размножителния период само алфа двойката има право да блудства и да се размножава. Най-добрият дарвинизъм.

20 черни лешояди

Свързана двойка черни лешояди

Shutterstock

Черните лешояди едва ли са лицето на романтиката. След като обаче се запознаете с тези летящи животни, те всъщност са доста влюбени. Планинско светилище Хоук в Пенсилвания отбелязва, че черните лешояди се чифтосват за цял живот, а сплотените кравули остават заедно целогодишно.

21 Френска ангелска риба

Френска двойка ангели, плуваща в океана

Shutterstock

Според онлайн ръководството на Университета на Западна Индия за животните от Тринидад и Тобаго, Френските ангели се срещат най-често по двойки . И тези двойки всъщност не се променят, виждайки тази ангелска съпруга за цял живот.

22 Сиви лисици

Двойка сиви лисици в дивата природа

Shutterstock

Както червените, така и сивите лисици са моногамни същества, които се чифтосват за цял живот. Според Лига за спасяване на дивата природа , животните са склонни да живеят в малки групи, които включват свързани партньори, както и млади и самотни жени, които помагат в грижите за най-малките.

23 Алени ара

Алени папагали ара, кацнали на клон

Shutterstock

Аленият ара не е просто най-големият папагал в света - той има и едно от най-големите сърца. Според Алианса на дъждовните гори това цветни партньори на птици за цял живот , и свързани двойки снасят до две яйца годишно.

24 калифорнийски кондора

Калифорнийски кондори

Shutterstock

На своя уебсайт Зоопарк в Сан Диего отбелязва, че Калифорнийските кондори се свързват за цял живот . Има уловка обаче: Ако една двойка е несъвместима, възможно е те да се разделят и да потърсят нови партньори. Това е необичайно, но се случва!

25 гущери от херпес зостер

Два гущера с херпес зостер

Shutterstock

Зловещите пълзящи същества също знаят как да бъдат лоялни. The гущер с херпес зостер например е изключително моногамен, търсейки същата половинка всеки размножителен сезон, според Австралийския зоопарк.

Популярни Публикации