23 Топ трикове от бръснари за правилно бръснене

Факт: Бръсненето с права бръснач е толкова добро, колкото и бръсненето. Гладкостта, близостта, Внезапно съм в различна ера- ност. И все пак бръсненето с права бръснач е лукс, на който повечето не се отдават редовно, а именно защото изисква много време, търпение и всеотдайно владеене на чисто нова техника (или пътуване до бръснаря).

Но това е нещото: Това точно ниво на качество е постижимо дори без използване на прав бръснач. Всъщност може дори да успеете да се бръснете възможно най-гладко и толкова близо до това, което е в банята ви в този момент. Чрез внедряването на малко усъвършенствани, одобрени от времето техники, можете да превърнете Gillette за еднократна употреба в по-ефективен инструмент за бръснене от всеки апарат, подобен на коса, който бихте намерили в бръснарница. Ето, с любезното съдействие на Лео Уайът, главен бръснар в Най-добрият бръснар в Ню Йорк, един от 12-те най-добри бръснарници в Америка, ще намерите изчерпателно ръководство от 23 стъпки за най-доброто ви бръснене досега.

1 Винаги използвайте гореща вода.

мъж, пръскащ гореща вода по лицето си

Повечето момчета знаят това правило наизуст, но то се повтаря строго, тъй като някои не го правят. (Всъщност моят съквартирант е езичник за бръснене със студена вода.) „Влажната топлина омекотява кожата, което я прави по-еластична за по-лесно и по-внимателно бръснене“, казва Уайът. Той отваря и порите ви, позволявайки ви да отсечете повече от всяка отделна коса, отколкото бихте могли със студена вода.2 Затворете го с Barbasol.

мъж с пенлив крем за бръснене

Няма човек на планетата, който да не е запознат с подписите на Барбасол - аромата на бръснарницата, снежнобялата пяна. Но ако все още използвате пенливи кремове или гелове за бръснене, вие получавате само по свой собствен начин. „Пяната пречи на видимостта и създава въздушни джобове, които оставят празнини в защитата“, казва Уайът. Такива пропуски означават това, въпреки че лицето ви може виж изцяло покрита с крем за бръснене, не е - така че по същество голи сте бръснене на определени части от кожата си. Няма значение дали използвате гел или крем. Важното е, че сте избрали разновидност, която не се пени.3 Никога не забравяйте маслото преди бръснене.

масло за брада и восък за брада

Смазва кожата, което позволява лесно, последователно нанасяне на крем или гел за бръснене - което от своя страна ще сведе до минимум удрянията и зачервяванията. И за още чудесни съвети за мъже, разгледайте 40 често срещани грешки, които не трябва да прави човек над 40 години.4 Не се бръснете под душа.

10-минутна тренировка

Най-неоцененото парче бръснене е нещо, което не можете да си купите в удобен магазин: осветление. За перфектно бръснене ще ви трябва ярко осветление и ясна видимост, които, казва Уайът, „обикновено са по-добри при мивката, отколкото при душа“.

Като бонус, след душ, кожата ви вече ще се напене - и порите ви се отворят - от горещата вода. (Освен ако не се къпете в студена вода, в този случай .... Пич. Хайде. Току-що преминахме над това.)

5 Издърпайте кожата си опъната.

мъж, бръснещ крем за бръснене пред огледало

С палеца и първите два пръста издърпайте кожата си опъната като платно. Това ще ви даде гладка повърхност, с която да работите за изключително бръснене.6 Бръснете се със зърното.

лоши продукти за красота

Shutterstock

Вероятно сте чували тази фраза да се предава като съвет между поколенията. Вероятно също се чудите, Какво означава това на света ? По принцип „зърното“ означава „посоката, в която расте косата ви“. Така че, ако искате да сведете до минимум никовете, ще искате бръсначът ви да следва зърното, „особено ако сте склонни към дразнене или натъртвания на бръснач“, казва Уайът. Най-общо казано, ще ви се иска да се бръснете с долни удари по лицето и нагоре по врата. Но, отново, внимавайте, тъй като косата расте в различни посоки за всички момчета.

7 Проверете отново пропускащите се места.

човек с кърпа, който се гледа в огледалото

Най-трудното място за гладко бръснене е тримилиметровият гребен под носа ви. Най-лесното място за пропускане е това място от половин до един инч пред ушите ви, под бакенбардите ви. Проверете двойно (или тройно!) Тези региони.

8 Забави.

мъж бръснене

Разбира се, сутрините са прибързани, но това не е оправдание за булдоз през рутинната ви процедура. Бързото бръснене ще доведе само до порязвания и ухапвания (или, което е още по-лошо, до забравен крем за бръснене зад ухото). „Всичко е свързано с техника, отделяне на време, за да направите всяка стъпка правилно и задълбочено, използвайки добри продукти и добра видимост“, казва Уайът. Накратко: Отделете три допълнителни минути и няма да излезете през вратата с кърваво лице.

9 Използвайте самобръсначка с три остриета.

мъж бръснене отблизо

Изглежда, преди няколко десетилетия боговете за бръснене решиха, че една самобръсначка просто не е достатъчна. Сега ще намерите три остриета, пет остриета и дори седем остриета - да, има седем бръснач там опции във вашата аптека.

Сега, това състезание за увеличаване на цифрите не е лошо, ако наличието на множество остриета означава, че самобръсначките всъщност могат да режат косми отдолу кожата ти. Това също означава, че на лицето ви има по-остри неща, които биха могли да ви порежат. Оптималният баланс? Три остриета.

10 Или едноострие.

мъж за бръснене с самобръсначка с едно острие

Shutterstock

Въпреки че много момчета се кълнат в самобръсначката с три остриета, ако сте склонни към натъртвания на бръснач, изберете самобръсначка с една острие. Бръсначите с много остриета са склонни да се издърпват по космите по лицето, това е, което причинява подутини на бръснача. Самобръсначката с едно острие няма да дръпне косъмчета. Има само един недостатък: въпреки че ще имате няколко до малки подутини, няма да се доближите толкова близо до бръсненето.

11 Но, който и да изберете, променяйте го често.

реколта инструменти за бръснене

Експертите от Gillette Препоръчвам сменяйки острието си на всеки пет до десет бръснения. Но всеки пробег, който извадите от бръснача, може да варира в зависимост от множество фактори, включително дебелината на косата, дължината и продължителността на бръсненето.

Добро правило: Погледнете лентата за смазване (онази част от гела в горната част на остриетата). Ако е със значително по-светъл оттенък, отколкото когато сте го закупили, имате нужда от суап. И ако вашето острие показва дори намек за ръжда, е, имате нужда от нов суап a дълго преди време. „Острото острие ви дава по-добро бръснене с по-малко дразнене“, казва Уайът.

12 Поддържайте бръснача си чист.

бръснач самобръсначка отблизо

Shutterstock

За да смекчите растежа на бактериите, изплаквайте добре бръснача след всяка употреба. И оставете да изсъхне на въздух за няколко минути, преди да съхранявате - в противен случай рискувате да се натрупа ръжда.

13 Проверете брадата на врата си.

човек, който се бръсне от бръснар

Сред брадат мъже това е вековна дискусия: Къде точно трябва да свърши брадата и да започне кожата? Някои хора казват, че ширината на два пръста е по-ниска от брадичката. Някои момчета казват, че е чак до Адамовата ябълка. Но истината, както при всички неща, е някъде по средата. „Завършете с една цифра над адамовата ябълка или там, където врата се сгъва, когато главата е наклонена надолу“, казва Уайът.

14 Оформете брадата си.

мъж кърпа брада суха

Най-доброто масло за брада изобщо не е масло за брада. „Не забравяйте, че брадата ви е коса“, казва Уайът. Така че, отнасяйте се с брадата си, както с гривата си: подгответе я. За най-добри резултати използвайте лек балсам, като Кондиционер за кориандър Malin + Goetz ($ 8).

15 Използвайте този афтършейв.

