Ето защо пеете „Auld Lang Syne“ в навечерието на Нова година

Независимо дали е обичайно Новогодишни планове трябва да присъствате на модно парти или да гледате как топката пада от вкъщи, вероятно всяка година чувате една и съща песен, когато часовникът удари дванадесет. „Auld Lang Syne“ е най-често свързваната мелодия началото на нова година , дори ако изглежда, че никой никога не знае думите толкова добре (Нещо за забравянето на стари познати?) или какво означават те (Защо бихме искали да забравим хората? Това не е всеки празничен.). И така, защо точно е традиция да пеем „Auld Lang Syne“ в навечерието на Нова година? Разровихме се в историята на старата песен, за да обясним как тя се превърна в основен празник и какво всъщност означават нейните странни текстове. За вдъхновение за резолюция, Това е единствената резолюция за Нова година, която всеки прави за 2021 г. .Текстът идва от стара шотландска поема.

Статуя на Робърт Бърнс в Шотландия

Ulmus Media / Shutterstock

Текстът на песента идва от стихотворение, написано от великия шотландски поет Робърт Бърнс през 1788 г., които след това са настроени на стара народна мелодия. Заглавието буквален превод на английски е „стар отдавна“ - по-разговорно, „отдавна“. За още любопитни факти, за да удивите приятелите си, разгледайте 125 факта, които ще ви накарат да се почувствате незабавно по-умни .Историята на самата песен има басновидно качество.

Въздушен изглед на заснежен Единбург Шотландия

Томас Ортега / ShutterstockСпоред RobertBurns.org, поетът изпрати копие на оригиналната песен към Музикалния музей на Шотландия с репликата: „Следващата песен, стара песен, от стари времена и която никога не е била отпечатана, нито дори в ръкопис, докато не я свалих от старец“. Едно вдъхновение за текстовете вероятно е Балада от 1711 г., 'Старият дълъг син' който има подобни фрази. Така че Бърнс вероятно е научил песента от неназования старец, който вероятно я е научил от някъде другаде.За повече факти от историята, изпратени директно във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

Това стана традиция за Нова година в САЩ благодарение на лидер на канадска група.

Мъж и жена държат искри и чаша шампанско на Нова година

Дражен Жигич / Shutterstock

Когато шотландците имигрират в Америка през 19 век, те неизбежно носят песента със себе си. Но огромната му съвременна популярност до голяма степен може да се отдаде на канадски ръководител на име Гай Ломбардо и неговата група, кралските канадци.Много преди скандалната топка, Новогодишната нощ беше отбелязана в Ню Йорк от неговия годишен концерт в края на годината, който включваше традиционното му предаване на „Auld Lang Syne“. Той беше толкова синоним на празника, че в крайна сметка получи прякора ' Мистър Нова година , така че и останалата част от света последва примера.

През 1965 г. той обяснява как е стигнал до самия него сътрудник 'Auld Lang Syne' с края на годината до Списание Life :

„Auld Lang Syne“ е нашата тематична песен - и то много преди някой да ни е чул по радиото - каза Ломбардо. „В конкретната ни част от Западен Онтарио, където има голямо население на Шотландия, беше традиционно групите да завършват всеки танц с„ Auld Lang Syne . ' Не мислехме, че тук се знае. Когато напуснахме Канада, нямахме представа, че ще го пуснем отново.

Ако искате да видите легендарния певец в действие, разгледайте предаването му на „Auld Lang Syne“ - неговият последен - в навечерието на 1977 г., след 48 години поред концерти. А за още песни със скрити значения вижте 20 песни, които не сте познавали, имат тайни съобщения .

Значението на песента все още е неясно за мнозина, които я пеят.

Семеен видео чат на Нова година

Basilico Studio Stock / Shutterstock

Това е известен разговор в Филмът Когато Хари срещна Сали : какво точно се опитва да ни напомни „Auld Lang Syne“ в началото на всяка нова година?

Докато текстовете от кръговото движение все още предизвикват объркване, се смята, че началните редове на песента са трябваше да бъде риторичен : „Трябва ли да се забрави едно познато познание и никога да не се помни? Трябва ли да се забрави познаването на Auld и Auld Lan Syne? Очевидно това означава, че трябва да изпием по едно питие в чест на всичко, което минава, и да си спомним стари приятели. За остроумието и мъдростта, от които се нуждаете през 2021 г., вижте 40 вдъхновяващи новогодишни оферти, за да започнете годината си точно .

Популярни Публикации