Това са цветовете на боите, които според експертите никога не се използват във вашия дом

Определено има някои предимства и недостатъци, когато става въпрос за проектиране и декориране на вашия дом - особено по отношение на цвета на боята. В края на краищата, свежият слой боя може незабавно да промени усещането за всяка стая във вашата къща, както и естетиката на екстериора. И когато става въпрос за избор на цвят на боята, не всички оттенъци са създадени еднакви, като някои нюанси е по-добре да останат в категорията „не“. И така, преди да подготвите четката и валяка да са готови за работа, ето ви експертите по цветовете на боята казват, че никога не трябва да използвате в определени стаи от дома си.Не използвайте червено в спалнята.

Мъжка стена за боядисване с валяк за боядисване. Боядисване на апартамент, ремонт с червена боя.

iStock

Червеното може да е любимият ви цвят, но няма място в спалнята ви, казва Женева аарон , основател на Къщата на жицата . В крайна сметка цветът предизвиква интензивна физическа и емоционална реакция - и обикновено, не по добър начин.„Човешкият мозък има висцерален отговор на червения цвят, защото това е цветът на кръвта“, казва Аарон. „Свързваме го с опасност, така че кръвта тече и сърцето бие по-бързо. Това не е видът усещане, което искате да имате, докато се опитвате да заспите през нощта.Пазете от бяло в банята.

бели стени в баня

iStockБелите стени стават все по-популярни в баните, правейки нещата да изглеждат нови и искрящи. Но този чисто нов външен вид продължава само толкова дълго, казва Аарон. Тя посочва, че „петна се виждат много по белите стени, и когато банята обикновено е“ една от най-грубите стаи в къщата , 'това просто не е най-умният избор.

мечтаете за сватбени рокли

„Това е единствената стая, която бихме препоръчали да сме дръзко - може би боядисването на стените в коралово розово или оранжево“, казва Ашли Баскин , агент по недвижими имоти и член на борда на Дайджест за домашния живот . „Този ​​тип изявления могат да олекотят дома и да ви позволят да покажете истинските си цветове.“

И го избягвайте и в домашния офис.

бял минималистичен домашен офис с лаптоп на маса

iStockС толкова много отдалечени работни места там , необходимостта от удобен домашен офис е по-важна от всякога. Това означава да се избягва такъв с бели стени, казва Кортни Кийн , директор на операцията в MyRoofingPal . Белият цвят, казва тя, може да „доведе до напрежение в очите и умора“, което вече е притеснително за хората, които работят на компютър по цял ден.

„Яркото бяло, обграждащо ви на всяка стена, може да допринесе за чувство на безпокойство, заедно с причиняването на умора на очите с времето“, добавя Марти Башър , експерт по дизайн с Модулни дрешници . 'Бялможе да изглежда и като добър вариант да направите една стая да изглежда по-голяма, но всъщност може да накара една стая да се чувства безжизнена и кухи, като преувеличава сенките. '

Не използвайте кафяво върху външните стени.

отблизо кутия кафява боя и четка, потопена в нея

iStock

Сам Уитакър , експерт по домашен дизайн и редактор в Златната , казва, че никога не трябва да боядисвате външността на дома си в кафяво, което според него е цвят, който издава „изключително скучно и скучно настроение“. Не само това, но Whittaker казва, че в бъдеще това също ще намали стойността на дома ви и ще затрудни продажбата на имота.

Или в хола.

хол с кафяви стени

iStock

Джон Монте , интериорен дизайнер, базиран в Сиатъл, отбелязва, че има някои нюанси на кафявото, които могат да работят добре в хола, но в по-голямата си част той призовава собствениците на къщи да стоят далеч от цвета.

„Особено когато става въпрос за по-малки пространства, препоръчваме ви да стоите далеч от тъмните нюанси или кафявите цветове“, казва Монте. 'Казано по-просто, те могат да накарат едно пространство да се чувства прекалено мрачно, а в случай на по-малки жилищни площи, стаята ви да се чувства още по-малка.'

Избягвайте тъмните нюанси на сивото в кухнята.

млада жена, избираща между мостри от сиво за стената си

iStock

какво означава да мечтаеш за спечелване на пари

Грей със сигурност има момент, но въпреки тенденцията , трябва да държите тъмните нюанси на цвета извън вашата кухня. Гинтарас Степонкус , маркетинг мениджър в Твърди водачи , казва, че те са известни с това, че „стимулират депресия, загуба или негостоприемство“. Това ги прави особено сурови и трудни за тях по-малки кухни без прозорци , той казва.

Пазете жълто от външната страна.

жълт екстериор на дома коя част от покрива е показана

iStock

Експерт по подобряване на дома и основател на Ремонтен обувен лагер Кришнан Арчана казва, че „без значение колко красив е интериорът, жълтата външност избледнява целия облик на вашия дом“ Не само това, но и анализ на цветовете на боята, извършен от Zillow през 2018г , установи, че използването на жълто върху екстериора на къщата всъщност намалява стойността му с повече от 3000 долара.

Не поставяйте лилаво в спалнята.

стена на спалня с лилава боя наоколо

iStock

Ако искате да сте сигурни, че спите добре през нощта, тогава определено не боядисвайте спалнята си в лилаво. A Проучване на Travelodge 2013 г. установи, че цветът е един от най-малко благоприятна за пълноценна почивка през нощта —И има способността да „провокира кошмари“. Тези, които спяха в стаи с лилави стени, получиха само средно 5 часа и 56 минути на сън всяка вечер, установи проучването.

Избягвайте да смесвате зелено и кафяво във всяка стая.

тъмнокафяв зелен цвят боя в четка за боядисване

Shutterstock

Според Whittaker, цветовата комбинация, известна още като непрозрачно куше, трябва да се избягва на всяка цена. Неприятният нюанс, казва той, „напомня на жлъчката“ и може да е просто „най-лошият цвят, който можете да нарисувате в дома си“.

Това е толкова универсален цвят, който през 2012 г. консултативен екип в Австралия използва го за проектиране на обикновени пакетчета цигари, след месеци проучвания какъв дизайн цвят би имал обратния ефект от примамването на потребителите.

секс мечта за някого

И използвайте само пестеливо розово.

Изглед отблизо на женски майстор, който взема розова боя от кутията с помощта на четка.

iStock

Акцентните стени в розово са добре, но Тоня Браун , Главен изпълнителен директор на T0 Готово , казва да избягвате да боядисвате всяка стая в дома си изцяло в розово, защото цветът има тенденция да поеме.

„Независимо дали става въпрос за вашата кухня, хол или тоалетна, няма да забележите какво има в стаята, а просто, че това е„ розова стая “, казва тя. „В по-голямата си част това не е предназначението му, а да бъде на заден план и да се слее с останалата част от естетиката на стаята.“

Популярни Публикации