Това са 9-те държави с най-висок процент на разводи

Разбира се, обстоятелствата, които водят до получаване на двойка разведени са уникални и специфични за тях. Има обаче някои фактори, които могат да играят вероятността да се разведете : вашето финансово състояние, възрастта, на която сте се оженили и очевидно дори държавата, в която живеете. Използвайки последните данни от 2018 г. от Центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) събрахме деветте щата с най-висок процент на разводи в Америка, отброявайки до държавата, където разводът е най-често срещан. (Забележка: Цените се изчисляват на 1000 общо население.) Ако ти си щастливо женени и живеейки в някое от тези щати, ние ви аплодираме!

Флорида

лодка по водата в нос корал Флорида

Shutterstock

Процент на развода: 3.6сънуваща мъртва баба

Финансовите борби често са a катализатор за развод и Флорида е един от най-лошите щати, когато става въпрос за заплащане: Според проучване от 2019 г. от Business.org , Флоридците трябва да работят 84,5 часа седмично, за да си позволят апартамент с една спалня. Така че не е изненадващо да видим Съншайн щат в този списък с 3.6 развода.Аляска

планини в Аляска

ShutterstockПроцент на развода: 3.7

Може би причината защо разделяне е толкова често срещано в Аляска - където процентът на разводите е 3,7 - е защото е много лесно да се разведеш в щата, Пищов бележки. Има няма минимални изисквания за продължителност на пребиваване за двойката (въпреки че единият съпруг трябва да е резидент) и обработката отнема само 30 дни и струва само $ 150 за подаване. Плюс това държавата разделя собствеността по справедлив начин и това включва домашни любимци: През 2017 г. Аляска измени своите закони, за да стане първият щат, който обмисля домашни любимци като деца при развод.

Алабама

Пратвил, Алабама / САЩ-12 юни 2019 г .: Живописна гледка към хората, които се наслаждават на Autauga Creek и района на Creekwalk в Пратвил по време на красив златист залез в топла лятна вечер.

iStockПроцент на развода: 3.7

Картите са подредени срещу Алабама, която също има 3,7 процента на разводите. A Проучване на американските новини и световни доклади от 2019 г. постави държавата на 49-то място като цяло, което означава, че тя се нарежда на ниско място сред здравеопазването, образованието, икономиката, инфраструктурата, възможностите и фискалната стабилност. Нищо чудно, че е трудно поддържат брак в състояние, в което всичко е борба.

Вайоминг

Мотористи карат мотоциклети в Националния парк Гранд Тетон, Уайоминг, САЩ в облачен есенен ден.

iStock

Процент на развода: 3.8

С един от най-лошите пазари на работа във всички 50 държави, според a 2019 WalletHub проучване , трудно е да се запази финансово стабилен и силен съюз в Уайоминг, който е един от четирите щата с 3,8 процента разводи.

как можеш да наречеш гаджето си

Юта

Южна Йордания, Юта, невероятни факти

Shutterstock

Процент на развода: 3.8

Подобно на Уайоминг и други две държави в този списък, Юта също има 3,8 процента разводи. Неговата процентите на бракове са много по-високи от средните нива в САЩ през последните три десетилетия, което е поне един логичен фактор, допринасящ за това високи нива на разводи . Не можете да имате едното без другото!

неща, за които не знаехте, че съществуват

Оклахома

САЩ, Оклахома, Елк Сити, магазини по път 66

iStock

Процент на развода: 3.8

Оклахома е един щат, където сватбите не са евтини . Според анализ от 2019 г. от MagnifyMoney , средната заплата в Оклахома е малко над 50 000 долара, а средната цена на сватбата е повече от 21 000 долара, което означава, че Оклахоманс харчат 42 процента от доходите си за сватбите си. А финансовият стрес, който поставя двойките, може да играе роля в процента на разводите от 3,8. В крайна сметка, проучване от 2014 г., публикувано в списанието Мрежа за социални науки установи, че тези, чиито сватби струват над 20 000 долара, са 1,6 пъти по-склонни да се разведат.

Айдахо

Изглед към центъра на Бойсе и Капитолия в Айдахо в хубава есенна сутрин, както се вижда от бул. Капитол, Бойсе, Айдахо, САЩ

iStock

Процент на развода: 3.8

Процентът на разводите в Айдахо от 3,8 може да има нещо общо с факта, че държавата също има един от тях най-високи нива на бракове в страната, подобно на Юта. Колкото повече хора сте се оженили във вашата държава, толкова по-високи са вашите шансове за развод са.

песни с цветове в заглавието

Арканзас

Център на Литъл Рок, Арканзас, около залез слънце.

iStock

Процент на развода: 4.1

Докато Арканзани може да са сключване на брак по-рано отколкото останалата част от страната, това не означава тези бракове са направени да траят . На 4.1, Арканзас има втория най-висок процент на разводи в САЩ

Невада

ЛАС ВЕГАС, САЩ - 14 ЮЛИ: Световно известната ивица Вегас в Лас Вегас, Невада, както се вижда през нощта на 14 юли 2016 г. в Лас Вегас, САЩ

iStock

Процент на развода: 4.4

Ще забележите, че посочва с най-високи нива на разводи се намират предимно в Южна и западните региони на страната, и това важи за Невада, където институцията на брака изглежда най-нестабилна. Исторически Невада е била едно от най-добрите места за бърз брак и бърз развод от началото на 1900-те , поради което постоянно се озовава на първо място в този списък. Освен това, тъй като Градът на греховете е толкова огромна част от държавната култура, нали че трудно е да се повярва, че Невада има най-висок процент от развод в страната?

Популярни Публикации