Това са всички термини за жаргон, които сте твърде възрастни за използване след 40 години

Използвайки жаргон може да бъде забавно. Когато хвърляте бае или легло в разговор може да се почувствате като част от таен клуб, използвайки кодиран език, който само малцина избрани разбират. Ето обаче тъжната реалност: Използването на жаргон, особено ако сте 40 или повече , кара да изглеждате по-малко хип и по-скоро преживявате криза в средата на живота. Това е нещо като да носите лош тупинг - не заблуждавате никого. Продължете да четете, за да научите жаргонните думи и фрази, които трябва официално оттеглете се от речника си ако сте на 40 или повече години. И за повече жаргон, който трябва да загубите, вижте 20 жаргонни термини от 90-те години на миналия век Никой не използва повече .1 Всички чувства

Условия за жаргон на емоционален човек

Shutterstock

какво символизира небето

Ако сте обхванати от емоция, вие имате всички чувства . ' Сладко нещо е да се каже, когато сте тийнейджър или сте на 20-годишна възраст, когато повечето от нещата, за които се вълнувате, нямат особено високи залози, но когато вие сте на 40 и казвате неща като: „Току-що финализирах развода си и изпитвам всички усещания“, не правиш живота както трябва. И за по-оптимистичен подход към остаряването, Това е нещото, което всеки трябва да знае преди да навърши 40 години .2 YOLO

весели думи {стереотипи}

ShutterstockСъкращение от „живееш само веднъж“ YOLO често се казва точно преди някой да е направил нещо, което вероятно не би трябвало. Разбира се, те ще направят голяма грешка, но хей, YOLO. На 40 години официално е време да спрете да се държите по начини, които предварително знаете, че не са страхотни. Жаргон или никакъв жаргон, като имаш един живот, не е оправдание за съзнанието да бъдеш глупав, така че е трудно не за YOLO.3 Всички

Жена с Условия за жаргон

Shutterstock

всичко е съкращение за „напълно“, което звучи весело, идващо от 20-годишно дете. Но за тълпата от над 40 души звучи като строго предупреждение да не забравяте чантите си, преди да пазарувате. - Суми, хора! Никога не забравяйте тотализаторите! ' И за повече лоши навици, за които твърде много ви се казва, Това е единствената грешка в етикета, която трябва да спрете да правите до 40 години .

4 легла

Запалени жаргонни свещи

ShutterstockКогато нещо е толкова яко заслужава да бъде проверено, описано е като „ легло . ' Единственото нещо, което трябва да бъде запалено във вашия свят, са лавандуловите ванилови свещи. И за повече термини, които не са в стил от десетилетия, вижте Най-добрите условия за жаргон от 70-те години, които днес не са готини .

5 Cray-cray

Тийнейджъри, смеещи се с Cray-Cray жаргон

Shutterstock

Ако нещо е изключително лудо, това е cray-cray . Отново, това е случай, който бихме ви посъветвали просто да използвате „допълнително лудост“.

6 Борбата е реална

Разлято кафе на масата Борбата е истински жаргонен термин

Shutterstock

Фразата ' борбата е реална „работи за млади хора, защото е полуиронично. Те го използват, когато нямат достатъчно промяна за бързо хранене или може би са забравили паролата си за Netflix и не могат да гледат последния сезон на Черно огледало . Но на 40, борбата може всъщност бъдете истински и затова едва ли е подходящо да използвате този жаргон. А за още отвратителни фрази от миналото вижте Най-добрите термини за жаргон от 80-те години, които днес не са готини .

7 О, щракнете!

направи щракване с пръсти

Shutterstock

Този жаргон обикновено е придружен от щракване на пръстите - знаете, само в случай, че не е било напълно ясно какво ' Ужас! означава. Бихме могли да предложим много причини, поради които трябва да престанете да използвате този нелеп жаргон - но в крайна сметка основната причина е, защото произхожда от детски роман от 1910 г., наречен Близнаците Бобси в училище . Да, детски роман. Ако не ни вярвате, тогава погледнете за теб . Тази фраза е на повече от 100 години и е написана за деца. Време е да спрете да го използвате.

8 Основни

Starbucks Drive Thru Sign

Shutterstock

Да бъде основен е да се интересувате твърде много от масовите или конвенционалните неща. Това е вид обида, който просто се търкаля от езика, когато си достатъчно млад, за да продължиш да се грижиш за дребни неща, като да си готин и социалното отхвърляне на другите въз основа на техните поп културни интереси. Можеш да се справиш по-добре. И за повече полезна информация, доставена във входящата ви поща, запишете се за ежедневния ни бюлетин .

9 Неговата

Подозрителни Условия за жаргон на момичетата Sus

Shutterstock

Ако нещо е схематично или ненадеждно, това е ' техен '- кратко за подозрително. Но когато го кажеш, единственото нещо, което е сус, е, ами ти.

10 Хангри

Човек, който държи стомаха си от глад, често използвани фрази

Shutterstock

Когато ръмженето в стомаха ви е станало толкова свирепо, че звучи като лъв, който се придвижва за убийството, вие сте се придвижили нагоре от гладен до хангер . Това е дума, която по същество съчетава ядосан с гладен - защото когато сте гладен, може много добре да ударите един човек, ако той влезе между вас и сандвич. Да си гладен обаче не е добър поглед върху някой над 40 години. На този етап от живота трябва да притежавате необходимите умения, за да си направите лека закуска, преди кръвната Ви захар да спадне до нивата на ханг, или поне емоционалния капацитет да се контролирате, когато се чувствате жадни.

11 Сложете взрив

Жена крещи на гаджето си в кухнята на жаргонни условия

Shutterstock

Поставянето на някой на взрив, разбира се, се отнася до Stormtrooper в някой от Междузвездни войни филми зарежда добрите момчета с бластерите им. Чакай, не, няма значение, оказва се, че няма. Да се хвърли някой на взрив наистина означава да ги смутите, като разкриете лични данни, които предпочитат да пазят в тайна. Честно казано, нашата дефиниция ни харесва по-добре.

12 Скромна хваста

Човек, разговарящ с жените на колеги от жаргон

Shutterstock

Скромното хвалене се хвали с вашите постижения, като същевременно се преструва, че всъщност не правите това. С други думи, вие се хвалите по самоунищожаващ се начин. Човек над 40 години не трябва нито да обвинява някого в скромно хвалене, нито да се идентифицира като смирен нахалник. Фалшивото смирение е за младите и несигурните.

13 Пляскайте назад

Две жени, спорещи с жаргонни условия

Shutterstock

Когато сте обидени и отговорите с брутално завръщане, току-що отплесвате. (И между другото поздравления.) Но когато някой над 40 каже пляскайте назад , просто се предполага, че те говорят за аплодисменти. Както в „Аплодирате за мен? Е, тогава просто ще трябва да ви плесна с още аплодисменти. ' Да, това звучи нелепо, но същото се случва и на 40-годишна поговорка „ръкопляскайте“.

14 Говорете с ръката

Жаргон от 90-те, който никой не използва

Shutterstock

Всички вече знаем какво означава този жаргон. Това е начин за приключване на разговор чрез поставяне на бариера между вас и нарушителя. Имаше време, когато казваше на някого да говори с ръката „се смяташе за пикантна и непредсказуема, но това време отдавна отмина - наистина за всички, но особено за зрели възрастни.

15 Дивак

лъв и лъвица почиващи животни влюбени Жаргонни условия

Shutterstock

Ако думата дивак автоматично ви кара да мислите за лъвове на африканско сафари, тогава определено не трябва да го използвате като неформален жаргон. Днес думата има повече общо с отношението и небрежната бравада, отколкото със способността да погълне човек с един могъщ чоп.

16 Yaaaaaas

весело момиче с велосипед

Shutterstock

Това е „да“, но с допълнителен акцент. Не просто се съгласявате - вие се съгласявате. Но ако сте над 40, най-добре е да откажете яаааааас . Просто ще изглеждаш като някой, който се представя за дядо момчетата „wassuuuuuup“ от онези стари реклами на Budweiser.

17 Фам

приятели, които правят патешко лице, докато си правят селфи

Shutterstock

Когато някой е като семейство, но технически не е свързан с вас, той е ваш фам . Но след 40, да се обадиш на който и да е тесен кръг от приятели, твоята фамилия е като да наречеш връстник на своя BFF. В този момент бихте могли също така да обменяте гривни за приятелство и да си подписвате годишниците.

18 Брух

котката чува името му и явно го игнорира

Shutterstock

Брю не е приятелски поздрав, а по-скоро израз на изненада. Това е алтернативен начин да се каже „Сериозно?“ - макар че трябва да се придържате към използването на по-традиционните фрази, ако сте над 40. Сега, след като сте излезли от колежа (и сте от доста десетилетия), е крайно време спирате да използвате всякакви вариации на думата брато , особено с допълнителни пречупвания, които правят звучи така, сякаш казвате „сутиен“. Защото това е, което всички чуват. Те мислят, че говорите за бельо.

19 Бади

Двойка танцува в нощен клуб Аргон условия

Shutterstock

Хайде, можете да го признаете. Смятате, че тази дума се отнася до злодея от филм за супергерой. Но всъщност, когато хората под 40 години използват baddie , те говорят за член на техния социален кръг с по-малко от звездна репутация - някой, който не играе по правилата, но въпреки това все пак ги уважавате. „О, като Лекс Лутер“, казвате? Вижте, точно затова някои жаргонни термини трябва да са извън границите на вас.

20 Финес

Хлъзгав човек край водата с финес сленгови термини

Shutterstock

Когато нещо се постигне по особено хлъзгав начин, това се прави с финес. Можеш финост нещо или дори да бъде финес. „Заех този човек с 20 долара и сега той отрича това да се е случило? Тотално бях финес ! ' Не че подобни ситуации не се случват на хора над 40 години, но човек във вашата възрастова група просто звучи по-зряло, използвайки език като „измамен“ или „измамен“, а не думи, излезли от песен с участието на Бруно Марс и Карди Б. .

21 Играйте чай

двама приятели клюкарстват на розов фон

Shutterstock

Твърди се, че тази жаргонна реч е вдъхновена от южните жени, които клюкарстват по чаши чай. Ако ти си разливане на чай , това означава, че споделяте някои особено сочни клюки. Но ако сте над 40, повечето хора ще приемат, че сте буквални. Те ще си помислят, че всъщност сте разляли малко чай и вместо да се наведете отблизо, за да чуете какви клюки трябва да споделите, те ще ви донесат кърпа, за да го почистите.

22 Аз съм мъртъв

жена, която се смее на себе си, каламбури за каламбури

Shutterstock

Очевидно тази жаргонна фраза не е буквална. Когато някой каже ' аз съм мъртъв , „намекът е, че всичко, което току-що беше казано, е толкова забавно или вярно, че образно ги изпраща в ранен гроб. Шегата за собствената ви преждевременна смърт обаче е очарователна само ако сте на години, за да напуснете тази смъртна намотка. Когато някой над 40 прави такава прокламация, това е малко по-тревожно. Не карайте приятелите си да се питат дали се шегувате или току-що сте получили такива тревожни медицински новини .

23 Чао, Фелиция!

Условия на жена, размахваща жаргон

Shutterstock

Първо изречено от рапър Кубче лед в комедията от 1995г Петък , ' Чао, Фелиция! е начин да кажете на някого да се махне от лицето ви и да спре да ви дразни. Сега бихте могли да спорите, че е напълно приемливо да се произнесе тази жаргонна фраза, както е дошла от период от време ( 90-те ), в която много хора над 40 години навършват пълнолетие. Нещо повече, може да ни напомните, че Ice Cube вече е на 49 - така че ако той може да го каже, защо не можете и вие?

Работата е там, че Ice Cube беше само на 26, когато за пръв път каза: „ Чао, Фелиция . ' И той определено не тича наоколо да го казва през цялото време, защото е по-възрастен, по-мъдър и знае, че има повече начини за възрастни да кажеш на някого да те остави на мира, отколкото повтаряйки реплика от филм от 1995г .

24 благодаря

никога не казвайте това по време на работа

Shutterstock

Повечето от нас на 40 и повече години имат съвсем различно определение за думата Благодаря отколкото децата днес. За нас, ако нещо е влажно, това означава, че е студено и влажно, като зацапано мазе през зимата. Но това, че днес ни наричат ​​мръсно, особено от по-млад човек, очевидно е нещо добро. Това означава, че си особено готин или завиден. В днешно време вие ​​искате да бъдете проклети, колкото и странно да звучи. Основното правило е, че ако не можете да кажете Благодаря без да си представя думата влажна - което, честно казано, е достатъчно, за да накара някой да потръпне - тогава е най-добре просто да го избягвате изцяло.

25 Не мога дори

Черният човек, който си прави данъците и се бори, мога

Shutterstock

Когато 20-годишно дете казва ' Не мога дори , „всички знаем, че просто губят търпение и се борят да се справят. Когато някой над 40 го каже, е, вероятно това е, защото отново си изхвърли гърба.

26 Възрастни

Нещастна двойка, която прави данъци

Shutterstock

Ако сте над 40, всичко, което правите, е технически възрастни . И ако поведението на възрастни е достатъчно рядко в живота ви, че трябва да бъде идентифицирано като такова, тогава имате по-големи проблеми, отколкото да бъдете твърде ентусиазирани хилядолетен жаргон .

27 OMG

шокирана жена, гледаща телефон на светлосин фон, знаехте ли факти

Shutterstock

Понякога съкращенията са полезни. Те вземат дълго изречение и го съкращават в нещо, което не е толкова хапна. Но О, боже мой —Съкратено за „о, боже мой“ или „о, Боже мой“ - не толкова ви спестява време и съгласни, колкото ви кара да звучите сякаш сте тийнейджър, който току-що е научил, че получава кученце за Коледа .

28 Перука грабна

Black Man е напълно шокиран от перука Уловени жаргон условия

Shutterstock

Този жаргонен термин всъщност е някак весел. Това е странен начин да се каже, че истината е била разкрита, произтичаща от шока, който хората изпитват, когато перуката се откъсне от главата на човек без разрешение. Но това, че този жаргон ни кара да се усмихваме, не означава, че е нещо, което е подходящо за всеки над 40 години. Съобщете на стая на вашите връстници, че е имало грабна перука и е напълно възможно те да помислят, че имате предвид действително откраднат фризьор. Както в „В района имаше обрив от грабежи на тупи ?!“

29 Boujee

Жена с чанта Louis Vuitton {Съвети за пазаруване}

Shutterstock

Когато искате да се обадите на някой буржоа, но искате да го направите по начин, който звучи така, сякаш току-що сте го объркали с герой от Телетуби, вие му се обаждате boujee— което може да се пише и „bougie“. До 40-годишна възраст трябва да имате богат речник, пълен с цветни и не чак толкова причудливи начини да обиждате някого, че се държи така, сякаш е над всичко това.

30 жаден

Азиатски мъж целува приятелката си или среща

Shutterstock

Това не е вид жажда, която може да се засити с вода или други течности. Това е жаждата за одобрение от непознати, от приятели - от всеки, наистина. Ако сте обсебени от следването си в Twitter, от това колко харесвания във Facebook е получил последният ви пост или от получаването комплименти от някой, който ви привлича, вие сте жаден . Нито една от тези характеристики обаче не бива да се отнася за хора над 40 години на този етап от живота, трябва да имате достатъчно увереност и самоуважение, че вече не разчитате на външно валидиране.

31 Хештег

ревнива съпруга

Shutterstock

Използване на хаштаг в социална медия пост е напълно приемлив на всяка възраст. Но в разговор с други възрастни никога не трябва - и ние имаме предвид никога - да извиквате думата hashtag последвано от произволна дума, сякаш каквото и да сте обсъждали, има потенциал да стане вирусно. Няма да изглеждате като непознат хипстър, който се иронизира относно размитите линии между онлайн и реалния свят, ще изглеждате като стар човек, който е объркан и дезориентиран и не е напълно сигурен как всичко това нещо в интернет 'работи.

32 Не ме @ мен

Чернокосата рамене Дон

Shutterstock

странни имена на градове в САЩ

В тази жаргонна фраза символът „@“ е съкращение от „at“ - което от всички думи в английския език е последното, което се нуждае от съкращаване. Грубият превод е „не ме нападайте“ и макар да се използва предимно в публикации в социалните медии , също ще чуете от време на време хилядолетие да го казва на глас. Доста често, ' не @ мен е едва приемливо за по-млади поколения, така че дори не се притеснявайте да се опитвате да го включите във вашия онлайн народен език. Извинете, това е само истината - не @ нас.

33 Призраци

Жена, която пренебрегва своите телефонни жаргони

Shutterstock

Когато изчезнеш от нечий живот без обяснение, ти си призрак тях. Или поне така се нарича, ако сте тийнейджър или двадесет и нещо, който все още използва Tinder. Ако сте над 40, просто наречете това поведение такова, каквото е всъщност: да си дрънкач.

34 Убий

Риана на Met Gala

Shutterstock

В съвременен контекст, убиване е за успех по екстремен начин. Не се справихте добре само на интервюто за работа - убихте го. Но ако сте на 40 и повече години, убиването вероятно ви кара да мислите за определен тийнейджър жител на Сънидейл, който буквално е убил вампири (макар че Бъфи също е убита метафорично).

35 Отменено

Черната жена, стискаща палец надолу, запазете жаргонните условия

Shutterstock

Преди ерата на интернет си мислехме, че единственото нещо, което може да бъде отменено, е телевизионно предаване или лекарска среща. Но в днешно време, отменен е жаргон за изоставяне на нещо - идея, моден стил, онлайн мания, човек - защото вече не е готин или модерен. Както в „Вие сте на 40 години и използвате жаргон? Да, анулиран си.

36 Трел

Куп хора с палци нагоре

Shutterstock

Трел е начин да наречем нещо истинско и истинско, без да казваме и двете думи. Защото очевидно изговарянето на две думи, когато можете да кажете една измислена дума, има по-голям смисъл, ако сте под 40 години.

37 IRL

Приятели, които се смеят истината или смеят въпроси {приоритети след 50}

Shutterstock

Съкращение от „в реалния живот“ IRL има за цел да прави разлика между нещо, което се случва в реалния свят, за разлика от „измисления“ свят на интернет. Ако сте над 40, целият ви свят трябва да се случва „в реалния живот“. Няма друга възможност. Ако прекарвате повече време в чат с непознати онлайн, отколкото IRL, помислете за това за вашето събуждане.

38 Надут

Упражнения за вдигане на гира за вдигане на мускули

Shutterstock

Човек, който е подут, има масивни мускули и изглежда, че има протеинови шейкове за закуска, обяд и вечеря. Ако обаче искате да кажете на някой от приятелите си, че изглеждат такива, каквито са били удряне във фитнеса , тогава просто трябва да им кажете, че изглеждат сякаш са удряли фитнеса. Единствените хора, които могат да се измъкнат с използването на думата подут са фитнес плъхове и двадесет и нещо, които правят това в полуироничен смисъл.

39 Мамо

Ким Кардашиян дълъг боб

Shutterstock

Господи , 22-годишната поп певица, трябваше да обясни този жаргонен термин на по-възрастната си публика, когато го използваше за описание Ким Кардашиян . Докато тя написа на нея Tumblr : „Сред младежите е комплимент, който в основата си на шега означава„ осинови ме / бъди ми втора майка / мисля за теб като за фигура на майка, че си толкова епичен. ““ Ако сте над 40, шансовете са големи, вие сте действително мамо - така че и този трябва да тръгне.

40 Разтърсена съм

жена шокирана изненада с компютър

Shutterstock

Дефиницията за 2019 г. на „ Разтърсена съм , „както се използва от хора по-млади от вас, означава, че сте зашеметени или шокирани, като цяло не можете да се справите. Но ако чуете този жаргон, чудите ли се дали е имало земетресение във вашия район или ви кара да започнете да тананикате припева на AC / DC „You Shook Me All Night Long“, то това вероятно е индикация, че не трябва да го използвате.

41 Огън емоджи

тайни значения на емоджи

Shutterstock

Прекомерното използване на емотикони не е нещо, което човек над 40 години трябва да прави, особено когато тези емоджи се говорят, а не се изпращат чрез текст. Просто се размивам ' огън емоджи , „Емотикони с усмихнато лице“ или „емотикони с палец нагоре“ не е същото като използването на действително емотикони в текст. Просто звучиш като луд човек.

42 Хела готино

жена, опитваща големи червени слънчеви очила в магазина, оздравява над 40 години

Shutterstock

Ако нещо е толкова готино, че се стига до допълнително ниво на прохлада, то е здравей готино . Но знаете ли какво не е страхотно? Някой на около 40 години, който все още смята, че е готино да казва неща от рода на: „Това е страхотно!“

43 Буквално

Тийнейджъри в кабриолет

Shutterstock

Освен ако не използвате думата в смисъл „в буквален смисъл“, буквално трябва да спрете да казвате буквално . Като сега. Веднага. Буквално не се шегуваме

44 Оставено при „четене“

Човек, който проверява текстовете си

Shutterstock

Когато изпратите съобщение на някого и той прочете съобщението, но никога не успее да отговори (или просто ви игнорира), вие сте били „ оставено при четене . ' Сега, освен факта, че този вид жаргон само ще обърка вашите колеги на 40-годишни приятели, това също показва, че изразходвате твърде много умствена енергия за неща като текстови съобщения. Вие сте пораснал и трябва да имате по-добри неща, свързани с вашия ден, отколкото да се оплаквате от това колко бързо се връщат текстовете ви.

45 Fauxpology

жена, облечена в бяла тениска, чувства се виновна, объркана, прави безпомощен жест с ръце, с изражение на Упс на лицето си. Човешки емоции и чувства, математически шеги

Shutterstock

Може би сте забелязали повтарящ се мотив в много от жаргонните думи, включени в този списък: Те са склонни да описват ситуации или поведения, в които хората над 40 години вече не трябва да участват. Fauxpology е идеален пример. Това е жаргон за извинение, което не е искрено, където е много очевидно, че казвате „съжалявам“ от чувство на задължение, но вероятно ще направите каквото и да е, за което се извинявате отново, ако имате шанс. Така че, като казваш, че факспологията те кара да звучиш като 40-годишен, който се извинява за измама на тест в гимназията. Не го казвайте - и преди всичко, не правете нещо, за което трябва да се извините.

46 Вземете L

Човек напуска офиса Напуска истории

Shutterstock

Когато хората ти казват да вземете L , те ви казват, че сте се провалили в каквото и да се опитвате да постигнете и че е време да признаете поражението. „L“ в този случай означава „загуба“. Тази фраза може да е сладка и забавна сред момчетата в училищния двор, но вашите колеги няма да бъдат толкова забавни, когато им кажете, че проектът им е неуспешен и че трябва просто да вземат L.

47 Highkey

Условия за тийнейджърски говорещ жаргон

Shutterstock

В света на жаргона хората използват думата като синоним на „много“, „наистина“ или „сериозно“ - както в, вие, клавиш, никога не трябва да използвате думата highkey освен ако не искате да звучите като позер.

48 гимнастика

приятели, танцуващи на претъпкано домашно парти

Shutterstock

Първи прави гимнастика обикновено включва някаква комбинация от алкохол, наркотици и други незаконни вещества и дейности . Ако се чувствате принудени да използвате тази дума, или я използвате погрешно - „Втора чаша шардоне? На път съм да се обърна! “- или вече сте проблеми със стареенето които евентуално се нуждаят от разрешаване.

49 Куче П

Развълнувани тийнейджъри на таблетни жаргони

Shutterstock

Съкратено е от „сто процента“ и се използва като потвърждение, което е синоним на „напълно“ или „абсолютно“. („Мислиш ли, че Бен трябва да излиза с Моника?“ Куче Р! ') Но излизайки от устата ви, всички ще бъдат доста сигурни, че' hundo P 'е просто вашият начин да се похвалите с новия си седан Hyundai.

50 нюанса

Отхвърляне на условия за жаргон

Shutterstock

Хвърлям сянка е да хвърля обиди ако хвърляте сянка върху някого, по същество го отхвърляте. Когато хората над 40 казват, че хвърлят сянка, всички предполагат, че просто поставят плажен чадър и се опитват да избегнат тези увреждащи UV лъчи .

51 JOMO

Радост от пропускането на жаргонни условия

Shutterstock

JOMO е съкращение, което означава „радостта от пропускането“, защото понякога е по-забавно да останете вкъщи и да пропуснете партито, отколкото да се страхувате да пропуснете (FOMO) в добро време. Но когато сте над 40, трябва просто да кажете какво наистина имате предвид. Предпочитате да вземете гореща вана и да гледате филм на дивана, вместо да вземете нощна шапка с приятели и в това няма абсолютно нищо лошо.

52 Phubbing

Човекът е игнориран от Партньора по условия на телефонния жаргон

Shutterstock

Когато се подхванете от някой, с когото се опитвате да говорите, защото той е зает с телефона или iPad, той е такъв фъбинг ти. Дано това не е ситуация, в която вие, на 40-те си години , често си имат работа - но ако сте, тогава имате по-големи неща, за които да се притеснявате, отколкото да използвате твърде много жаргонни термини.

53 Бае

Честит индийски двойка Bae жаргон условия

Shutterstock

Ето какво е съвременният жаргон: Той се променя много бързо. Дори децата не използват думата ' бае “- което означава„ преди всичко друго “- за да се отнася вече към партньорите си с любов. Днес, говорейки за вашата бае, хората ще приемат, че имате предвид голям воден басейн, особено ако сте над 40 години.

54 G.O.A.T.

Кози жаргонен термин

Shutterstock

G.O.A.T. е съкращение, което означава „най-великото за всички времена“, това е и името на наистина добър LL Cool J албум. Но когато го кажете в разговор сред по-възрастните си приятели, рискувате хората да мислят, че говорите за действителни кози.

55 JK

Условия за разговор с приятелски жаргон

Shutterstock

' JK „е съкратено от„ просто се шегувам “и хората го използват, когато искат да бъдат напълно ясни, че казаното от тях е шега. Въпреки това „JK“ често има пасивно-агресивна конотация, почти като „шегуването, но не и шегуването“ от дигиталната ера. И когато сте на 40, знаете, че цялото нещо „само шегувам се“ не работи. Не можете просто да кажете нещо подло и да го изтриете, като го следвате с „Шегувам се!“ Просто избягвайте битката - и жаргона - като никога не казвате нищо, което да оправдава „JK“.

56 Събуди се

Условия за протест на жаргон

Shutterstock

Някой, който е събуди се е хиперауер, обикновено по политически прогресивен начин, за сексизъм, расизъм или някаква друга социална несправедливост. Като възрастен е напълно приемливо - и насърчавано - да бъдеш „събуден“, но единственото време, в което трябва да описваш себе си като такъв, е когато тази секунда чаша кафе е започнал.

57 П

чехли за баня, културни грешки

Shutterstock

Съкратено е от „хубав“ - както в „Аз“ стр развълнуван да изляза тази вечер. Но когато го кажете и сте над 40, хората винаги ще си мислят, че говорите за ходене до тоалетната.

кой е най -лошо оцененият филм

58 Сякаш!

три приятелки разговарят

Shutterstock

Извод от хитовия филм Безсмислено , ' сякаш 'се използва при по-млади тълпи за изразяване на недоверие, подобно на фразата „Да, нали!“ Нека просто кажем, че има причина тази жаргонна реч да е популяризирана от момиче в гимназията, а не от 40-годишен баща.

59 Стан

Еминем

Shutterstock / Kathy Hutchins

Вдъхновен от Еминем едноименна песен, ако вие апартамент нещо, ти си натрапчив фен. Но използвайте тази дума при следващата си социална функция и ние гарантираме, че хората ще си мислят: „Кой е Стан? Тук няма Стан. О, момче, получава ли деменция ? '

60 Предкачалки

Бременна жена, седнала на диван

Shutterstock

При по-млади тълпи може да чуете бременни жени, наричани „ прегери . ' Това може да звучи сладко от колега на двайсет и нещо, но гарантираме, че това е последното нещо, което всяка бременна жена иска да чуе да излиза от устата на възрастен възрастен, когато споделя своите големи новини.

61 TBH

смутена жена TBH Условия за жаргон

Shutterstock

Това е съкращение, което означава „да бъда честен“ и TBH , никога не бива да се произнася от вас. Защо? Е, не само ще звучите глупаво, ако го използвате, но и хората, с които говорите, вероятно дори няма да разберат какво говорите.

62 Екстра

Човек, който прави селфи на плажа

Shutterstock

Когато се опитвате малко прекалено много или сте малко прекалено високи, вие сте допълнително . Ето пример в изречение: „Виждате ли онази двойка на средна възраст, която се опитва да се държи като на 20? О, боже, те са толкова екстра.

63 OTP

Бионсе и Джей Зи през 2003 г.

Андреа Рено / Globe Photos / ZUMAPRESS.com / Alamy Stock Photo

Съкращение за „едно истинско сдвояване“ OTP често се използва за описание на a връзка със знаменитост за които ви е грижа малко Ако първата ви мисъл беше: „О, да, разбирам - харесвам Том Ханкс и Рита Уилсън ! ' тогава сте твърде стари, за да използвате OTP.

64 Перф

щастлива бизнесдама жестикулира, докато се усмихва

Shutterstock

Ако смисълът на езика е да обменя идеи, то късото съвършенство е до перф е това, което децата биха нарекли епичен провал. Просто те кара да звучиш като мъркане котка .

65 Запазете го

Shutterstock

Хората използват фразата „ запази го „- често в сайтове за социални медии като Twitter - когато искат да изразят своето пренебрежение към нещо. Пример: ' Тейлър Суифт току-що излезе с нова песен? Запази го.' Мислете за това като за по-кратък начин да кажете „Дръжте го далеч от мен“, което е точно това, което трябва да правите, що се отнася до тази поговорка.

66 Netflix и хлад

Условия за Netflix и Chill Slang

Shutterstock

Когато децата използват Netflix и хлад , 'те обикновено се отнасят до това, че някой е за интимно време сам. Но през 40-те? То описва точно как прекарвате по-голямата част от петък вечерите буквално.

67 Кораб

Криси Тейгън и Джон Легенд стоят пред зелена стена

Shutterstock

Това е сложно. Думата кораб е съкращение от връзка, но често се използва като глагол - като например, вие „изпращате“ двама души, които искате да бъдете във връзка или вярвате, че представляват истинска любов. Ако вие, да речем, помислете Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман в Белия дом са перфектната измислена двойка, бихте казали „изпращам Хъмф и Инг“. Вече сте объркани, нали? Да продължим.

68 Солено

Условия за жаргон за солени тийнейджъри

Shurtterstock

Когато някой се държи горчиво или гневно, може да го опишете като такъв солено . Освен ако не сте над 40, тоест в този случай описването на нещо като солено трябва да бъде запазено за кухнята.

69 FOMO

жена тъжна сама на дивана начини ние

Shutterstock

Иначе известен като „страх от пропускане“ FOMO е пълзящото безпокойство, че ако напуснете партито твърде рано - или по-лошо, изобщо не идвайте - ще разберете на следващия ден, че сте пропуснали социалното събитие на годината. Но един от луксозите на достигане на 40 е осъзнаването, че да останеш вкъщи може да бъде много по-удовлетворяващо от всяка страна. Вашият FOMO трябва да е изчезнал през 40-те години, сам с използването на тази дума.

70 TLDR

Жена на телефона си

Shutterstock

Съкращение от „твърде дълго, не четох“ TLDR е странно жаргонно съкращение, което младите хора използват, за да покажат, че ще обобщят една история. Странно ли е, когато тийнейджъри и тийнейджъри казват това на глас? Да. Още по-странно ли е, когато го прави човек на 40 години? Абсолютно.

71 Плъзнете във вашите DM

Човек по телефона, който се плъзга в условия на жаргон на DM

Shutterstock

Когато нямате нечий номер, но искате да ги опознаете по-добре, „плъзгате се в техните DM“ (като DM се отнасят до директни съобщения на социална медия ). Няма начин някой над 40 да каже това, без да звучи зловещо. Ако сте организирали дата за игра с най-добрия приятел на вашето дете, вероятно не бива да казвате на майка му да плъзнете във вашите DM . '

72 гола

Цели Условия за жаргон с уверен човек

Shutterstock

Той има същото определение като обикновената дума „цели“, но като жаргонен термин се използва като прилагателно. Пример: „Звуча по-младо от мен всъщност, въпреки че всички знаят каква е истинската ми възраст цели . ' Но за да бъде ясно, не би трябвало да бъде.

73 Извинете, не съжалявам

Съжалявам Не Съжалявам Условия за жаргон

Shutterstock

Това добро обръщане на извинения е лесно да се разпознае като сарказъм при 20-годишно дете. Но когато достигнете 40, това просто излиза като безотговорно и нерешително. („Сериозно, Боб, съжаляваш ли или не съжаляваш?“)

74 Ratchet

Awkwafina от Луди богати азиатци

Алами

Жаргонният термин тресчотка първоначално е било замислено като обида, като начин да се нарече някой некласифициран или гаден. Понякога обаче може да бъде комплимент. Като продуцент на хип-хоп Phunk Dawg веднъж обяснено : '[Ratchet] не е непременно отрицателен. Бихте могли да кажете „аз съм тресчотка“, за да кажа „аз съм истински Аз съм гето. Аз съм това, което съм. ’Може да е и леко.“ Съвременният жаргон е достатъчно труден, когато сте над 40, но жаргонните думи, които имат повече от едно определение, са просто рецепта за бедствие. Наистина ли искате да се обадите на някой, който си мисли, че се държите добре, но те мислят, че ги клеветите? Не рискувайте.

75 Тъпо

Две жени, носещи флорални шапки с права шапка със слънчеви очила

Shutterstock

Това е сложно, особено ако сте прекарали целия си живот, използвайки думата тъп да означава глупаво. Очевидно тъпото е развило ново значение в някои кръгове, като заместител на „наистина“ или „много“ - както в „Този ​​тест беше много тъп“. Трудно е да се върви по въже, което може да доведе до обида на някого. По-добре да пропуснете и този.

76 Крънк

мъже пият начини ние

Shutterstock

Крънк е създаден за първи път от Конан О'Брайън през 1993 г. като фалшива ругатня, която „цензорите все още не знаят какво да правят“. Думата е разработила няколко определения през годините. Означава ли, че нещо е особено готино, или модерен , или че хората се опияняват? Или все пак, както е замислил О'Брайън, е начин да се псува, без да се псува наистина? Най-добре е да играете безопасно и да оставите този жаргон на мира.

77 Кеш ми без пари, как?

Бокс за жени

Shutterstock

Тази любопитна фраза е вдъхновена от тийнейджър, който се появи на Д-р Фил и заплашваше да се бие с цялата публика . Мързеливото й изтегляне се превежда като „Хвани ме навън, какво ще кажете за това?“ - което означаваше „Нека изнесем това навън“.

По принцип, ' Вземете ми пари, как? 'е нещо, което казвате на шега на приятел, когато се опитвате да изглеждате твърди, но не сте сериозни в борбата с тях. Линията може да кацне с хилядолетия, макар и само защото всички вече са гледали клипа. Но хората над 40 са склонни да бъдат разтревожени, когато връстник ги предизвиква с юмруци.

78 Грабнат

Група приятели са шокирани и впечатлени от грабнат жаргон

Shutterstock

Не бъркайте това с грабване на перука. Грабнат самостоятелно е новото „on fleek“ и се използва по същия начин, за да опише нещо, което наистина е на въпрос. Повярвайте ни обаче: Можете да постигнете, като просто наречете нещата „наистина впечатляващи“ или „на място“.

79 W. assuuuuuup

Мъже, поздравяващи се на жаргонни условия

Shutterstock

90-те извикани - и те искат да ви напомнят, че вече сте на 40 години и казвате „ wassuuuuuup 'е версията на вашето поколение да помолите децата за помощ при свързването с интернет.

80 дебел

Ким Кардашиян

Кати Хътчинс / Shutterstock

Дебел се предполага, че е комплимент, отнасящ се до сладострастна, пълноценна жена с извивки на всички правилни места. Но никога не е добра идея да коментирате ничий размер или тегло, дори ако го мислите положително. Това са мътни води, които трябва да се избягват на всяка цена.

Популярни Публикации