Това едно нещо би могло най-накрая да оправи миризливите ви крака, казва проучване

Понякога душът просто не е достатъчен да ви мирише като пресни и чисти, както искате - особено когато става въпрос за краката ви. Всъщност, според проучване на Odor-Eaters, сред група от 2000 анкетирани възрастни, повече от всеки 10 от тях са заявили, че вонящите крака бяха постоянен проблем , като 19 процента твърдят, че се чувстват параноични, когато другите забелязват не толкова приятната им миризма. Въпреки това, науката може да е измислила решение за тези зловонни зъби веднъж завинаги - така че прочетете нататък, за да откриете как да изстреляте този фънки мирис на крака завинаги. И за повече представа за начина, по който се подрежда вашата лична хигиена, вижте Това е колко често трябва наистина да се къпете, казват лекарите .Според изследванията, представени на виртуалната среща на Европейската академия по дерматология и венерология през октомври 2020 г., специфичен тип чорапи може да помогнат на хората, страдащи от миризма на краката, да получат значително по-добре миришещи крака. Въпросните чорапи, разработени от Royal Thai Airforce, са покрити с наночастици цинков оксид (ZnO-NP), съединение често се срещат в продуктите за лична хигиена , като шампоан против пърхот, слънцезащитен крем и крем за обриви на пелена.

изрязан изстрел на човек, седнал на леглото и страдащ от болки в краката

LightFieldStudios / iStockСред 148-те военноморски кадети, участвали в проучването, тези, които са носели чорапи с покритие от цинков оксид, значително намаляват миризмата на краката си и са по-малко склонни да развият кератолиза без кости, бактериална инфекция, която може да допринесе за миризмата на краката.Въпреки че специфичните чорапи, използвани в проучването, все още не са пуснати на пазара, има много чорапи за масовия пазар с цинков оксид в тях, които засега могат да осигурят известно облекчение на потребителите.Прочетете нататък, за да откриете още начини да запазите свеж мирис като маргаритка всеки ден. И ако искате да усъвършенствате чистата си рутина, разгледайте Това са единствените 3 части на тялото, които трябва да миете всеки ден, казва докторът .

Прочетете оригиналната статия на Най-добър живот .

1 Мийте зъбите си поне четири минути на ден.

Кадър на красив млад мъж, който си мие зъбите в банята у дома

iStockАко дъхът ви е по-малко от приятен, уверете се, че сте четкане поне два пъти на ден за две минути всеки път. Американската стоматологична асоциация (ADA) препоръчва 2 И изстържете езика си. скрепер за език на плота за баня

Shutterstock / Коровина Анастасия

какво означава, когато сънуваш мечки гризли

Редовното четкане не ви дава свеж дъх, който искате? Тогава може да помислите за изстъргване на езика си като част от вашата рутинна грижа. Според проучване от 2008 г., публикувано в Архиви на устната биология , включващо значително остъргване на езика в устната хигиена на пациентите намалява количеството на потенциално причиняващи миризма бактерии в устата им. А за повече съвети за хигиена на устната кухина вижте Колко често трябва наистина да сменяте четката си за зъби, казват зъболекарите .

3 Мийте ръцете си за поне 20 секунди през целия ден.

Отблизо изглед мъж ръка, събираща чиста вода, изливаща се от крана в човешката длан, концепция за лична хигиена и сутрешна рутина, глобално затопляне на климата и световен проблем с водната криза

iStock

Ако ти си само миене на ръцете след като използвате банята, трябва да прекарвате повече време в мивката - особено по време на пандемията на коронавируса .

Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) препоръчват измиване на ръцете със сапун и вода за поне 20 секунди преди да излезете от къщата и след пристигане на местоназначението си преди, по време и след приготвяне на храна преди ядене на храна преди и след докосване на рана или порязване преди и след грижа за някой болен след използване на банята след докосване на животни или домашни любимци, тяхната храна или отпадъци след докосване на боклук след смяна на памперси или помагане на някого да се избърше и след като кихате, кашляте или си духате носа. И за още страхотни съвети за лична грижа, доставени във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

4 Измивайте тези три части от тялото си със сапун всеки ден.

Крака в душ, отблизо на пода и канализацията.

iStock

Експертите казват, че всъщност не е нужно ежедневно да измивате цялото си тяло със сапун, стига да се справите с три важни области: краката, подмишниците и слабините. „Останалата част от тялото ти прави добре с изплакване —Дори след потна тренировка, “ Робин Чуткан , MD, основател на Храносмилателния център за жени, обясни на Здраве . А за едната част на тялото, която трябва да оставите сама, вижте Единствената част на тялото, която никога не трябва да почиствате, според лекарите .

Популярни Публикации