Това са най-малко населените места на Земята

Факт: земята е едно претъпкано място . Точно сега, както се оценява от Справочно бюро за населението , има почти седем милиарда души на планетата. И сякаш се тъпчат в едни и същи пощенски кодове. Просто погледнете Ню Йорк, където според Бюро за преброяване на населението в САЩ , осем милиона души се притискат в малък географски регион, което прави гъстотата на населението около 27 000 души на квадратна миля. Или насочете погледа си през Тихия океан, към Токио: Според Токио столично правителство , повече от 13 милиона души живеят в града при скорост от близо 6 200 души на квадратен километър, което го прави най-гъсто населеният град в Япония.

Но какво да кажем за местата, където хората не са толкова плътно опаковани? Докато населението набъбва и хората се преместват в мегаполисите, все още има няколко остатъка, където земята царува над хората. Използване на данни от Световната банка , ето 13-те най-слабо гъсто населени страни - изчислени от плътността на населението (хора на квадратен километър) - на планетата. Ако искате да избягате от цивилизацията за заклинание, ето къде трябва да отидете.

13 Централноафриканска република

централноафриканска република, най-ниска гъстота на населението

ShutterstockПлътност на населението: 7.49The Централноафриканска република е страна без излаз на море с една от най-ниските плътности на населението в света. За съжаление, според Агенция на ООН за бежанците , това е преди всичко защото правителството е обхванато от конфликт, принуждавайки повече от 600 000 души да напуснат домовете си.12 Казахстан

население в Казахстан, най-ниска гъстота на населението

Shutterstock

Плътност на населението: 6.77

С обща площ от над 2,7 милиона квадратни километра, Казахстан е най-голямата държава в света без излаз на море. Също така е един от най-слабо населените по отношение на плътността. Повечето групи от население на тази бивша съветска република се намират в далечния север или далеч на юг, оставяйки вътрешността на страната оскъдна.11 Мавритания

мавритания, държава, най-малко населени места

Shutterstock

любовник таро любов

Плътност на населението: 4.27

По-голямата част от сушата в Мавритания попада в пределите на безплодната пустиня Сахара - постоянно горещ, сух и прашен климат, който ограничава сладководните води и е склонен към периодични суши. В резултат на това голяма част от страната е безлюдна.

10 Канада

Канада пустиня, умопомрачителни факти

Shutterstock

Гъстота на населението: 4.08

Разбира се, ще намерите много хора в многолюдни Канадски градове, като Торонто (население: 2 731 571), Монреал (1 704 694) или Ванкувър (631 486). Но тези градове (и повечето от останалите населени места) са на един хвърлей от американската граница. Пътувайте на север и ще откриете толкова много Северният регион на Канада —Която е заета от планини, ледници и вечна слана - е необитаема.

9 Ботсвана

ботсванска гора, най-малко населени места

Shutterstock

Гъстота на населението: 3.98

топ смешни филми на всички времена

Страна без излаз на море в Южна Африка, Ботсвана се определя от пустинята Калахари и блатистата делта Окаванго. Докато Ботсвана има около 2 милиона души, повечето от тях се ориентират към столицата Габороне или град Франсистаун. Нивата на населението в и около пустинята Калахари обаче остават ниски поради силните пустинни ветрове, а районът в близост до делтата на Окаванго е оскъден поради случайни наводнения.

8 Гаяна

държава в Гвиана, най-ниска гъстота на населението

Shutterstock

Гъстота на населението: 3.96

Гвиана се намира на североизточното крайбрежие на Южна Америка, близо до Атлантическия океан. Земята му се състои предимно от тропически гори, като 77 процента от използването на земята се заема от гори. Според земеделските земи са налични само около осем процента Световната книга с факти . Поради това по-голямата част от населението на страната е концентрирано около крайбрежната столица Джорджтаун.

7 Либия

либия население, най-ниска гъстота на населението

Shutterstock

Гъстота на населението: 3.80

Все пак Либия е географски огромен, на 1,7 милиона квадратни километра, по-голямата част от това пространство е пустинна земя. По-малко от един милион души живеят в страната и почти всички от тях живеят край плодородната, мрачна ивица земя край брега - което възлиза на само 3 процента от общата сухоземна маса.

6 Суринам

население на Суринам, най-ниска гъстота на населението

Shutterstock

Гъстота на населението: 3.69

Суринам е малка държава на североизточното крайбрежие на Южна Америка, в непосредствена близост до Гвиана, с обща площ от само 156 000 квадратни километра - само незначително по-голяма от целия щат Джорджия в САЩ. Цялото население на Суринам - което според Адаптиране към изменението на климата , има висока влажност и средна температура над 80 градуса по Фаренхайт - е под 600 000. За сравнение, само столичният район в Атланта е дом на десет пъти повече от това.

5 Исландия

провинция на Исландия, най-малко населени места

Shutterstock

Гъстота на населението: 3.53

Недей, Исландия (население: 358 780) не е покрито с лед ... но е покрито с вулкани! Както съобщава Би Би Си , има близо три дузини активни сайтове в региона. Какво още, Център за посетители на Исландия открито очаква страната да преживява едно голямо вулканично събитие на всеки пет години. Може би затова цялата трета от гражданите на страната са съсредоточени в една област: Рейкявик, столицата.

4 Австралия

открит път в австралия, най-малко населени места

Shutterstock

как да поставите слънцезащитен крем на гърба си

Гъстота на населението: 3.25

Сидни. Пърт. Бризбейн. Мелбърн. Аделаида. С толкова много градове от световна класа - всички в които живеят милиони - в страната, може да бъде трудно да се разбере, че Австралия е една от най-слабо населените страни в света. Ако случаят е такъв, напомнете си това австралийската пустош съществува.

3 Намибия

наймбия държава, най-ниска гъстота на населението

Shutterstock

топ 50 комедии на всички времена

Плътност на населението: 2.97

Намибия сушата е изпреварена предимно от пустинята Калахари на изток и пустинята Намиб (която се простира чак до Атлантическия океан) на запад. Почти 2,6 милиона граждани са склонни да се обединяват в северните райони Ошана, Омусати и Охангвена.

2 Монголия

държава Монголия, най-малко населени места

Shutterstock

Гъстота на населението: 2.04

Като Агенция на САЩ за международно развитие казва, нацията без излаз на море на Монголия е твърде сухо и твърде студено, за да се отглеждат подходящо култури, което води до изумително ниска гъстота на населението.

1 Гренландия

кораб, плаващ през леден океан в Гренландия

Shutterstock

Гъстота на населението: 0,14

Просто погледнете всяка карта: Гренландия е огромен . (По-конкретно, това е повече от 2,1 милиона квадратни километра.) Но там живеят само 56 000 души - и по-голямата част от тях се събират на югозападното крайбрежие в и около Нуук, столицата на страната. И като говорим за столици, Вижте дали можете да идентифицирате състоянието си от снимка на сградата на Капитолия !

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации