Знак номер 1 Вие сте в приятелската зона, според Science

Най-лошото нещо в това да си в Приятелска зона не е осъзнавайки вие сте в Приятелската зона. За щастие, скорошно проучване идентифицира знак, който може да ви подскаже дали някой ви гледа като приятел, а не като потенциал романтичен партньор . И изследователите имат предвид това буквално: всичко е в това как те виж към теб. Ключът, казват те, е как и къде човек хвърля поглед върху тялото ви по време на някои от най-ранните ви срещи. Ако забележите някой да гледа краката или краката ви, това може да е знак, че ви оценява единствено за потенциал за приятел.

Изследването, което е публикувано в списанието Архиви на сексуалното поведение , набра 105 хетеросексуални млади мъже и жени, всички студенти. Бяха им дадени снимки на непознати и бяха инструктирани оценяват техния потенциал или като приятел, или като романтичен партньор. Чрез проследяване на моделите на движенията на очите им, изследователите установиха, че участниците по-често и по-дълго разглеждат главите, гърдите, бедрата и кръста на лица от противоположния пол, когато ги оценяват романтично или сексуално .

„И обратното - обяснява изследването, - както мъжете, така и жените са гледали по-често на краката или стъпалата, когато правят платонически, а не сексуални преценки.“ Жените, които поглеждаха главите на мъжете по-дълго, също бяха склонни да бъдат повече интересува се от приятелство .Всичко това показва, че „релационните цели“ на човека или намерението му за връзка могат допълнително да увековечат възприятието му за другите хора. С други думи, ако първоначално смятате, че оценявате някого като приятел , използвате напълно различна психична система за оценка на техния потенциал. Това може да е малка, но важна част от това защо първите впечатления могат толкова дълбоко да разтърсят траекторията на връзката.Така че, следващия път, когато сте влюбени, погледнете ги в очите - особено когато не гледат твоята. А за съвети как да преминете от връзка, вижте Най-добрият начин да преодолееш някого, според Science .Популярни Публикации