Половината от собствениците на домашни любимци казват, че биха зарязали партньора си заради това, гласи ново проучване

Не всички двойки са предназначен да издържи теста на времето . Някои раздяли се основават на силно негативни фактори, като изневяра или прекомерни спорове. От друга страна, някои романи просто се разпадат поради разстояние или защото двама души растат в различни посоки. Но може да не осъзнавате, че нещо друго може да играе роля в съдбата на връзката ви. Нови изследвания установяват това нашите животински спътници имат толкова важна роля в живота ни, че дори могат да бъдат решаващият фактор дали да останем с романтичен партньор или да го зарежем. Прочетете, за да разберете какво казват половината от собствениците на домашни любимци, че биха скъсали с половинката си.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Хората с тези 6 породи кучета са най-добрите романтични партньори .

Много хора признават, че обичат домашния си любимец повече от партньора си.

  Възрастна двойка прекарва време заедно с кучето си у дома. Те седят на дивана и пият йерба мате заедно
iStock

Обикновено наричаме нашата половинка нашата „по-добра половина“, но за някои те може да не се считат за такава най-доброто половината. Оказва се, че 81 процента от възрастните в САЩ на възраст между 27 и 42 г. са признали, че обичат техните домашни любимци повече от някои от членовете на техните семейства, според Националното проучване на собствениците на домашни любимци на Американската асоциация за продукти за домашни любимци (APPA). И докато братята и сестрите и майките бяха най-често губещите членове на семейството от тези космати приятели, романтичните партньори също не бяха пощадени. Проучването установи, че 30 процента от анкетираните казват, че половинката им все още е на второ място след домашния любимец.продължавай да мечтаеш за един и същи човек

Сега ново изследване установи, че тази връзка между собственика и неговия домашен любимец е толкова силна, че много хора дори биха скъсали с партньора си заради нея.Половината от собствениците на домашни любимци биха зарязали партньора си само заради това нещо.

  Изрязана снимка на привързана млада двойка, която си играе с котката си в спалнята си у дома
iStock

За тези, които идват на второ място, може да не е достатъчно просто да приемат, че значим човек обича техния домашен любимец повече. Може също да се наложи да се адаптирате към начина, по който се третира въпросният домашен любимец в домакинството. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcbносейки някого на ръце

През юли 2022 г. пазарът за домашни услуги Angi анкетира 1000 собственици на домашни любимци базирани в САЩ, за да съберат данни за проучване за това „как се грижат и съжителстват с домашните си любимци“. Всички респонденти са имали поне един домашен любимец, като близо 50 процента имат кучета, приблизително 15 процента имат котки, а около 36 процента са собственици както на кучета, така и на котки.

Според проучването родителите на домашни любимци ще „дадат приоритет на своите четириноги приятели“ пред романтичния си партньор. Всъщност 49,9% са казали, че биха се разделили с близък човек, ако този човек не приема начина, по който техният домашен любимец се третира в домакинството им. Това включва „философии за грижа за домашни любимци“, като например дали разрешавате или не на домашни любимци спи на твоето легло или мебели. В същото време останалите 50,1 процента от респондентите просто казват, че биха го направили обмисли правят някои корекции в стила си на отглеждане на домашни любимци, преди да прекратят връзка.

СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .Повечето собственици на домашни любимци позволяват на своите домашни любимци да качат леглото и другите си мебели.

  Млада двойка релаксира на леглото с домашното си куче
iStock

Повечето собственици на домашни любимци полагат допълнителни усилия, за да гарантират, че техните домашни любимци се чувстват комфортно, дори и да не сте съгласни с избора им. В края на краищата, близо 73 процента от собствениците на домашни любимци казаха, че предпочитат да останат вкъщи с косматите си приятели, отколкото да излязат с хората си, според проучването на Angi.

Те също така установиха, че 51 процента от родителите на домашни любимци оценяват комфорта на домашния си любимец в дома си като изключително важен, а значителни 87,8 процента казват, че считат за щастието на своя домашен любимец, когато търсят дом или апартамент. „Тъй като домашните любимци са с предимство пред нощното излизане с приятели и понякога дори връзката, не е изненадващо, че родителите на домашни любимци правят всичко възможно, за да гарантират, че техните домашни любимци се чувстват комфортно“, казаха експертите от Angi.

Когато разбием още повече предпочитанията на собствениците на домашни любимци, става ясно доколко нашите животни често се третират като членове на семейството. Проучването установи, че 77,6 процента от участниците позволяват на своите домашни любимци да спят в леглата им с тях и почти 85 процента им позволяват легнете на дивана или стола когато дойде време за следобеден сън.

Експертите казват, че хората защитават своите домашни любимци.

  жена спи с куче на легло
Shutterstock

За собствениците, които не са собственици на домашни любимци, може да изглежда драстично някой да иска да зареже половинката си заради разлика в мнението за това как трябва да се третира едно животно. Но като Хейли Риддъл , ЗУЧК, а лицензиран консултант който работи за Mind Psychiatry в Хюстън, Тексас, обяснява на Най-добър живот , собствениците обикновено гледат на своя домашен любимец като на „спътник и постоянен човек“ в живота си, когато не излизат на срещи.

мечтаете да намушкате някого

„Това може да създаде усещане за защита на техните домашни любимци, включително как трябва да бъдат третирани“, казва Ридъл. „Когато се ангажирате в нова романтична връзка, ако новият партньор не е в състояние да приеме домашния любимец и тяхната връзка такава, каквато е, това може да причини проблеми във връзката.“

Но повечето експерти предупреждават да не позволявате на тази защита да ви попречи да видите гледната точка на партньора си. „Не бих препоръчал раздяла като решение на различни гледни точки относно отношението към домашните любимци или стиловете на притежание на домашни любимци. Обикновено има място да се говори за това, да се общува и да се обосноват взаимно идеите, практиките и мненията“, казва Лиам Барнет , а експерт по запознанства и треньор по взаимоотношения. „Въпреки това, когато нищо от това не работи, тогава със сигурност раздялата ще бъде единственият вариант за тази връзка.“

Популярни Публикации