Това, че не правите това, е причината повечето двойки да се карат, казва ново проучване

Дори и най-здравите връзки са податливи на справедлив дял от спорове. Има малки: Защо закъсня? Защо остави тоалетната седалка вдигната? Защо забрави да кажеш 'Обичам те' тази сутрин? И големи: Как бихте могли да промените решението си кога искате да се пенсионирате? Защо бихте харчили толкова много за кола? Защо имаш беше толкова проверен наскоро ? И често всяко несъгласие е дразнещо и неудобно, независимо колко тривиална е темата. Така че е съвсем естествено да искате да избягвате караниците, доколкото е възможно. За щастие, има лесен начин да направите това - и всичко, което трябва да направите, е да научите най-честите причини, поради които двойките се карат. За щастие, скорошно проучване разгледа точно това. Прочетете, за да можете да откриете поведението, което трябва да избягвате, за да запазите мира във вашето партньорство.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 37 процента от хората пазят това в тайна от партньора си, показва проучване .

роден на 27 септември

Въпросите, които предизвикват най-много спорове.

  двойки, които се карат и карат, подгответе децата за развод
Shutterstock

А скорошно проучване, проведено от OnePoll анкетира 2000 възрастни британци, живеещи с партньор, за да открие 30-те основни причини, поради които се карат редовно. Въпросите, по които бяха анкетирани, варираха от задължения (неща като неизхвърляне на боклука) до лоши навици (пускане на трохи в леглото) до разногласия в начина на живот (нежелание да общуват с приятелите на партньора си). Въпросите, които излязоха на първо място, може да ви шокират. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcbПовечето двойки се карат, защото един човек не прави това.

Sharpshutter / Shutterstock

Интересното е, че проблемът номер едно, който кара хората да се карат, е членът на двойката да забрави да изключи светлините около къщата. Това разочарование притесняваше хората повече от това да оставят тоалетната седалка вдигната (което беше на второ място) и да не прибират чиниите (което беше на трето място). Така че, ако сте от хората, които са склонни да включват всяка горна лампа или настолна лампа - и да ги оставят така, когато излизат от стая - може да искате да преоцените поведението си. Това може да притеснява партньора ви повече, отколкото предполагате, и може да доведе до разногласия с течение на времето.ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 5 червени знамена за взаимоотношения, които никога не трябва да пренебрегвате, предупреждават терапевтите .Разделението на труда беше деликатна тема.

  по-възрастна двойка, която се бие помежду си, над 50 съжаления
Shutterstock

В допълнение към разглеждането на най-често срещаните проблеми, които предизвикват спорове, проучването анализира и разделението на труда между двамата членове на двойката. Изследователите установяват, че 54 процента от жените смятат, че вършат по-голямата част от домакинската работа. Четиридесет и пет процента от жените, живеещи с мъж, смятат, че домакинските задачи са непропорционално разделени; само 34 процента от мъжете се чувстват същото. Ясно е, че трябва да се работи по въпроса кой върши работата — и кой вярва те вършат работата.

Същото беше и използването на телефон и телевизия.

  Млада двойка гледа телевизия с объркано или разочаровано изражение на лицата си
Prostock-студио / Shutterstock

Освен задълженията, използването на телефони и телевизори от двойките също попадна под критика. „Колко време прекарват на телефона си“ е причина номер 15, поради която двойките се карат, а „какъв филм или телевизионен сериал да гледате“ е причина номер 20. Количеството спортове, които партньорът гледа, е на номер 25.

За повече съвети за връзка, доставени направо във входящата ви кутия, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .Приятелите и семейството също влязоха в игра.

  По-възрастна двойка се кара и се кара на дивана, над 50 съжаления
Shutterstock

Може би версията на вашия партньор за перфектна неделя е да прекарвате време с тяхното разширено семейство, докато вашето гледа телевизия на дивана. Или тяхната идея за забавна събота е да отидат до бара с приятелите си, докато вашите отиват на романтична вечер за среща. Ако тези различия в мненията предизвикат разногласия във връзката ви, не сте сами. Според проучването „неполагането на достатъчно усилия в семейството“ и „налагането да общуват с приятелите на партньора“ са били съответно причини 24 и 28, поради които двойките се карат.

Както при всяко несъгласие във вашата връзка, ключът е да се справите с него навреме. Обсъдете честно с партньора си тези проблеми – или други, които често си задават главите – за да създадете компромис, който работи за двама ви. След това направете всичко възможно да се придържате към този компромис, за да можете да се насладите на по-блажените аспекти на вашето партньорство.

трудни математически задачи за ученици от 6 клас
Джулиана Лабианка Джулиана е опитен редактор и писател. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации