20 невероятни факта за най-емблематичните герои на Дисни

Всеки има един, който има любим герой на Дисни - поне ако е бил дете в даден момент от живота си. Дори самият Уолт Дисни си имаше фаворит. (Слуховете казват: Гуфи.) С добре повече от 700 филма в канона на Дисни има буквално по нещо за всички, от принцеси до пирати, мили глупаци до неразбрани чудовища.червена рокля насън

Но макар да е естествено да мислим за тези герои като за семейство - и да предположим, че знаете всичко, което трябва да знаете за тях - възможно е да има повече от това, което изглежда на пръв поглед. Някои герои на Дисни, особено най-емблематичните, имат предистории и приказки зад кадър, за разлика от всичко, което можете да си представите.

И така, без повече шум, ето 20 любими творения на Дисни, обхващащи от ранните дни на Уолт Дисни до най-новите класики като Замразени и Моана , които имат тайни, които тепърва ще бъдат открити от повечето фенове. Разровете се в тези вътрешни фактоиди и ще се почувствате като дете, откриващо магията на Дисни за първи път.1 Мики беше почти кръстен Мортимър.

любопитни факти на Дисни

ShutterstockПреди дебюта си в киното в късометражната „Steamboat Wille“ през 1928 г., мишката, която ще продължи да създава империя, все още се нуждаеше от име. Уолт Дисни искаше да го нарича Мортимър, но съпругата му Лилиан мразеше името и го убеждаваше да нарича мишката Мики, което според нея ще го направи по-подходящ. Актьорът Мики Руни твърди в автобиографията си от 1991 г., Животът е твърде кратък , че Дисни е измислил името, след като се е срещнал с него в студийно кафене, съобщавайки, че пита младия актьор: „Как бихте искали да кръстя тази мишка на вас? Но тази история е била горещо оспорван .2 Елза от Замразени е написана като злодей.

герои на Дисни

Изображение чрез Wikimedia Commons

Елза - която, трябва да се отбележи, е на 21 години и по този начин единствената официална принцеса на Дисни, която не е тийнейджърка - първоначално не е трябвало да има щастлив край в Замразени . В първия проект тя беше свръх злодей във вената на Круела де Вил и определено не беше свързана с Ана.

Но когато сценаристите чуха ранна версия на „Let It Go“, те се промениха в сърцето си и изцяло преработиха сюжетната линия на Елза, превръщайки Снежната кралица в персонаж, за който публиката би искала да се вкоренява, вместо да бута.3 Покахонтас е първата (и засега единствена) принцеса на Дисни, която си направи татуировка.

герои на Дисни

Изображение чрез Wikimedia Commons

Филмът от 1995г Покахонтас има толкова много първи, от първия филм на Дисни, за да бъде вдъхновен от истинска история (вторият би бил Мулан ) към първия филм на Дисни с междурасова връзка. Но рекордът, който все още държи, е, че характерът на Покахонтас остава, от момента на писането, първата и единствена принцеса на Дисни с (видима) татуировка, червена лента около десния бицепс. Да, има много татуирани герои Моана , но не и татуирана принцеса.

4 Aladdin има актуални панталони MC Hammer.

герои на Дисни

Изображение чрез Wikimedia Commons

Ако големите, течащи бели панталони на Аладин изглеждат зловещо познати и ви карат да скочите от мястото си и да започнете да пеете „Can't Touch This“, това не е само вашето въображение. Когато известният аниматор на Дисни Глен Кийн се мъчеше да разбере как да анимира панталоните в стил 'харем' на Аладин, той очевидно е гледал видеоклипове на MC Hammer, който танцува, за да получи по-добро усещане за това как панталоните трябва да се движат и скоро неговите рисунки започват да подражават на отличителните характеристики на Hammer стил.

5 Допи трябваше да бъде приказлив.

Снежанка и седемте джуджета Удивителни факти

Той е единственото немо джудже в класиката от 1937 година Снежанка и седемте джуджета . И така, защо той не може да говори? Допи имаше много редове в сценария и студиото нае Мел Бланк, емблематичния гласов актьор, който стана известен с герои като Бъгс Бъни и Дафи Дък, да играе милото джудже. След като записа няколко парчета, самият Уолт Дисни не остана доволен и реши да намали всички линии на Допи. Но все пак можете да чуете гласа на Блан във филма, когато Допи хълца.

6 Дъмбо беше почти на корицата на Време списание.

любопитни факти на Дисни

Изображение чрез Wikimedia Commons

В края на 1941 г. бяха в ход плановете слоноухият слон да украси покривалото на Време като техния „Бозайник на годината“ (лекомислен поглед към обичайния им „Мъж на годината“). Но след това бомбардировките на Пърл Харбър от японските военновъздушни сили разтърси нацията , а Дъмбо беше блъсна от корицата в полза на генерал Дъглас Макартур.

7 Сули от Monsters, Inc. е най-косматият герой на Дисни.

