Ако имате тези телешки или пилешки продукти във фризера си, не ги яжте, предупреждава USDA

Ако искате да запазите времето за хранене по-малко стресиращо, може да си струва да имате много храна във фризера си на ваше разположение. Съхраняване на всичко от пакетирани съставки като зеленчуци или месо до цели ястия като замразени пици може да направи по-малко вероятно да се окажете недостигнали, когато дойде време за ядене. Но следващия път, когато се ровите из фризера, може да искате да сте нащрек за конкретни пилешки и говежди продукти, след като Службата за безопасност и инспекция на храните (FSIS) на Министерството на земеделието на САЩ (USDA) издаде предупреждение за общественото здраве. Прочетете, за да видите кои неща трябва да изхвърлите незабавно.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Ако използвате този популярен дресинг за вашата салата, спрете сега, предупреждава FDA .

който е трети по ред за президент

Няколко скорошни изземвания се фокусираха върху артикули на основата на месо.

  Жена гледа във фризера
Shutterstock

Работата на здравните агенции е да гарантират, че компаниите спазват строгите разпоредби и стандарти, определени за защита на обществото. И докато голямото внимание е насочено към гарантиране, че никакви потенциално вредни продукти не попадат на рафтовете, някои артикули понякога се оказват обект на изземване само след като са били изпратени до магазините и продадени на клиенти. Това може да се отнася за прясно и замразено месо, домашни птици и продукти от морски дарове, включително няколко скорошни примера.На 6 септември FDA обяви, че базираната в Тенеси Magnolia Provision Company беше издал доброволно оттегляне на три от своите готови за консумация сушени продукти от говеждо месо . Тестването на артикулите от трета страна установи, че те „могат да бъдат подправени с Listeria monocytogenes ', опасна бактерия, която може да причини потенциално сериозна инфекция. В резултат на това клиентите бяха посъветвани да изхвърлят засегнатите артикули или да ги върнат на мястото, където са ги купили.На следващия ден FSIS обяви, че базираната в Грузия Sunset Farm Foods припомняше си около 4480 паунда от своя „Грузийски специален пушен колбас с пилешко и свинско месо“. В този случай компанията реши да изтегли продукта от рафтовете, след като получи оплаквания от потребители, съобщаващи за тънка синя пластмаса, вградена в продукта със свинско и пилешко месо.'И на 10 септември FSIS издаде a сигнал за обществено здраве за смляно говеждо месо, което е било изпратено като съставка в Комплекти за домашно хранене HelloFresh . Агенцията предупреди, че артикулът може да е замърсен с E. coli Бактерия O157:H7 след разследване, което провежда заедно с Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), я установи като най-вероятния източник на инфекция при скорошно огнище. А сега още два месни продукта са обект на здравни сигнали.

мечтае за стрелба

USDA току-що издаде изземване на замразен говежди продукт.

  жена готви храна на газов котлон
goodbishop / Shutterstock

На 17 септември FSIS обяви, че базираната в Тексас Valley International Cold Storage Acquisition, LLC е издала изземване на приблизително 22 061 паунда замразени говежди продукти . По-конкретно, артикулът е етикетиран като „Healthy Choice POWER BOWLS говеждо в корейски стил“ и е опакован в кашони от 9,25 унции. Продуктите, подлежащи на изземване, ще имат код на партидата „5246220320“ и дата „най-добър, ако се използва до“ от 18.04.2023 г., отпечатани и върху опаковката. В допълнение, номерът на предприятието '34622' също ще бъде отпечатан върху капака на края на кашона.

Според известието на агенцията, компанията е издала изземването, след като е получила оплаквания от клиенти, че картонените опаковки, етикетирани като говеждо по корейски, всъщност съдържат продукт на основата на пиле. Агенцията казва, че това погрешно етикетиране означава, че замразеният продукт съдържа недекларирано мляко, известен хранителен алерген.СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .

Агенцията също така току-що издаде здравословен сигнал за пилешки продукт, продаван в голяма верига супермаркети.

  млада жена готви месо в тиган в модерна кухня
Shutterstock/WOSUNAN

Но не само продуктите на основата на говеждо месо са в центъра на последните изтегляния. На 16 септември FSIS издаде предупреждение за общественото здраве за сурови, готови за готвене пилешки ястия . Артикулът е опакован в метални контейнери от 12 унции, увити в пластмаса и етикетирани като „престилки, ГОТОВИ ЗА ГОТВЕНЕ ЯСТИЕ ЗА ЕДНО ЗАДУШЕНО ПИЛЕ С БЕКОН И ЧЕДЪР“, и е отпечатан с дата на годност 21.09.2022 г. и номер на предприятието „P-48176“, отпечатано вътре в знака за проверка на USDA.

Известието уточнява, че засегнатият продукт е бил доставен до местата на супермаркети Publix в Алабама, Флорида, Джорджия, Северна Каролина, Южна Каролина, Тенеси и Вирджиния.

Подобно на изтеглянето на говеждо месо, агенцията издаде предупреждението, тъй като продуктът може да съдържа яйце, известен хранителен алерген. Стана известно за проблема, след като потребителите се свързаха с агенцията, за да съобщят, че продуктът е неправилно етикетиран с информация, предназначена за пилешко кордон блу артикул, който не съдържа яйце. Недекларираната съставка представлява потенциално сериозен риск за тези, които имат алергия към яйца.

животински символи на любовта

Ето какво казва USDA, че трябва да направите, ако сте закупили някой от изтеглените говежди или пилешки продукти.

  човек, който хвърля боклук във външния кош
Алекс Баскуас / Shutterstock

Според USDA, нито изтегленият говежди продукт, нито пилешкото месо са били свързани с някакви неблагоприятни здравни реакции. Те обаче съветват всеки, който смята, че може да се е разболял от хранене, трябва незабавно да се свърже със своя доставчик на здравни услуги. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

И в двата случая агенцията казва, че потребителите, закупили изтеглените артикули, не трябва да ги консумират и да ги изхвърлят незабавно - особено ако имат хранителна алергия. В противен случай те също могат да бъдат върнати на мястото на закупуването им. Клиентите с допълнителни въпроси или притеснения могат също да се свържат със съответните компании, като се обадят на телефонните номера, посочени в здравните бележки.

Закари Мак Зак е писател на свободна практика, специализиран в бира, вино, храна, спиртни напитки и пътувания. Той е базиран в Манхатън. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации