50-те най-популярни породи кучета в Америка

Има ли животно, по-обичано в САЩ от кучетата? Разбира се, технически има още милиони котки в страната. Но според данни, публикувани от Американска ветеринарномедицинска асоциация , повече индивидуални домакинства са дом на кучета, отколкото на котки: 36,5% срещу 30,4%. И ако го вземете от скорошен изследване проведено от Purina, марката за храна за домашни любимци, 95 процента от собствениците на кучета считат малките си за част от семейството. (Не, нямаме представа какво не е наред с отдалечените 5 процента.)Да, съвсем ясно е, че американците наистина обичат кучетата си. Но кои са кучетата най-много любими? В края на краищата има стотици различни породи, всички които са еднакво заслужаващи гушки, лакомства и домове. Отговорът на въпроса от субективна гледна точка би довел до бунтове - в най-добрия случай. Така че, за да разберете окончателно, е наложително да се обърнете към твърди данни.

Всяка година, Американски киноложки клуб идентифицира най-популярните породи кучета, както е посочено от годишните данни за осиновяване. Към 2017 г. (последната година, за която са налични пълни данни), ето резултатите. Ако кучешката популация в Америка беше една гигантска гимназия, тези малки щяха да седят на хладната детска маса. И за по-подробна разбивка на популярните малки, запознайте се Най-популярната порода кучета във всяка държава .50 Bloodhound

Кръвна хрътка

ShutterstockТези кучета притежават мощно и несравнимо проследяване на аромата. Отглеждани за лов на елени, глигани и, хм, хора, Bloodhounds - които вече не се използват от воини с мечове и сандали - оттогава са се доказали като инструмент за проследяване на бегълци, избягали затворници и изчезнали хора през вековете след това. Съвсем наскоро тези следи бяха запечатани в нашето колективно подсъзнание като символи на благочестието и правоприлагането от популярния талисман Макгруф, престъпното куче. Умишлено и трудно да тренирате, ако обмисляте семеен домашен любимец за малки деца, потърсете другаде. Или, за по-подходящ за семейството домашен любимец, тук са 20 начина котките са по-добри от кучетата .49 Пшеничен териер с меко покритие

меко покрито пшенично куче териер, топ породи кучета

Shutterstock

Въпреки че името може да не е познато веднага, няма грешка в профила и типа на това куче. Отглеждано в Ирландия преди повече от 200 години като универсално селскостопанско куче, многото му задачи включват лов на паразити и охрана на добитъка. Пшеничните териери са симпатични, бързи, отдадени и привързани и поддържат изобилието на кученце през целия им живот. А за по-очарователни малки, разгледайте ги 25 снимки, които доказват, че кучетата са най-добрите колеги .

48 Свети Бернар

Портрет на кученцето Saint Bernard в парка - Изображение

ShutterstockЗа да го вземете от старите филми на Warners Bros., бихте си помислили, че тези внушителни, емблематични швейцарски спасителни кучета са основно родени с бутилка ракия, завързана на вратовете им. Съжалявам да кажа, но колкото и забавно да изглежда, това не е така. Първо, Свети Бернарди не са спасявали лавини от 50-те години на миналия век. И от друга страна, може да се проследи последната надеждна сметка за бутилки с ракия Анекдотите на Пърси ... който беше публикуван в 1823!

47 Акита

кученце акита

Shutterstock

Тази древна, мускулеста и двойно покрита японска порода води началото си до планинския регион Акита в Япония. Известни като „Снежни планински кучета“, те са почитани като символи на здраве, щастие и жизненост. И за повече ох -достойни кучешки зъби, запознайте се 30-те най-сладки хибридни кучета в света .

46 Bichon Frize

Порода кучета Bichon Frize порода пухкави породи кучета

Shutterstock

Произнесе bee-shon-free-zay , тези лекомислени, безмилостно весели бухалки изискват старателна поддръжка за поддържане, за да бъдат най-добрите. Нечестиво умни и уникално благословени с чисто бяло, плюшено, хипоалергенно палто, Bichons се радват да изпълняват и обичат да очароват всеки, когото срещнат. И за повече пухкави чудовища, отговаряйте на тези 15 най-пухкави породи кучета, които трябва да разгледате точно сега .

45 Шиба Ину

шиба ину куче усмихнато, най-добрите породи кучета

Shutterstock

На пръв поглед преждевременната Шиба може да изглежда като малък хъски, макар че това лице има много общо с мече. Нищо чудно тогава, че те са крайъгълен камък на каваи , културно движение в Япония, което празнува всичко сладко. (На японски, каваи превежда се в най-простия смисъл на „сладък.“) Подобно на своите братя Акита, сладкодумните шиби имат компактни, здрави тела, двойни кожени палта, и неустоими усмивки .

44 Белгийски Малинуа

белгийско куче малинуа, стоящо на полето, най-добрите породи кучета

Shutterstock

От най-популярните породи кучета, Малинуа - произхождащ от немски овчари - се откроява като единствената, с която никога, никога не бихте искали да се забърквате. Така че, естествено, те са предпочитани сред екипите на органите на реда, търсенето и спасяването, военните и сигурността. (Те също така пазят Белия дом, като част от детайлите на тайните служби.) Тези работни кучета са примерни в своята атлетичност, интелигентност и груба красота. Имайте предвид обаче, че те се нуждаят от професионално обучение и работа, за да бъдат правилно упражнени и ангажирани. И ако искате да облечете вашия домашен любимец, тук са 33 най-очарователни дрехи за кучета, които можете да си купите сега .

43 Ретривър от залива Чесапийк

Куче Чесапийк Бей ретривър, стоящо в трева, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Тези средноатлантически ретривъри са известни със своята водоустойчива козина и са идеалният спътник за лов на патици. Да, те са страхотни привличащи. Но не очаквайте от тях да помогнат за коригиране на лоша цел!

42 Уест Хайленд Уайт Териер

Уест Хайленд Уайт Териер в тревата, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Популярните малки териери са самостоятелни, вероятно произтичащи от първоначалното им отглеждане за лов на плъхове. Тяхната снежнобяла козина беше умишлено отгледана и усъвършенствана черта, за да се гарантира, че няма да бъдат объркани с лисици или зайци, докато са на лов. И ако сте на оградата, за да донесете вкъщи космат приятел, вижте тези 15 невероятни ползи от осиновяването на домашен любимец .

сънувах, че приятелката ми е бременна

41 Родезийски риджбек

Родезийски риджбек в средата на гората, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Среща между великите датчани и местните африкански кучета, Ridgebacks са замислени от колониалните европейски фермери по две причини: защита и проследяване на лъвове. Името им произлиза от забележителния ръб на косата, течащ по средата на гърба им. Достоен, волеви и независим, Ridgeback е достоен екземпляр за опитни собственици на кучета, които знаят как да се справят с шумно кученце. За първи път се препоръчва да търсят другаде.

40 Коли

коли в листата, топ породи кучета

Shutterstock

Благодарение на прочут поредица от Ласи филми - шест изключително успешни записи през 40-те години плюс изненадващо добре изпълнен римейк от 2005 г. - Коли са сред най-популярните породи кучета за всички времена. (Забавен факт: Ласи е случайно само едно от трите животни, които имат звезда на Холивудската алея на славата.) Тези величествени кучета се предлагат в две разновидности на козината: груба или гладка. Колите са нетърпеливи учещи с нежен темперамент, което прави идеалния домашен любимец за домакинства с деца.

39 Басет хрътка

спящо куче басет

Shutterstock

Този класически увиснал, ниско ездач има обоняние на второ място след кръвните хрътки по способност. Може би си мислите, че увисналият външен вид е само за външен вид, но тази разхлабена еластична кожа около врата и ушите всъщност помага да улови аромата на това, което проследява. (Така това е защо са толкова добри в залавянето на заек ...) Като цяло тези малки са изходящи и сладки, макар че могат да бъдат и упорити.

38 Бордър коли

кучето герой спасява собственика от къщата

Shutterstock

Зад тези известни разкошни, интелигентни очи ще откриете пъргаво, трудолюбиво кученце, пълно с енергия. Привързани, атлетични и отглеждани в стадо, те се нуждаят от чувство за цел - като тренировка или спорт - за да се чувстват доволни. Те правят страхотни спътници за качествено време за игра в задния двор или в парка.

37 Кане Корсо

куче кане корсо, топ породи кучета

Shutterstock

Служейки като телохранители на римляните в древността, те все още са на служба хиляди години по-късно. Представител на породата мастиф, Корси разтърсва внушително присъствие, подобаващо на тяхното име, което в превод означава „защитник“ в Латински . Умни, нетърпеливи и силно лоялни, те изискват ангажираност и ранна социализация, за да постигнат максималния си потенциал.

36 Нюфаундленд

newfoundland terre neuve - Изображение

Shutterstock

Тяхното защитно поведение и масивна маса осигуряват на Нюфаундлендс приятелска планинска мечка. Първоначално отглеждани и използвани като работни кучета за рибари в Нюфаундленд в канадските морски райони, така наречените ‘Newfies’ са отлични плувци и се справят отлично при спасяването по вода благодарение на плетени крака и водоустойчива козина.

35 Миниатюрна американска овчарка

миниатюрно американско овчарско куче, топ породи кучета

Shutterstock

Мъртъв звънец за джобната австралийска овчарка, Minis настръхва с енергия и интелигентност, отчаяно желаейки да бъде полезна, в истинска форма на пастирско куче. Привлекателни и оживени, мини са от скорошно наследство, разработено в Калифорния в края на 60-те години въз основа на запас от австралийска овчарка.

34 Веймаранер

две кучета веймаранери, стоящи до езеро, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Със своята сребриста козина, този опорен елемент на семейната кучешка група е идеално закръглена личност. Пропити с благородство, грация и нежност, елегантният веймаранер подпомагаше кралските къщи в лова на едър дивеч, като елени и мечки. Тези превъзходни екземпляри са истински стопани.

33 Малтийски

Кученце на малтийски териер, което чака да играе. - Изображение

Shutterstock

Това древно куче-играчка на Малта може да намери приятел във всеки и създава изненадващо буден пазач. Подобно на Уест Хайленд Териер, те са били отглеждани като чисто бели от римските императори, които са искали техните домашни любимци имат цвят, който са смятали за божествен .

32 Чихуахуа

куче чихуахуа

Shutterstock

Една от най-старите породи от Америка и удобен талисман на родното им Мексико, от години чихуахуа се смяташе за аксесоар с висока мода. (Виж: Хилтън, Париж.) Взискателни, но привлекателни, тези малки животни изискват обучение, за да живеят, но в крайна сметка правят симпатични, верни спътници през целия живот.

31 Мопс

Мопс, кучета за апартаменти

Shutterstock

Капацитетът на Pug да показва широк спектър от изражения на лицето, подобни на човека - плюс умение за пакости - ги прави естествени разфасовки. (За смях вземете следното: група Мопсове се нарича Мрънкане.) Считани за идеалното домашно куче от мнозина, Мопсовете са щастливи ... стига да са обичани.

30 Визла

vizla куче в залез слънце, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Едни от най-малките породи ретривъри, тези красиви спортни кучета със златист ръждив цвят имат почти неограничена енергия, но са едновременно грациозни, нежни, умни и чувствителни. Атлетична унгарска порода, тези малки се развиват активно, което ги прави идеален приятел за джогинг или колоездене.

29 Кокер шпаньол

кокер шпаньол куче сладко

Shutterstock

В продължение на години кокер шпаньолите бяха породата на Америка по избор. Отглеждани за лов, кокерите са получили името си от птиците, които са били на лов: Woodcocks. Макар и игриви и сладки, те са и най-високата поддръжка на семейство шпаньоли и могат да лаят безкрайно. Обучението е от съществено значение, за да не ви мразят съседите.

28 мастиф

мастиф куче се откроява

Shutterstock

Настигайки на масивна дължина от 30 инча и с тегло над 200 килограма, мастифите са съществували от зората на цивилизацията като един от най-старите и най-големите защитници на човека. Въпреки размерите си, мастифът процъфтява в малки пространства и градска среда.

27 Английски спрингер шпаньол

английско куче пролетен шпаньол, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Най-добрите ловци от клана на шпаньолите са изпълнени със силна, мозъчна и нестихваща любов към птичи шии. До началото на 20-ти век те споделят означение за порода с кокер шпаньоли. Родените от същото котило, по-малките кучета са кокери, докато по-големите са спрингерите.

26 Бретан

Бретан куче гледа към камерата, най-добрите породи кучета

Shutterstock

да имаш застрелян смисъл

Подвижна и оптимистична, Бретан превъзхожда всички видове спорт и тренировки. Размерени между по-големите сетери и по-късите шпаньоли, тези кучета се нуждаят от много упражнения и са идеални спътници за тези с активен начин на живот на открито.

25 Бернско планинско куче

Бернско планинско куче най-пухкавите породи кучета

Shutterstock

Спокойният темперамент и голямата мускулеста маса на бернците отговарят на произхода му като надеждно, благородно работно куче от Швейцария. Тези нежни гиганти с обич се привързват към един човек, който обикновено е натоварен с управлението на плодоносното проливане на бернците! А за кучета, които не се нуждаят от много почистване, се запознайте Породите кучета, които никога не се хвърлят .

24 Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog най-пухкавите породи кучета

Shutterstock

Шотландските шелти са здрави, малки кучета за овчарство, получени от груби коли и крал Чарлз спаниели, с цел - нека вземем барабан - да убедят овцете да останат с стадото. Шетландските острови са целенасочени, интелигентни, вокални, възбудими и нетърпеливи да угодят. Невероятно лоялни, те често са наричани „сенки“ поради привързаността си към семейството.

23 хавански

Красиво младо хаванско куче седи на чакълен горски път при мека светлина в края на лятото - Изображение

Shutterstock

Националното куче на Куба, кучетата от Хавана са намерили своя път във все по-голям брой американски градове, домове и сърца. Интензивните им социални нужди и желание да бъдат винаги около хората са им спечелили прякора „Велкро кучета“.

22 Поморско

Померански пухкави породи кучета

Shutterstock

Въпреки че опакова една от най-малките сгради, Poms носят упоритостта, подобаваща на по-голямо куче. Екстровертни, игриви и оживени, тези кучета играчки се радват да бъдат в центъра на вниманието.

21 Бостън териер

куче от бостънски териер, открояващо се в полето с цветя, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Тези добродушни, компактни смокинги са прекрасни спътници и са особено подходящи за жителите на градовете. Можете да проследите генеалогията им до силен ливерпудлия от края на 60-те години на миналия век на име Съдия, който е бил кръстоска между булдог и сега изчезналия бял английски териер. Съдия пътува през езерото до земята на Пол Ривър, където става патриарх и общ прародител на всички истински бостън териери, първата официално регистрирана американска порода. „Американският джентълмен“ стана официалното куче на щата Масачузетс - както и талисманът на Бостънския университет. Върви Рет!

20 Ши-дцу

Shutterstock

Shih Tzu, или „Лъвското куче“, на китайски диалекти, е тибетска порода, която е била една от най-популярните породи кучета повече от хилядолетие. Забележителни със своето красиво, пищно двойно палто - което често се поддържа, за да стигне до пода - те изискват ежедневно четкане и поддръжка. Ши Цуз имат широк спектър от темпераменти, въпреки че всички те споделят привързани, излизащи личности.

19 Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Портрет на куче на фона на зелена трева - Изображение

Shutterstock

как да разбера дали сте демисексуални

Известни също като Blenheims, тези сладки, нежни създания имат двойна привлекателност или като играчка, или като атлетично куче, винаги готово за известно време за игра - или като импровизирано преследване на катерици. Те лесно приемат начина на живот на собственика си, независимо дали е спортен и активен или просто мързелуват из къщата.

18 Миниатюрен шнауцер

по-малките кучета имат по-мощни уши

Shutterstock

Приветлив и интелигентен и сравнително млад като порода, той изпреварва стандартния шнауцер по популярност. Тези шнауцери с размер на пинта са от Германия в края на 19-ти век и са лесно разпознаваеми по дългата си брада, обемни клинове и легендарни мустаци. И за още страхотни малки, запознайте се Кучешките породи, които никога не лаят .

17 Австралийска овчарка

австралийско овчарско куче, стоящо в гората, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Придружителят на този каубой направи присъствието си много добре познато в родеотата като един от най-добрите пастири в света. Името им обаче е погрешно, тъй като всички доказателства сочат към американското наследство.

16 Doberman Pinscher

Доберман пинчер, стоящ в поле от есенни дървета, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Лоялен, благороден, свиреп и безстрашен, доберманът първо е отгледан от бирник като интелигентно и плашещо куче с цел да се защити, докато иска плащания през нощта. Хей, работи!

15 Pembroke Welsh Corgi

Pembroke Welsh Corgi тича на пътя, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Все по-популярният Corgi е пастир-шампион и обичайна гледка във фермите за овце в Британските острови. Сред най-приветливите малки породи тези одухотворени кучета изглежда винаги са усмихнати. Кралица Елизабет отдавна е свързана с нейното пило с очарователен Коргис , които всички могат да бъдат проследени назад корги номер едно, Сюзън, подарък за младата принцеса на 18-ия й рожден ден през 1944 г. И за повече за тези очарователни малки момчета, ето 50 факта за Corgi, които ще ви накарат да искате Corgi .

14 Дог

куче дог

Shutterstock

Както е въплътено от иконата на карикатура Скуби-Ду, страхотният размер на Великия датчанин опровергава голяма любима. Нещо повече, първите породи всъщност не са били от Дания, а от Германия, където са били развъждани за подпомагане на лова на диви свине.

13 Дакел

кученце дакел, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Немски за „куче язовец“, тези ниско преметнати жила бяха специално създадени, за да изхвърлят язовирите от дупките им. Умни и смели, тези симпатични, бдителни звезди от кучешкия свят са перфектни домашни спътници.

12 Сибирско хъски

Истории за животни на кучета от сибирско хъски 2018 - каламбури за кучета

Shutterstock

Със своите зашеметяващи, наситено сини очи, тези кучета от замръзналата тундра приличат на своите предци на лупина повече от всеки друг кучешки (с изключение на по-големия, свързан с Аляска маламут). Въпреки страховитите изяви, присъщата им приветливост ги прави неефективни като пазачи.

11 боксьор

куче боксер в листа, топ породи кучета

Shutterstock

Изцяло американският боксьор споделя атлетизъм с човешкия си съименник. Въпреки че е развъден за военна служба още през 2000 г. пр.н.е. в Асирия и след това впоследствие кръстен на кръвен спорт, съвременният американски боксьор е любовник, а не боец.

10 Немски късокосмест показалец

Shutterstock

„Перфектният указател“ е известен като крик на всички сделки. Указателите получават името си от поразяване на поза, като държат директен поглед и повдигат едната лапа, за да сигнализират местонахождението на плячката на своите ловци.

9 Йоркширски териер

Куче в пуловер

iStock

Малък, но ожесточен, Йорки са били използвани по време на лов за изхвърляне на плячката от бърлогата му. „Опушен“ известно военно куче от Втората световна война , успя да премине през тръби и жични комуникационни проводници под бивша японска въздушна писта, така че войниците да не се налага да се излагат на вражески огън. Тя служи в 12 мисии и спечели 8 бойни звезди, плюс паметник в Кливланд, Охайо. А за по-украсени кучешки военни герои се запознайте с 30 най-важни кучета в американската история .

8 Ротвайлер

кученце ротвайлер

Shutterstock

Ротвайлерите произхождат от древни римски времена и са известни с изключителна интелигентност и охранителни инстинкти. Докато легионите завладявали далечни земи, те пътували със стада добитък за препитание, което кучетата поставяли в опашка и предпазвали от разбойници и диви животни. Ротвайлерите останаха дълго след като войниците бяха изгонени от днешна Южна Германия.

Породата остава в употреба като пастири и като „мецгерхунд“, пазители на месарски доставки през Средновековието, в град Ротвайл. Броят им намаля до почти изчезване с появата на железопътни линии. Но търсенето на служебни кучета по време на Първата световна война стимулира възраждането, където ротвайлерите служат като пратеници, теглещи и пазачи кучета.

7 пудел

Френски пудел - кучешки каламбури

Shutterstock

Аристократите от кучешкото царство, пуделите са във всякакъв размер - от играчки и миниатюри до стандарт. Една от най-интелигентните породи, тези горди, атлетични кучешки са отлични плувци, използвани някога за лов на птици. Традиционният стил на поддържане, като помпоните около глезените, всъщност е служил за защита на ставите и жизненоважните органи от замръзване на водата.

6 Бигъл

Истории за животни на кучета Бийгъл 2018 - каламбури за кучетаShutterstock

Бийгълите са толкова древни, че произходът им не е сигурен. Единственото, което знаем със сигурност, е, че те са били личен фаворит на кралица Елизабет I и, разбира се, за легиони ловци на лисици в цяла Великобритания. Въпреки британското родословие, името им произлиза от френския термин за „мръсна уста“, без съмнение заради плодотворното им лаене (което е полезно при проследяването на плячката).

мечтае за тигър

5 Булдог

куче булдог на каишка

Shutterstock

За разлика от по-малкия си френски братовчед, стандартните булдогчета са били отглеждани за спорта на бикове. С неукротима свирепост и на пръв поглед безгранична толерантност към болката, глутници булдоги се биеха с бикове в Англия от 13-ти век, докато зрителите залагаха на победителя. Въпреки наследството си като малки ужаси, днес булдозите са класифицирани от Американския киноложки клуб като приятелски настроени, смели и спокойни.

4 Френски булдог

френски булдог намигващо куче - кучешки каламбури

Shutterstock

Французите са си проправили път да станат сред най-популярните породи кучета в света. Въпреки наименованието си, те идват от Англия, отглеждани като по-приятелски приятелски булдог. Въпреки че са сладки, кръстосването има последствия, тъй като повечето имат проблеми с плуването и често се нуждаят от помощ за възпроизвеждане.

3 Златен ретривър

Златен ретривър Animal Stories 2018

Shutterstock

Весел, лесен за обучение и нетърпелив да угоди, Златният ретривър е речниковата дефиниция на перфектното семейно куче. И те също са страхотни спортове: един базираният в Далас голдън ретривър на име Augie държи световния рекорд за притежание на изумителен пет тенис топки в устата си наведнъж!

2 немска овчарка

Немско овчарско куче

Shutterstock

Немските овчари имат отдадена и горда история на полицейска и военна работа и са първата порода, която е била разположена като служебни кучета. Мотивирани от силно чувство за цел, те ще направят всичко за господарите, на които служат. На родния им немски език „Schutzhund“ буквално се превежда като куче за защита.

1 Лабрадор ретривър

Лабрадор ретривър, лежащ в тревата, усмихнат, най-добрите породи кучета

Shutterstock

Най-доброто куче в Америка не се нуждае от представяне. Лабрадорските ретривъри са най-популярната порода всяка година от 1991 г. насам и е лесно да се разбере защо. С тяхното безкрайно буйно поведение, фотогеничен външен вид и отношение към семейството, кой не би искал такъв в къщата? И за повече информация за най-добрия приятел на човека, ето 15 урока от живота, които можете да научите от кучето си .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации