Това е най-лошото нещо, което бихте могли да кажете на бивш

Връзките завършват по всякакви начини - от приятелски до откровено ожесточени. Но без значение от причина за раздялата ви , ако ти са ще общувате с бившия си, е разумно да го правите с достойнство и взаимно уважение. Разбира се, с толкова много емоции - и толкова много багаж - в комбинацията, това може да е трудно да се направи с бивш партньор . Някои фрази обаче са по-лоши за произнасяне от други. Според експерти по връзки и комуникация, абсолютно най-лошото нещо, което бихте могли да кажете на бивш е 'Никога не съм те обичал.' Прочетете, за да разберете защо и за изречението, което не трябва да произнасяте на настоящ или бъдещ партньор, ето Най-лошото нещо, което бихте могли да кажете на някой в ​​леглото .Независимо дали е вярно или не, да се каже „никога не съм те обичал“ е излишно завъртане на ножа. Той също така преразглежда историята, когато целта трябва да продължи напред. „Този ​​тип коментари засилва чувството на неувереност в себе си и може да ги накара да се питат в отношенията напред “, обяснява Касандра ЛеКлер , старши преподавател в катедрата по комуникативни изследвания в Тексаския държавен университет.

„Казването на нещо, което подкопава тяхната сигурност или чувство за себе си, е наранено и увреждащо“, добавя тя. „Това включва повдигане на тема или област, за която другият човек е бил или е самоуверен или несигурен, било то във връзката или в тях самите.“мечта да се загубиш

Григорий Канилас , Главен изпълнителен директор на бизнес коучинг на отношения Soul 2 Soul, съгласен. „Две от най-лошите неща, които някой би могъл да каже на бивши, е:„ Никога не съм те обичал “или„ Нашата връзка беше загуба на време “, казва той. „Въпреки че често се говори в гняв, и двете твърдения са дълбоко болезнени за получателя.“Искате ли да знаете как иначе трябва да стъпвате леко, когато говорите с бивш пламък? Прочетете за повече експертни съвети, а за един вид платонична връзка, която също изисква грижи, вижте Най-лошото нещо, което бихте могли да кажете на стар приятел .„Сега съм влюбен в някой друг.“

защо никога не е нещо, което никой съпруг не иска да чуе

Shutterstock

Разбира се, това трябваше да се случи: Когато връзката приключи, партньорите обикновено продължават напред. Но това не винаги се случва по един и същ график и да злорадстваш за новооткритата си любов с бивш е ненужно болно.

„В много случаи един човек все още изпитва известни чувства, въпреки че не сте били прави един към друг. И това е особено вярно, ако не са срещнали никой друг “, казва Сандра Главан , основателят на Super Sensitive Sandi, ресурс, насочен към помага на хората да намалят и управляват тревожността . „Дори и да сте влюбени и щастливи - това е прекрасно, но не е нужно да казвате това на бившия си. Можете просто да кажете „Оправям се добре“, тъй като това е много по-чувствително. “ И ако се чудите дали е време да се върнете там, ето ви Признаците, с които не сте готови да се срещате отново, според експерти по запознанства .какво означава ерика в библията

„Винаги съм знаел, че няма да се получи при теб.“

Смесена раса възрастни двойки разговор в открит парк през пролетта или есента сезон. Те седят на пейка в парка и обсъждат трудностите във връзката си. Двойка от африкански и средноизточен произход. Жена рисува с помощта на статив във фонов режим.

iStock

Това може да е изложение на факти, или може да е израз на разочарование и гняв - но независимо от мотивацията, това не е нещо, което трябва да кажете на бившия си. „Ако му кажете как никога не сте били щастливи във връзката и сте знаели, че скоро ще дойде краят, това ще ги накара да се почувстват срамни и непълноценни“, експерт по връзките Ейми Олсън предупреждава. „И двамата определено имате кисела история, но сега тя е минала от вас.“ И за повече съвети за навигация в живота с някой нов, ето Червеното знаме за запознанства, което никога не свършва добре, казват експертите .

„Можехме да направим това.“

Жена утешава и държи брадичката на своята приятелка или съпруга, докато стоят на пешеходния мост по време на спор

iStock

От друга страна, не искате да се придържате към миналото след като връзката приключи . И двамата искате да продължите напред и сами да намерите своето щастие. Предполагането, че нещата биха могли (или би трябвало да бъдат) различни, едва ли служи на целта да продължим здравословно и благодатно. „Не е оптимално да създаваме допълнителни и ненужни чувства на копнеж и страдание, когато не се налага“, казва автор и лайф коуч Ейдън Парк . „Ако не сте заедно, не сте заедно по най-вероятно много причини. Продължете напред с живота си, вместо да се опитвате да създадете емоционална връзка. ' А за признаците, че сте в токсична ситуация, ето ви Сигналът подписва, че вашият партньор може да бъде емоционално насилен .

„Сега се справям много по-добре.“

iStock

Ако се справяте добре сега, това е страхотно. Но парадирането с успеха ви след разпада служи само за изливане на сол в раната ... и така или иначе може да се окаже неприятно. „Едно от най-лошите неща, които бихте могли да кажете, е сравняването на стария ви живот с начина, по който се справяте в момента“, казва алтернативен здравен експерт Жанин Дювал . „Казването на нещо [като това] е просто наранило и за двете страни, особено ако предпочитате да завършите разговора възможно най-скоро. Винаги е най-добре да останете приятелски настроени. ” И за още полезни съвети, доставени директно във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

Популярни Публикации