Правенето на това с телефона ви може да спаси връзката ви, казва ново проучване

Има много смесени съвети, когато става въпрос за това как вашият телефон трябва да бъде включен във връзката ви. Някои експерти казват, че е най-добре за вас и вашия партньор да имате време да се свържете без технологии, докато други твърдят, че мобилните телефони са ценен инструмент за засилване на комуникацията и поддържане на връзка през целия ден. Ако сте във връзка, вероятно сте разработили свои собствени методи за използване на телефона си, за да се свържете с партньора си, независимо дали това е телефонно обаждане по време на обяд или текстово съобщение, преди да напуснете офиса. Но според ново проучване има неочакван телефонен навик, който всъщност може да спаси връзката ви. Прочетете, за да научите какво казват резултатите и да разберете реакциите на терапевтите към тази препоръка.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 5 червени знамена за взаимоотношения, които всички пропускат, предупреждават експерти .

Ново проучване установи, че изпращането на съобщения може да подобри връзката ви.

  мъж, който държи текстово съобщение на смартфон или играе мобилна игра
iStock

А скорошно проучване публикувани в списанието Нови медии и общество разгледаха начина, по който поколението X (родените между 1965-1980 г.) осъществяват връзките си чрез текст (или, в случая на проучването, WhatsApp, поради факта, че е насочено в Израел). Изследователите откриха, че начинът, по който тази група спори дигитално, отразява стила им да го правят лично, независимо дали този модел е избягващ, емоционален или рационален.„Кореспонденцията през WhatsApp не само предлага друго място за провеждане на връзката, но може също да помогне за спасяването му ', казаха изследователите в съобщение за медиите. Те отбелязват, че това предлага 'още едно място за каране и помиряване.' Но защо да имаме още едно място, където да отприщим разочарованията си, е нещо добро? Според терапевтите спорът за текст представлява няколко конфликта - инструменти за разрешаване на проблеми, от които двойките не биха се възползвали иначе.Терапевтите са съгласни, че спорът чрез текст може да бъде полезен понякога.

  мъж, който гледа текст на телефона
Shutterstock

Не, яростното изпращане на текстови съобщения на половинката ви с потока от съзнателни мисли след несъгласие никога няма да бъде продуктивно. Но има моменти, когато можете да използвате текстов разговор в своя полза.„Този ​​тип комуникация може да позволи на хората да имат известно време да се охладят, преди да отговорят, и също така може да позволи по-обмислен отговор“, казва Пармар , Д-р, психолог и експерт по психично здраве в ClinicSpots . „Може да бъде полезно и за хора, на които им е трудно да изразят себе си в разгара на момента.“ За този тип хора изпращането на текстови съобщения им позволява да съберат мислите си и да общуват по-ефективно. С други думи, те могат да кажат точно това, което трябва, с увереността, че могат да редактират отговора си толкова пъти, колкото желаят.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 32 процента от хората правят това зад гърба на партньора си, установи ново проучване .

Изпращането на текстови съобщения може да ви помогне да преодолеете големи разногласия.

  млада азиатска жена изпраща текстови съобщения на дивана
iStock

Въпреки че много от терапевтите, с които разговаряхме, отбелязаха, че двойките трябва да избягват големи разногласия чрез текст, те добавиха, че има някои изключения. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb„Ако хората са във вечни цикли на повишено напрежение в спорове и често се оказват, че се връщат към плач, крещене, критика, прекъсване един на друг или обръщение, това е твърде натоварена тема, за да се обсъжда без някои предпазни релси ”, казва Челси Джонсън , LMFT, лицензиран брачен и семеен терапевт в Брак и семейна терапия Horizons .

В такъв случай текст или писмо може да са полезни. „Насърчавам моите пациенти да напишат виртуално всички свои мисли, които желаят да споделят с партньор, и след това да се върнат и да редактират всичко „редакционно“, като обиди или емоционално натоварен език“, обяснява Джонсън. Избягвайте изказвания на „вие“ или обвинения, за да сте сигурни, че кореспонденцията ви се чете фактически като есе.

И така, кога изпращането на съобщения е най-полезно? „Това може да работи най-добре при разногласия относно вземането на определено решение, финансови теми или всяка тема, която се чувства много заседнала“, казва Джонсън. „Естеството на обмена на текстови съобщения също насърчава партньорите да не се прекъсват един друг и да се редуват да споделят своите гледни точки.“ Ако имате нужда от помощ при прилагането на тази стратегия, насрочете среща с терапевт за двойки.

Текстовите съобщения могат да се използват и за малки разногласия.

  Жена изпраща текстови съобщения
Shutterstock

На по-ежедневна основа изпращането на текстови съобщения може да се използва за решаване на нискорискови проблеми и проблеми, казва Кимбър Шелтън , д-р, дипломиран психолог и собственик на KLS Консултантски и консултантски услуги . „Например, единият партньор изпраща текстово съобщение „Хей, нарани чувствата ми днес, когато си тръгна и не каза сбогом“, а партньорът отговаря с „О, съжалявам; бързах за среща и нямах намерение наранявам чувствата ви. Надявам се да имате добър ден', проблемът е решен', казва Шелтън. „Сега и двете страни могат да прекарат деня си, без да носят емоционална тежест от нежелана емоционална обида.“

Можете да използвате подобна стратегия за малки разногласия относно домакинските задължения, промени в графика и др.

За повече съвети за връзка, доставени направо във входящата ви кутия, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .

Това обаче не е за всяка двойка.

  по-възрастна двойка гледа разписки
aslysun / Shutterstock

Важно е да се отбележи, че тъй като всеки спори по различен начин, не всяка двойка може да използва метод на текстово съобщение за своите несъгласия.

„Разрешаването на конфликти с текстови съобщения би било най-подходящо за двойки, които вече имат стратегия за разрешаване на конфликти извън текстовите съобщения“, казва Кейти Борек , ТБО, терапевт в Консултации и терапия за изравнени умове . „Това включва двойки, които разбират стиловете на привързаност на другите и са отзивчиви и съпричастни към всякакви тревоги, които могат да възникнат; също така, двойки, които разбират разликата между малък конфликт и голям конфликт, ще имат голям успех в дешифрирането кои конфликти са подходящи за текстови съобщения. '

И накрая, вие също ще искате да имате здравословни граници по отношение на комуникацията чрез текст. „Това означава, че ако един партньор изрази неспособността си да участва в диалог чрез текст, диалогът приключва незабавно и двойката може да се съгласи да преразгледа проблема по-късно“, казва Борек. „Границите могат също така да включват теми, които са напълно забранени. Един прост пример за това може да бъде обсъждането на координацията на календара, така че двойката да може да се види, защото едната страна се претоварва, опитвайки се да координира и би предпочела да обсъди това в телефонен разговор. '

Имайки предвид тези съвети, вашият телефон може да ви помогне да преодолеете различията си по здравословен и контролиран начин, така че да можете да се върнете към обичайните си навици за съобщения.

Джулиана Лабианка Джулиана е опитен редактор и писател. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации