Ето какво е да се откажеш от алкохола за една седмица

Това беше типично лятно неделно готвене: деца се гонеха един друг през задния двор, музика се чуваше през Bluetooth високоговорител, бургери пушеха на скарата и бутилки и бутилки розе, червени смеси и хрупкави бели. Това беше и последната вечер, в която бих се насладил на алкохол в продължение на солидна, самоналожена седмица.

Да се ​​каже, че американците имат сложни отношения с алкохола, е подценяване. Ние сме наясно с жертвите на злоупотребите, но това се смесва с изследвания, които показват това умерената консумация на алкохол може да бъде полезна за вас и гарнирани с щедро изпръскване на Култура „Wine Mommy“ . Докато срещите на Ал-Анон и АА са повсеместни и аплодирани, пищни брънчове и измислици с щастливи часове давят нашите емисии в Instagram. Не е чудно, че сухият януари и трезвият октомври вече оцветяват календара, задължителни въздържали се от целогодишен навик, който застрашава колективните ни талии, банкови сметки и черен дроб.

В моя собствен живот алкохолът също така прокарва тънка граница между шарка и благодат. И двете страни на родословното ми дърво са омърсени от алкохолизъм, завещано наследство от загубени работни места, разрушени бракове , правни проблеми и ранна смърт. За мен тенденцията към прекалена употреба е наследствена, предаден надолу точно заедно с острия ми нос и къдрава коса.И обратно, алкохолът отдавна е моят личен герой, смазвайки лекотата ми по партита и барове на покрива, сваляйки осакатяващата ми социална тревожност с един изстрел. Дори у дома вечерна чаша вино или коктейл е стандартна, омекотявайки ръба на дълъг, стресиращ ден.Боже мой пиене не е нещо, което често поглеждам трудно в края на краищата, консумацията ми попада в рамките на приета дефиниция на „умерено пиене“ и никога не съм изпитвал най-лошите последици от употребата на алкохол, като DUI или загубата на работа или връзка. Но бях любопитен за по-малко очевидните ефекти на алкохола върху живота ми: въздействието му върху настроението ми, съня ми, семейството ми. Дъщерите ми на средна училищна възраст научават за злоупотребата с алкохол в здравен клас и се чудех дали задавам това подходящ пример на здравословна връзка за възрастни с нещата.сънища за сватби значение

Имаше само един начин да бъдем сигурни и това беше студената пуйка.

Обявих седмицата си на теглото само за съпруга си Майкъл, а любител на виното и маратонец, който лесно закалява пиенето си въз основа на тренировъчния си график. „Сигурни ли сте, че това е най-добрата седмица за това? Какво ще кажете за готвенето? '

О, отидох на казаното готвене и пих вино, сякаш никога повече няма да го опитам. И тогава Опитах трезвеност в продължение на една седмица, точка.Приятели поздравяват чаши за вино на барбекю, съпругът излиза бисексуален

Shutterstock

личност на 31 август рожден ден

Нямах конкретен план за новата си диета с „нулев алкохол“, което ме накара да се страхувам от Ден 1. За разлика от почистванията, които предприемах в миналото, къщата не беше умишлено измита от въпросния забранен плод във фризера седеше вкусна, наполовина напълнена бутилка водка, тихо ме подиграваше с леденостудената си наличност. Вместо това през нощта 1 си сипах висока чаша филтрирана вода и взех в леглото си с котката си и дебела книга.

До сутринта вече се почувствах любопитно ободрен и новоотдаден да преживея трезвата седмица.

В следващите дни отхвърлих всякакви подмами да се отдавам, отменяйки предварително планираните вечери и отказвайки покани за напитки. Вместо това се съсредоточих изцяло върху това колко добре се чувствах, внезапно по-ясно и по-енергично. бях спи спокойно , непрекъснато за осем до деветчасови участъци . Всяка сутрин се чувствах освежен, кожата ми пълничък и росен .

Въпреки чудодейните физически странични ефекти, социалният ми живот се разрастваше експоненциално. В допълнение към намаляването на вечерите и щастливите часове с приятели, нощувките със съпруга ми са плоски. Моят тен може би си струваше да дефилира из града, но вечерята в любимата ни пържола прозвуча скучно без бърбън. Не пиенето, както се оказа, ме накара да искам изолирам се .

Sober Me също изискваше a солидна рутина . Вместо да се къдря всяка вечер с Нетфликс и коктейл, на който посветих вечерите си грижа за себе си : почистване на лице, домашен манипедис, спояване чрез изоставане на маски за лице (толкова много маски, толкова много внезапно свободно време!). Разговарях до късно през нощта с дъщерите си, поглъщайки притесненията им отправяйки се обратно към училище след дългата, вяла лятна почивка. Четох дебели и сложни литературни романи и дъвчех мелатонинови гуми като изискани сладкиши късно вечер.

Но Ден 5 най-накрая отхвърли моята антисоциализираща стратегия: Приятелите ни напускаха щата и партито за заминаване в петък вечер щеше да бъде последният ни шанс да прекараме време с тях. Всяко излизане с тази група приятели се концентрираше около алкохола. Наистина не знаех дали и двамата мога да избягвам да пия и избягвам натрапчиви въпроси за това защо го правя.

възможно ли е да се развие фотографска памет

Разбира се, червеното вино течеше и коктейлите се разбъркваха. Но докато се изливаха изстрели, нито една душа не бе забелязала толкова много върху моята първостепенна чаша газирана вода. И моята социална тревожност, нещо, което толкова много исках да прикрия с коктейл, се оказа заразима. Sober Me беше по-сдържан, но бяхме сред приятели, никой от които не би ме осъдил, че съм по-малко общителен от обикновено. Съпругът ми каза, че е впечатлен от моя ангажимент да следвам безразборния дух на седмицата и честно казано, аз също бях.

Бутилка вино пред телевизора

Shutterstock

Вечерта на Ден 7 обаче открих, че Майкъл вяло наваксва с гледането на телевизията си, чаша пино ноар се върти между пръстите му. Само часове срамежлив да постигна целта си, веднага ме обзе детска завист.

„Трезвостта е скучна!“ Обявих. Съпругът ми се засмя. „Да, определено е така“, каза той, като ми наклони чашата, преди да погълне сластна глътка.

какво означава, когато сънуваш вълци

Като възвръщаемост го накарах да ме заведе на следващия ден за кървава Мери. Застанал пред мен на масата, натрупан високо с пържен бекон и градина от мариновани зеленчуци, това беше лесно най-вкусният брънч коктейл, който някога е минал покрай устните ми. Въпреки че не пия през деня, усещането беше като подходящ ритуал, кимване на седмицата ми на отрезвяване и контрола, който открих, мога лесно да поставя върху консумацията си.

И така, какво научих в седемте си кратки дни без алкохол? Това прескачане на соса означаваше, че имам повече енергия. Аз заспа по-дълбоко , мечтаеше по-живо , и се събуждаше по-рядко. Аз падна няколко килограма . Справях се със социалната тревожност, като й обръщах внимание, вместо да я успокоявам. И прекарах повече време с дъщерите си тийнейджъри, слушах и се свързвах, а не се борих. (По-късно ги попитах дали те смятат, че съм по-различен през седмицата и двамата настояха, че не съм - успокояващ знак, че типичната ми консумация е едновременно незабележима за тях и не оказва влияние върху връзката ни.)

В интерес на истината, моята трезва седмица беше скучно е. За мен алкохолът затопля и оживява, че го прави вкусът на храната е по-добър и кара дори баналните преживявания да блестят с възможност. Но също така научих, че за разлика от моите трагични семейни предшественици, аз мога да направя избора да се въздържам или да се въздържам, за да избера „скучно“ пред опустошението на зависимостта всеки път.

Още от моя малък експеримент пия много малко. Бях по-внимателен алкохолен ефект върху тялото и настроението ми и по-осъзнато, че умереността не е ограничение, а категорично здравословна стъпка към баланс . И с удоволствие ще наздравя за това.

е прекратяване на играта

И ако сте любопитни за пиенето си, научете се Какво казват вашите навици за пиене за вашето здраве .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации