Тази любима 200-годишна компания за обувки може да изчезне

Заключванията в близост до страната, предизвикани от пандемията на коронавируса, кратерираха американската икономика, оставяйки много компании кофражи на някои от магазините им а други се затварят изцяло. По-рано този месец може би сте чували за H&M затваря 250 магазина , но сега има още една любима марка, още по-стара, с която може да се наложи да се сбогувате . Clarks, основана в Англия през 1825 г., затваря цели 50 от своите магазини. Според доклад от 7 октомври, публикуван в Източна ежедневна преса , обувната компания прави опит да остане на повърхността затваряне на до 50 магазина във Великобритания , решение, последвано от скорошно закриване в САЩ.На 14 септември, Бостън Глоуб съобщи, че Кларкс може да бъде затваряне до една четвърт от търговските магазини на САЩ на марката до края на 2021 г., намалявайки броя на разположенията в щата от 214 на „някъде в средата на 100-те години“, според президента на Clarks Americas Гари Шампион . „Прекалено разширихме портфолиото си от тухли и хоросан“, обясни той. (Представители на компанията казват, че броят на затворените магазини не е окончателен.)

входа на магазина clarks в търговския център

Shutterstock / Мартин ДобреТова обаче не е първият неуспех за марката през последните месеци. През април World Footwear съобщи, че Кларкс обмисляше да затвори редица от 347 обекта на дребно в Обединеното кралство. През май марката обяви, че ще премахне 1000 работни места по целия свят през следващите 18 месеца, като управляващ директор каза на Drapers, че „ съкращенията бяха неизбежни . 'Clarks прави последния пропуск на Hail Mary, за да поддържа магазините отворени, като Reuters съобщава, че компанията е предложила на LionRock Capital, базирана в Хонг Конг инвестиционна фирма, възможност да да бъде мажоритарен акционер в бизнеса, който се оценява на 193 милиона долара.Както знаете, Clarks далеч не е единственият магазин, който е принуден да направи големи промени в светлината на пандемията на коронавируса. Прочетете, за да откриете кои други магазини прекратяват дейността си. И за по-голяма представа за това кои фирми си затварят вратите, Тази основна верига за киносалони току-що обяви, че затваря всички места .

1 H&M

Отпред на магазина H&M, имена на маркови съкращения

Shutterstock

На 1 октомври марката за дрехи и домакински принадлежности H&M обяви, че ще затвори 250 от своите 5 076 магазина поради загуба на продажби, свързана с COVID. В изявление марката отбелязва, че „все повече клиенти започват да пазаруват онлайн по време на пандемията“.Докато в един момент по време на пандемията 80 процента от магазините на веригата бяха временно затворени като предпазна мярка, мнозинството отново отвори врати, като представители на марката изразиха оптимизма си относно способността им да останат на повърхността. „Въпреки че предизвикателствата далеч не са приключили, ние вярваме, че най-лошото е зад гърба ни и сме в добра позиция да излезем от кризата по-силни“, главен изпълнителен директор на H&M Хелена Хелмерсон се казва в изявление. Чудите се кои други магазини не са дълго за този свят? Този любим домашен магазин затваря повече от половината от своите местоположения .

2 Нейман Маркус

Лас Вегас, Невада, САЩ - 24 май 2014: Местоположението на Neiman Marcus на булевард Лас Вегас в центъра на Лас Вегас, Невада. Neiman Marcus е верига от луксозни универсални магазини с локации в САЩ.

iStock

Нейман Маркус цитира „безпрецедентно прекъсване, причинено от COVID-19 пандемия “като основен фактор при решението на марката да излезе от процеса на несъстоятелност след затваряне само на 22 от американските си локации.

3 Nordstrom

Nordstrom

Shutterstock

През май Nordstrom обяви, че ще бъде затваряне на 16 от универсалните си магазини в допълнение към трите си магазина от висок клас Jeffrey, според доклад на CNBC. Те обаче представляват само малка част от държавното портфолио на марката, като 100 от универсалните магазини на компанията и нейните места Nordstrom Rack остават незасегнати от тези промени. И за повече новини за любимите ви магазини, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

4 Лорд и Тейлър

Лорд и Тейлър магазин със знак за затваряща продажба

Shutterstock

Универсален магазин Lord & Taylor , която за първи път отвори врати през 1826 г., обяви на 27 август, че ще затвори окончателно всичките си 38 магазина след подаването на несъстоятелност по-рано същия месец. „Смятаме, че е разумно да оставим едновременно останалата част от магазините в ликвидация, за да увеличим максимално стойността на материалните запаси за имота, като същевременно търсим опции за марките на компанията“, Ед Кремер , главен офис за преструктуриране на компанията, се казва в изявление.

5 Stein Mart

Местоположение на Stein Mart в Рочестър Хилс, Мичиган. Stein Mart е верига от универсални магазини в САЩ.

iStock

Дисконтният универсален магазин Stein Mart подаде молба за несъстоятелност през август, малко след което компанията обяви намерението си да затвори всичките си 280 места за продажба на дребно. Марката не губи време, разтоварвайки празните си магазини, с партньори от A&G Real Estate изброява всички витрини на магазини под наем на 14 септември. И за още магазини, с които се сбогуваме, Тази любима търговска верига може да затвори магазин близо до вас .

6 век 21

век 21 универсален магазин екстериор

Shutterstock

Century 21, регионален универсален магазин, обичан от всички от истински знаменитости на измислени герои като Сексът и градът Кари Брадшоу , съобщи на 10 септември, че 13-те му локации в Ню Йорк, Ню Джърси и Пенсилвания ще бъдат затворени.

Очевидно не е имало загубена любов между Century 21 и неговите застрахователи след новините. „Нашите застрахователи, на които сме плащали значителни премии всяка година за защита срещу непредвидени обстоятелства, каквито имаме днес, са ни обърнаха гръб в този най-критичен момент 'Съвместен изпълнителен директор на Century 21 Реймънд Джинди каза в мехурчесто изявление.

Популярни Публикации