Това е точно когато трябва да последвате след интервю за работа

ДА СЕ интервюто за работа може да бъде нервно , а тези нерви не изчезват, след като интервюто приключи. Една от основните причини: Обикновено не сме сигурни дали трябва да проследим след интервю и колко време трябва да чакаме, ако го направим. За щастие експертите изливат своите скрити тайни върху това, което смятат за най-доброто - и това включва две отделни последващи действия. Според наемането на експерти, трябва да проследите с предварително имейл за благодарност в рамките на два дни след интервюто за работа и след това да проследите за работата седмица след това. Прочетете, за да разберете защо това е най-добрият график, а за грешки при кандидатстване за работа, които трябва да избягвате, открийте Най-лошото нещо, за което лъжете в автобиографията си .„Обикновено има два различни типа последващи имейли, които можете да изпратите след интервю“, казва Питър Ян | , да се наемане на мениджър с повече от 20 години опит и главен изпълнителен директор на Resume Go. „Първият се изпраща в деня на интервюто и има за цел да благодари на интервюиращия за отделеното време и да покаже, че все още сте ентусиазирани от работата. Вторият тип последващ имейл се изпраща седмица или две след интервюто, ако не сте получили какъвто и да е отговор от интервюиращия, и е написан за проверка на състоянието на процеса на наемане. “

Ян казва, че времето на второто ви проследяване е от съществено значение, защото не искате да изглеждате така, сякаш се заяждате, като изпратите проследяване твърде бързо. Но вие също не искате да чакате твърде дълго, тъй като работодателят може вече да е решил до този момент. Въпреки че графикът може да бъде донякъде гъвкав, Ян казва, че най-важната част е да се слушат реалните интервюиращи.„Едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че интервюиращите често ви уведомяват в края на интервюто кога най-вероятно ще се свържат с вас“, обяснява той. „Обърнете внимание на тази информация и не изпращайте последващ имейл преди очакваната дата, която са ви дали, когато най-вероятно ще получите отговор.“И обърнете внимание и на времето от деня, в който изпращате своите последващи действия. Ед Спайсър , наемане на мениджър за Pest Strategies казва, че почти винаги отговаря на последващи имейли, ако са изпратени към края на деня.- Свържете се с мениджъра по наемането следобед, а не сутринта. Натоварването им вероятно е по-малко по-късно през деня, така че е по-вероятно да получите по-бърз отговор, ако последвате [тогава] “, обяснява той.

Разбира се, има и други важни неща, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за създаване на правилния последващ имейл. За повече информация от наемането на експерти, прочетете, и за работни места, за които може да искате да кандидатствате, разгледайте тези Съществували са отдалечени работни места, които не сте знаели .

1 Посочете конкретната работа, за която сте кандидатствали.

облечен мъж на компютър

ShutterstockПо това време някои компании не наемат само една позиция, така че те може да интервюират стотици кандидатури за различни работни места. Ето защо Джо Фланаган , старши съветник по заетостта в VelvetJobs препоръчва да напомните на лицето, на което изпращате имейли, името си, длъжността, за която кандидатствате, и датата, на която се е случило интервюто ви. Включването на това във вашия последващ имейл ще позволи на получателя лесно и бързо да постави лице на имейла. И за повече грешки, които да избегнете в процеса на работа, разгледайте тези Грешки при писане на резюмета, които биха ужасили тотално мениджърите на човешки ресурси .

2 Следвайте правилото „3 S“.

човек, който се върти пред лаптоп, неща, които правите, но не

Shutterstock

Джон Ли , съосновател и вербовчик за Fig Loans, казва, че винаги трябва да следвате правилото 3 S, когато проследявате след интервю. Това означава да го запазите С прилагам, С Hort и С грозен. ' Ли казва, че всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че зачитате времето на вашия рекрутер, като същевременно ясно посочва, че все още се интересувате от позицията. И за повече полезна информация, доставена директно във входящата ви поща, запишете се за ежедневния ни бюлетин .

3 Поддържайте го професионално.

Усмихната бизнесдама, седнала в хола и работеща на своя преносим компютър.

iStock

Не започвайте да разбивате шеги или да се опитвате да изграждате прекалено приятелски отношения, преди да сте си осигурили работата, казва Рик Хоскинс , основател и наемане на ясла на филтър Кинг. Вашият имейл трябва да „остане професионален и вежлив“ и без никакви приятелски закачки или продължителни шеги, които може да са се случили по време на същинското интервю. И за да избягвате повече неща, избягвайте тези Лъжи, които всеки казва по време на интервю за работа .

4 Но също така се уверете, че има някаква персонализация.

Млада жена, използваща компютърен лаптоп с ръка на брадичката, мислейки за въпрос, замислен израз. Усмихнат с замислено лице. Концепция на съмнение.

iStock

Въпреки че трябва да избягвате да бъдете прекалено приятелски настроени в своя последващ имейл, той също не трябва да звучи като копирана версия на последващ имейл, който можете да изпратите до всяка компания. Рик Уивър , мениджър наемач за фирма за набиране на персонал Patrice & Associates казва, че е лесно да се види липсата на персонализация, ако изпращате стандартно съобщение. Той препоръчва да добавите в нещо, което сте обсъждали по време на интервюто - може би за компанията или за вербовчика, за да направите вашето проследяване уникално. И за основни съвети за интервю, опитайте тези Съвети за интервю Мениджърите по наемане искат да знаете .

Популярни Публикации