тоник за бръснене baxter of california

Предлага приятно мощна смес от ментол, розмарин и евкалипт - плюс заредени с подмладяващи кожата витамини A, D и E - Тоник за бръснене Baxter of California ($ 17) със сигурност ще успокои всяко изгаряне, което може да почувствате след бръснене.

16 И този крем за бръснене.

vmv хипоалергичен крем за бръснене

Запомнете: Вземете опция, която не се пени. VMV Hypoallergenics крем за бръснене № 01 ($ 22) е, в съответствие с именника на компанията, напълно лишен от всякакви алергени.

17 И този овлажнител.

овлажнител за малин и гец

Препоръчва Уайът Овлажнител за лице с витамин Е на Malin + Goetz ($ 50) , който е зареден с витамини - в допълнение към Е, овлажнителят включва също B5 и незаменими мастни киселини - които ще придадат на кожата ви еластичен, младежки блясък.

18 За порязвания не използвайте тъкан.

мъж с хартиена хартия върху разфасовки по лицето

Използвайте лед. Придържането на кубче лед върху плиткия разрез на лицето ви ще спре кървенето след няколко минути. Студът по същество компресира кожата ви и помага за съсирването на кръвта, без да е необходимо да оставяте памучни петна по лицето си. И все пак, не забравяйте да държите малко тъкан наблизо. Когато ледът се стопи, това може да доведе до изтичане на кръв по лицето ви, тъй като водата разрежда кръвта. Ще искате да изчистите това - нещо, което кубче лед няма да помогне изобщо.

19 Овладейте техниката на сушене.

мъж кърпа сухо лице

Кърпите, макар и често изработени от мек памук, могат да бъдат груби по лицето поради вдлъбнатини в тъканта. Вместо енергично да изтривате лицето си - практика, която може да доведе до неприятно зачервяване - вместо това внимателно изтрийте кожата.

20 Познай своята слама.

Райън Рейнолдс и Райън Гослинг

Освен ако не сте включени в длъжност или по друг начин не трябва да се избръснете за дрес-код, стърнището е начинът. Според скорошен проучване в Списание за еволюционна биология , жените намират стърнището за най-секси прическа на лицето. Ако тази информация е достатъчна, за да ви накара да се справите с външния вид, знайте, че, за съжаление, няма един начин да получите слама. Косата на всеки човек расте с различна дължина. За някои момчета отнема само 48 часа, за да достигнат тази граница. Други, три седмици. За да получите представа какво насочвате, потърсете най-известните Райънс - Гослинг и Рейнолдс - и двамата са богоподобни доставчици на стърнища.

21 Разберете какво работи.

Том Селек предаде класическа роля

Не всички прически на лицето работят на всички момчета. Ето защо не можете да си представите Том Селек без силни мустаци, но Крис Евънс изглежда толкова странно със същото нещо. Разберете какво работи за вас. За любителите най-малкото тук има потенциална посока: Това проучване в Списание за еволюционна биология - същият, който намери стърнището за най-секси вид - разкри, че жената предпочита пълнолетни мечки за дългосрочни, отдадени отношения.

когато левият крак ви сърби

Независимо какво сте избрали обаче, един съвет: оставете овнешките пържоли през 19 век.

22 Никога не споделяйте.

мъж, който се бръсне в огледало

Shutterstock

Що се отнася до бръсненето, споделянето не е грижовна. Дори и да не можете направо да забележите, че се случва, самобръсначките могат да покрият лицето ви с едва забележими резки, които оставят безброй бактерии по остриетата, ако не са хигиенизирани. Споделянето на бръснача с някого е като притискане на отворена ваша рана срещу тяхна отворена рана (с изключение, разбира се, далеч по-малко екстремна). Не го прави. Лично аз открих, че същите хора, които предпочитат да се бръснат със студена вода, нямат притеснения относно споделянето на самобръсначки - така че бъдете нащрек.

23 Уловете отражението си.

красив мъж с кърпа около рамо и гледа в огледалото

Усмивка. Приличаш на милион долара.

Популярни Публикации