Бихте могли да получите бан от Amazon за това общо нещо

Онлайн пазаруването е голяма част от търговията на дребно тези дни, с NPR / Marist анкета, разкриваща, че повече от две трети от американците бяха дали в онлайн пазаруването от 2018 г. Все пак може да е трудно да прецените даден артикул, преди действително да го видите лично, поради което възможността за връщане на артикулите е толкова необходима характеристика. Но може да искате да облекчите връщането си, ако искате да продължите да пазарувате онлайн: Оказва се, че действително бихте могли да получите забрана за Amazon за връщане на артикули твърде често. Според The Wall Street Journal , Amazon ще забрани на купувачите да използват техния сайт за връщане на твърде много артикули - понякога дори без да кажете на клиента защо са забранени. И за повече неща, които могат да ви отведат в гореща вода, Може да бъдете съдени от Amazon за това онлайн .

Съобщава се, че Amazon е забранил един човек през 2018 г. само след пет връщания.

Южен Елгин, Илинойс - около 2019: Знак за отпадане или връщане на Амазонка извън Khol

Shutterstock

The WSJ говорих с един потребител, Нир Нисим , който заяви, че е бил забранен през март 2018 г. заради нарушаване на правилата на компанията. Нисим получи имейл, в който се казва, че не може да „отвори нов акаунт или да използва друг акаунт за извършване на поръчки“ на Amazon.Според неговия доклад Нисим се е свързал с търговеца в продължение на няколко седмици, преди да му бъде казано от представител на обслужването на клиенти, че акаунтът му е бил затворен поради връщането му. Той казва, че е върнал само един артикул по-рано през 2018 г. и четири артикула през 2017 г. След протест срещу забраната му, в крайна сметка от служител на Amazon му е казано, че акаунтът му е възстановен. И за повече информация относно възвръщаемостта, открийте Новият начин, по който можете веднага да си върнете парите след връщане .Друг потребител беше забранен, след като тя „съобщи за необичаен брой проблеми“.

жена ядосана с компютър

ShutterstockШира Голан каза на WSJ че тя харчи хиляди долари на Amazon всяка година, купувайки асортимент от продукти от дрехи и обувки до хранителни стоки и тоалетни принадлежности. И макар да беше поискала възстановяване на суми за поръчки за дрехи и обувки, както за повредени, така и за грешни предмети, тя каза, че „не смята, че е толкова значима“, особено като се има предвид колко е купила от компанията.

През май 2018 г. обаче акаунтът й беше затворен без обяснение. И когато тя получи отговор на 10 май, й казаха, че акаунтът й е прекратен за постоянно, тъй като тя „съобщава за необичаен брой проблеми“ със своите поръчки. „Не получих предупреждение. Ако знаех, че това ще се случи, нямаше да купувам дрехи и обувки на Amazon - каза Голан пред WSJ . И за още една важна предпазлива дума, Ако сте закупили това от Amazon, спрете да го използвате веднага .

Amazon не включва нищо относно забраните в политиката си за връщане.

ПАРИЖ, ФРАНЦИЯ - 4 ЮЛИ 2018 г .: Жена, получила пакет Amazon Prime, доставена, подготвяща се за разопаковане, горд клиент на Amazon Prime с библиотека във фонов режим

ShutterstockAmazon не казва нищо за клиенти, които пренареждат твърде много елементи в тяхната политика за връщане. Казват само, че „Amazon.com и повечето продавачи на Amazon.com предлагат връщане на артикули в рамките на 30 дни от получаването на пратката“. Въпреки това, в условията на компанията , там се казва, че Amazon „си запазва правото да откаже услуга [и] да прекрати акаунти“ по свое усмотрение. И за поглед върху популярната компания, Ето колко отзива за Amazon могат да бъдат фалшиви, показват нови изследвания .

А говорител на Amazon каза, че забраните се извършват само в „редки случаи“.

Малага / Испания - 10-09-2020: селективен фокус върху човек, доставящ колет с лого на Amazon върху картон

Shutterstock

Говорейки с WSJ , говорител на Amazon каза, че компанията ще предприеме действия по време на „редки случаи“, при които потребителите злоупотребяват с платформата. Но ако някой смята, че е бил погрешно забранен, говорителят каза, че Amazon ги насърчава да се свържат с компанията.

най -добрият начин да излезете от карта за превишена скорост

„Искаме всички да могат да използват Amazon, но има редки случаи, когато някой злоупотребява с нашата услуга за продължителен период от време“, каза говорителят. „Никога не приемаме тези решения лекомислено, но с над 300 милиона клиенти по света предприемаме действия, когато е подходящо, за да защитим опита за всички наши клиенти.“ И за по-актуална информация, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

Но бивши мениджъри на Amazon казват, че можете да получите забрана за няколко неща.

ПАРИЖ, ФРАНЦИЯ - 24 АПРЕЛИ 2017: Изглед на хола отгоре на жена, разопаковаща разопаковане на картонена кутия на Amazon, логотип, отпечатана страна на картонена кутия. Amazon Inc е американската компания за пазаруване на електронна търговия

Shutterstock

Според WSJ , бивши мениджъри на Amazon казаха, че компанията прекратява сметки за различни поведения. Това включва „искане на твърде много възстановяване на суми, изпращане обратно на грешни артикули или нарушаване на други правила, като получаване на компенсация за писане на рецензии“. Крис Маккейб , бивш следовател по прилагане на политиките в Amazon, а сега консултант в EcommerceChris LLC, каза, че компанията обикновено забранява акаунти, които „създават много главоболия на Amazon“. И за начини да бъдете по-добър купувач, научете Единственият навик за пазаруване, който ви кара да харчите повече пари, казва проучване .

Популярни Публикации