15 тайни, които пощенският ви оператор няма да ви разкаже за работата си

Доставяне на всичко, от сметките, събиращи прах на вашата кухненска маса, до Пакети на Amazon нямаш търпение да се разкъсаш, пощенски превозвачи предоставят основна услуга, без която малко домове или фирми могат да работят. Но освен от време на време чат, много хора не знаят много за това какво е да си пощенски превозвач.

Срамота е, защото работата е много по-интересна, отколкото сигурно някога сте предполагали. Имайки това предвид, ето тайните, които доставчиците на поща няма да ви разкрият, което може просто да промени начина, по който мислите за тези неизпети герои, които не позволяват нищо да стои между вас и вашите онлайн поръчки.

1 Те носят пипер спрей.

котка

Shutterstock



Може би си мислите твоето куче е перфектен ангел, но вашият пощенски оператор е бил около блока, така да се каже. „Преследваха ме кучета - немска овчарка, [питбули], мутри и т.н.“, казва потребител и служител на Reddit и пощенски служител @ Biggal1017 . „Веднъж напръсках териер на джак ръсел. Чувствах се зле, но правилата са правила. '



2 Те могат да правят до почти 60 000 долара годишно.

Заплащане

Shutterstock



пуешко лешояд духовно животно

Въпреки че да си пощенски превозвач не води до голямо богатство, това е работа, която изплаща издръжка. Според скорошни оценки на сайта за работа Наистина , средната заплата на превозвач в САЩ е 17,36 долара на час. Превозвачите обаче могат да правят максимум 28 долара на час, което означава годишна заплата от малко под 60 000 долара преди данъци, според доставчика на поща и потребителя на Reddit @Marpl .

3 Те не могат да приемат парични бакшиши.

човек, който вади пари от портфейла, е над 40

Shutterstock

Макар че е изкушаващо да нахлузите пощенския си оператор няколко долара, за да покажете благодарността си по празниците, това е така срещу правилата на пощенската служба на САЩ. „Пари и парични еквиваленти, като чекове или карти за подарък, които могат да бъдат заменени за пари, никога не трябва да се приемат в каквато и да е сума“, казва USPS.



4 Но други видове подаръци са разрешени.

Пощальон и жена говорят

Shutterstock

Въпреки че не можете да им дадете пари в брой, има и други начини да покажете благодарността си. Съгласно разпоредбите на USPS, пощенските превозвачи могат да приемат подаръци от клиенти, стига те да са на стойност не по-голяма от $ 20.

сън за змия кобра значение

Още по-добре, предлагайте им лека закуска или малко вода, когато дойдат до дома ви. „Някои от най-добрите ми клиенти ми подават студена вода в най-горещите дни“, казва потребителят на Reddit @meliaskaj , пощенски превозвач в Нова Англия. 'Това изобщо не се очаква, просто наистина оценявам.'

5 Хората изпращат пилета често.

Shutterstock

Както вероятно можете да си представите, пощенските превозвачи виждат някои интересни неща, които се изпращат до и от домовете на хората. Но живи животни? Това е драскотина за главата.

„Хората често пишат пилета“ @Marpl казва.

6 Както и незаконните наркотици

Лист от марихуана в плик отблизо

iStock

Да, хората изпращат наркотици по пощата с шокираща редовност, казва потребителят на Reddit @_Postmaster _ във връзка с цялата марихуана, която е виждал да бъде изпращана по пощата си по време на USPS. И да, все пак е престъпление.

7 И останките на близките

жена, държаща погребална урна

Shutterstock

„Просто искам да го извадя на открито, че да, можете да изпращате кремирани човешки останки“, казва потребителят на Reddit @beetnemesis . Достатъчно казано.

8 Хората понякога правят нещата неудобни.

Азиатски мъж, доставящ пакети

Shutterstock

Ако не искате да правите нещата странни между вас и вашия пощенски оператор, вероятно е най-добре да облечете малко дрехи, преди да отворите вратата.

Потребител на Reddit @CaffeineTripp припомня, че е бил поздравен от привлекателен клиент само с кърпа @meliskaj казва, че често я канят в домовете на клиентите. „Получавам постоянни предложения“, казва тя. „Един човек - на 81 години - един ден стана от моторизираната си количка и ме изненада със силата си, като ме заключи в прегръдка и ме целуне.“

9 Презират скобите.

Телбод

Освен ако не искате физически да белезите пощенския си оператор, избягвайте да запечатвате пликове и пакети със скоби.

„Не поставяйте скоби в пликове / опаковки“, казва потребителят на Reddit @ Danny_Mc_71 . „Нарязват пръстите на парченца, когато бедният пощенски мъж / жена бръкне в пощенския чувал.“

10 И слота за поща на входната врата

Писма

Shutterstock

Това може да добави определен вид естетически чар към екстериора на дома ви, но пощенският ви оператор вероятно не оценява толкова много слота за поща на вашата входна врата. „Не можем да стоим там по цял ден и да си бъркаме в бутането на поща в слот, който не се побира“, казва потребителят на Reddit @Moderateor . „Мразя да огъвам, сгъвам и разкъсвам пощата, само за да я вкарам на вратата ти.“

11 Те намират листовки и книги за купони също толкова досадни като вас.

Нежелана поща, празно гнездо

Shutterstock

думи с различно произношение като карамел

Всички онези нежелани елементи, които попадат във вашия кош за рециклиране, са също толкова досадни за вашия пощенски оператор, колкото и за вас. 'Ние мразим нежелана поща толкова или повече, отколкото правите ', казва един Потребител на Reddit . Вероятно ще бъдете разочаровани, като прекарвате деня си, разхождайки се с неща, които знаете, че клиентите просто ще изхвърлят.

12 Кариерните превозвачи намаляват.

Пощенска жена в камион

Shutterstock

„Те не са наели служители в кариерата от около 6 години. Правят „повече с по-малко“, казва @meliskaj . „Маршрутите в моя офис са по-дълги от всякога.“

13 Уплашителни домашни любимци и труден терен могат да ги възпрепятстват да доставят вашия пакет.

наводнена поляна с дървета и бяла пощенска кутия

iStock / Джеймс Андрюс

Ако продължавате да получавате известия за потвърждение на доставката, но пакетите ви не пристигат, пощенският превозвач може да не ви казва цялата истина. Потребител на Reddit @ belovicha21 казва, че непроходимите алеи или страшните домашни любимци могат да означават, че пакетът ви се озовава обратно в централния офис.

какво мога да получа за 5 долара

„Някои пощенски майстори ни казват да го оставим на линията на имота независимо, докато други ни казват да го сканираме и да го върнем обратно в пощата“, казаха те.

14 Те могат да поискат да бъдат прехвърлени навсякъде в САЩ

Пощальон в топъл климат

Shutterstock

Едно от основните предимства на това да бъдеш пощенски превозвач изглежда е възможността за преместване. Искате ли да търгувате със снежна Сиракуза за плажовете на Оаху? Вървете направо. „След една година кариера [превозвач] в родния си град, мога да поискам да отида във всяка държава“, @Marpl казва

15 Маршрутите им се удължиха, тъй като обемът на пощата намаля.

Поща

Shutterstock

Все по-широкото ни използване на цифрови комуникации създава доста тежко положение за бъдещите поколения пощенски оператори. Пощенската услуга сега кара служителите в кариерата да работят по-дълги маршрути, вместо да наемат работници. „С намаляването на обема на пощата маршрутите се оценяват / определят времето на всеки няколко месеца и се коригират съответно“ @meliskaj казва. „В резултат на това много рядко може да се завърши по-рано. Повечето маршрути в моя офис всъщност са над [осем] часа сега. '

Популярни Публикации