Това е кой трябва наистина да плати на среща, казват експертите

Има един страшен момент на всяка дата : когато чекът пристигне на масата и двамата се забъркате какво се случва по-нататък. И докато лицето, което отговаря за взимането на чека на a първа среща с гадже често е спорен въпрос, дори няколко месеца или години след запознанството, една двойка все още може да се кара за това кой да плати. Макар че въпросите с парите често са лични и определено зависят от всяка двойка, експертите предполагат, че по подразбиране трябва да бъде като човекът, който е предложил датата да плати, когато дойде чекът. Прочетете, за да разберете повече, а за други съвети и трикове за запознанства, знайте, че проучванията са открили Носенето на този цвят незабавно ви прави по-привлекателни .Изключването на този, който плаща, въз основа на това кой предлага определена дата, е здравословен начин да запазите финансовата отговорност в една връзка еднаква, докато всеки партньор все още трябва да бъде лекуван от време на време. „Независимо дали става въпрос за първа среща или двойка в дългосрочна връзка, човекът, който е отправил поканата, трябва да бъде готов да плати“, казва експерт по запознанства и автор Кевин Дарне . „В противен случай би било много нагло да предложите да излезете и автоматично да приемете, че другият човек ще вземе раздела.“

знаете ли забавни факти любопитни факти

За да се настроите за финансово равенство във връзката си, експерт по запознанства и връзки Карол Родерик , Доктор по медицина, предлага и двамата партньори да отделят малко средства всеки месец за собствения си бюджет за дата. „Количеството пари, което всеки отделя, трябва да отразява начина, по който двойката се справя с финансите в отношенията си като цяло“, предполага Родерик. „Например, ако един партньор печели значително повече, той може да има по-голям бюджет за дата от своя партньор.“Двойка, която получава чека на вечеря, кой трябва да плати

ShutterstockИзследване от 2015 г., публикувано в SAGE Списания на финанси на запознанства установи, че '74 процента от мъжете и 83 процента от жените съобщават, че и двамата членове на двойката допринасят за разходи за запознанства след срещи в продължение на шест месеца. Мнозинството от мъжете и жените обаче казаха, че мъжете плащат повече от разходите. Почти две трети от анкетираните мъже смятат, че жените трябва да внасят пари за покриване на разходи за запознанства и 44% от мъжете казаха, че ще спрат да се срещат с жена който никога не плаща. 76 процента от мъжете обаче също заявиха, че се чувстват виновни, че приемат пари от жени.Според авторите на изследването констатациите показват „колко хора се съпротивляват или се съобразяват с традиционните норми на пола в един показателен аспект на запознанствата, който в миналото е бил свързан с мъжете, проявяващи добронамерен сексизъм, доминиране и способност да изпълнява ролята на хляб по време на ухажване. ' Разбира се, много се е променило през петте години от публикуването на това проучване, като обществото започва да се отдалечава от сексистката традиция на мъжете, които винаги грабват чека, когато са на среща с жена, която често е маскирана като рицарство.

СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация се регистрирайте за ежедневния ни бюлетин .

Докато мъжете, които плащат за среща, може да се почувстват като мил жест по това време, това всъщност би могло да направи лоша услуга на двойка. Според Форбс , това е очакване към пол, който привидно е положителен, но всъщност е отрицателен, посочен като доброжелателен сексизъм . В този случай обичайът може да бъде в ущърб на кариерата и доходите на жената . Доброжелателният сексизъм намалява стремежа на жените към кариера, забавя изпълнението на задачите им, намалява стремежа им към равно заплащане и влияе на обратната им връзка по време на работа, Форбс доклади.важни неща, които се случиха през 1999 г.

Изключването кой партньор плаща сметката въз основа на това кой е предложил датата позволява връзката да остане равна и смекчава всяко скрито недоволство. Освен това, както казва Родерик, „позволява на всеки партньор да лекува и да бъде лекуван“. Просто казано, добавя тя, „поддържа нещата забавни“. И за повече съвети за навигиране в света на запознанствата вижте Според терапевта това е изключение номер 1 за мъжете .

Популярни Публикации