Розов карамфил Значение

>

Розов карамфил

Открийте значенията на скритите цветя

Освен че са символ на това, че са незабравими, тези цветя най -добре описват чистата любов на майката.

Всичко започна с християнската легенда за Мария и Исус. По времето, когато Исус носеше кръста, Мария плачеше. Навсякъде, където сълзите й се стичаха, изникваха розови карамфили. От този момент нататък розовите карамфили се превръщат в символ на безкрайната и безкрайна любов на майката към децата си. Ето защо на Деня на майката розови карамфили се дават на майките навсякъде като символ на благодарност и признателност.

 • Име: Розов карамфил
 • Цвят: Няма само един оттенък на розов карамфил - той варира от бебешко розово до шокиращо розово.
 • Форма: Помислете за помпоните на мажоретката, когато мислите за това как са оформени розовите карамфили. Независимо колко венчелистчета има в един цвят, карамфилите приличат на малки и деликатни набръчкани топки.
 • Факт: От всички различни цветове, в които карамфилите идват, розовото е най -популярното. Той е символичен и има огромно историческо значение, тъй като е декор по избор на гърците и римляните. Християните също вярват, че първият карамфил, който някога е цъфнал на Земята, е породен от Сълзите на Мария, след като е видял сина си Исус да носи кръста.
 • Отровен: Розовите карамфили са отровни растения. Отровата идва главно от листата им, но само в минимални количества. Въпреки това, може да искате да държите тези цветя далеч от вашите домашни любимци.
 • Брой венчелистчета: Карамфилите могат да имат голям брой венчелистчета. Най -малкият брой венчелистчета, които една розова карамфил може да има, е пет, но ако има двойни цветя в един цвят, може да има до 40 венчелистчета.
 • Викторианска интерпретация: Карамфилите са цветята, които означават любов, но цветът може да символизира различни неща. През викторианските времена карамфилът по принцип символизира очарованието или дори може да означава, че никога няма да те забравя. Ако тя е в червено, това означава поразен от любов сърце, но ако има ивици по него, това означава отказ да приеме предлаганата любов.
 • Време на цъфтеж: Повечето сортове карамфили цъфтят през юни до август.
 • Суеверия: Розовите карамфили имат нещо общо с богатството. Като начин да разкажат за състоянието на младо момиче, младите корейски жени носеха три розови карамфила на косата си. Подредени отстрани на косата на момичето, това означава, че момичето ще има живот на нещастие, ако карамфилът на дъното умре пръв. Ако това е най -горният карамфил, който първо е умрял, това означава, че последните години от живота на момичето ще бъдат трудни. И ако средното цвете е измряло първо сред трите, това означава, че по -ранните години на едно момиче биха били трудни, но ще имат дълъг и плодотворен живот.
 • Формата: Карамфилите всъщност нямат определена форма като чаша или камбана. Главно, това е цвят, който образува помпон с ресни или гребени.
 • Венчелистчета: Розовите карамфили имат венчелистчета, които имат миди по краищата. Това придава на целия вид на карамфила по -разрошен вид. В зависимост от това колко венчелистчета има в една пъпка, цветето изглежда по -подпухнало и жизнено.
 • Нумерология: Карамфилите попадат под номер 5 в нумерологията. Той изобразява промени, възможности, а също и свобода.
 • Цвят: Венчелистчетата на розов карамфил варират от светли до тъмни нюанси. Смесете и съчетайте тези нюанси на цветове за един букет, за да покажете любовта си към майка си или някой, когото никога няма да забравите. Имайте предвид, че по -тъмният нюанс е израз на по -дълбоко чувство на любов, благодарност и възхищение

В по -ранните времена карамфилите идват само в цвят праскова и нюанси на бледо розово. Но с годините (или вековете) карамфилите, отглеждани в градината, излизаха в лилаво, бяло, жълто, червено и понякога дори в зелен цвят.десет пентакли запалени

Билколечение и медицина

Карамфилите имат токсични свойства, които могат да причинят кожни обриви. Това обаче се отнася само за хора с чувствителна кожа. Розовите карамфили, които се преработват в масла, кремове, лосиони или чай, могат да помогнат при възпаление, гадене, сухота на кожата, стрес, а също и задръстване на гърдите.Популярни Публикации