Monsters Inc шокиращи филмови факти

Голямото синьо чудовище и „топ плашилото“ на компанията му (озвучено от Джон Гудман) има над 2,3 милиона отделни косми. (Точният брой, ако сте конкретен, е 2320 413.) Анимирането на всички тези косми не беше лесна задача. Приблизително 12 часа отнеха на аниматорите да създадат само a единичен кадър на Съли в действие. Това беше през 2001 г., преди напредъкът в цифровата анимация да отнеме по-голямата част от тежкия труд, за да съживи героите.

8 Оригиналът Tinker Bell е изигран от 71-годишен унгарец.

герои на Дисни

Изображение чрез Wikimedia Commons

Във филмовата версия на Дисни от 1953 г. Питър Пан, пиксито няма диалог и по този начин не е изиграна от актриса. Първият жив човек, който изобразява възприемането на героя от Дисни, е Тини Клайн, бивш цирков артист от Унгария, който беше висок само 4 фута и 98 килограма. Тя беше първата тинкър камбана да прелети над Вълшебния замък в Дисниленд по време на вечерната фойерверка. Когато я наеха през 1961 г., тя беше на 71 години, възраст, когато повечето от нас надявам се да се пенсионирам , или поне да не се хвърля във въздуха, над замък, опасно близо до фойерверки.

9 Урсула в Малката русалка е базирана на известна драг кралица.

герои на Дисни

Изображение чрез Wikimedia Commons

Морската вещица Урсула имаше много любопитни ранни прототипи. Аниматорите я нарисуваха за кратко като манта, вдъхновена от Джоан Колинс, и „красива, но смъртоносна“ риба скорпион, според режисьора Джон Мъскър. В крайна сметка аниматор нарисува „вампинска матрона с наднормено тегло“, за която целият екип се съгласи, че много прилича на звездата на Балтимор с драг кралица на култовите класики на Джон Уотърс Розови фламинго и Лак за коса . 'Въпреки че е някак прикрит, той се основава на характера [на Божествения]', каза Мъскър.

10 Бамби беше озвучен от военен герой.

Детски филми на Бамби

Дони Дюнаган имаше тайна. Преди да стане украсен ветеран от войната във Виетнам в морските пехотинци, получил бронзова звезда и три лилави сърца за своята служба, той е бил дете актьор. Най-известната роля в кратката му кариера е класиката на Дисни от 1942 г. Бамби , където изсвири гласа на младия елен. Никога не е казвал на своите колеги морски пехотинци, Дънаган каза в интервю , защото повечето хора мислеха за Бамби като за „малко крехко еленче, което не се справя много добре и се плъзга по леда по корема си“. Но той вече не се интересува да крие миналото си. 'Обичам го сега', каза той, 'когато хората осъзнаят:' Този стар глупак, той все още е жив и беше Бамби. '

11 Звярът от Красавицата и Звяра е комбинация от седем различни животни.

Красавицата и Звяра

Shutterstock

Дизайнерът Глен Кийн създаде отличителния външен вид на Звяра седем различни животни . Той има грива на лъв, брада и глава на бивол, вежда на горила, бивни на глиган, тяло на мечка и крака и опашка на вълк. Кое е седмото животно? Е, човек, разбира се! Тези бебешки сини очи трябваше да изглеждат възможно най-човешки. 'Всички други страхотни неща, животните, рогата и всичко останало са подредени за очите', каза Кийн в интервюта.

12 Мауи в Моана беше почти плешив.

Moana Tweeting Вицове от деца

Дългите къдрави кичури на полубог Maui (изразени от Дуейн 'Скалата' Джонсън) през 2016 г. Моана са практически синоними на неговия характер. Но много преди филмът да се появи по кината, оригиналният дизайн на героя включваше Мауи с плешива глава. Те смениха посоката, когато консултантите от Таити казаха на създателите на филма, че Мауи, фигура на хавайската митология, обикновено се изобразява с коса. „Мауи беше плешив толкова дълго, че когато го видяхме за първи път с коса, беше малко трудно да обвием мозъка си около нея“, каза режисьорът Рон Клементс в интервю . - Но сега не можех да си го представя като плешив. Косата определено беше начинът.

13 Рекс динозавър от Играта на играчките е създаден от същия човек, който е дал света Бъфи Убиецът на вампири.

герои на Дисни

Когато мислим за писателя / режисьора Джос Уедън, мислим за неговите филми като Отмъстителите или неговият основен сериал, като Бъфи Убиецът на вампири или Светулка . Който знаеше, че е и съавтор на оригинала Играта на играчките ?

Както той каза в интервю , когато той беше привлечен да пренапише сценария, „героите бяха почти на мястото си, с изключение на динозавъра, който беше мой“. Запознайте се с динозавъра Рекс, доведен ви от същия съзидателен ум, който ни даде вход към демоничните царства.

14 Духът от Аладин имаше много редове, които никога не сте чували.

Вицове за баня на Аладин Джини

Робин Уилямс записа повече шестнадесет часа на импровизирани реплики за ролята му на маниакалния Genie в Аладин . Очевидно режисьорът използва само част от тях в готовия филм. И вероятно никога няма да чуем линиите, които удрят пода на рязането, както Уилямс има клауза в завещанието му специално забраняващи лентите да се използват посмъртно. Цялата тази импровизация също е причината Аладин не отговаряше на условията за сценарий „Оскар“ - Академията не можеше да бъде сигурна какво е написано и какво току-що изскочи от главата на Уилямс в студиото.

15 Гласовете зад Мики и Мини бяха женени в реалния живот.

Shutterstock

Ако Мики и Мини Маус звучат като стара семейна двойка, това е така, защото гласовите актьори, които ги играят всъщност са женен. И това не е причината и те да бъдат хвърлени. Като Руси Тейлър, която играеше Мини, припомнено в интервю , тя срещна Уейн Олвайн, гласът на Мики Маус в продължение на повече от 30 години (най-дълго, което някой е изразил героя), в първия й ден на работа, „Току-що започнахме да се мотаем като приятели. И следващото нещо, което знаете, бяхме елемент. '

16 EVE, приятелката-жена-робот на Wall-E, е създадена от същия човек, който е проектирал iPod.

герои на Дисни

Изображение чрез YouTube

Кога Wall-E режисьорът Андрю Стантън излезе с идеята за EVE - съкращение от оценител на извънземна растителност - Той разбра „Бях доста описване Apple Playbook за дизайн. ' Така че с помощта на Стив Джобс той убеди дизайнера на Apple Джонатан Айв, човекът, който излезе с характерния външен вид на iMac, iPod и iPhone, да създаде облика на EVE.

17 Малката русалка Ариел е свързана с Херкулес.

герои на Дисни

Изображение чрез Wikimedia Commons

Създателите на Дисни отзад Малката русалка не искаше публиката да мисли, че Ариел е просто намек за героя на русалката на Дарил Хана в комедията от 1984 г. Пляскане , така че те придадоха на характера си характерно яркочервена коса. Нещо повече, Ариел, ако следвате семейната история в гръцката митология, е дъщеря на мърман Тритон, полубог на морето, който е син на Посейдон, който случайно е брат на Зевс, иначе известен като баща на Херкулес. Така че, технически, Ариел и Херкулес, звездата на друг анимационен филм на Дисни, са първи братовчеди.

18 Марлон Брандо и Бийтълс бяха почти Дисни герои.

признаци, че сте родени в грешното десетилетие

Създателите на филми се опитаха да накарат Fab Four да озвучи четирите лешояда в анимационния им филм от 1967 г. Джунглата Книга , но поради натоварените графици на групата и пълното отвращение на Джон Ленън от идеята, това така и не се случи. (Лешоядите обаче имат някои върхове, които изглеждат много като на Бийтълс.) И никой друг, освен Марлон Брандо, беше помолен да играе гангстер Бил Сайкс във филма на Дисни от 1988 г. Оливър и компания . Тогавашният главен изпълнителен директор на Дисни Майкъл Айзнер дори се обърна Кръстник актьор лично, за да види дали ще обмисли да го направи. Но Брандо премина, мислейки, че филмът никога няма да намери широка аудитория и ролята отиде при Робърт Лоджия, обикновен от филмите на Блейк Едуардс.

19 Най-популярната песен на Мери Попинс няма да съществува с ваксината срещу полиомиелит.

Джули Андрюс най-горещата знаменитост в годината, в която се роди

Джули Андрюс не се интересуваше да вземе едноименната роля в мюзикъла, затова Уолт Дисни помоли братята Шърман да напишат песен, която да я убеди да промени решението си. Те се мъчеха да намерят нещо достатъчно привличащо, но един ден децата на Робърт Шърман му казаха, че всички са взели полиомиелита си и не е било толкова ужасно, колкото се страхуват, тъй като лекарството е скрито в захарно кубче. С този образ в главата му се роди песен и Андрюс я хареса достатъчно, че се подписа. Помислете за това следващия път, когато гледате Мери Попинз . Фактът, че филмът изобщо съществува, е всичко благодарение на полиомиелит.

20 Уди от Играта на играчките беше почти манекен на вентрилоквистите и лош човек!

история с дървесни играчки

Вярвате или не, каубойската кукла, която беше любимата играчка на Анди, първо беше проектирана като манекен на вентрилоквист със средна жилка. An ранна скулптура споделено от Pixar показва a много различен Уди от този, който всички познаваме днес. Той има тежки клепачи, дълъг нос и „шарнирна“ брадичка. Изглежда, че е на път да каже нещо наистина саркастично и жестоко. Режисьорът Джон Ласитър подхвърли идеята за оригиналния герой, наричайки го твърде „зловещ“.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации