Този емблематичен универсален магазин подава документи за несъстоятелност

Тъй като пандемията на COVID-19 продължава да се отразява на икономиката, друго известно име е отишло до стената - Belk, емблематична южна верига универсални магазини , подава молба за защита срещу несъстоятелност по глава 11. Като най-големият частен универсален магазин в страната, в момента Belk работи в 16 държави в 300 магазина, но сега бъдещето му е под въпрос.През последната година подобни вериги универсални магазини, включително Neiman Marcus, JCPenney и Lord & Taylor са подали молба за фалит, знак за това колко трудни условия са били. За пълната история на проблемите на Belk и какво означава това за марката, прочетете нататък. А за друг магазин, който за съжаление си отива, вижте Този любим магазин затваря всички свои местоположения в САЩ .

Белк е част от Юга вече 130 години.

вход на универсалния магазин belk в търговския център

ShutterstockБелк е основана през 1888 г. от Уилям Хенри Белк използвайки инвестиция от 750 долара и заем от 500 долара, за да отвори първия си магазин в Монро, Северна Каролина. Първоначално се казваше The New York Racket, но след като Belk привлече брат си в бизнеса, те започнаха да търгуват под фамилното име. Към 1943 г. името Belk е в 195 магазина на юг. А за друг универсален магазин, който страда, вижте Този популярен универсален магазин затваря всички свои местоположения .колко често трябва да сменяте бельото си

Белк вече не е семейна работа.

Хоризонтът на Шарлот, Северна Каролина с падаща зеленина на преден план

iStockТри поколения от семейство Белк бяха собственици на веригата универсални магазини до 2015 г. В този момент, Тим, Маккей и Джон Р. Белк продаде бизнеса за 3 милиарда долара на Sycamore Partners, частна компания със седалище в Ню Йорк. Последва период на подновяване с наемането на компанията Лиза Харпър като първата жена (и не-Belk) изпълнителен директор и инвестира 70 милиона долара в продължение на две години, започвайки през 2017 г., за освежаване на съществуващи магазини и отваряне на нови, насочени към привличане на по-млади клиенти. А за повече новини на дребно, изпратени директно във вашата пощенска кутия, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

Белк придоби дълг точно когато моловете изпаднаха в немилост.

iStock

Продажбата обаче натовари Belk с над 2 милиарда долара дълг, точно както универсалните магазини и моловете започнаха да падат в немилост с нарастващ брой продажби, движещи се онлайн. По този начин Белк също започна да се бори да подкрепи своите повече от 20 000 служители, разпределени в 300 магазина в 16 щата, с допълнителни 1300 служители в централата на компанията в Шарлот, Северна Каролина.С избухването на пандемията COVID-19 служителите бяха масово изнесени, докато на възрастните членове на екипа заплатите бяха намалени с до 50 процента. Осемдесет корпоративни роли вече бяха елиминирани през февруари 2020 г., а повече загуби на работни места следваха през юли. Според доклад от юли 2020 г. в New York Post , Sycamore Partners първоначално планира да обедини Belk с JCPenney , който подаде молба за несъстоятелност през май. Тези планове привидно пропаднаха и до октомври, Форбс съобщаваше, че много Доставчиците на Belk казаха, че не им плащат своевременно, ако изобщо. А за друг магазин, който страда, вижте Този популярен магазин за дрехи се затваря най-малко на 200 места .

Belk ще продължи „нормалните операции“ по време на своето преструктуриране.

отвън на универсален магазин Belk в Кейп Корал, Флорида

Shutterstock

Sycamore Partners обяви в съобщение за новини на 26 януари, че е сключило споразумение за подкрепа за преструктуриране (RSA) с Belk, което ще види магазина досие за глава 11 фалит . В изявлението се подчертава, че Belk ще продължи „нормалните операции“ през процеса, като Sycamore очаква Belk да излезе от фалит до края на февруари.

The Шарлот Наблюдател съобщава, че това ще пропусна Belk с около 450 милиона долара дълг и ще избегне всякакви допълнителни загуби на работа или затваряне на магазини. „Уверени сме, че това споразумение ни поставя по правилния дългосрочен път към значително намаляване на дълга ни и ни предоставя по-голяма финансова гъвкавост, за да изпълним задълженията си и да продължим да инвестираме в нашия бизнес“, Харпър, Главен изпълнителен директор на Belk , се казва в изявление чрез USA Today . А за повече компании на същото място вижте Тази любима марка, току-що подадена за фалит .

духовен смисъл на намирането на квартири
Популярни Публикации