Аз съм фармацевт и това са лекарствата без рецепта, които няма да приемам

Натоварени да консултират пациентите относно безопасността при отпускане на лекарства, фармацевтите са експерти по тънкостите както на рецептата, така и лекарства без рецепта (OTC). . Като такива, те са уникално добре запознати с това кои продукти могат да причинят странични ефекти, да предизвикат взаимодействия или да рекламират съмнителни здравни твърдения.

Разбира се, тези прозрения са полезни не само когато съветват другите – те също така информират личните здравни решения на всеки фармацевт. Затова насочваме прожекторите към аптечките на самите фармацевти. Говорихме с Инна Лукяновски , PharmD, a практикуващ лекар по функционална медицина и експерт по здравето на червата, за да разбере кои лекарства без рецепта тя просто няма да приема. Прочетете, за да разберете кои четири лекарства Лукяновски казва, че избягва, и защо тези конкретни лечения са изключени от масата за нея.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 4 популярни лекарства, които Medicare никога няма да покрие .корема

Едно лекарство, което Лукяновски казва, че няма да приема, е Tums, популярен антиацид, използван лечение на киселини , разстроен стомах или лошо храносмилане. Тя казва, че това е така, защото 'те са пълни с неблагоприятни добавки и изкуствени оцветители, които предизвикват алергични реакции върху кожата ми', и добавя, че те могат да 'причинят връщане на киселини'.Вместо това тя използва хранителна добавка, известна като деглициризиран женско биле (DGL), противовъзпалителна билка, която понякога се използва за успокояване на симптомите на киселини.ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Ако получавате лекарства от CVS или Walgreens, бъдете подготвени за този недостиг .

Нексиум и Прилосек

  Кутии Nexium в магазина
Shutterstock

Nexium и Prilosec принадлежат към клас лекарства, известни като инхибитори на протонната помпа (PPI), които работят за лечение на симптоми на рефлукс чрез намаляване на количеството киселина в стомашната лигавица. Лукяновски цитира набор от причини за въздържане от тези конкретни продукти: те не само 'не стигат до първопричината' на проблема, но също така предизвикват изчерпване на витамини и 'се нуждаят от правилен процес на отбиване, за да ги спрат.'

Тя добавя, че изследователите са забелязали 'увеличаване на рака на стомаха, свързано с продължителната употреба на ИПП' - риск, който тя смята за надвишаващ всички възможни ползи.Лаксативи на основата на магнезий

  Магнезиево мляко
Shutterstock

Лукяновски също пропуска някои лаксативи без рецепта, „като магнезиево мляко“. Тя отбелязва, че като някои други OTC лекарства , те често съдържат изкуствени оцветители и аромати. Вместо това Лукяновски препоръчва да опитате „по-чисти варианти с магнезиеви добавки“, цитирайки магнезиев цитрат като пример.

Експерти от Harvard Health Publishing споделят собственото си предупреждение относно лаксативи на основата на магнезий . „Не приемайте повече от препоръчителните количества от тези лаксативи или ги използвайте дългосрочно, защото те могат да изхвърлят химията ви“, пишат те. Те предупреждават, че хората със съпътстващи заболявания може да са изложени на особено повишен риск от странични ефекти. „В комбинация с бъбречна или сърдечна недостатъчност, солените осмотични лаксативи могат да бъдат опасни“, казват техните експерти.

Ако страдате от някое от тези състояния, говорете с лекар или фармацевт, за да научите кои опции може да са най-безопасни за вас. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

За още здравни новини, изпратени директно във входящата ви поща, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .

Африн спрей за нос

  Африн спрей за нос
Shutterstock

Африн спрей за нос е деконгестант, който се използва за лечение на симптоми на настинка и алергия - и Лукяновски казва, че има смисъл да пренебрегва този конкретен продукт.

„Капките за нос Африн могат да доведат до временен ефект на облекчение, но след това да причинят по-голямо запушване, което е трудно да се преодолее“, предупреждава тя. Въпреки че този симптом е посочен на етикета, много хора не знаят, че спреят за нос може да има този ефект и попадат в продължителен цикъл на рикошет задръстване и повторно лечение .

Best Life предлага най-актуалната информация от топ експерти, нови изследвания и здравни агенции, но нашето съдържание не е предназначено да замести професионалните насоки. Когато става въпрос за лекарствата, които приемате, или други здравословни въпроси, които имате, винаги се консултирайте директно с вашия доставчик на здравни услуги.

Лорън Грей Лорън Грей е писател, редактор и консултант от Ню Йорк. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации