Това са 8-те най-добри пози за секс по време на бременност

Сексът по време на бременност е различна игра от тази секс по всяко друго време в твоя живот. Тялото ви се променя, всичко се чувства различно и, о да , вероятно не сте толкова физически удобни, колкото обикновено. Но това е нещото: със зелената светлина от Вашия лекар, сексът по време на бременност може да бъде също толкова безопасен и удовлетворяващо като секс преди бебе .

„Нероденото бебе е заобиколено от един до два литра течност, която служи като защитна възглавница по време на секс“, казва Д-р Шери А. Рос , MD, OB-GYN. Бебето може да бъде подскачано, обяснява тя, но обикновено е безопасно и изолирано по всяко време.

Това не означава, че не трябва да бъдете внимателни, когато изследвате секс по време на бременност. Д-р Рос предлага винаги обсъждане на безопасен секс с Вашия лекар, тъй като може да има промени от триместър до триместър. „Между хормоналните промени, умората и гаденето, сексът обикновено не е приоритет за жените през първия триместър“, обяснява тя. Рос казва, че вторият триместър е едно от най-добрите времена за секс, тъй като жените са склонни да се чувстват по-енергични тогава.За да подчертаем най-добрите секс позиции по време на бременност, говорихме с OB-GYNs за някои от най-безопасните пози, които бихте искали да обмислите следващия път настроението напада . От лъжица до обратна каубойка, това е кипящата бременност секс позиции очакванията на майките и татковците да продължат да са на радарите си.1. Мисионерската позиция

мисионерски секс позиции

Как да го направя:„Когато една жена все още е в началото на частта от бременността си, всяка позиция, която намира за приятна и удобна, е напълно добре да се опита“, казва Д-р Феличе Герш , MD, OB-GYN и основател и директор на Интегративна медицинска група на Ървайн . Няма да ви обясняваме мисионерството - вие знаете тренировката!

Защо трябва да го направите:

Този вид позиция е идеална за тези в ранните етапи на бременността, особено след като по време на тази фаза нито една позиция не е забранена, казва д-р Герш. След като обаче жената започне да намира неудобно да лежи на гърба си (това обикновено се случва след 20 седмици), тя съветва да не прави секс в тази позиция.2. Позицията на лъжичките

лъжица секс позиция

Как да го направя:

„Тази позиция изисква да легнете странично на леглото (навита в С-образна позиция), така че партньорът ви да е обърнат към гърба ви“, казва Д-р Анна Таргонская , MD, OB-GYN и медицински консултант в Flo Health . Вашият партньор, отколкото се къдри около вас, за да проникне отзад.

Защо трябва да го направите:

„По време на втората половина на бременността позицията отстрани е много по-добра от мисионерската позиция“, казва д-р Герш.

духовното значение на змиите в сънищата

Понякога теглото на партньора може да бъде неудобно за бременна жена, обяснява д-р Герш. Това може да създаде твърде голям натиск върху матката, което може да позволи малък риск от нараняване на плацентата или на бременността като цяло. Положението отстрани, казва тя, премахва риска от силен натиск върху корема.

3. Позицията в стил кученце

секс позиция в кучешки стил

Как да го направя:

Според д-р Герш тази полова позиция е и безопасна за бременност, тъй като позволява на мъжа да влезе отзад на жената, докато ръцете и коленете й остават позиционирани на пода.

Защо трябва да го направите:

Това е поредната една от най-добрите секс позиции по време на бременност, тъй като предотвратява упражняването на потенциално вредно тегло върху корема.

4. Позицията на ръба на леглото

край на леглото секс позиция

Как да го направя:

„Тази позиция позволява на бременната жена да остане по гръб, наклонена с възглавници“, казва д-р Герш. Тъй като жената е разположена в края на леглото (с дъното си в най-долния ръб на леглото), д-р Герш обяснява, че краката й трябва да бъдат свободни и подкрепени от партньора си, който след това може да влезе в нея, докато е в изправено положение позиция.

Защо трябва да го направите:

Тъй като жената е наклонена от възглавници в това положение, д-р Герш обяснява, че това предотвратява прекомерното натиск върху корема. И докато няма усложнения по време на бременността, тя предполага, че такива позиции трябва да бъдат безопасни и приятни, ако първо бъдат одобрени от акушер-гинеколог.

5. Позицията на кравицата

каубойка секс позиция

Как да го направя:

Позата жена отгоре (или каубойка) включва да разпънете партньора си, докато той лежи по гръб, казва д-р Таргонская.

Защо трябва да го направите:

Тази позиция държи натиска върху корема и ви контролира, казва д-р Таргонская. Тя обаче предупреждава, че тази позиция е идеална само ако размерът на корема ви не ви причинява болка в гърба.

6. Обратната позиция на каубойката

обратна полова позиция на каубойката

Как да го направя:

„Обратната позиция на каубойката работи за всички тримесечия, но през втория (и третия) ще ви хареса тази позиция, тъй като предпазва стомаха ви от натиск“, казва Д-р Клеър Морисън , ЛИЧЕН ЛЕКАР.

Защо трябва да го направите:

Заедно с различните други най-добри секс позиции по време на бременност, д-р Морисън предлага тази, защото тя ви дава контрол върху дълбочината на проникване, скоростта и ъглите. Тя може също да окаже натиск срещу вашата G-точка, добавя тя, което може да създаде различен и по-интензивен вид оргазъм.

7. Позицията на LeapFrog

леп жаба секс позиция

Как да го направя:

„Тази позиция е особено добра за втория триместър, тъй като е чудесно да опитате, ако се чувствате леко уморени, защото донякъде ви дава почивка“, казва д-р Морисън. За да го направите, влезте в позиция кучешки стил и след това подпрете главата и ръцете си на леглото.

Защо трябва да го направите:

Чрез накланяне на таза, д-р Морисън обяснява, че тази позиция променя дълбочината на проникване и ще ви достави по-интензивно удоволствие. Използването на възглавница, съветва тя, ще ви помогне да окажете допълнителна подкрепа на ръцете и главата си.

8. Ножична позиция

Как да го направя:

„Тази позиция е идеална за първия триместър“, обяснява д-р Морисън. Този ход е не само нежен, казва тя, но е и по-плитка форма на проникващ секс в сравнение с други позиции.

Защо трябва да го направите:

Кръвният поток в този регион също ще накара таза на партньора ви срещу гениталиите ви да се почувства още по-невероятно, според д-р Морисън. Това ще ви даде по-интензивен оргазъм, добавя тя.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации