Ето колко често трябва да правите секс, според експерти

Мразим да ви нарушим, но ако търсите лесен отговор колко секс трябва да сте с партньора си, няма да го намерите. Що се отнася до връзките, различните партньори, сексуалните предпочитания и физическото или емоционалното състояние на вас и вашите значими други играят основна роля при определянето на това, което е подходящо за вас. Дори ако сте доволни от сексуалния си живот, може да се запитате: Имам ли достатъчно секс ?

И вие не бихте били сами. „Двойките много често грубо надценяват колко секс правят други хора и се сравняват с неточни идеали“, обяснява Даника Мичъл , секс терапевт от Ню Йорк и социален работник.

Реалността е, че е сложно. Няма твърд номер за това колко често щастливите двойки правят секс , но има важни разговори, които трябва да проведете с партньора си, за да определите кое е подходящо за вас. За да ви помогнем да се ориентирате в това сложно пространство, попитахме експертите всичките ви актуални въпроси за това какво е „нормално“ по отношение на секса.какво означава да убиеш някого насън

Колко често двойките правят секс?

Едно проучване от 2017 г. в Архиви на сексуалното поведение разкри, че средностатистическият американец прави секс 54 пъти годишно (или около веднъж седмично). Често цитирано проучване, публикувано от списанието Социална психология и наука за личността установи, че от 30 000 изследвани двойки тази цифра веднъж седмично е „Златокоската“ за това колко често двойките правят секс и все още се чувстват щастливи.Но докато тези цифри дават базова линия за типичния американец, Архиви на сексуалното поведение също така отбеляза, че възрастта също играе важна роля. Според техните открития американците на 20-годишна възраст са правили секс средно около 80 пъти годишно, в сравнение с около 20 пъти годишно за тези на 60-те години.„Някои двойки могат да бъдат щастливи да правят секс веднъж годишно. Други се нуждаят веднъж на ден “, експерт по връзки и съветник Рейчъл Сусан казва. „Всеки е различен и това не прави непременно една връзка по-добра или по-силна от другата.“

какво да дарите на приютите за бездомни

Освен това, нека не забравяме, че тези показатели могат лесно да се променят. „Не можете да очаквате желанието на партньора ви за секс да се приведе в съответствие с вашето всеки ден, седмица, месец от годината в хода на живота ви“, казва Д-р Джес О’Райли , домакин на @SexWithDrJess Подкаст . „Вашето желание за секс неизбежно ще бъде преместено в даден момент по време на връзката ви (дори ако го искате със същата честота днес) и това погрешно схващане - идеята, че трябва да намерите съвместим партньор, вместо да стане съвместим - може да доведе до разочарование, напрежение и конфликт. '

Кратката версия? Колко често двойките правят секс могат значително да се различават, но статистиката показва, че веднъж седмично е редовно за мнозина.Има ли значение колко често правите секс?

„Това е труден въпрос“, казва Мичъл. „Колко често правите секс, ако един или двамата партньори са недоволни от сексуалната връзка. Когато двойките не са в състояние да общуват за това и намерят сексуална честота и стил, които работят и за двамата (или повече), това определено може да започне да има повече значение.

Едно нещо, за което всички наши експерти се съгласиха: Ако сте доволни от това къде се намирате по полов път, тогава не си струва да се сравнявате с другите. Плюс това доколко сексуалната честота на човека влияе върху живота и връзката му е изцяло лично.

„Някои хора не искат да правят секс и това е здравословното им изходно положение“, посочва О’Райли. „Някои безполови хора, например, нямат интерес към секса и могат да имат щастливи, интимни връзки. Други искат да правят секс всеки ден, така че ще бъдете много по-добре, ако обсъждате желанията си от началото на връзката и продължавате да говорите за честотата и други теми, свързани със секса, непрекъснато. '

сладко име, за да се обадиш на гаджето си

В крайна сметка, ако всички замесени са доволни от сексуалните си отношения, независимо от това колко често се случва секс, честотата всъщност няма значение. Просто се настройте как вашата сексуална честота ви кара да се чувствате. Сари Купър , Директор на Центърът за любов и секс в Ню Йорк, казва, че двойките, които правят секс по-малко от 10 пъти годишно и са в беда от това, може да искат да потърсят секс терапевт, който да им помогне да разследват какви са причините - и да се надяваме да презаредят тази чувствена връзка.

Какви са ползите от редовния секс с партньора?

Освен просто укрепване на връзката между вас и вашия партньор, редовният секс може да доведе до по-пикантен, по-авантюристичен любовен живот и да има някои доста хубави ползи за здравето.

„За много двойки някои сексуални връзки осигуряват един вид лепило за подновяване на емоционалните им връзки и физическото пространство за творческа игра и изследване на нови еротични арени“, казва Купър. Колкото по-редовно правите секс, толкова по-комфортно може да се чувствате един с друг, което води до засилено желание да опитвате нови неща.

О'Райли също изброява a много предимства от облекчаване на болката благодарение на хормонални промени в тялото, съпътстващи възбуда и оргазми, до облекчаване на стреса и понижено кръвно налягане от повишен сърдечен ритъм. Някои хора дори могат да се възползват от някои ползи за красотата. О'Райли цитира a проведено проучване от клиничен психолог Дейвид Уикс , където тези, които съобщават за секс средно четири пъти седмично, изглеждат приблизително с 10 години по-млади от действителната си възраст - така че ползите надхвърлят само вас и вашия партньор.

тичане насън

В крайна сметка решението за открита дискусия за това колко често вие и вашият партньор правите секс е лично. Няма да стигнете доникъде, като прочетете какво трябва или не трябва да правите.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации