13 изненадващи артефакти, открити в останките на Титаник

Въпреки че RMS Титаник потъва на 14 април 1912 г., останките от обречения кораб са открити до 1985 г. на дъното на океанското дъно край бреговете на Нюфаундленд. И докато голяма част от кораба естествено загина, седейки под морето в продължение на десетилетия, водолазите все още успяваха да спасят и запазят много невероятни предмети. Чудя се какво изненадващо артефакти оцелели от Титаник останки? Е, да цитирам Бритни Спиърс' дискография, „[Ние] слязохме и го взехме за вас.“ И за още интересни парченца за холивудския образ на Титаник , вижте 20 факти „Титаник“ се обърква .мечтайте да имате близнаци по време на бременност

1 Чифт ръкавици, оцелели от останките

чифт стари ръкавици, титанични артефакти

Shutterstock

Очукани чифт бели памучни ръкавици бяха един от артефактите, намерени в Титаник останки и оттогава са наречени някои от „ най-рядко Титаник артефакти, възстановявани някога ,' Според USA Today. Ръкавиците са били изложени на показ в различни Титаник изложби, тъй като бяха открити, но през 2016 г. бяха върнати в консервационно съоръжение за постоянно пенсиониране.2 Цигулката свиреше, докато корабът потъваше

музикален инструмент, навици на интелигентен човек

ShutterstockДокато стара цигулка е намерена сред останките на Титаник не е непременно шокиращо, предишната му история е. Според CNN , разлагащата се цигулка беше тази, която водеше Уолъс Хартли свири на „По-близо, Боже мой, до Тебе“, докато корабът потъва. Продаден е за 1,7 милиона долара по време на търг във Великобритания през 2013 г. И за повече информация за нещата от миналото, които сме загубили, ето 45 исторически обекта, които вече не съществуват .3 Камбаната звъни, за да предупреди за айсберга

стара врана

Shutterstock

Камбаната от вранините гнезда на Титаник е възстановен в експедицията от 1985 г. и в момента е колекция, изложена в Музей на Титаник в Масачузетс. Това е същият звънец, който е бил бит три пъти от наблюдател Фредерик Флит в опит да предупреди кораба че предстои айсберг.

4 Меню от последното хранене на кораба

старо меню на масата, титанични артефакти

ShutterstockМеню от последното ястие, сервирано на Титаник на първокласните пътници беше продаден на търг през 2012 г., като се продава за 83 000 долара, според Би Би Си . Ястието беше сервирано същия ден, когато корабът се блъсна в ледника и включваше няколко курса, включително „яйца Argenteuil, consomme fermier и пиле а ла Мериленд“. А за някои ценни неща, които може да притежавате, разгледайте 27 скрити съкровища, които може да са на тавана ви точно сега .

5 Ноти, изпълнени от злощастни музиканти

нотни гении

Shutterstock

Въпреки че са потопени в океана в продължение на 73 години, водолазите възстановяват парче музика за песента „Put Your Arms Around Me, Honey“ от продукцията на Бродуей през 1910 г. Мадам Шери . Той е свирен от обречените музиканти на потъващия кораб, според Dothan Eagle .

Откакто е открит, артефактът е изложен на няколко Титаник експонати, най-скоро в Атланта, Джорджия.

6 Писмо, написано на Титаник неподвижен ден преди корабът да потъне

старо писмо на масата, титанични артефакти

Също оцелял от останките беше писмо написано от първокласен пътник Оскар Холвърсън . Писано на майка му в деня преди потъването на кораба, писмото е намерено сгънато в тетрадка в джоба на Холвърсън.

„Това е единственото писмо, написано на Титаник канцеларски материали, които действително са оцелели, отивайки в Северния Атлантик, ' Андрю Олдридж , търговец и оценител в Обединеното кралство аукционна къща Хенри Олдридж и син, каза История . През 2014 г. аукционната къща продаде Титаник артефакт за 166 000 долара.

7 Джобен часовник, заседнал по времето, когато корабът потъва

стар джобен часовник, отворен, титанични артефакти

Shutterstock

Джобният часовник на една от жертвите на кораба е друг артефакт, открит в Титаник останки. Както съобщава Телеграфът , ръждясалият часовник е бил собственост на пътник Джон Чапман , който пътувал със съпругата си Лизи. Това, което прави това толкова уникално, е фактът, че е буквално замръзнало във времето. Часовникът е заседнал в 1:45 сутринта, което е около времето, когато корабът е бил потопен под вода.

8 Кожено палто, носено от стюардеса, оцеляла от корабокрушението

Кожено палто

Shutterstock

Кожено палто от бобър до пода, намерено в Титаник останките бяха носени от първокласна стюардеса Мейбъл Бенет , които според Телеграфът , й беше дадено да носи палтото, след като беше намерена да чака спасителна лодка, облечена само в нощница. Като едно от единствените напълно непокътнати парчета дрехи, оцелели от корабокрушението, той беше продаден на търг за около 165 000 долара през 2017 г.

Бенет, който беше на 33, когато корабът потъна, оцеля тази нощ. По-късно тя умира на 96 през 1974 г., което я прави най-дълго живеещата жена от Титаник екипаж.

9 Бронзов херувим от горната площадка на голямото стълбище

стара бронзова статуя на херувим, титанични артефакти

Shutterstock

Една бронзова статуя на херувим, украса от горната площадка на Титаник голямо стълбище, също беше възстановен през 1985 г. На статуята обаче липсва левият крак, вероятно поради факта, че е изтръгната от поста си, когато корабът потъва. И ако смятате, че знаете много за известни статуи, разберете дали можете Познайте състоянието си въз основа на тази известна статуя .

10 ключа, използвани за достъп до фенери за спасителни лодки

стар чифт ключове, титанични артефакти

Shutterstock

Тези ключове, възстановени от останките, не са просто стари ключове. Те бяха използвани от екипажа Самуел Хеминг по време на потъването на кораба за отключване на врата, зад която чакаха запаси от фенери за спасителни лодки.

„Самите ключове изиграха роля в историята, тъй като всъщност бяха използвани в последните отчаяни часове“, каза Олдридж The Irish Times . - Това е така, защото господин Хеминг получи лична поръчка от Капитан Едуард Дж. Смит тъй като корабът потъваше и стана очевидно, всичко беше изгубено, за да се гарантира, че всички спасителни лодки са снабдени с лампи. '

11 Елек, носен от пътник от трета класа

Синя жилетка, закачена на закачалка

Shutterstock

Друго парче дреха, възстановено от останките, е жилетката на Уилям Хенри Алън , третокласен пътник на кораба. Черната вълнена жилетка беше продава се в колекция от Търговците на Гернси през 2012 г., почти век след случилата се трагедия.

12 И гривна, гравирана с името на третокласен пътник

стара кутия за бижута с колиета и гривни, титанични артефакти

Shutterstock

Извън останките на Титаник дойде и дамска 15-каратова гривна от розово злато и сребро с името Ейми, инкрустирана в диаманти. В нейната книга от 1998г Титаник: Първо жените и децата , Джудит Гелър , бивш директор на мърчандайзинг за Титаник изложба, предполага, че тя може да е принадлежала на Ейми Стенли , третокласен пътник и един от единствените Amys на борда.

13 Парфюмни бутилки, предназначени за нов живот в Америка

Бутилки със стари парфюми

Shutterstock

Когато роден в Германия химик Адолф Залфелд се качи на Титаник , той го направи с чанта, пълна с различни проби от бутилки за парфюми —Всички от които бяха открити в останките на кораба. Заалфелд, първокласен пътник, е възнамерявал да отвори собствен магазин за аромати в Америка - мечта, която той за съжаление никога не е реализирал.

Популярни Публикации