7 причини никога да не пропускате годишното посещение на ветеринарен лекар на вашето куче

Вашето куче зависи от вас за много неща: храна, вода, разходки и обич, за да назовем само няколко. Но може би най-важното е, че те разчитат на вас за здравеопазване - и това включва редовни посещения при ветеринар. „Една година от живота на кучето може да бъде еквивалентна на пет до седем години от живота на човек“, казва Хедър Берст , DVM, ветеринарен лекар и медицинско ръководство със Zoetis. „Така че много неща могат да се променят през тази година.“ Но ако вашето куче изглежда иначе здраво, може лесно да си помислите, че прегледът не е необходим. Според ветеринарите , но никога не трябва да пропускате годишната среща на вашето куче. Прочетете, за да научите най-важните причини, поради които това посещение при ветеринар веднъж годишно е толкова важно. Нямате такъв в книгите? Планирайте го възможно най-скоро, за да сте сигурни, че вашето кученце живее най-щастливия, най-здравословния и най-дълъг живот.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 7-те най-добри кучета за начинаещи, казват ветеринарите .

какво означават мечтите за падане

1 Вашето куче трябва да бъде в крак с ваксините.

  Куче ваксинирано от ветеринар
sestovic / iStock

Ваксините са еднакво важни за кучетата, както и за хората. „Кучетата трябва да посещават годишното си посещение при ветеринар, защото годишните ваксини предпазват от вредни и потенциално фатални заболявания, от които всички кучета са изложени на риск“, казва Берст. „Някои болести, като лептоспироза и бяс, могат дори да се предават на хората. И с много хора пътуват и общуват с кучетата си повече от всякога Берст отбелязва, че е особено важно да ваксинирате кучето си срещу болести като бордетела, кучешка кашлица и кучешки грип. „Вашият ветеринарен лекар ще може да говори с вас за това кои ваксини имат най-голям смисъл, за да защитите вашето куче и да го поддържате здрави“, добавя Берст. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb2 Вашето куче се нуждае от проверка на изпражненията.

Плажни реклами / Shutterstock

Въпреки че ветеринарните лекари се различават по това колко често препоръчват специфични прегледи, скринингът на изпражненията е често срещан при много годишни срещи. „Той търси всякакви паразити, анормални бактерии или клетки, включително кръвни клетки, във фекалната проба“, казва Сара Вутен , ДВМ, ветеринарен експерт при Застраховка домашни любимци Pumpkin . „Това е важно, защото кучетата често могат да носят окултни, което означава скрити, зарази с чревни паразити, включително анкилостоми, кръгли червеи, кокцидии и лямблии.“ Тъй като някои от тези паразити са инфекциозни за хората, трябва редовно да се уверявате, че вашето куче е без червеи. „Освен това, ако има някакви проблеми с червата, тогава фекалният скрининг може да засече проблемите рано, преди да станат по-големи проблеми“, казва Wooten.ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Ако кучето ви си играе с това, отнесете го незабавно .3 Вашето куче има нужда от проверка на сърцето.

  въпреки че това знае
EsHanPhot / Shutterstock

Годишното слушане с надеждния стетоскоп може да помогне на вашето кученце да остане в отлично здраве. „Вашият ветеринарен лекар ще слуша сърцето на вашето куче и може да чуе неща като сърдечни шумове или нередовен сърдечен ритъм“, казва Берст. „Те могат да бъдат доста често срещани с възрастта на кучетата и приемането им на лекарства може да им помогне да останат здрави по-дълго.“ Вижте, всичко е въпрос на превантивна грижа.

тълкуване на сън лъв атака

4 Вашето куче се нуждае от проверка на урината.

  Лабрадор ретривър лежи на масата за преглед при ветеринар
THEPALMER / iStock

Това е тест, който може да не се извършва при всеки годишен преглед на здравето, но трябва да се провежда редовно. За по-възрастни кучета се препоръчва всяка година. „Този ​​тест ще провери за инфекция и възможността за камъни в пикочния мехур“, казва Джейми Уитънбърг , DVM, водещ ветеринарен лекар в Старши махащи опашки . „Също така ще тества глюкоза в урината, което може да сигнализира, че кучето има захарен диабет, а анализът на урината ще даде индикация за бъбречната функция на кучето.“

как да наричам приятеля си

За повече съвети за домашни любимци, доставени направо във входящата ви кутия, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .5 Вашето куче се нуждае от кръвен тест.

  Жена държи кучето си, докато говори с ветеринарен лекар с клипборд
Shutterstock / Prostock-студио

Много ветеринари ще правят кръвни изследвания всяка година на кучета на възраст над шест години. „Тези тестове ще изследват червените и белите кръвни клетки, търсейки анемия, инфекции, рак на кръвта и други заболявания“, казва Уитенбърг. „Освен това, функционалните тестове на органите ще оценят функционирането на щитовидната жлеза, черния дроб, бъбреците и панкреаса на кучето, както и кръвната захар, протеините, холестерола и електролитите.“

6 Вашето куче може да бъде оценено за дискомфорт.

  въпреки че това знае
Анди Джин / Shutterstock

По-специално, за остеоартрит, чиито ранни признаци 'могат да бъдат фини, но все пак могат да причинят болка на вашето куче', казва Берст. „Вашият ветеринарен лекар може да прегледа кучето ви за признаци на това и да поговори с вас какво да търсите у дома.“ Има лекарства и други методи за овладяване на тази болка при кучета, така че трябва да сте сигурни, че сте наясно с проблема. По този начин можете да направите вашето кученце възможно най-удобно.

7 Вашето куче се нуждае от оценка на зъбите си.

  Ветеринарен лекар преглежда устната кухина на куче в клиниката.
мегафлоп / iStock

Тъй като няма такова нещо като кучешки зъболекар, тази задача попада в сферата на вашия ветеринарен лекар. „Кучетата могат да живеят по-дълго и да се чувстват по-добре с добро здраве на зъбите“, казва Берст. „По време на прегледа вашият ветеринарен лекар ще провери за гингивит, плака и зъбен камък.“ Те могат да препоръчат почистване на зъбите, ако смятат, че това ще е от полза за вашето кученце.

Джулиана Лабианка Джулиана е опитен редактор и писател. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации