33 лесни начина за връщане по време на празниците, от благотворителни организации до добри дела

Въпреки че светът е пълен с хора в нужда целогодишно, няма време, което да е по-очевидно, отколкото по време на празничния сезон. За всяко усмихнато семейство, свито около топла камина и масивна купчина подаръци под дървото, има други, които нямат огън, подаръци, а понякога дори и семейство или дом изобщо. Разбира се, всички искаме да помогнем на нуждаещите се и знаем, че празниците са сезонът на даренията, но те са и сезонът на харченето. Ако се чудите: „Как мога да върна тази година и да получите подаръци за всички в моя списък? ' за щастие има много начини да помогнете по време на празниците, които не струват нищо.Така че, независимо дали става дума за дарение или действие, можете да помогнете на някой, чийто дух може да се нуждае от малко допълнително повдигане през този празничен сезон. Ако не знаете откъде да започнете, ние събрахме няколко уникални и лесни начина за връщане през целия празничен сезон.

1 Бъдете елф този сезон.

малко дете, което пише на Санта Клаус писмо пред коледно дърво

ShutterstockТази година направете детска Коледа, като „отговорите“ на писмото им до Дядо Коледа. Изберете пощенски клонове на USPS държат писма за Дядо Коледа в стая, така че доброволците да могат да ги прочетат и да им купят коледни подаръци. Обикновено обикновено се избират писма, написани от деца в неравностойно положение. Можете да намерите участващ пощенски клон близо до вас на Бъдете елф уебсайт на организацията.2 Стартирайте състезание за добра кауза.

жена, връзваща маратонките си, всякакви предмети на НАСА

iStockМожете да комбинирате упражненията с добра кауза през този празничен сезон. В цялата страна има различни състезания, в които можете да участвате, но Jingle Bell Jog 5K от New York Road Runners ’ предлага на бегачите възможността да събират пари за различни младежки програми, които са в полза на близо 250 000 деца в цялата страна. Тази година състезанието е 14 декември, така че маркирайте календара си и почистете прах от маратонките си.

3 Платете нечий остатък.

пренаселени платна за каси, никога не казвайте на касата

Shutterstock

Платете Layaway е организация с нестопанска цел, която помага да се изплатят остатъци за семейства в нужда. Чрез дарение можете да изплатите остатъци от подаръци за деца - всичко - от игри, играчки и книги до раници, дрехи и палта. Какъв по-добър начин да върнете този празничен сезон, отколкото като помогнете на нуждаещите се да предоставят на семействата си нещата, от които се нуждаят, както и подаръци за истинско празнично чудо?4 Прекарвайте време в домове за възрастни хора с тези, които нямат семейства.

жена разговаря с възрастна жена в старчески дом

iStock

В цялата страна има хора в старчески домове, които нямат семейства, които да ги посещават по време на празниците и това със сигурност може да бъде самотно чувство. Ваканционният проект е организация, която „носи духа на празника на онези, които в противен случай може да нямат тържество“. Те организират посещения на хора в старчески домове, въпреки че за съжаление са решили да прекратят организацията тази година след близо 50 години служба. Все още имате време да намерите старчески дом във вашия район, за да посетите този празничен сезон на техния уебсайт.

5 Дарете на списъка с желания на Amazon за детска болница в Сиатъл.

Amazon е една от най-почитаните компании в Америка, за която работи

Shutterstock

The Детска болница в Сиатъл си партнира с Amazon за създайте списък с желания за техните млади пациенти. В списъка има всичко - от играчки до хигиенни продукти. Събуждането в болница по Коледа никога не е лесно за всяко дете, но подаръкът ви може да помогне за подобряване на деня им и да им даде надеждата и утехата, необходими за празниците.

6 Вземете обяди за хора, които работят по време на празниците.

опаковани, за да отидат на обяди, седнали отворени на подредена маса

iStock

Докато много хора се наслаждават на времето, когато слизат от работа по време на празниците, има някои хора, които не получават почивка. Аварийните служби, полицаите, пожарникарите и дори служителите на дребно са закъсали да работят дълги часове, като им остава малко време да се видят или да прекарат време с любими хора. Донесете празнично настроение на тези хора, като им носите обяди по време на работния им ден. Не само им спестявате пари, но и самият жест ще направи задържането на работа малко по-добро.

7 Дарете полетните си мили.

човек на път да се качи на самолет

Shutterstock

Повечето хора знаят за благотворителната дейност, която Make-A-Wish върши всяка година, но благодарение на желаните от тях пътувания се нуждаят от повече от 2,8 милиарда мили или 50 000 двупосочни билета. Един прост начин, по който можете да помогнете? Дарете мили. Ако сте спестили честите си полети, можете да ги дарите на техните Пожелания в програма за полет където те не изтичат и са използвани, за да „помогнат за удовлетворяване на опит, който променя живота.“

8 Направете одеяло за някой, който се нуждае от него.

вълнено одеяло ви предмети

Shutterstock

Организацията Проект Linus е кръстен на Фъстъци герой, който не би отишъл никъде без одеялото си. И като направите одеяло или дарите пари, ще можете да осигурите усещане за топлина и сигурност - практичен и грижовен подарък - на по-малко щастливо дете през този зимен сезон. Чрез благотворителни действия от страна на цялата страна, организацията дарява около 350 одеяла всеки месец през последните две десетилетия.

9 Давайте подаръци на деца, които имат родители в затвора.

Коледни подаръци под дърво Платете го напред истории

Shutterstock

Когато имате родители в затвора, е трудно да гарантирате, че ваканциите ви ще бъдат толкова щастливи. Ще получите ли подаръци? Ще се появи ли някой за вас тази година? Е, за да помогнем на това често пренебрегвано население, Ангелско дърво е организация, която предоставя подаръци на тези деца. И можете да помогнете чрез дарения като малък начин да донесете малко светлина на тези деца.

10 Помогнете да осигурите чисти условия за готвене на затруднените семейства.

лъскави копчета на печка Опасности за дома

Shutterstock

Никое количество храна не означава нищо, ако няма начин безопасно да готвите споменатата храна. Ето къде Алианс за чисто готвене идва - организация, която работи за осигуряване на достъпни условия за чисто готвене на семейства по целия свят от 2010 г. насам.

Те подкрепят „разработването, продажбата, разпространението и последователното използване на решения за чисто готвене, които трансформират живота чрез подобряване на здравето, опазване на околната среда, създаване на работни места и възможности за доходи и помагат на потребителите да спестят време и пари“. И чрез дарения от цял ​​свят те могат да помогнат за това.

11 Дарете безплатни коледни елхи на военни семейства.

мама и дъщеря висят украшения на коледно дърво

Shutterstock

Можеш подкрепа на въоръжените сили в техните празнични чествания тази година, като дарят на Фондация „Коледен дух“ . Тази организация предоставя безплатни коледни елхи, отглеждани във ферми, на членовете на въоръжените сили на САЩ и техните семейства. През 2018 г. те предоставиха повече от 16 500 безплатни дървета на военни семейства в цялата страна.

12 Помогнете на жертвите на природни бедствия.

ураган дъжд буря National Geographic въпроси за пчелите

Shutterstock

С наближаването на празничния сезон не забравяйте, че има места - като Калифорния и Флорида, които са преживели различни природни бедствия тази година и все още се възстановяват от разрушенията. Можете да помогнете да се уверите, че празничните им тържества са по-добри, като дарите на Операция Благословия уебсайт, който помага на семейства, които са разрушени от бедствие.

13 Осигурете полезни кутии за обувки на деца в нужда.

училищни пособия купчина кламери ножици моливи маркери

Shutterstock

Ако искате да предоставите помощ за деца в международен план, Портмоне на Samaritan’s осигурява кутии за обувки, пълни с играчки, училищни пособия, хигиенни артикули и насърчителни бележки за деца в нужда по целия свят. Младежите в някои от най-труднодостъпните страни са снабдени с подарък кутия за обувки. Организацията дори ви позволява да опаковате персонализирани кутии за обувки онлайн целогодишно, но внимавайте: Седмица на националната колекция идва. Той продължава от 18 до 25 ноември.

14 Дарете конзоли за видеоигри на деца в болници.

саундтрак към видеоигри

Shutterstock

Винаги е тъжно, когато болните деца трябва да прекарват времето си в болницата, но е особено тъжно по време на празниците, когато не могат да прекарват времето си у дома, заобиколени от близки. Детска игра е организация, която работи, за да осигури на децата в педиатричните болници основни, забавни разсейващи фактори под формата на нови конзоли за видеоигри и игри.

15 Помогнете на осиротели деца да получат подаръци.

опаковане на подаръци, връзка бели лъжи

Shutterstock

Сираците са една група деца, които често не получават подаръци по време на празниците. (Не забравяйте: Много от тези деца са били засегнати от насилие, пренебрегване или травма.) Едно просто желание е благотворителна организация, която ви позволява да се свържете с деца в системата за приемна грижа и да разберете какви подаръци искат. По този начин ще знаете със 100 процента сигурност, че купувате подарък, който детето ще хареса.

16 Осиновете военно семейство.

майка и дъщеря на военната армия

Shutterstock

Операция Коледен дух позволява на доброволците да 'осиновят' военно семейство за празничния сезон. В този случай вашето осиновяване означава, че ще предоставите коледни подаръци за децата в семейството и семеен подарък или подаръчна карта на цялото семейство, за да им помогнете.

17 Осигурете подарък за подслон на бездомни младежи.

бездомни приюти работници опаковане кутии

iStock

Много бездомни деца ще бъдат принудени да търсят подслон по улиците тази Коледа. Но със Covenant House работи за даване на приют за бездомни младежи. И чрез дарения можете да помогнете за поставяне на покриви над главите. Тази организация работи за борба с младежката бездомност 31 града в цялата страна и осигурява безопасно жилище за почти 2000 деца всяка една вечер.

18 Дарете играчки, които да дадете на нуждаещите се.

купчина лего, тенис топки и маракаси, неща, които дразнят бабите и дядовците

Shutterstock

Всяко дете заслужава подарък през този празничен сезон и това Играчки за Tots се стреми да направи това възможно. Можете да дарите пари онлайн с кредитна карта (която след това отива към играчки за, добре, малки) или можете да дарите играчка на едно от безброй местата за изпускане на играчки в цялата страна. Можете също така да работите с организацията сами да организирате събитие Toys for Tots, където можете да събирате играчки от приятели, колеги и съседи за по-малко щастливи деца.

19 Подарете на животно подарък за вечен дом.

Жена протяга ръка, за да докосне куче

Shutterstock

зелен цвят насън

The Американско общество за превенция на жестокостта към животните работи повече от 150 години, за да сложи край на насилието и пренебрегването на животните. Организацията е национален лидер в спасяването на животни, предоставянето им на медицински грижи и подпомагането им в намирането на домове. Като осиновите домашен любимец през този празничен сезон, можете да дадете на животно, което се нуждае, любящ дом и да изненадате семейството си с чисто нов (напълно мил) член на семейството.

20 Помогнете на семейството на болно дете да се справи по време на тежките празници.

Счупени мечета

Shutterstock

The Къщата на Роналд Макдоналд осигурява жилища за семейства на деца, лекуващи се в близките болници. Можете да направите едно болно дете и коледния сезон на семейството им по-добри, като дарите настолни игри, пъзели, плюшени животни и други играчки на тази организация. Можете също така да доброволно да отделите време за готвене на семейства на едно от многото места в къщата на Роналд Макдоналд в цялата страна.

21 Дарете, за да се сбъдне желанието на болно дете.

дете медитиращо, средно дете

Shutterstock

The Фондация „Направи желание“ събира пари, за да изпълнява желания за деца с тежко заболяване. Като дарявате онлайн или стартирате собствен сбор на средства, можете да помогнете за олекотяването на болното дете на Коледа, като се уверите, че те могат да го прекарат със семейството си (струва много да напуснете болницата в критично състояние) или да видите, че тяхната болница стая е весело декорирана за празниците. Вместо да поискате подаръци тази година, можете вместо това да помолите вашите близки да дарят на тази фондация.

22 Помогнете да осигурите подаръци за домакинства с ниски доходи.

ревнива съпруга

Shutterstock

Дърво за даване на семейство е домакин на празнично шофиране, за да осигури подаръци на деца, семейства и възрастни хора от домакинства с ниски доходи в района на залива Сан Франциско. Family Giving Tree казва: „Да изпълниш точно желанието за подарък за празник на дете, възрастен или възрастен в нужда, може да не изглежда много, но за някой, който по друг начин може да не получи подарък, това е всичко. Този единствен, специално избран подарък им дава да разберат, че някой от общността мисли за тях.

23 Дарете за благотворителна организация на името на приятел.

Куче, което седи в мръсотията

Shutterstock

Ако искате да върнете този празничен сезон, помислете за дарение за благотворителна организация на името на приятел. Това е внимателен подарък за множество партита: ваш приятел и този, който получава материалните облаги. Red Rover е идеалният избор за всички любители на животните във вашия живот, дарението ви ще помогне на животните в непосредствена криза.

24 Помогнете да осигурите образователни програми за нуждаещи се ученици.

Хлапе, училище, връзка, есен

Shutterstock

За да помогнете на деца и семейства, живеещи в бедност през този празничен сезон, можете да дарите на Детска зона Харлем . Като дарявате на детска зона Харлем, вие подкрепяте целта на организацията да осигури образователни и извънкласни програми, които в крайна сметка ще помогнат на децата да завършат гимназия и колеж.

25 Закупете празнични карти за болни деца чрез Сейнт Джуд.

Лице, отваряща карта, плащайте го напред истории

Shutterstock

Свети Юда ви улеснява да разведрите коледното утро на детето, като ви позволява да закупите празнична картичка онлайн, която да им хареса. Празничните картички с насърчителни думи карат децата да разберат, че хората мислят за тях и се надяват да се оправят.

26 Купете празнични картички, които даряват пари на нуждаещите се.

Коледните картички са лоша традиция

Shutterstock

Всеки обича хубава коледна картичка, така че защо да не купите такава, която също помага да върнете? Когато купувате коледни картички за любимите си хора от Помощ за действие , пари се даряват на хора в нужда по целия свят.

27 Дарете на живеещите в бедност.

Жените въвеждат живота по-лесно

Shutterstock

Директно облекчение фокусира се върху подкрепата на хората, живеещи в бедност. Можете да дарите онлайн, да давате ежемесечно или да организирате набиране на средства. Един лесен начин да съберете пари и да направите разлика е чрез публикуване на набиране на средства във Facebook. Напомнете на приятелите си за сезона на даряването и ги вдъхновете да дарят за набирането на средства.

28 Доброволец, който помага да се храни Америка.

Доброволчество на мъже и жени в супена кухня Как да създадем приятели като възрастен

Shutterstock

Това е благотворителна възможност, стара колкото времето: Доброволци в местна банка за храна този празничен сезон. Хранене на Америка има места в цяла САЩ, така че намерете банка за храна близо до вас и обслужвайте други.

29 Опаковайте подаръци за добра кауза.

Опаковъчни хартиени ролки

Shutterstock

Помогнете тази година, като опаковате подаръци за Споделена надежда International . Тази организация работи за предотвратяване на трафика на секс и за възстановяване на жертвите на сексуално робство, като обучава първите реагиращи да идентифицират предупредителни знаци за трафик на секс и чрез повишаване на осведомеността относно детското секс робство в общностите чрез кампании. Можете да подкрепите Shared Hope International и тяхната мисия, като опаковате коледни подаръци за техните дарители и поддръжници.

30 Дарете подаръци на тези в системата за приемна грижа.

жена на компютър Живей по-лесно

Shutterstock

Дядо Коледа е онлайн регистър за подаръци за деца от Лос Анджелис, които са в системата за приемна грижа. Уебсайтът ви позволява да видите точно какво конкретно децата искат за Коледа, за да можете да закупите нещо, да го изпратите по пощата и да направите целия им ден.

31 Помощ за пакетиране на храна за недохранени деца.

30 комплимента

Shutterstock

Подарете подаръка за храна и хранене през този празничен сезон, като дарите на Нахрани моите гладуващи деца . Според тази организация „доброволците събират на ръка научно формулирани ястия за недохранени деца“ и са помогнали да доставят над два милиарда ястия от самото начало. Можете също така да дарите от името на любим човек като коледен подарък.

32 Опитайте нетрадиционен подарък, за да помогнете на някой в ​​нужда.

Купуване на подаръци

Shutterstock

Алтернативни подаръци International е организация с нестопанска цел, която работи в подкрепа на хуманитарни и екологични каузи. Тази организация позволява на дарителите да определят подаръци чрез избрани агенции от името на техните роднини, приятели и сътрудници. Това е чудесна възможност да осигурите благотворителен подарък през този празничен сезон.

33 Доброволец с многостранна благотворителна програма.

Традиции на Бъдни вечер

Shutterstock

Католически благотворителни организации Сан Франциско е домакин на много коледни благотворителни събития всяка година. Тази година можете да участвате в тях ваканционни дарения както за деца, така и за възрастни. Или можете да се регистрирате, за да помогнете на едно или няколко семейства тази Коледа чрез техните празнично семейно споделяне програма. Без значение как решите да върнете, този празник ще зарадвате семейството.

Популярни Публикации