8 причини да спрете да правите секс във връзката си и как да се справите с него

Като терапевт, който се специализира в съвременната любов и изучава науката, която стои зад връзката, аз се интересувам за сексуалния живот на запознанства с хора и двойки постоянно. Това, което чувам в сесиите си, отразява скорошни данни, което показва тенденция към нарастване на броя на възрастните в САЩ, които съобщават, че нямат секс през изминалата година. Този брой достигна своя връх от 23 процента през 2018 г., според доклад на Общо социално проучване .Социалните учени, психолози и икономисти прецениха обосновките за „сексуалната рецесия“, цитирайки всичко от увеличаване на използването на социални медии и телефони за новооткрито осъзнаване на нежелан и насилствен секс . И макар че със сигурност има обществено влияние, което може да повлияе на нашия сексуален живот като цяло, има и елементи, които са уникални за нашите индивидуални взаимоотношения. Въпреки това, ето някои от най-честите междуличностни причини хората във връзките да спрат да правят секс, както и как да се обърнат към тях.

1. Фокусирате се върху култивирането на интимност, но не и на желание.

Желанието, способността ни да се поддаваме на удоволствията си без вина и срам, е егоистично по дефиниция. Напротив, дългосрочни връзки са изградени върху взаимното уважение и вниманието към нуждите на другия човек. За да имаме процъфтяващ сексуален живот, трябва да се борим с противоречията между нашите ценности и нашето вродено желание. Интимността процъфтява върху сигурността и стабилността, докато желанието подхранва новостта и е задушено от рутината.Една намеса е да намерите възможности във вашата връзка да бъдете сексуално трансгресивни. Помислете за писане или заявяване на еротична фантазия на вашия партньор . Определете ново пространство (стая, град, щат), в което да правите секс. Само говоренето за нарушаване на правилата, дори ако всъщност не ги нарушавате, може да покани игрив и приключенски дух във вашата сексуална връзка.2. Не прекарвате достатъчно качествено време заедно.

През 2010 г. бяха проведени изследвания от Национален брак проект установи, че двойките, които прекарват време сами помежду си поне веднъж седмично, са 3,5 пъти по-склонни да се радват на над средното ниво на сексуално удовлетворение от съпрузите, които го правят по-рядко.Инвестирането на време и енергия във връзката ви насърчава настройката и може да доведе до повишено сексуално удовлетворение. Ако животът се чувства „твърде зает“, за да се измисли този път, помислете планиране на дати за нощи или секс като срещата или тренировъчния клас, за да сте сигурни, че е приоритет.

3. Не знаете какво искате - или как да го поискате.

Преживяването на удоволствие изисква да имаме ясното усещане за това, което искаме. Удоволствието понякога се разглежда като снизходително и нарцистично, две качества, от които повечето хора не искат да бъдат дефинирани и поради това се противопоставят на изследването. Но вместо да преценяваме предпочитанията си, трябва да ги притежаваме. Редовното мастурбиране може да помогне за подхранването на отношенията със себе си. Чрез експериментиране можем да установим какво се чувства добре и как обичаме да ни докосват.

Наше право е да задоволяваме нуждите си - и ясното заявяване на нашите сексуални предпочитания към нашите партньори е все едно да им дадем пътната карта за подпомагане на постигането на това. Покажете или кажете на партньора си как да задоволи вашите нужди. И двамата ще бъдете по-добре за това (както и отношенията ви).4. Не се чувствате добре с тялото си.

Няколко аспекта на изображението на тялото, включително притеснения за тегло, сексуална привлекателност и загриженост за тялото по време на секс, предсказват сексуално удовлетворение при жените, според изследване от 2009 г., публикувано в Списанието за сексуална медицина . Мъжете също са засегнати от тези опасения в едно проучване от 2016 г., публикувано в Психология на мъжете и мъжествеността установи, че около 20 процента от мъжете с „нормално” тегло съобщават, че крият някакъв аспект от тялото си по време на секс.

Тези доказателства предполагат, че не самите ни тела са тези, които оказват влияние върху нашето удовлетворение, а по-скоро нашите чувства към тях. Внедряването на позитивни саморазговори не само доказа, че повишава увереността, но и вътрешно реконструира отрицателните канали в мозъка ни. Освен това, изграждането на информираност за това, което допускаме в нашето зрително поле, като ограничим приема на телесно „вдъхновение“ в социалните медии, може да повлияе положително на нашата концепция за себе си.

5. Преживявате житейски преход.

Във всички ритуали за преминаване - помислете за преминаване от бездетство към родителство, самотност към двойка, женен за разведен или възстановяване след афера - има изходи и влизания в ролите, където трябва да пуснем старата идентичност, за да обитаваме нова един. Тревожността, депресията и вътрешният конфликт са склонни да възникват, когато преживеем преход на роля. Влизането в неизвестното, дори ако това е най-красивата неизследвана територия, ще разпали страха.

Първичният човешки отговор на страха е да се самозащити и да се затегне. Нормализиране този преходен период премахването на очакванията да се държите като „преди“ или „по-добре“ може да ви помогне да се отпуснете и следователно да се отворите сексуално. Започнете с изпълнението на малки и достъпни чувствени действия, които ще подкрепят вас и вашия партньор в изграждането на рекорд за успех. Двойките, които възприемат сексуалните си разкази като непрекъснати, знаят, че преходните периоди са глави, а не окончания.

6. Половият ви живот е отражение на поредното безизходица във връзката ви.

Нашият сексуален живот може да бъде барометър за други препятствия във връзката. Например, ако постоянно ви казват, че това, което правите, е грешно, може да забележите намалено влечение към партньора си. Борбата с мощност извън спалнята оказва влияние върху това, което се случва под чаршафите. Отдолу всяка критика, която имаме към нашите партньори е желание, неудовлетворена нужда, копнеж да бъде изпълнен. За да прекъснете цикъла на негативизъм, започнете да формулирате неодобренията си като заявки. Когато заявяваме желанията си с намерение и уязвимост, като се отнасяме за себе си, а не за другите, има по-голяма вероятност те да бъдат добре приети и изпълнени.

7. Вашата пристрастеност към технологията възпрепятства сексуалното ви желание.

Съвременният живот осигурява достатъчно материал за стимулиране. Наличието на повече режими на удобно достъпно разсейване на нашите смартфони може да засече апетита ни за човешка връзка. Започнете да съзнавате кога, къде и колко дълго използвате телефона си. Интересувайте се как ангажираността ви с технологията може да ви отвлича вниманието от стресорите в живота ви или да повлияе на качеството на вашите взаимоотношения лице в лице.

Вземането на умишлени решения за ангажиране и изключване от технологиите - като премахване на телевизори, лаптопи и телефони от пространството на спалнята - може да ви помогне да получите по-удовлетворяващо преживяване както с вашите цифрови, така и с човешки взаимодействия. Поддържането на леглото свещено за сън и секс може да обучи мозъка да свързва това място с тези две действия, увеличавайки вероятността и за двете.

8. Не сте в настроение (по различни причини).

Липсата на сексуално желание може да бъде повлияна от физиологични предизвикателства, психологически проблеми или комбинация от двете. Определени здравословни състояния, като диабет или лекарства, като антидепресанти, могат да повлияят на начина, по който се чувствате. Животните стресори, последващи грижи, ниско самочувствие и анамнеза за сексуално насилие могат да насърчат сексуалната дистанция. Изразяването на тези умствени и телесни преживявания на доверен партньор, приятел или терапевт може да намали тяхната власт върху сексуалната връзка.

Освен че споделяме нашите истини, изграждането на научни знания за това как телата ни са свързани, може да намали чувството за вина и срам, свързани с ниско желание или възбуда. Цикълът на сексуален отговор, който свидетели сме във филми и други форми на забавление - което е желание, възбуда и след това оргазъм - не е в съответствие с повечето от нашите преживявания. При съгласен секс много от нас не изпитват желание или възбуда, докато актът не започне. Междувременно някои хора може дори да не търсят физическо удовлетворение от секса, а по-скоро емоционална близост. Деемфазирането и намаляването на натиска за постигане на оргазъм може да позволи на двойките да се насладят на повече аспекти от пътуването.

духовен смисъл на бременността насън

Приближаването на сексуалния ни живот като жив и следователно податлив ни дава разрешение да променим динамиката по всяко време. Наличието на воля за преразглеждане на еротичния разказ в една връзка ни насърчава да разгледаме по-задълбочено собствените си желания и тези на нашите партньори, имайки потенциала да доведе до повече и по-добър секс. И ако не сте сигурни дали забавянето на вашия секс е по-голям проблем, отколкото си мислите, разгледайте 27 фини знака, които ще предскажат края на връзката ви

Популярни Публикации