Тази емблематична компания за спортни стоки затваря магазини в цялата страна

Последната жертва на настоящият ужасен климат на дребно е една от най-дългогодишните американски компании за спортни стоки. Тази седмица се появи съобщението, че Спортно облекло Columbia ще затваря множество локации в цялата страна . Компанията, която работи от 82 години, наскоро претърпя ниски печалби, принуждавайки закриването. Прочетете за повече, а за други тъжни новини за опора от детството ви вижте Тази любима ресторантска верига, току-що подадена за фалит .

Съобщението на Колумбия последва огромните печалби за третото тримесечие, които показаха, че приходите на компанията са намалели с 23 процента, което е с повече от 65 милиона долара по-малко от прогнозата за 767 милиона долара. Тим Бойл , президент и главен изпълнителен директор на Колумбия, обясни спада в печалбите на драстичен спад в броя на личните купувачи с продължаващите ограничения около COVID-19 . „Докато септември беше най-силният ни месец от тримесечието в нашия бизнес директно към потребителите в САЩ, не сме забелязали трайно подобрение в трафик от магазини за тухли към днешна дата “, каза Бойл в изявление. „Очаквахме трафикът на тези пазари да остане в депресия, докато туризмът не се възобнови.“

„Продължаваме да оценяваме портфолиото и очакваме да затворим допълнителни магазини с недостатъчно представяне“, добави той. „За да подобрим рентабилността на магазините, ние сме фокусирани върху подобряването на ефективността на труда в магазините, а преговорите за наем продължават.“ Все още няма новини кои магазини ще се затворят и колко.Колумбия обявено през април че Бойл е намалил заплатата си на 10 000 долара до януари 2021 г. „за да отрази ангажимента на ръководството да фокусира наличните средства върху бизнес нуждите и служителите“.Задачи по математика за 6 клас с отговори

Базирана в Портланд, Орегон, Columbia Sportswear винаги се е фокусирала върху дрехи, обувки и аксесоари на открито, които „отразяват нашето тихоокеанско северозападно наследство и неукротим дух“. Основател Герт Бойл е дъщеря на германци, които са избягали от нацисткия режим през 1937 г. и първоначално основават Columbia Hat Company. Когато Герт го пое през 1970 г., той се превърна в Columbia Sportswear и се разшири в пълна гама външно оборудване. През 1986 г. известната парка „Bugaboo“ беше освободен, еталон в алпийските ски облекла през 1996 г. ги видя Спортни риболовни уреди гама, въведена за риболовци и през 2016 г. те създадоха иновативната Outdry Extreme Eco гама , с якета, изработени от рециклирани пластмасови бутилки и безцветни тъкани за минимално въздействие върху околната среда.Вече Columbia Sportswear имаше затвори осем магазина в САЩ и затвори европейските си магазини „до допълнително известие“ още през март, като тези нови постоянни затваряния на други магазини ще последват. Прочетете за още магазини, които спират, а за последните новини от света на дребно проверете защо Тези 2 основни търговски вериги, току-що подадени за фалит .

Прочетете оригиналната статия на Най-добър живот .

1 Картър

каруцари и екстериори на магазина oshkosh

Shutterstock / JHVEPhotoЛюбима детска марка Carter's , която също притежава OshKosh B’Gosh, обяви в края на октомври, че ще закрие 200 магазина. Изпълнителен директор и председател на Картър Майкъл Кейси каза, че приблизително 60 процента от затварянията ще бъдат завършени до края на 2020 г. И за още една константа в живота ви, която е в опасност, вижте Вашият Starbucks може да бъде един от 800-те Затваряне за добро .

2 Бананова република

Магазин за бананова република {Продажби след празника}

Shutterstock

Стана ясно, че слабото звено в Gap Inc. е Banana Republic, което представлява едва 15 процента от общите продажби на марката миналата година. В резултат на това Gap Inc. - която също включва магазини Gap, Old Navy и Athleta - обяви, че ще бъде кофраж 130 магазина Banana Republic до края на 2023 г. И за друга любима марка, която изчезва, вижте Този любим магазин на Cult затваря всички местоположения в САЩ .

3 Gap

The Gap Store

Shutterstock

Съименникът на Gap Inc., който представляваше 28 процента от продажбите на компанията през 2019 г., също не е в безопасност. Изпълнителният директор обяви това една трета от местата на Gap в Северна Америка —Които са 22o магазина— ще бъде затворено до края на 2023 г. И за друг основен стил, който спира магазините, вижте Тази популярна верига за облекло току-що обяви, че затваря 250 магазина .

4 Лорд и Тейлър

Лорд и Тейлър Магазин {Продажби след празника}

Shutterstock

Финансовата предизвикателства за Lord & Taylor започна много преди COVID, но пандемията беше гвоздеят в ковчега. В опит да спаси Lord & Taylor, веригата беше продадени на Le Tote през 2019 г. Това обаче не беше достатъчно, за да спаси компанията, особено с допълнителните икономически затруднения, породени от блокирането на коронавируса. Компанията обяви, че ще бъдат излизане от бизнес и затваряне на кофражи на всички места след подаване на молба за несъстоятелност през август. И за по-актуални новини на дребно, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

5 век 21

век 21 универсален магазин екстериор

Shutterstock

През септември съ-изпълнителен директор на Century 21 Реймънд Джинди каза, че въпреки че има оцелели други трудности , базираната в Ню Йорк верига ще трябва да се затвори в резултат на COVID. Любимата компания подаде молба за несъстоятелност и е в процес на закриване всички 13 места в Ню Йорк, Ню Джърси и Пенсилвания. Неговият уникален магазин във Флорида вече е затворен за постоянно, заедно с два в Ню Джърси и един в Ню Йорк. А за още тъжни новини за емблематична компания, разберете дали Вашите Dunkin 'понички може да се затворят завинаги до края на годината .

Популярни Публикации