40-те най-добри тийнейджърски филма някога - класирани

През последните няколко години, телевизионни предавания са преоткрили начина, по който подхождаме към тийнейджърските проблеми. Хитът на Netflix показва 13 причини защо и На всички момчета, които съм обичал пробиват нови позиции в начините, по които обсъждаме важни въпроси като тормоз, самоубийство, интензивността на първата ви истинска смачка и необходимостта да се впишете - признавайки реалността, че навигирането на този етап от ранната зряла възраст не е толкова лесно, колкото тийнейджърски филми от миналото ще ни накарат да повярваме.И все пак, има нещо толкова вкусно приятно в тийнейджърските ром-комове от 80-те, 90-те и ранните аути с техните запасни герои, формулирани сюжети и щастливи краища . В тяхната предсказуемост има утеха и радост в начина, по който те ви напомнят за времето, когато всичките ви емоции са били толкова екстремни и животът, в цялата му слава, е бил широко отворен с възможности. И някои от тях си струва да се следят само за модата (наистина ли носехме чокъри? Защо?). Така че, ако сте в настроение за тийнейджърски филм - било то драма, комедия или филм на ужасите - разгледайте класацията ни за някои от класиците.

40 Не мога да ми купя любов (1987)

най-добрите тийнейджърски филми

Този филм от 1987 г. е за изперкал гимназист ( Патрик Демпси ), който подкупва красива мажоретка ( Аманда Питърсън ) да се преструва, че е негова приятелка, за да повиши собствения си социален статус. Ако искате да гледате филм за двама тийнейджъри, които се влюбват - като се правят, че са влюбени - и са супер Мода от 80-те , това удря мястото.39 американски пай (1999)

най-добрите тийнейджърски филми

Безумно неприличен, филмът за група ученици от гимназията, които се бъркат в опитите да загубят девствеността си, е освежаващо откровен по отношение на секса и мастурбацията. Но също така е доста плитко и много от сцените наистина са достойни за гледане (виж: Stifler).38 Какво искат момичетата (2003)

най-добрите тийнейджърски филми

Свободна американска тийнейджърка Дафни ( Аманда Байнс ) отива в Англия, за да се срещне със своя отчужден, възпитан баща англичанин ( Колин Фърт ) и в крайна сметка наистина разклаща живота на британската средна класа. Това е един от онези филми, които вероятно сте харесали, ако сте го гледали като междинна връзка, но не бихте се насладили като зрител за първи път.37 Знам какво направи миналото лято (1997)

най-добрите тийнейджърски филми

Този слашър за група ученици от гимназията, измъчван от закачен убиец, който, м-м-м, знае какво са правили миналото лято, получи смесени отзиви, когато беше пуснат, но имаше голям успех в боксофиса и продължава да бъде класика на поп културата. Основният недостатък на филма е, че за разлика от него Вик (продължавай да четеш!) , то се приема малко прекалено сериозно.

36 Здрач (2008)

най-добрите тийнейджърски филми

Развлечения на върха

Трудно е дори да се спомене този филм, без да се въртят очи, но всеки, който е изпитал пълната треска на тийнейджърската любов, може да се свърже с измъчената романтика между тийнейджърката Бела ( Кирстен Стюарт ) и гаджето й вампир Едуард ( Робърт Патинсън ). Филмът също е добро напомняне че слънчевото греене е истинско усилващо настроението защото много от проблемите, които имат, биха могли да бъдат излекувани с малко допълнително меланин.35 Вината в нашите звезди (2014)

най-добрите тийнейджърски филми

Въз основа на бестселъра на Джон Грийн , този романтичен трагедиен филм е за двама пациенти с рак, които се влюбват. Той не преоткрива точно жанра, но е страхотен сълзлив и е докоснал сърцата на възрастни и тийнейджъри.

3. 4 Наполеан Динамит (2004)

най-добрите тийнейджърски филми

Този напълно оригинален и весел филм проследява титулярния герой, докато той се ориентира в живота в провинцията Айдахо - и наистина олицетворява опита на тийнейджърите, отегчени от безсмислието от гимназията. Благодарение на опустошителния си мрачен хумор, той придоби много заслужен култ.

33 Замаян и объркан (1993)

най-добрите тийнейджърски филми

Ричард Линклейтър Филмът от 1993 г. проследява група тийнейджъри в Остин, Тексас, опитвайки се да се възползват максимално от последния си ден в гимназията. Темпото му е свободно и освежаващо криволичещо, а също така е известно с това, че стартира кариерата на няколко звезди, включително Бен Афлек , Йовович миля , Паркър Поузи , и Матю Макконъхи (чиято крилата фраза във филма „Добре, добре, добре“ е известна). Смята се за един от най-добрите удари на Stoner, отчасти защото Linklater има необичайна способност да кара разтърсващите монолози за Вселената да се чувстват целенасочени, а не претенциозни.

32 Супер лош (2007)

най-добрите тийнейджърски филми

Веселост възниква, когато гимназистите Сет ( Джона Хил ) и Евън ( Майкъл Сера) опитайте се да подобрите социалното си положение по възможно най-тъпите начини. 2007 г. Джъд Апатоу Филмът имаше както критичен, така и търговски успех, като феновете и критиците хвалеха начина, по който перфектно улавяше огромната неловкост да си тийнейджър. И да, това донесе McLovin 'на света.

31 Предимствата да бъдеш аутсайдер (2012)

най-добрите тийнейджърски филми

Базиран на На Стивън Чбоски едноименен роман, филмът от 2012 г. играе срамежлива тийнейджърка, която се сприятелява с двама съученици, които показват какво означава да бъдеш истински жив. Филмът се отличава с начина, по който обработва чувствителни теми като депресия, самоубийство, смърт и сексуално насилие, но понякога може да бъде малко претенциозен.

30 Плачещо бебе (1990)

най-добрите тийнейджърски филми

Първокласна и правилна ученичка ( Еми Локане ) разбива социалните табута, като се влюбва в непълнолетен престъпник на име Cry-Baby ( Джони Деп ). Това е най-добрият филм за толкова лошо, че е добър и като такъв е събрал култ след излизането си през 1990 г.

29 Никога не е бил целуван (1999)

най-добрите тийнейджърски филми

Джоузи Гелар ( Дрю Баримор ) е млад авторски автор, жаден за успех, който се представя като ученик в гимназията за нещо, което звучи като ужасно и изключително неетично разследване на тийнейджърската култура. Тя също никога не е била целувана и нейният начинаещ романс с учителя си по английски ( Майкъл Вартан ) се усложнява в резултат на нейната измама. Това е доста плитък филм, но всеки, който не е бил популярен в гимназията, може да се свърже с изпитанията и изпитанията на „Джоузи Гроси“.

28 Побъркай ме (1999)

най-добрите тийнейджърски филми

Филмът за гимназията е кръстен на песента на Бритни Спиърс, която присъства в саундтрака му, и е също толкова неприятно приятен. Съседи от гимназията Никол ( Мелиса Джоан Харт ) и Чейс ( Адриен Грение ) преструвайте се на двойка, за да накарате съответните си бивши да ревнуват, но в крайна сметка се влюбват в процеса (ахна! Обзалагайте се, че никога не сте виждали това да идва!).

Може да няма толкова голяма дълбочина на някои от филмите по-горе в този списък, но има нещо изключително удовлетворяващо в сцената, в която те най-накрая се предават на истинските си емоции.

27 Писък 3 (2000)

най-добрите тийнейджърски филми

Непопулярно мнение: този филм всъщност е брилянтен. По време на премиерата си през 2000 г., третата част от емблематичната поредица за слешър беше подложена на критици, но това е страхотна подправка на прецизния жанр, който е преоткрил, и е дори по-смешен и смешен от оригинала.

26 Лейди Бърд (2017)

най-добрите тийнейджърски филми

Най-новият филм в целия този списък, На Грета Гервиг скорошна драма за пълнолетие за католическа гимназистка, която се нарича „Лейди Бърд“ ( Саоирсе Ронан ) беше аплодирана от критиката и спечели два Оскара, най-вече защото това е рядък пример за филм за самоличността на млада жена, който не се фокусира единствено върху връзката й с момче. Макар и да е забавен, той също не е толкова забавен, колкото някои от другите филми в този списък.

25 Юнона (2007)

най-добрите тийнейджърски филми

Този любим инди филм е за бременна тийнейджърка на име Джуно ( Елън Пейдж ) опитвайки се да открие самоличността й в разгара на непланираната си бременност. Странният му хумор му дава много благоприятни отзиви и е уникален за получаване на критики както от страна на активистите за про-живот, така и за про-избор. Заключителната последователност на филма също трябва да бъде една от най-сладките сцени в историята на тийнейджърските филми.

24 Дневниците на принцесата (2001)

най-добрите тийнейджърски филми

На Ан Хатауей пробивна роля като обикновена тийнейджърка от Сан Франциско, която изведнъж разбира, че е наследник на трона на измислена европейска държава, наречена Геновия, говори за тайната тийнейджърска нужда да се чувстваш като специален по начин, който никой друг не разпознава. Това е и наистина очарователен филм, който вдъхновява младите жени да разбият формата и да дефилират в ритъма на собствените си барабани.

2. 3 Челюст (1999)

най-добрите тийнейджърски филми

Тази черна комедия разказва за две популярни тийнейджърки, които случайно убиват лидера на своята клика с челюст. Не е Хедърс , но въпреки това се отличава с улавянето на опасната, болезнена сладост на младите жени, влизащи в собствената си сексуалност.

22. Занаятът (деветнадесет и деветдесет и шест)

най-добрите тийнейджърски филми

Този свръхестествен филм на ужасите е абсолютно абсурден във всяко едно представление, не на последно място заради своите ужасни специални ефекти. Но филмът, който разказва за група отхвърлени тийнейджърки, чието майсторство в магьосничество наистина се обърква, придобива култов привърженик, защото наистина излъчва готската култура за времето си.

двадесет и едно 13 Продължава на 30 (2004)

най-добрите тийнейджърски филми

Това е фиксирано като романтична комедия, но този обрат във филма Голям наистина говори с тийнейджъри, които искат те, като Дженифър Гарнър водеща героиня, може просто да пропусне юношеството и да премине направо в зряла възраст.

двайсет Запомняща се разходка (2002)

най-добрите тийнейджърски филми

Въз основа на едноименния роман на Никълъс Спаркс, романтичната драма от 2002 г. е за двама тийнейджъри, които се влюбват въпреки факта, че Джейми ( Манди Мур ) е сладък и срамежлив и Ландън ( Шейн Уест ) е бунтарска и популярна. Това е един от онези филми, които наистина стигат до вас, въпреки че осъзнавате, че е безнадеждно сирене и че религиозните нюанси са малко тежки.

19. Безкрайният плейлист на Ник и Нора (2008)

най-добрите тийнейджърски филми

Ник О'Лиъри (Майкъл Сера) все още е съкрушен от напускането на бившата си приятелка, но всичко се променя, когато среща момиче на име Нора ( Кат Денингс ), който споделя уникалния си вкус към музиката. Филмът през 2008 г. събра предимно положителни отзиви, защото е прекалено сладък.

18. Мръсни танци: Нощи в Хавана (2004)

най-добрите тийнейджърски филми

Предистория към следващия филм в този списък, този филм е създаден по време на Кубинската революция и е за забранения роман, който се развива между богат американски тийнейджър ( Ромола Гарай ) и кубински автобус ( Диего Луна ). Филмът получи отрицателни отзиви, но танците в него са невероятни, което го прави най-доброто удоволствие.

17 Мръсни танци (1987)

най-добрите тийнейджърски филми

Това инди за романтиката между 17-годишно богато момиче, наречено 'Бебе' ( Дженифър Грей ) и танцьор на грешна страна на пистите на име Джони ( Патрик Суейзи ) беше изненадващ касов хит и продължава да бъде изключително популярен. Химията между водещите е неоспорима и макар да се занимава с някои сериозни теми като незаконния аборт, почти физически е невъзможно да не се преобърнете от смях в заключителната танцова последователност.

16. Самоубийствата на Дева (1999)

най-добрите тийнейджърски филми

Въз основа на едноименния Джефри Йоженидес бестселър, 1999 София Копола филмът е предупредителна приказка за ограничително родителство, тъй като проследява пет сестри, които живеят в дълбоко религиозно домакинство, срещу което се бунтуват по трагичен начин.

петнадесет Завръщане в бъдещето (1985)

най-добрите тийнейджърски филми

Този изключително симпатичен научно-фантастичен филм е толкова класически, че хората забравят, че голяма част от филма се занимава с трудностите да бъдеш социален изгнаник в гимназията. Марти Макфлай ( Майкъл Дж. Фокс ) пътува назад към 1955 г. и трябва да замисли, за да се увери, че родителите му - пълни противоположности - се влюбват, като същевременно се опитва да използва силата на мълнията, за да може да се върне ... в бъдещето. Елате за невероятен саундтрак и екшън сцени, но останете при веселите сцени, в които тийнейджърката на Марти му подава пас.

14. Аутсайдерите (1983)

най-добрите тийнейджърски филми

Въз основа на романа за навършване на пълнолетие от ВИЖТЕ. Хинтън , тази класика Франсис Форд Копола драма се сблъсква със суровия живот на банда от тийнейджъри от работническата класа в Оклахома и има може би най-подредения мъжки състав от всички филми в историята, включително Том Круз , Патрик Суейзи, Роб Лоу , Мат Дилън , Емилио Естевес , В. Томас Хауъл , Ралф Макио , и Том Уейтс. Бонус: Даян Лейн в него също!

13 Бунтовник без причина (1955)

най-добрите тийнейджърски филми

Хаха! Обзалагам се, че не сте очаквали филм от 1955 г. в този списък, но да, всъщност това е напълно класическа тийнейджърска версия. Джеймс Дийн играе разстроен тийнейджър, чието разочарование от обществото се смята не само за убедителен образ на тийнейджърската тревога, но и за социален коментар на моралния упадък на Америка.

12 Тя е всичко това (1999)

най-добрите тийнейджърски филми

Този филм взе всички тийнейджърски филми в книгата и ги смачка заедно, което го прави толкова очарователна реликва. Най-популярният тийнейджър в училище, Зак ( Фреди Принс младши ), прави залог с приятелите си Джок, че може да превърне селото в изгнание, Лейни ( Рейчъл Лий Кук ) в кралицата на абитуриентските балове само за шест седмици (нейното „преобразяване“ по същество се състои от сваляне на очила и покрити с боя гащеризони).

Очевидно те се влюбват в процеса. Получи ужасни отзиви, но беше хит в кината по кината и това е не само един от най-добрите филми за добро усещане, но и истинска ода на ром-комите от 90-те.

единадесет Вик (деветнадесет и деветдесет и шест)

най-добрите тийнейджърски филми

Този емблематичен филм за маскиран сериен убиец, измъчващ група от ученици в гимназията, успя да преоткрие жанра на филма сляшър, като майсторски въплъти и едновременно се подиграва на жанра. От тийнейджърските филми на ужасите в този списък той е най-добрият, защото е рядък пример за филм, който е едновременно напрегнат / ужасяващ и същевременно изключително забавен. Освен това се приписва на лансирането на целия жанр на ужасите от края на 90-те, който може да бъде комбиниран заедно, за да създаде супер филм със заглавие Все още знам коя градска легенда изкрещяхте преди две лета.

10 10 неща, които мразя в теб (1999)

най-добрите тийнейджърски филми

Филмът е основно по-добра версия на Тя е всичко товаДжулия Стайлс и Хийт Леджър като потенциални клиенти, как да не е?). Адаптация на Шекспир Укротяването на рока, филмът се върти около романтиката между едър и откровен старши на име Кат Стратфорд и дяволски красив новопристигнал на име Патрик Верона . Към 1999 г. всяка сюжетна линия, включваща залог, вече се превръща в клише, но сцената, в която Кат най-накрая се оставя да се пази и се разплаква, докато чете стихотворение, е истински трогателна.

9 Донесете го (2000)

най-добрите тийнейджърски филми

Този филм с участието Кирстен Дънст се занимава с отбор за мажоретки в гимназията, който буквално и преносно се навежда назад в опит да спечели състезание и най-добре съперничещ отбор. Това е изключително забавно и нахално, но начинът, по който изобразява спортната култура и расовото напрежение, също му придава изненадваща дълбочина.

8 Жестоки намерения (1999)

най-добрите тийнейджърски филми

Много малко хора осъзнават, че филмът от 1999 г. всъщност е адаптация на френския роман от 1782 година опасни връзки , което прави приказката си за богатство, кръвосмешение, предателство и интриги още по-убедителни. Богат плейбой Себастиан ( Райън Филип ) прави залог със доведената си сестра Катрин ( Сара Мишел Гелар ), че може да вземе невинен съученик ( Рийз Уидърспун ) в леглото, но в крайна сметка се влюбва в процеса. Достатъчна ли е силата на любовта, за да разкрие доброто у някой толкова зъл?

7 Грес (1978)

най-добрите тийнейджърски филми

Хората не мислят за това като за гимназиален филм, защото всички герои изглеждаха като на 38 години, но е така. Мюзикълът от 1978 г. с участието на лошото момче Дани ( Джон Траволта ) и добро момиче Санди ( Оливия Нютон Джон ) пита дали любовта е достатъчна, за да надхвърли обществените стереотипи. Фактът, че накрая Санди променя коя е за него, е малко сексистки, но си струва да ги гледате как буквално се качват в небето с колата му.

6 Кажи нещо (1989)

Джон Кюсак бумбокс сцена в

Класическият филм за безнадежден романтик ( Джон Кюсак ) опитвайки се да спечели привързаността на най-умното и красиво момиче в училище ( Ione Skye ) трябва да е един от най-сладките филми на всички времена и сцената, в която Кюсак стои под прозореца на спалнята си в зори и играе На Питър Габриел „В твоите очи“ е просто емблематично.

5 Почивен ден на Ферис Бюлер (1986)

най-добрите тийнейджърски филми

Филмът от 1986 г. за коварен тийнейджър на име Ферис Бюлер ( Матю Бродерик ), който привлича приятелката си и най-добрия си приятел да играе закачки от училище, за да има приключение, е чисто забавление. Но има и вторична сюжетна линия под формата на млад мъж, който помага на приятеля си да се застъпи за себе си и да спре да оставя живота му да го отмине. Въпреки лекомисления характер на филма, той има дълбоко послание: „Животът се движи доста бързо. Ако не спреш и не се огледаш от време на време, можеш да го пропуснеш.

4 Хедърс (1988)

най-добрите тийнейджърски филми

IMDB / New World Pictures

В епоха, в която тийнейджърските филми са неизменно пухкави по природа, този филм от 1988 г. нарушава правилата, като е тъмен, циничен и подривен. Вероника Сойер ( Уинона Райдър ), е член на клика от красиви и заможни момичета, които всички споделят името Хедър. Когато Вероника и нейният приятел ( Кристиан Слейтър ) убива едно от момичетата и трябва да го прикрие (и след това продължава да убива други), тя започва да се пита дали цената на популярността е твърде стръмна или не.

3 Шестнадесет свещи (1984)

Шестнадесет свещи

Любимата комедия за навършване на пълнолетие се съсредоточава около второкласника в гимназията ( Моли Рингвалд ) справяйки се с факта, че цялото й семейство е забравило 16-ия си рожден ден, като същевременно е измъчено от привличането към най-популярното момче в училище. В много отношения това е оригиналният тийнейджър rom-com, вдъхновяващ всички останали, които впоследствие заобичахме, и затова взема тийнейджър rom-com короната.

две Клубът за закуска (1985)

Клуб за закуска

Петима ученици, заседнали в ареста, осъзнават колко много общо имат, въпреки че идват от различни клики, и по този начин изследват смислено стереотипите в гимназията и борбата да бъдат разбрани. Филмът от 1985 г. е толкова класически, че наскоро бе въведен в Националния филмов регистър на САЩ от Библиотеката на Конгреса заради културното му значение.

мечтае кучета да атакуват

1 Лоши момичета (2003)

Реджина Джордж Зли момичета

Тази комедия за момиче на име Кади ( Линдзи Лоън ), който се всмуква в популярна клика, наречена 'Пластмасите', дори не е тийнейджърски филм, а толкова брилянтна социална сатира, което е част от безкрайно привлекателната му привлекателност. Към днешна дата има много малко геополитическо напрежение, което не може да бъде описано чрез GIF файлове от този емблематичен филм („Трябва просто да наръгаме Цезар!“), А неговите скандални редове все още са изключително оправдани („И нито един за Гретхен Вайнерс“). Поради тези причини - и много повече! - заслужава да бъде номер едно.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации