Д-р Фаучи казва, че не правете това след първия си COVID изстрел

Огромното кампания за ваксинация за защита на обществеността срещу COVID-19 в момента се разпространява в САЩ. В края на януари Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) съобщават, че страната е приложени 29,5 милиона общи дози —Около 59 процента от 49,9 милиона разпределени дози. В броя на пациентите това означава, че 24 милиона души са получили поне една доза от ваксината, като около 5,25 милиона души получават и втората си доза, което ги прави напълно защитени.Тъй като обаче процесът все още се движи по-бавно, отколкото биха искали повечето от нас, дискутират дали е по-добре да дадете на колкото се може повече хора първата доза или да се съсредоточите върху даването на по-малък брой и двете дози. Главен медицински директор на Белия дом, Антъни Фаучи , MD, претеглена през този уикенд на Запознайте се с пресата , изразявайки своето виждане по горещата тема на забавяне на втората доза . Прочетете, за да видите какво съветва, а за повече от Fauci, вижте Д-р Фауци току-що даде тази страшна актуализация за новия щам на COVID .

значението на жълтите карамфили

Fauci не препоръчва да отлагате втората си доза.

Карта за запис на ваксинация срещу COVID-19 с подло ваксина и спринцовка.

iStockНа Запознайте се с пресата на януари 31, Майкъл Остерхолм , Доктор по медицина, епидемиолог, работещ с екипа за реагиране на COVID в Белия дом, предложи това приоритизиране на повече първи дози беше най-добрият път напред. Въпреки това, Fauci заяви тази седмица по програмата, че не вярва, че науката е достатъчно ясна, за да посъветва този начин на действие.Клиничните изпитвания на двете одобрени ваксини от Pfizer и Moderna показаха, че оптималният подход е да получите втория си изстрел от Pfizer 21 дни след първия и втория Модерен изстрел 28 дни след първата. Докато ваксината Moderna е 80,2% ефективна само след един изстрел , Ваксина Pfizer е само 52 процента ефективен след една доза.„Това, което имаме в момента и с което трябва да вървим, са научните данни, които сме натрупали. И това е наистина твърдо “, каза Фауци. „Можете да направите и двете, можете да получите толкова много хора в първата си доза едновременно, колкото да се придържате, в рамките на разумното, към график на втората доза . Би било чудесно да направим проучването, но не мисля, че бихме могли да го направим навреме. ' И за да видите кои странични ефекти на ваксината трябва да видите като добра новина, вижте Д-р Fauci казва, че тези 2 странични ефекти означават, че ваксината срещу COVID работи .

Fauci каза, че твърде дълго чакане между изстрелите може да доведе до нови мутации.

Медицинската сестра дава ваксина Covid-19 за възрастни здравни работници

iStock

На 2 февруари, по време на събитие на живо в Twitter с The Washington Post , Fauci каза, че има опасност с забавяне на вторите дози . „Ако имате неоптимална ефикасност, парадоксално бихте могли да изберете за повече мутации. Това е опасността там - обясни той. „Рискувам.“Въпреки че Fauci не е разяснил по този въпрос, някои медицински експерти са изразили загриженост за това отлагане на втори прием - и следователно забавяне на максималната потенциална защита на ваксината - може да даде време на вируса да мутира отново и потенциално избягвайте ваксината по времето, когато тези втори дози са окончателно приложени, посочва Business Insider. И за по-актуални новини за COVID, доставени директно във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

CDC казва, че можете да разпределите дозите на ваксината, но само когато е абсолютно необходимо.

Маскиран старши да получава ваксина, докато е в аптеката от жена фармацевт.

iStock

Позицията на CDC по въпроса е такава разширяване на прозореца между ваксините трябва да се случи само при изключителни обстоятелства. В актуализация от 22 януари на своите насоки за ваксини, CDC каза, „The трябва да се приложи втора доза възможно най-близо до препоръчителния интервал. ' Въпреки това, „ако не е възможно да се придържате към препоръчания интервал, втората доза ваксини Pfizer-BioNTech и Moderna COVID-19 може да бъде насрочена за приложение до шест седмици (42 дни) след първата доза. Понастоящем има ограничени данни за ефикасността на иРНК COVID-19 ваксини, прилагани след този прозорец. '

Така че, това е по-скоро ситуация с най-лошия сценарий, отколкото препоръчителна тактика, според водещата здравна агенция в страната. И за повече информация какво да не правите след дозата, разберете защо Д-р Fauci казва, че това след ваксиниране е огромна грешка .

пожелания на кралицата на пентакли

В момента ситуацията с доставките се подобрява, като се надяваме, че няма да има нужда да прибягваме до такава тактика.

Отблизо на нервна жена и нейния лекар, носещи маски за лице и получаващи ваксината COVID

Antonio_Diaz / iStock

След нестабилен старт в началото на декември, процент на ваксинация се увеличава. Президент Джо Байдън заяви, че целта да се ударят 100 милиона удара през първите 100 дни на управлението на неговата администрация се ускорява. Дори за да се постигне по-амбициозната цел на администрацията от 150 милиона, те трябва да бъдат средно около 1,6 милиона дози на ден: най-новите цифри на NBC ни показват само срамежлив от 1,3 милиона дневни дози, докато последните данни на Bloomberg се проследяват малко по-високо при 1,46 милиона дози на ден към 7 февруари.

Докато е включен Запознайте се с пресата , Fauci изрази увереност, че настоящият процент на ваксинация се увеличава, позовавайки се на увеличено предлагане на налични в момента ваксини, плюс предстоящи такива Джонсън и Джонсън сорт, който в момента очаква разрешение за спешна употреба от Администрацията по храните и лекарствата (FDA).

„Ако разгледате ескалацията на наличността на дози чисто върху способността и способността на производството, това ще ескалира и ще продължи да ескалира, докато преминем от февруари до март до април и след това“, каза той. „Въпреки че има ясно и ясно несъответствие между търсенето и предлагането, това ще се подобри.“ И за повече информация за последните новини за ваксините вижте Скоро може да имате нужда от ваксина срещу COVID, за да направите това, казват длъжностни лица .

Популярни Публикации