21-те домашни любимци с най-ниска поддръжка, които можете да притежавате

Когато става въпрос за посрещане на домашни любимци във вашето семейство, всеки домашен любимец трябва да се грижи и обича. Когато обаче сте зает човек, просто не е възможно да прекарате всеки буден момент в гледане на домашен любимец. Това не означава, че не заслужавате да въведете животно в дома си - просто трябва да намерите правилното. Някои домашни любимци се нуждаят от по-малко грижа и внимание, много от тях просто са по-евтини, отколкото някои от по-високите опции за поддръжка. Така че независимо дали търсите нещо, което има смисъл за децата ви, за начина ви на работещ родител или за ограниченията на вашия апартамент, това са домашните любимци с ниска поддръжка, които трябва да обмислите да вземете у дома.какво означава, когато мечтаеш да се ожениш за някого

1 Betta риба

синя риба бета (известна още като сиамска бойна риба), плуваща над цветния аквариумен чакъл

iStock

Рибите често са „възприемани като домашни любимци с ниска поддръжка“, докато хората не осъзнаят колко много труд трябва да им бъде положен, казва Кристофър Адамс , основател на Скромна риба . Това обаче обикновено е така, защото хората подбират грешни видове риби. Ако търсите риба с ниска поддръжка, отидете на Betta.„Рибите Betta са зашеметяващи, наистина издръжливи и можете да направите страхотна настройка с ниска поддръжка“, казва Адамс. Той препоръчва закупуване на комплект от 5 галона за аквариум, който е идеален размер за риба betta. „И след като резервоарът ви е готов, трябва да ги храните само веднъж на ден - или да вземете автоматична хранилка за риба - и да подменяте 15 процента от водата всяка седмица.“2 мопса

момиче, прегърнало мопса си в парк nech

ShutterstockНека си признаем, кучетата никога не са наистина домашни любимци с ниска поддръжка. Те се нуждаят от много любов, внимание и обич. Но ако вие направете искате да внесете скъпоценно куче в семейството си, помислете за по-ниско поддържаща се порода. JP , собственик на любим Instagram мопс Аджи , казва, че мопсовете са едни от най-лесните породи кучета да притежавам.

„Никога не сме го взимали за грижа за кучета. Късата му коса не се нуждае от подстригване “, казва JP. 'И истината е, че ние го разхождаме само около 30 минути на ден и играем за изтегляне или влекане на въже за около 10 минути и това е достатъчно, за да го поддържа във форма.' Всичко това, наред с малкия размер на мопсовете, ги прави една от най-слабо поддържаните породи кучета.

3 Лепете насекоми

клечка насекомо в мъж

iStockДомашните любимци не са ограничени до космати същества или риби. Градински работник в оранжерията Елиът Блекър , основател на Evopure , препоръчва клечковите насекоми - известни още като клечки - като перфектния домашен любимец с ниска поддръжка. Малкият им размер, подобен на клонка, ги прави лесни за настаняване в малки пространства като „малки стъклени контейнери“ или „клетки с височина около 12 инча“, а хранителните им навици също не са интензивни. Блекър казва, че могат да живеят от „диета с къпини, дъб, роза и бръшлян“.

4 зайци

Щастливо афроамериканско момиче със своя заек при ветеринарен лекар

iStock

Ако искате сладък, пухкав домашен любимец, но не сте готови да се обвържете с кученце, помислете за заек. Жил Вентейол , основател на Пациент с животни , препоръчва зайци като собственик на домашни любимци, въпреки че са специалист по здравето на котките и кучетата.

'Взех джудже заек по настойчивите и многократни молби на децата ми да имат животно “, казва той. „Трябва да кажа, че съм много доволен от заека. Тя живее безплатно в апартамента и стига до клетката си за пиене, облекчение или сън. Разходите за ветеринарен лекар са минимални и тя яде основно сено и остарял хляб с понякога морков или ябълка. Но в същото време тя е доста забавна, любопитна и много се интересува, когато у дома се случи нещо ново.

5 костенурки

отблизо на червена ушаста костенурка, която се отпуска на скален вграден аквариум.

iStock

Има много видове костенурки, които да разгледате за домашен любимец - приблизително 270, за да бъдем точни, според PetMD . Помислете за по-малка костенурка, която расте най-много до девет или дванадесет инча, като боядисана костенурка, ако търсите вида, който можете да поставите в терариум с редовен размер.

По отношение на диетата костенурките са лесни, тъй като „не е нужно да се хранят всеки ден“. Трябва да хранете костенурката си само четири до пет пъти седмично и повечето костенурки обикновено ядат насекоми, риба и тъмни листни зеленчуци. Ключът към добрите грижи за костенурката е поддържането на температурата на водата, поддържането на чиста вода и постоянното им хранене - което не е много работа по отношение на отглеждането на домашни любимци. Но едно нещо, което трябва да се отбележи е, че костенурките могат да живеят за това Известно време . Например, a рисувана костенурка може да живее до 30 години.

6 раци отшелници

Земя отшелници, религиозни, отшелници

iStock

Ако продължителността на живота на костенурка ви сплашва, вместо това отидете с рак-отшелник! Според Pet Smart , раците отшелници наистина живеят само 10 години и растат само до 6 инча дължина. Всичко, от което се нуждаете по отношение на дома, е терариум с най-малко пет галона пространство, което е извън пряката слънчева светлина, облицовано с „два до три инча измит чакъл от аквариум или фини кори от влечуги“. Освен това диетата им се състои от малки гранули или храна на прах.

7 мравки

Ферма за мравки. Колония на мравки в изкуствена среда.

iStock

Когато мислите за сладки, пухкави домашни любимци, които да притежавате, мравките вероятно не се появяват в съзнанието ви. Отглеждането на мравки обаче е страхотен, интересен начин за малките деца да се чувстват като „собствени домашни любимци“, без родителите да се чувстват така, сякаш трябва да прекарват много време в „грижи“ за споменатите домашни любимци.

С ферма за мравки мравките вършат по-голямата част от работата. Всичко, което трябва да направите, според Али Лайос на Широко отворени домашни любимци , поддържа температура около 60 до 70 градуса, покрийте мравките през нощта, дайте им достатъчно вода или с влажна памучна топка, или с няколко капки, и осигурете храни като малки парченца плодове и зеленчуци. Също така, внимавайте да не преместите фермата за мравки, след като мравките са изградили тунелите си, тъй като това може да причини срутване, което може да убие или нарани мравките.

8 Морски маймуни

малки малки морски маймуни плуват наоколо

Shutterstock

Ако костенурките и раците отшелници не са вашето настроение, помислете за още по-ниско поддържащо се водно животно: Морски маймуни ! Ашли Пилинг , регионален маркетинг мениджър във фирма за управление на имоти CLV група , е голям защитник на този домашен любимец, базиран на резервоари.

„За начало те изискват малко или никаква работа, тъй като трябва да се хранят само веднъж или два пъти седмично“, казва тя. „За хигиенни цели едно просто измиване на резервоара на месец също трябва да свърши работа. Децата винаги са хипнотизирани от Sea-Monkeys, което ги прави идеалният домашен любимец, който просто ще седи и ще ги гледа в продължение на часове. И техният живот е приблизително две години, което също е идеална продължителност. Така че като цяло те са евтини, с ниска поддръжка и получаването на такава със сигурност не е голям ангажимент. “

9 морски свинчета

дете, което играе с морско свинче. Децата хранят кави животни. Момиченце, което държи и храни домашното животно. Децата се грижат за домашни любимци. Дете в предучилищна възраст, гали хамстер. Домашни гризачи. Пътуване до зоологическа градина или ферма. (Дете, което играе с морско свинче. Децата се хранят с анимация

iStock

Не е нужно да се настанявате на водни животни, живеещи в резервоар, само защото искате домашен любимец с ниска поддръжка. Ако все пак искате нещо сладко и пухкаво, можете да го хванете, вземете морско свинче. Тези малки гризачи обикновено живеят пет или шест години и се нуждаят само от основите, за да оцелеят: клетка, спално бельо, храна и вода. Това, което прави морските свинчета перфектният домашен любимец с ниска поддръжка, е, че те са много активни, без да се нуждаят много от собственика си. Вашите деца могат да получат радостта от домашен любимец, с когото могат да играят, но това не отнема много пари или работа от страна на родителите.

10 пеперуди

гъсеници, увиснали в метаморфоза с пеперуда

Shutterstock

Пеперудите са красива гледка, която можете да видите отвън, но те също са добро насекомо за вашия дом. Децата могат да научат много от своята метаморфоза, тъй като са родени като гъсеници и имат само пълен живот - включително метаморфозата - от шест до осем месеца. Издигайки ги от гъсеница, просто се нуждаете от общо растение, което да ги храни, и пръчки, за да се разхождат, особено в началния етап от живота им. Можете да си направите собствен дом за тях неща около къщата или купете комплект за пеперуди .

11 Богомолки

момче от елементарна възраст използва лупа, за да открие природата. Този любопитен, студент изследовател развълнувано разследва богомолка, която държи в ръка. Природен фон. Детето е от азиатски, индийски или латински произход. Наука, образователни теми.

iStock

Подобно на буболечка, ако търсите насекомо с ниска поддръжка, помислете за богомолка. Според Лиан Маклауд , DVM, с Смърчовите домашни любимци , телата им нарастват само от един инч до шест инча, а в плен те имат само продължителност на живота до една година. Всичко, от което се нуждаят за дом, е малък резервоар, „поне два пъти по-широк и три пъти по-висок“ от тялото им. И по отношение на диетата, те имат разнообразни храни, които ядат: плодови мухи, по-малки мантиди, молци, домашни мухи и от време на време крикет или брашнен червей, ако вашата богомолка е по-голяма. Но какво ще кажете за разходите за закупуване на това насекомо? Тъй като повечето молещи се богомолки се изнасят от двора извън дома и се внасят, обикновено няма никакви разходи!

12 Скорпиони

жена внимателно държи скорпион.

iStock

Ако буболечките и молещите богомолки не задоволяват нуждите на вашето домашно животно, винаги можете да отидете по-големи (и по-страховити) със скорпион. Това пълзящо същество расте само три до осем инча и живее от две до шест години, според професионалистите Петко . С възрастен скорпион трябва да го храните само през ден, а диетата им се състои от насекоми като щурци, малки брашнени червеи и восъчни червеи. Единственото нещо, което наистина трябва да запомните за скорпионите, е температурата на средата им. За разлика от други животни, скорпионите се нуждаят от по-горещ резервоар - някъде от 80 градуса по Фаренхайт в най-хладния до 90 градуса в най-топлия.

13 Хамстери

хамстер, гледащ от клетката си

iStock

В крайна сметка повечето деца имат хамстери като домашни любимци от детството защото те са с по-ниска поддръжка от другите животни. В по-голямата си част хамстерите се справят добре сами. Всичко, от което се нуждаят, е клетка, прясна вода (която може да се разпредели с бутилка за пиене отстрани на клетката), храна за хамстери (заедно с малки парченца плодове и зеленчуци) и колело за хамстер, за да могат да играят и тренират. След като имат всичко това, не им трябва много друго. Децата могат да ги извадят от клетките си, за да играят нежно с тях от време на време, но докато имат основните нужди, те са доволни.

14 плъхове

домашен плъх в клетка, яде бисквитки

iStock

Хамстерите не са единствените лесни за грижи гризачи, които можете да помислите за дома си. Докато идеята за плъховете очертава тревожни образи на канализация и мръсни ъгли, домашните плъхове са всичко друго, но не и мръсни животни. Според Лори Хес , DVM, с Улица ветеринар , те всъщност се подстригват и организират храната си в спретнати купчини, което ги прави едни от най-чистите домашни любимци, които можете да притежавате. Норвежките плъхове са най-често срещаните видове домашни плъхове и живеят само две до три години и растат с дължина от девет до единадесет инча.

15 чинчили

Чинчила в ръцете отблизо

iStock

Може би най-сладкият домашен любимец с ниска поддръжка, който можете да притежавате, е чинчилата. Както Маклауд писа за Смърчовите домашни любимци , тези очарователни същества всъщност предпочитат да не ги държат толкова много, така че ако търсите домашен любимец, който можете да държите на една ръка разстояние, но въпреки това да обичате, това може да е този за вас. Подобно на повечето гризачи, те наистина се нуждаят просто от голяма, активна клетка, облицована с гнездене. Те обаче изискват диета със специфична за чинчила храна, която може да се купи в местния магазин за домашни любимци.

16 Тарантули

Голяма красива женска паяк тарантула пълзи в ръцете.

iStock

Ако не сте против отглеждането на паяци като домашни любимци, тарантула може да е добро допълнение към семейството ви. Мъжки тарантули растат от два до десет инча, а повечето видове живеят само до седем години, според експертите в Петко . Тарантулите просто се нуждаят от подходящ терариум, за да обикалят наоколо, и ядат живи насекоми като щурци, брашнени червеи, супер червеи и хлебарки. Единственото нещо, което трябва да запомните за тези същества, е, че те трябва да се държат в тъмна част на стаята ви, далеч от слънчева светлина.

17 Леопардови гекони

леопардов гекон на клон

iStock

Не забравяйте за геконите! Леопардовият гекон е идеалният домашен любимец за всеки млад възрастен, живеещ в семейство или апартамент. Както обясни Маклауд Смърчовите домашни любимци , те са послушни, което ги прави лесни за разбирателство и игра, но също така не се нуждаят от много по отношение на грижите. В резервоар от 15 до 20 галона могат лесно да се съхраняват два до три леопардови гекона и те имат нормална диета от щурци, восъчни червеи и брашнени червеи. Не само това, но тези влечуги могат да живеят до 20 години или повече като домашни любимци, така че са перфектни, ако не искате да се сбогувате с вашето животно твърде рано.

18 змии

портрет на красива царевична змия

iStock

Змиите не са чаша чай на всеки, но те правят лесен за поддръжка домашен любимец. Според Джон Вирата с Влечуги списание, добрите начинаещи змии за домашни любимци включват царевична змия, царевична змия в Калифорния, розова боа, змия-гофер и питон на топка. Най-популярната е може би царевичната змия, защото е доста послушна змия и те не растат че големи - най-много два до пет фута. По отношение на диетата, царевичните змии ядат предимно гризачи и също могат да намерят вкусно лакомство в пъдпъдъче яйце.

19 Охлюви

охлюв като домашен любимец

Shutterstock

най -добрите тийнейджърски филми на 90 -те

Можете ли да си представите по-лесен домашен любимец за грижи от охлюв? В по-голямата си част те са само домашен любимец, който наблюдавате - няма нужда да го извеждате на ежедневна разходка. Те трябва да се държат в чист терариум и можете да приютите множество охлюви заедно, с един до два инча почва, казва Ан Уудс с Домашни любимци на мама . Диетата им се състои от малки парченца ябълки, моркови и краставици с креда, черупки от яйца или кости от сепии за калций, за да „укрепят черупките на вашите охлюви“. Освен това, просто трябва да почиствате терариума на охлювите си поне веднъж седмично, като пръскате стените с вода и хартиени кърпи, за да почистите следите от слуз. Просто!

20 джудже жаби

Африканска жаба джудже и мъжка бета риба

iStock

Все още търсите перфектната малка земноводна? Африканската жаба джудже може да е домашният любимец за вас! Те растат само средно с инч и половина и живеят до пет години, според професионалистите в Петко . Що се отнася до храната, диетата им се състои от червеи, скариди от саламура и замразени скариди от mysis. Те живеят в аквариум, където качеството на водата трябва да се проверява поне веднъж седмично и да се сменя на всеки две до четири седмици. Като бонус те могат да живеят хармонично с послушни риби - като бета - ако искате повече от един вид домашни любимци.

21 британски късокосмести котки

iStock

Ако не сте готови да се откажете от мечтите си да имате котка, помислете за по-ниска поддръжка порода котки като британска късокосместа. Според Улица ветеринар , тези котки са доста спокойни. Те не са „обикновено скута котка“, но ще останат наблизо и могат да се разбират както с кучета, така и с деца. И тъй като косата им не е толкова дълга, колкото на другите котки, те трябва да се мият само два до три пъти седмично, за да се отърват от разпуснатата коса. Няма нужда от постоянни пътувания до грумерите!

Популярни Публикации