Това е най-неправилно произнесената държава в САЩ

Има много променливи, които влизат в правилното произнасяне на място. Например регионалният акцент може да бъде фактор или ако районът е кръстен на индианска, френска или испанска дума. Другите имена са обикновени езици. Това общо объркване е това, което доведе Бърт Во , професор по лингвистика в университета в Кеймбридж, да проведе две диалектни проучвания с помощта на Харвардския университет и Университета на Уисконсин-Милуоки. Той се съсредоточи върху това как хората около САЩ произнасят държавата в които живеят. Резултатите му бяха публикувани в Ню Йорк Таймс и заключи, че Невада е най-неправилно произнесената държава , с шепа други области, които следват отзад. Ако искате да знаете как косите собственото си име, продължете да четете. А за по-трудни места, Това е най-грешно произнесеният град в САЩ7 Илинойс

град Чикаго над реката

iStock

Ако досега не знаете, жителите на Чикаго бързо ще ви поправят. Илинойс има тих звук, така че трябва да се произнася „Il-ih-NOY“, а не „Ill-ih-NOISE“. И за повече места с твърди имена, Това е най-грешно произнесеният град в САЩ6 Колорадо

риджвей, Колорадо през есента

РазпръскванеДокато може би сте казвали: „Коло-RAH-доу“, местните жители ще ви кажат, че е по-добре да кажете „Коло-РАД-о“, с втората сричка, римувана с „лошо“.5 Арканзас

скали стърчат сред дървета в Арканзас

Shutterstock

Арканзас има същия проблем като Илинойс, където 's' мълчи. Но това, което прави държавата още по-драскаща, е, че се произнася по различен начин от Канзас. Арканзас трябва да бъде наричан „AR-kan-saw“ вместо „Ar-KAN-sas“. А за по-предизвикателните имена това са Най-неправилно произнесените места в Америка .

4 Мисури

Хоризонтът на Сейнт Луис, Мисури с изглед Арка.

iStockВсъщност този среден запад има две произношения които са приемливи: „Mih-ZUR-ee“ и „Mih-ZUR-uh“. И двамата са оспорвани между местните жители. Самата дума произлиза от индиански термин, който означава „град на големите канута“.

3 Флорида

залез по Флорида

FloridaStock / Shutterstock

Жителите на слънчевата държава ще твърдят, че Флорида трябва да се произнася с южен акцент. Те са склонни да нарисуват думата като „FLAW-rih-duh“, вместо да се фокусират върху твърдия звук „r“ в „FLOOR-ih-duh“. И за по-актуална информация, доставена директно във входящата ви поща, запишете се за ежедневния ни бюлетин .

колко брака преживяват статистиката за изневяра

2 Орегон

мост, пресичащ водопад в тучна гора

Shutterstock

Обзалагаме се, че сте попаднали на сложното произношение на Орегон. Първоначално държавата в тихоокеанския северозапад най-вероятно се произнасяше като „Руда-Ъ-ГОН”. С течение на времето обаче това се промени на „ORE-uh-gun“ и най-често срещаното произношение днес: „ORE-uh-gin“, с последната сричка, римувана с „sin“.

1 Невада

известна огнена вълнова долина на огъня

Shutterstock

Изненадващо е, че Невада е най-неправилно произнесената държава, тъй като изглежда толкова лесно, когато погледнете правописа. Въпреки това, според Ню Йорк Таймс , много хора - включително някои политици по следите на предизборната кампания - неправилно са казали името на тази държава. Всъщност се произнася „Ne-VAD-ъ-ъ“, а не „Ne-VAH-duh“. А за повече регионални термини, които трябва да знаете, разгледайте 60 думи, които хората произнасят по различен начин в цяла Америка .

Популярни Публикации