Това е най-редкият цвят в чантата ви от M&M

Една от най-запомнящите се части на класическия romcom Сватбеният организатор е когато Стив ( Матю Макконъхи ) казва на Мери ( Дженифър Лопез ), че той яде само кафявите M&M, защото те „имат по-малко изкуствено оцветяване, защото шоколадът вече е кафяв“. Разбира се, Стив, за когото се предполага, че е лекар, явно греши, като се има предвид, че бонбонената обвивка е направена от хранителен оцветител. Но това е сладка сцена, въпреки че говори за факта, че всеки изглежда има един цвят на M&M, който предпочита пред всички останали, и ако срещнете някой, който обича същия цвят, правилата на romcom диктуват, че те са вашата сродна душа .Но ако някога сте отваряли пакет M&M, изсипвали бонбоните на масата и поглеждали истински, твърдо купчината, ясно е, че някои цветове изглеждат значително облагодетелствани от другите. И така, ако Стив яде само кафявите M&M, на колко всъщност се добавят?

мечтае да бие някого

Оказва се, че отговорът зависи от периода от време, тъй като тези шоколадови лакомства с формата на копчета са имали немалко промени след представянето им през 1941 г. Оригиналните цветове са били червено, жълто, виолетово, зелено и кафяво, но червеното е трябвало да бъдат заменени с оранжево през 1976 г. поради опасения, че червеното багрило съдържа канцерогени (което всъщност те не са).Десет години по-късно студент на име Пол Хетмон еднолично ги донесе обратно към живота чрез създаване на „Общество за възстановяване и опазване на червените M&M“, което стана вирусно по целия свят и пасеше завръщането им. През 1995 г. синьото беше избрано да замени тен на M&M чрез всеобщо гласуване и оттогава редовен пакет от M&M съдържа шест цвята: кафяв, жълт, зелен, червен, оранжев и син.През 1997 г. уебсайтът на Марс стигна дотам, че изброява разпределението на цветовете като 30% кафяво, 20% жълто, 20% червено, 10% оранжево, 10% зелено и 10% синьо. След това, през 2008 г., те се промениха на 24% синьо, 20% оранжево, 16% зелено, 14% жълто, 13% червено, 13% кафяво. Но един ден разбивките на цветовете изчезнаха от сайта и всичко стана загадка. Е, докато Рик Уиклин - статистик в софтуерната компания SAS - си постави за задача да измисли дистрибуцията сам в началото на 2017 г.В продължение на седмици той взе две лъжички M&M от голям буркан в стаята за почивка на кабинета си и започна да ги брои. В крайна сметка на базата на 712 M&M, той реши, че разбивката на цветовете е сега 19,5% зелено, 18,7% оранжево, 18,7% синьо, 15,1% червено, 14,5% жълто и 13,5% кафяво, което би направило любимите кафяви M&M на Стив странните.

Съществува обаче обрат на сюжета. Когато Уиклин се свързва с Марс, за да разбере колко точен е той относно разбивката, той е информиран, че обикновените (т.е. „не фъстъци“, „не гевреци“ и т.н.) M & M се произвеждат в две различни фабрики - една Ню Джърси, другият в Тенеси - всеки от които имаше малко по-различни цветови разпределения.

сладки цитати, които да му кажете

Те му изпратиха своите данни и той установи, че пробата му е приблизително изравнена с тази на фабриката в Тенеси. Разбиването на цветовете на фабриката в Ню Джърси, от друга страна, беше 25% синьо и 25% оранжево, а останалите четири цвята бяха разделени на равномерни 12,5% всеки. По какъвто и начин да го нарежете, кафявото - което някога е било водещият цвят - сега е изместено на гърба на опаковката и към днешна дата Марс никога не е предлагал обяснение защо.Така че може би Стив беше прав и ядеше само кафявите е по-здрави - макар и само защото са толкова малко! А за по-глупави знания няма как да не прочетете, вижте тези 50 факта, толкова луди, че няма да повярвате, че всъщност са истина .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации